Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ο Πάο προηγήθηκε με 0-3 στη Ξάνθη, αλλά λίγο έλειψε να αυτοκτονήσει




Με πρωταγωνιστή τον Λέτο και τον Κουίνσι να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό γκολ ο Παναθηναϊκός, που έπαιζε με 10 από το 39΄, προηγήθηκε με 0-3 στα Πηγάδια, αλλά λίγο έλειψε να αυτοκτονήσει στο δεύτερο ημίχρονο με την Ξάνθη να ηττάται τελικά με 2-3.Ένα από τα ωραιότερα παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα παρακολουθήσαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στα Πηγάδια.
Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε το τι θα επακολουθήσει. Μόλις στο 7΄ο Βιβιάνι έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Σιμάο. Στο 18΄ο Βύντρα αποχώρησε τραυματίας δίνοντας την θέση του στον Μαρίνο και στη συνέχεια ξεκίνησε το σόου του Λέτο. Ο Αργεντινός κέρδισε πέναλτι από τον Βιβιανί και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση ανοίγοντας το σκορ στο 20ο λεπτό. Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι γηπεδούχοι δέχθηκαν και δεύτερο “χτύπημα. Σέντρα του Ζεκά, κεφαλιά του Λέτο και 0-2 στο 22΄, με τον Αργεντινό να φτάνει τα 5 γκολ στο πρωτάθλημα.
Σταδιακά η Ξάνθη ανέκαμψε και κατάφερε να απειλήσει με την κεφαλιά του Πόι στο 33΄, όμως ο Καπίνο και το δοκάρια έσωσαν τον Παναθηναϊκό. Οι ισορροπίες του ματς άλλαξαν στο 39ο λεπτό όταν ο Βιτόλο αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Παππά για μαρκάρισμα στον Μπέρτος.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανέβασε αρκετά μέτρα την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας και το ανάλογο ρίσκο. Η Ξάνθη πίεζε αλλά μία ατομική προσπάθεια του Κουίνσι που πέρασε τρεις παίκτες και σούταρε ιδανικά, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.
Κι εκεί που όλα έδειχναν πως το ματς είχε τελειώσει μπήκε στο ματς ο Βλαχοδήμος. Ο νεαρός επιθετικός έδωσε την ασίστ στο Εντιμάρ για το 1-3 στο 66΄και δύο λεπτά αργότερα με ένα φανταστικό σουτ έφερε την διαφορά στο γκολ. Η συνέχεια του ματς ανήκει ολοκληρωτικά στους οι “Ακρίτες” οι οποίοι προσπάθησαν για την ισοφάριση αλλά η κεφαλιά του Σταθάκη στο 73΄και το σουτ του Σουάνη στο 78΄πέρασαν άουτ.
Με αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός έπιασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο.
SKODA Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Εντιμάρ, Σταθάκης, Στάσιακ, Μπέρτος (60’ Βλαχοδήμος) , Ντίκα (46’ Σουάνης), Ντάνι, Βασιλακάκης, Πόι, Μαρσελίνιο, Καζάκης.

ΠΑΟ (Φερέιρα): Καπίνο, Βύντρα (18’Μαρίνος), Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Σιμάο, Ζέκα (71’ Καντέ), Κουΐνσι, Λέτο, Κλέιτον (42’ Κατσουράνης).
 
newsit.gr