Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

«Αγχωτική» νίκη για την Εθνική Ελλάδας κόντρα στο Ισραήλ

Η "σφαίρα" Σάλπι... χτύπησε κορυφή!


Τη δεύτερη νίκη της μέσα σε τέσσερις ημέρες σημείωσε η εθνική ομάδα των Ανδρών, που επικράτησε με 2-1 του Ισραήλ στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των προκριματικών για το Euro 2012. Μετά την επιτυχία της περασμένης Παρασκευής επί της Λετονίας (1-0), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε στο δεύτερο συνεχές τρίποντο που φέρνει την Ελλάδα στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου, με την Κροατία να έχει πάντως ένα παιχνίδι λιγότερο.
Η εθνική προηγήθηκε με έξαιρετικό γκολ του Σαλπιγγίδη στο 22. Ο Καφές έκανε την κάθετη μπαλιά στον Έλληνα επιθετικό, αυτός έφυγε στην αντεπίθεση, στην "πλάτη" του Κέιμαν, μπήκε στην περιοχή και με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό σουτ, άνοιξε το σκορ.
Ο Κολαούτι έκανε την σέντρα και ο Σπυρόπουλος στο 59΄ στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα στην εστία του Σηφάκη «γράφοντας» το 1-1.
Το τελικό αποτέλεσμα 2-1 διαμόρφωσε με πέναλτι ο Καραγκούνης στο 63΄. όταν ο Σαλπιγγίδης έφυγε στην αντεπίθεση, βρέθηκε απέναντι στον Αουάτ, τον πέρασε, ο Ισραηλινός τερματοφύλακας τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Στο 65΄ Δοκάρι για το Ισραήλ, όταν σε σουτ του Βέρμουχ η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Σηφάκη
Ελλάδα: Σηφάκης, Βύντρα, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές, Νίνης (15΄ Φετφατζίδης), Σαμαράς (82΄ Μήτρογλου), Σαλπιγγίδης (87΄ Μανιάτης)
Ισραήλ: Αουάτ, Μποντάρου, Τ. Κοέν (69΄ Κοέν Ε.), Κέιμαν, Γκέρσον, Νάτσο (64΄ Βέρμουχ), Κοέν Α., Ρεφαέλοφ, Γκόλσα, Σέχτερ, Κολαούτι (75΄ Μπάρντα)