Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ντόρα Μπακογιάννη...Οφείλουμε να είμαστε παρόντες για το δικό μας μέλλον

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε κρίση. Κρίση οικονομική, κρίση θεσμική. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καλούνται να πάρουν αποφάσεις, τώρα, γρήγορα, εντός του Οκτωβρίου. Αποφάσεις που θα στηρίξουν το ευρώ και θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στις χώρες που έχουν μεγάλο πρόβλημα, όπως η Ελλάδα.
Η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και η ελληνική πολιτική ηγεσία, δεν μπορούν να είναι απούσες από αυτή τη συζήτηση. Οφείλουμε να είμαστε παρόντες για το δικό μας μέλλον, αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης στην οποία ανήκουμε».



Επίσης η  Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Το πολυνομοσχέδιο που ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Ρέππας έφεραν σήμερα στη Βουλή, δεν αναμορφώνει το κράτος. Δυστυχώς δίνει τη χαριστική βολή στο κράτος.
Ακολουθώντας την ισοπεδωτική λογική των περικοπών χωρίς αξιολόγηση, χωρίς αξιοκρατία, χάνεται ουσιαστικά η τελευταία ευκαιρία να φτιάξουμε ένα κράτος μικρό, αποτελεσματικό και με λιγότερες δαπάνες.
Αυτό το οποίο έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δύο χρόνια, είναι ουσιαστικές περικοπές οργανισμών του δημοσίου τομέα και ταυτόχρονα ιδιωτικοποιήσεις σε τομείς που δεν τόλμησαν, όπως στον ΟΣΕ και στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας».

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία , θα περιοδεύσει το διήμερο 13-14 Οκτωβρίου στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, στο πλαίσιο επαφών και συναντήσεων με φορείς και πολίτες της Περιφέρειας. Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στις 13:15, η Ντόρα Μπακογιάννη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος στο Ηράκλειο (Αρκολέοντος 17).