Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Το απεργιακό δελτίο της Πέμπτης

Την ύστατη μάχη ετοιμάζονται να δώσουν την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι που αντιδρούν στις μειώσεις μισθών, στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, στην εφεδρεία και στη συρρίκνωση του βιοτικού τους επιπέδου.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα συνδικάτα και σωματεία της χώρας. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.
Στην απεργία συμμετέχουν υπάλληλοι του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στα ασφαλιστικά ταμεία. Τη συμμετοχή τους στην απεργία ανακοίνωσαν, επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ. Κλειστά θα είναι και τα δικαστήρια.
Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει ξεχωριστή συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην Ομόνοια. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
24ωρη απεργία για την Πέμπτη προκήρυξε και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία η οποία θα ξεκινήσει στις 00.01 και θα ολοκληρωθεί στις 24.00 της ίδιας μέρας. Ετσι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο.
ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗΟύτε τα αεροπλάνα θα πετάξουν καθώς η ΟΣΥΠΑ θα συμμετάσχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ- ΟΣΕ - ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο
- Το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά
- Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09.00 έως τις 21.00
- Τα τρόλεϊ από τις 08.00 έως τις 22.00
- Ο ΗΣΑΠ από τις 09:00 ως τις 21:00 αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας τις 09:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη.
 
Το Μετρό δεν θα λειτουργεί τστο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο, λόγω απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ