Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Άμεση θέσπιση επώνυμων δελτίων στον ΟΠΑΠ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:



«Η υπόθεση που αποκαλύπτεται μετά την έρευνα του ΣΔΟΕ -για την εμπορία δελτίων του ΟΠΑΠ και την χρησιμοποίηση τους για την κάλυψη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς- έχει πολύ μεγαλύτερη έκταση από τις συγκεκριμένες περιπτώσεις που ερευνώνται.
Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και του κυρίου μετόχου του ΟΠΑΠ, που είναι ακόμα ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος, να θέσει άμεσα τέλος σε αυτή την αθλιότητα, θεσπίζοντας το επώνυμο δελτίο στον ΟΠΑΠ (σε συνδυασμό με κάρτα παίκτη για να καλύπτονται και τα μικρά στοιχήματα), που θα κατατίθεται ηλεκτρονικά σε ένα κεντρικό σύστημα, πριν την έκδοση των αποτελεσμάτων. Κάτι που θα έπρεπε ήδη να ισχύει και για λόγους προστασίας των ανηλίκων από τον εθισμό στον τζόγο, γιατί χωρίς την επίδειξη ταυτότητας δεν μπορεί να προσδιοριστεί η ηλικία του παίκτη.
Δεν είναι δυνατόν ο κ. Βενιζέλος να καταδιώκει τους ειλικρινείς φορολογουμένους ζητώντας τους να φέρουν αποδείξεις για το που έχουν ξοδέψει και το τελευταίο τους ευρώ και να αφήνει αχαλίνωτο το πλυντήριο μέσω των ανωνύμων δελτίων του ΟΠΑΠ.
Επίσης απορία προκαλεί πως όλα αυτά συνέβαιναν χωρίς ποτέ οι αρμόδιες δικαστικές και διοικητικές αρχές, που έχουν την αρμοδιότητα για το οικονομικό έγκλημα και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, να ασχοληθούν με το θέμα. Μήπως τώρα είναι μια ευκαιρία να βγουν από το λήθαργο».