Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Λίγο πριν από τις 02:00 τα ξημερώματα τα οικονομικά επιτελεία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ συμφώνησαν να γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου του 2012, αφού θα έχουυν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ζητούσε εκλογές πριν από το τέλος του 2011 όμως τα χρονοδιαγράμματα δεν έβγαιναν και έτσι αποφάσισαν τη 19η Φεβρουαρίου.

Για να φτάσουμε μέχρι εκεί, προηγήθηκε η ιστορική συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τους κυρίους Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά και υπήρξε συμφωνία για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, η οποία θα έχει αποκλειστικό σκοπό να υλοποιήσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και εν συνεχεία να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ρητά, προφανώς για να μπορέσει ο κ. Σαμαράς να συμφωνήσει τελικά, πως στη νέα κυβέρνηση δεν θα είναι επικεφαλής ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να συναντηθούν σήμερα προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Επίσης, γιά σήμερα , Δευτέρα, ήταν προγραματισμένη  σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών υπό τον  Κάρολο ,η οποία ματαιώθηκε  μετά την απόφαση του ΚΚΕ και του κ. Τσίπρα να μην μετάσχουν τελικά.

Τέλος συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει στη 1.30 το μεσημέρι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με φόντο την χθεσινή συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.