Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Χαριστικό - Ανταλλακτικό Παζάρι το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στη Δημοτική Αγορά Κορίνθου


Η πρωτοβουλία πολιτών «Στην Κόρινθο με ποδήλατο» σας προσκαλεί
στο Χαριστικό - Ανταλλακτικό Παζάρι, μία συνάντηση ανταλλαγής και αλληλεγγύης, που θα γίνει τo Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στην είσοδο της δημοτικής αγοράς (επί της Κύπρου!) από τις 11πμ ως τις 2:30μμ.

Λίγα λόγια για το Χαριστικό

Παζάρι Τι είναι αυτό?
Όπως και τα δύο Χαριστικά Παζάρια που έχουν προηγηθεί, πρόκειται για ένα παζάρι από όλους μας για όλους μας,  ένα πάρε–δώσε χωρίς χρήματα, μια συνάντηση ανταλλαγής και αλληλεγγύης…. και παράλληλα μια πράξη αγάπης προς τον πλανήτη μας!
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε τις ντουλάπες και τις αποθήκες μας και να μαζέψουμε όλα τα αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε πια αλλά είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάποιον άλλον! Αντί να τα πετάξουμε τα χαρίζουμε επεκτείνοντας έτσι τον κύκλο ζωής τους. Αντίστοιχα κι εμείς μπορούμε να βρούμε αντικείμενα που άλλοι βαρέθηκαν αλλά για μας είναι νέα και χρήσιμα!
Ό,τι συγκεντρωθεί χαρίζεται χωρίς χρήματα ενώ μπορούμε να πάρουμε ακόμα κ αν δεν έχουμε κάτι να χαρίσουμε! Ο σκοπός είναι η επαναχρησιμοποίηση αντί της αχρήστευσης των αντικειμένων αλλά και η ανάπτυξη ενός δικτύου αλληλεγγύης σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την ελληνική κοινωνία. Χωρίς αντίτιμο σημαίνει προσφέρω, μοιράζομαι.

Πώς συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος?
Με την επαναχρησιμοποίηση ουσιαστικά ανακυκλώνουμε  τις  πρώτες ύλες και παράγουμε λιγότερα απορρίμματα.

Τι μπορούμε να φέρουμε?
Αντικείμενα που θα χαρίζαμε σε έναν φίλο μας. Ρούχα, βιβλία, cd, παιχνίδια, διακοσμητικά ή άλλα αντικείμενα σε καλή κατάσταση.
 ΠΡΟΣΟΧΗ τα ρούχα πρέπει να είναι πλυμένα και σιδερωμένα! Δε φέρνουμε:φορεμένα παπούτσια ή εσώρουχα, ογκώδη έπιπλα

Πώς, που, πότε?
Το Χαριστικό-Ανταλλακτικό παζάρι θα γίνει τo Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στην είσοδο της δημοτικής αγοράς (επί της Κύπρου!) από τις 11πμ ως τις 2:30μμ. Η συλλογή των αντικειμένων θα γίνεται επί τόπου από τα μέλη της πρωτοβουλίας. 
Πρωτοβουλία πολιτών «Στην Κόρινθο με ποδήλατο!»

www.podilatada.blogspot.com