Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Εμπλοκή(;) στη λύση Λ. Παπαδήμου - Ν. Διαμαντούρος και Γ. Ζορμάς, πιθανές εναλλακτικές προτάσεις

Με δυσκολίες, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, καθώς τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει "εμπλοκή", στην επιλογή του Λ. Παπαδήμου, ως πρωθυπουργού, καθώς, οι απαιτήσεις του, για δικό του οικονομικό επιτελείο, συναντούν τις αντιρρήσεις των δύο κομμάτων.
Ο Λ. Παπαδήμος, θεωρείται βέβαιο, ότι θα απαιτήσει, να χειριστεί με τον δικό του τρόπο, τα κορυφαία οικονομικά ζητήματα, και τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, καθώς γνωρίζει -και τον γνωρίζουν- καλά πρόσωπα και πράγματα στις Βρυξέλλες, από την θητεία στην ΕΚΤ.

Από την άλλη, η Αξιωματική αντιπολίτευση, επιμένει ότι η χρονική διάρκεια, της νέας κυβέρνησης, πρέπει να είναι η μικρότερη δυνατή, ώστε η χώρα να πάει σε εκλογές, όχι πέραν της 17ης Φεβρουαρίου.

Τις ετελευταίες ώρες, ως εναλλακτική λύση, εάν δεν ευδοκιμήσει η λύση Παπαδήμου, φέρευαι να είναι αυτή του ευρωπαίου συνήγορου του πολίτη, Νικ. Διαμαντούρου, καθώς και του Γ. Ζορμπά, πρώην επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος. 
 
e-typos.com