Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ο Αστέρας Δερβενίου έλαμψε και νίκησε με 2 - 0 τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου στο ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας

Με το που άναψαν, εκεί γύρω στο 60’ λόγω της βαριάς συννεφιάς και της ατελείωτης βροχής, οι μόλις πριν από δύο ημέρες συνδεδεμένοι προβολείς του γηπέδου Δερβενίου, ο Αστέρας έλαμψε και ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του νίκησε τον γειτονικό Ηρακλή Ξυλοκάστρου με 2 – 0. Μέχρι τότε ο αγώνας ήταν αμφίρροπος.
Οι τεχνίτες παίκτες του Αστέρα στο βρεγμένο γήπεδο, τo οποίο σημειωτέον παρά τη δυνατή βροχή δεν κρατά νερά και επιτρέπει τη διεξαγωγή του αγώνα άνετα, είχαν προβλήματα κυρίως με τον έλεγχο της μπάλας στο βρεγμένο τάπητα. Έτσι ο πολύ καλά στημένος Ηρακλής Ξυλοκάστρου κρατούσε τη ψυχραιμία του και διατηρούσε το μηδέν, παρά τις κάποιες αδυναμίες της άμυνάς του. Μετά όμως την εσωτερική αλλαγή με την τοποθέτηση του Δημόπουλου στον κεντρικό χώρο του γηπέδου, ο Αστέρας εγκαταστάθηκε για τα καλά στην περιοχή του Ηρακλή και αν ο Δάνης ήταν πιο προσεκτικός θα “τέλειωνε” τον αγώνα νωρίτερα.
Στο α’ μέρος ο Ηρακλής είχε περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Αστέρας είχε τις κλασσικότερες ευκαιρίες. Η σπουδαιότερη ήταν στο 32’, όταν ο Δάνης εντελώς ανενόχλητος λίγο πλάγια και έξω από τη μικρή περιοχή έπιασε κεφαλιά, αλλά η μπάλα έγλειψε το απέναντι κάθετο δοκάρι. Σε άλλη φάση, ο Κουτρούλης φάτσα με το τέρμα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αντί να σουτάρει προτίμησε να δώσει πάσα στον Γερμάνοφ που δεν το περίμενε και έτσι η μπάλα έφυγε άουτ. Η καλύτερη ευκαιρία για τον Ηρακλή ήταν στο 27’ όταν σε “τσαφ” του Γιαννακόπουλου, ο Κρισάφη πλάσαρε μάλλον αδύναμα και ο επανεμφανισθείς Κολιμάδης μπλόκαρε εύκολα.
Ο Ηρακλής ξεκίνησε πολύ καλύτερα το β’ μέρος και ο Κολιμάδης έκανε τρεις δύσκολες αποκρούσεις (μια μία ήταν και εντυπωσιακή) σε δύο σουτ του Δεδάκη και σε ένα του Παπαδόπουλου. Ενδιάμεσα ο Δάνης και πάλι με κεφαλιά δεν μπόρεσε να σκοράρει από εξαιρετική θέση. Σιγά-σιγά ο Αστέρας ανέκτησε το κέντρο και με την προαναφερθείσα εσωτερική αλλαγή του Δημόπουλου μετέφερε την μπάλα στην περιοχή του Ηρακλή. Ο Δάνης στο 64’, βρισκόμενος αρκετά έξω από την μεγάλη περιοχή, έπιασε ένα απευθείας βολέ σε απόκρουση των αμυντικών, αλλά και αυτή τη φορά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 76’ σε κόρνερ του Δημόπουλου από δεξιά, ο Δάνης έπιασε κεφαλιά, η μπάλα κτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επιστροφή της ο Φωλιάς μπήκε σχεδόν μαζί της στα δίχτυα. Το τέρμα πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες και τους πολλούς φιλάθλους, που παρά τον κακό καιρό είχαν έρθει στο γήπεδο. Ακολούθησε μια ωραία ενέργεια του Γερμάνοφ που πέρασε τρεις αντιπάλους και από τη γραμμή του άουτ μέσα στη μικρή περιοχή γύρισε την μπάλα στο πέναλτι, αλλά το σουτ του που επιχείρησε ο Δάνης αποκρούστηκε. Στο 88’ ο Ηρακλής κέρδισε έμμεσο φάουλ σχεδόν πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής του Αστέρα πλάγια αριστερά, αλλά το σουτ του Δεδάκη βρήκε με πάταγο τη ρίζα του κάθετου δοκαριού, με τον Κολιμάδη να έχει φθάσει με εκτίναξη μέχρι εκεί. Στο 91’ ο Δημόπουλος ξεκίνησε πίσω από στο κέντρο και από πλάγια δεξιά απέφυγε τέσσερις αντιπάλους, μπήκε στην μεγάλη περιοχή και πάσαρε στον Δάνη, που καραδοκούσε. Ο Δάνης με ψύχραιμο σουτ πέτυχε το 2 – 0 και εξιλεώθηκε έτσι για τις πολλές προηγούμενα χαμένες ευκαιρίες του. Το τέρμα όμως ανήκε σε μεγάλο ποσοστό στον Δημόπουλο για την υπέροχη ενέργειά του.
Ο Αστέρας πήρε το τρίποντο γιατί το διεκδίκησε περισσότερο και με την προς το τέλος του αγώνα απόδοσή του, σε δύσκολες συνθήκες, ικανοποίησε. Άλλωστε αυτό που μένει συνήθως, είναι οι τελευταίες εντυπώσεις.
Ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης ήταν πολύ καλός. Διαιτητεύει αρκετά αυστηρά, στα όρια του κανονισμού όμως, και αυτό για τους παίκτες που δεν το έχουν συνηθίσει τους δημιουργεί πρόβλημα με τις κίτρινες κάρτες. Δεν έκανε λάθη και ήταν στιβαρός και δίκαιος. Τον βοήθησαν στο έργο του οι βοηθοί κ.κ. Παπανικολάου και Πυργάκης που είχαν εξίσου σωστές υποδείξεις.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Μερκούρης, Μετεβελής, Ρούτσης, Γιαννακόπουλος, Νιάνγκ, Φωλιάς, Δημόπουλος, Κουτρούλης (86’ Στεφανάκος), Δάνης, Γερμάνοφ.
asterasderveniou.gr