Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στις Η.Π.Α


Με συναντήσεις και επαφές, που πραγματοποίησε στη Νέα Υόρκη, με την Ελληνική Ομογένεια, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας,  κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στις Η.Π.Α.

Σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο ομογενής επιχειρηματίας κ. Τζων Κατσιματίδης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ελληνικής Ομογένειας, του επιχειρηματικού και τραπεζικού κόσμου, μετέφερε μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που δίνει στον Οικουμενικό Ελληνισμό, τον οποίο η Νέα Δημοκρατία ακούει με πολλή προσοχή, τόσο σήμερα ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, όσο και αύριο ως Κυβέρνηση της χώρας.

Ενημέρωσε, ακόμη, για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, που αποβλέπουν στη λύση των βασικών προβλημάτων της Ελλάδας, που είναι η ύφεση, η έλλειψη ρευστότητας και η ανάγκη προστασίας της κοινωνικής συνοχής.

Απηύθυνε, τέλος, κάλεσμα σε Αμερικανούς και Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε, επίσης, με τον Ελληνοαμερικανό Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων κ. Ρέινς Πρίνμπους και τον ενημέρωσε για την εσωτερική πολιτική και οικονομική κατάσταση, καθώς και για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Είχε, επίσης, συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, στον οποίο εξέφρασε τις ευχαριστίες της Νέας Δημοκρατίας για το τεράστιο εθνικό έργο, που προσφέρει στον Ελληνισμό της Αμερικής, αλλά και για τη βοήθεια στο Εθνικό Κέντρο στη διαρκή προάσπιση των εθνικών μας δικαίων.

Λίγο πριν αναχωρήσει από τις Η.Π.Α., ο κ. Αβραμόπουλος παρακάθησε στο ετήσιο δείπνο του Τάγματος των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά τη διάρκεια του οποίου, τιμήθηκε με το «Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αθηναγόρας» ο Αρχηγός του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Ελληνοαμερικανός Ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης.