Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ντόρα Μπακογιάννη:Οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού ομολογία αποτυχίας και ανικανότητας

 Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού και οι αποφάσεις της κυβέρνησης, αποτελούν ομολογία αποτυχίας και ανικανότητας.
Η κυβέρνηση αντί να περιορίσει τα 100 δις ευρώ που ξοδεύει ο δημόσιος τομέας κάθε χρόνο, καταφεύγει σε εισπρακτικά μέτρα σε βάρος των ιδιωτών που δεν θα έχουν αποτέλεσμα και προοπτική.          
Λύση δεν θα υπάρξει όσο το παλιό κομματικό σύστημα αρνείται να συγκρουσθεί με τον κακό του εαυτό, τα προνόμια και τα συμφέροντα που έχει εκθρέψει όλα αυτά τα χρόνια».

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση μετά από ανικανότητα και φαυλότητα μηνών, πανικόβλητη πλέον, βρίσκεται ξανά στο ίδιο σημείο κάνοντας τα ίδια λάθη. Αντί να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες και να προχωρήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα περιορίζουν την παρέμβαση του κράτους στην οικονομία, για πολλοστή φορά επιλέγει την υπερφορολόγηση των συνηθισμένων και εξαντλημένων ιδιωτών.
Ενώ διαφημίζει το νέο εθνικό φορολογικό σύστημα, αρνείται τον ουσιαστικό διάλογο και προχωρεί σε νέους έκτακτους φόρους, τέλη  και εισπρακτικά μέτρα που δεν θα αποδώσουν. Τις αποτυχίες στη φοροδιαφυγή και στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό προσπαθεί να τις καλύψει αυξάνοντας την πίεση στον ιδιωτικό τομέα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αδιόρθωτη, νοιάζεται πιο πολύ για να προστατεύσει τα προνόμια των κομματικών στρατών, αντί να υλοποιήσει σαρωτικές αλλαγές. Έτσι εξηγείται η θέσπιση προνομίων, όπως είναι η χορήγηση πρόωρων συντάξεων σε άνδρες δημοσίους υπαλλήλους 50 ή 52 ή 56 ετών, αυξάνοντας ανεξέλεγκτα τις δαπάνες του ασφαλιστικού συστήματος που εκτροχιάζουν το έλλειμμα.
Κυβέρνηση και παλιά κόμματα που βάζουν τα κομματικά κέρδη και το φόβο του πολιτικού κόστους πάνω από το εθνικό συμφέρον, συνεχίζουν να λειτουργούν με την παραδοσιακή αντίληψη που μας οδήγησε ως το χείλος της καταστροφής. Μόνο που τώρα ο χρόνος για το πολιτικό σύστημα τελείωσε, τα νούμερα δεν βγαίνουν και ο λογαριασμός της καταστροφής θα έρθει στα ελληνικά νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, τους μισθωτούς και τους ανέργους».