Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Απίστευτη Δήλωση Παπανδρέου: “Είμαστε σε κατάσταση όμοια με πόλεμο!

Σε κατάσταση που είναι όμοια με εκείνη του πολέμου βρίσκεται η χώρα, δήλωσε με δραματικό τρόπο ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Θεσσαλονίκη.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις συνεχείς ανακοινώσεις μέτρων, ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: “Εάν η χώρα ήταν σε πόλεμο, δεν θα ζητούσαμε από τους Έλληνες χρήματα για όπλα;. Η κατάσταση της χώρας είναι όμοια με πόλεμο!”…
Μάλιστα ο ίδιος ξεκαθάρισε, απαντώντας επίσης σε δημοσιογραφική ερώτηση, ότι “αν δεν είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, θα υπάρχουν πάντα διορθωτικές κινήσεις’.
Ο ίδιος έκανε λόγο για την ανάγκη να καταβληθεί μια επιπλέον προσπάθεια που θα μας βοηθήσει να τηρήσουμε τα όσα έχουμε αποφασίσει προκειμένου να φέρουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης παγκοσμίως.
Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο και επεσήμανε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που ακολουθούμε.
“Είμαστε πολύ κοντά στο να αλλάξουμε οριστικά σελίδα”, τόνισε ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τη σημασία της επίτευξης πρωτογενών πελονασμάτων στον προϋπολογισμό αλλά και δηλώνοντας αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές που απαιτούνται.
Ο πρωθυπουργός, ερωτώμενος σχετικά με την επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως υπάρχει ανάγκη για συναίνεση στην πολιτική που είναι απαραίτητα για να βγει η χώρα από την κρίση. “Υπάρχουν και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που πιστεύουν κάτι τέτοιο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με συγκυβέρνηση ούτε με νέες εκλογές”.
Ερωτώμενος από το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και το δημοσιογράφο Γιάννη Μακρυγιάννη σχετικά με τo εάν είναι εξασφαλισμένη η καταβολή συντάξεων και μισθών για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο απάντησε με μάλλον διπλωματικό τρόπο τονίζοντας ότι αυτή ακριβώς είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης και αυτή η προσπάθεια θα συνεχίσει να καταβάλλεται.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε πως τα δάνεια που λαμβάνει η χώρα μας από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα αποπληρωθούν, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως μια ενδεχόμενη έξοδος μια χώρας από το ευρώ θα σηματοδοτούσε την αρχή της διάλυσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Τέλος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα ενός casus belli στην περίπτωση που η Τουρκία εμποδίσει τις έρευνες για φυσικό αέριο από την Κύπρο και το Ισραήλ, απάντησε διπλωματικά, τονίζοντας πως η Ελλάδα αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση σέβονται και αναγνωρίζουν το κυριαρχικό δικαίωμα ενός κράτους να αξιοποιήσει τους φυσικούς του πόρους.

protothema.gr
report24