Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Γιάννης Μιχελάκης... Σήμερα, η αξιοπιστία της κυβέρνησης εξανεμίστηκε απολύτως.Ο κ. Παπανδρέου προσποιείται αμνησία ισχυριζόμενος πως πάντα κάποιος άλλος φταίει



Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Παρακολουθήσαμε, χθες, μια ομιλία του Πρωθυπουργού, που έδειχνε να αγνοεί όσα συνέβαιναν και όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν.
Παρακολουθήσαμε, σήμερα, ένα έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο για την οικονομία, που θα μπορούσε να είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες. Παρακολουθήσαμε μια συνέντευξη του κ. Βενιζέλου για νέα χαράτσια στην ακίνητη περιουσία, τα οποία - για άγνωστο λόγο - “ξέχασε”, χθες, ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του. Παρακολουθήσαμε τον Αντιπρόεδρο να απλώνει το χέρι προς τον εφοπλιστικό κόσμο, προς τον οποίο, ωστόσο, αρνείται την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας.
Παρακολουθήσαμε και μια κοινή συνέντευξη Πρωθυπουργού και Αντιπροέδρου, από την οποία προέκυψαν μόνο θλιβερά συμπεράσματα:
  • Ο κ. Παπανδρέου προσποιείται αμνησία για όσα διέπραττε ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
  • Αμετανόητος και αναξιόπιστος, δεν έχει το πολιτικό θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του,  ισχυριζόμενος πως πάντα κάποιος άλλος φταίει.
  • Περιορίστηκε σε μια θλιβερή επανάληψη  - πόσες φορές ακούσαμε τα ίδια ακριβώς πράγματα (!) - που συνοδεύτηκε από ένα ακόμη δυσβάσταχτο χαράτσι.
  • Δεν έχει καμία πρόθεση αλλαγής της αποτυχημένης συνταγής, που βυθίζει τον τόπο στην ύφεση, την Αγορά στα λουκέτα και την κοινωνία στην ανεργία.
  • Επιχειρεί να φοβίσει τους Έλληνες, αντί να ακολουθήσει πολιτική ελπίδας και προοπτικής.
Το συμπέρασμα, τελικά, είναι ένα:
Η σημερινή κυβέρνηση είναι το πρόβλημα και όχι η λύση στα προβλήματα των Ελλήνων».  

Επίσης ο κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα νέα εισπρακτικά μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε:

«Δεν ανακόπτεται η ύφεση με νέα μέτρα ύφεσης, όπως αυτά που εξήγγειλε, προ ολίγου, ο κ. Βενιζέλος. Σήμερα,  η αξιοπιστία της κυβέρνησης εξανεμίστηκε απολύτως.
Οι συγκρούσεις των μελών της, η αδράνεια και η αναποτελεσματικότητά της, κατέληξαν σε νέα έκτακτα εισπρακτικά μέτρα, που ο κ. Παπανδρέου δεν τόλμησε να πει χθες, αφήνοντας σήμερα το έργο αυτό στον “αντ’ αυτού”. 
Νέα δυσβάστακτα μέτρα που ακυρώνουν τη χθεσινή ομιλία του κ. Παπανδρέου, επιβεβαιώνουν την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησής του και ρίχνουν νέα βάρη στις πλάτες των Ελλήνων.
Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει, ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν πλέον άλλα φορολογικά βάρη».

Επίσης ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Σήμερα η Κυβέρνηση αποδέχθηκε ότι απέτυχε, μετά το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, αφού τα νέα μέτρα, εισπρακτικού χαρακτήρα, δεν περιλαμβάνονται σε αυτό.
Γιατί, ενώ η Κυβέρνηση παραδέχεται ότι η ύφεση είναι μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις της, στο 5,3% για το 2011 από 3% που εκτιμούσε στον Προϋπολογισμό και 3,5% στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, εμμένει στην ίδια λανθασμένη “συνταγή” που την έχει ενισχύσει και, μάλιστα, σε μεγαλύτερη δοσολογία.
Και, ενώ αποδέχθηκε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για κατάργηση του “πόθεν έσχες” στην κατοικία, προσθέτει, μεταγενέστερα, νέες επιβαρύνσεις στην ακίνητη περιουσία».