Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Νατάσα Ράγιου: "Φτάνει πια με τους επαγγελματίες της πολιτικής"

Για την πολιτική επικαιρότητα εν όψει των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μίλησε η πρώην βουλευτής Αχαΐας Νατάσα Ράγιου στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Άγνωστος Μ», στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, το πρωί της Τρίτης. Η Νατάσα Ράγιου συζήτησε μαζί του για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που, σύμφωνα με τα ευρήματα του Zougla.gr, δείχνουν αλλαγές και ανατροπές σκηνικών.
Μεταξύ άλλων είπε ότι το δίλημμα αυτών των εκλογών δεν είναι «Μνημόνιο ή όχι μνημόνιο» αλλά μάλλον …«ζω ή πεθαίνω». Μεταφορικά από τη μια (για την πολιτική του χθες και του αύριο) αλλά έτσι όπως πάμε και ….κυριολεκτικά.
Το ουσιαστικό δίλημμα είναι «αλλάζω μυαλό και τρόπο που ψηφίζω ή παραμένω ψηφοφόρος αγέλης», σημείωσε.
Αναφερόμενη στην «Πάτρα της ανεργίας, των σκουπιδιών, του κυκλοφοριακού χάους και των λαθρομεταναστών» είπε πως είναι καιρός ο κόσμος να μάθει να ψηφίζει ικανούς και καθαρούς ανθρώπους, ανεξαρτήτως κόμματων, τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκφράζοντας τη στήριξη της στον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Χριστόπουλο και στον Γιώργο Παπαναστασίου, υποψήφιο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και στον Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο στο Αίγιο.
«Εσύ Νατάσα, πώς κατάφερες και κρατήθηκες μακριά απ αυτές τις εκλογές;» ρώτησε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και η κυρία Ράγιου απάντησε: «Όταν στο γραφείο μου έρχεται, χθες π.χ., ένα ζευγάρι, ο άντρας άνεργος οικοδόμος χωρίς δουλειά και χωρίς ταμείο ανεργίας και η γυναίκα άνεργη πωλήτρια που την έδιωξαν γιατί το μαγαζί έκλεισε, με δυο παιδιά στο σχολείο και δεν έχω σαφείς απαντήσεις να τους δώσω για το κράτος πρόνοιας και το κράτος ..γενικότερα, θεωρώ ότι πρέπει κι εγώ και όλοι όσοι θέλουμε να βοηθήσουμε εμπλεκόμενοι με τα κοινά, να σκεφτούμε πολύ καλά και που πάμε και τι κάνουμε. Φτάνει πια με τους επαγγελματίες της πολιτικής.».
Τέλος αναγνώρισε κι ένα ..«θετικό» στην κυβέρνηση Παπανδρέου, τουλάχιστον για την Πάτρα: «Μ αυτή την κατάντια της χώρας είναι πολύ πιθανό να έχουμε ανακοπή της πορείας των λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα. Τι να έρθουν να κάνουν και πού να σταθούν εδώ, μ' αυτές τις συνθήκες οι άνθρωποι;» αναρωτήθηκε η κυρία Ράγιου.

thebest.gr