Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Χειροτονία Επισκόπου Τολιάρας και Ν. Μαδαγασκάρης Προδρόμου



Με λαμπρότητα και σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 στο Κάιρο, η χειροτονία του Θεοφιλ. Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου.
Στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου και Αρχιερέων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΤΙΜΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ



Ο Σταύρος Θεοδωράκης ως Αρχηγός του κόμματος το Ποτάμι, τιμά την Ελληνική Δημοκρατία και απαιτεί από τον εκλεγμένο από τον ελληνικό λαό Σπύρο Δανέλλη με το Ποτάμι μέχρι τα μεσάνυχτα να αποφασίσει αν θα στηρίξει το μειοψηφικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Αξίζει τιμή για την προάσπιση της δημοκρατίας. Ο κ.Δανέλλης οφείλει να αποφασίσει και στην περίπτωση που καταχράται την ψήφο στο Ποτάμι να παραδώσει την έδρα του άμεσα.


Ο Πάνος Καμμένος ως Αρχηγός του κόμματος οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δυστυχώς συνεχίζει να ποιεί τη νύσσα και δεν ζητάει από τους δύο βουλευτές του να παραιτηθούν άμεσα και να επιστρέψουν την έδρα τους. Επιτρέπει να επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι έχει συνδιαλλαγεί με τον Αλέξη Τσίπρα Αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πολιτικό θέατρο κατάλυσης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Ας ευχηθούμε να μας διαψεύσει σήμερα και να ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Αλλιώς δεν του αξίζει τιμή. 

Για ό,τι ακολουθήσει στη δημοκρατία μας, την κοινωνία και την πατρίδα μας τις επόμενες ώρες και ημέρες, θα είναι όλοι υπεύθυνοι...

Λ.ΚΑΛ.

Thedayaftergr

Πέτρος Τατούλης «Το σπουδαίο έργο μας στη Λακωνία δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την αυταπάρνηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας»


 
«Για μια ακόμα φορά θέλω να επαινέσω τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, όλους εσάς, για την προσφορά εργασίας, για τις θυσίες που έχετε κάνει σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο για να μπορείτε να ανταποκρίνεστε στις ανάγκες των πολιτών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019.

Πέτρος Τατούλης «Με αποτελεσματικότητα, πραγματικό ενδιαφέρον και σχέδιο στηρίζουμε την αγροτική μας οικονομία Συνάντηση Τατούλη και αγροτών του Δήμου Ευρώτα για την αντιμετώπιση της καταστροφών από το χαλάζι



Τρείς άξονες αντιμετώπισης των τραγικών επιπτώσεων που έχουν προκύψει για τους παραγωγούς της περιοχής του Δήμου Ευρώτα από τη χαλαζοθύελλα έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησης με θεσμικούς φορείς και παραγωγούς στη Σκάλα Λακωνίας τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019.

Μητσοτάκης: Θέατρο το διαζύγιο, απλώς οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συγχωνεύτηκαν

Για κακοστημένη θεατρική παράσταση και προσυμφωνημένο διαζύγιο προκειμένου να βολευτούν και οι δύο μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τις τακτικές του, στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Ant1.
Ως απόδειξη ότι το παιχνίδι ήταν στημένο και από πριν συμφωνημένο ώστε ο ένας να μην χάσει την πλειοψηφία στη Βουλή και ο άλλος να μην αναγκαστεί να βάλει και τυπικά την υπογραφή του στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και να μην χάσει το κόμμα του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι 4 στους 7 βουλευτές του Καμμένου θα στηρίξουν την κυβέρνηση, από τους οποίους τους δύο τους διαγράφει ο Καμμένος στέλνοντας τους στον Τσίπρα και τους άλλους δύο δεν

Τώρα θυμήθηκε ο Καμμένος τον πατέρα της Κουντουρά; Τόσα χρόνια δεν τον πείραζε;

Τώρα θυμήθηκε ο Καμμένος τον πατέρα της Κουντουρά; Τόσα χρόνια δεν τον πείραζε; | in.gr 
 Σε μια αήθη επίθεση κατά της μέχρι πρότινος στενής συνεργάτη του, Ελενας Κουντουρά, προέβη ο Πάνος Καμμένος. Στη γνωστή γραμμή της λάσπης μόλις κάποιος πάει εναντίον του ο πρώην υπουργός Αμυνας θυμήθηκε ότι ο πατέρας της υπουργού Τουρισμού έγραψε τον ύμνο της Χούντας.
Στο πλαίσιο αυτό είπε ότι η… κεντροαριστερά δεν μπορεί να στηριχθεί σε

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής και η βαθμολογία

ΣΑΡΩΤΙΚΟΣ!

Η δράση επέστρεψε στα γήπεδα της Super League με την διεξαγωγή της 16ης αγωνιστικής. Η ΑΕΛ πήρε μία σημαντική βαθμολογικά νίκη απέναντι στον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης. Οι «βυσσινί» επικράτησαν της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» με 3-0 και βύθισαν και άλλο τον αντίπαλο τους.
Ο Παναιτωλικός κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα του Ατρομήτου που μπορεί να ήταν πίσω στο σκορ με 2-1 αλλά στο τέλος ισοφάρισε σε 2-2 γλιτώνοντας την ήττα. Στην Κρήτη ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ απέναντι στον Πανιώνιο αλλά οι «κυανέρυθροι» μπόρεσαν να ισοφαρίσουν σε 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του απέναντι στον Λεβαδειακό φεύγοντας από την Λιβαδειά με το 2-0. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να επικρατήσει της Ξάνθης που πήρε την ισοπαλία με 2-2.
Ο ΠΑΟΚ αν και δυσκολεύτηκε στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα μπόρεσε στο τέλος να νικήσει σκοράροντας τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Με τέρμα του Ματίγια στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Άρης επικράτησε 1-0 της Λαμίας ενώ η ΑΕΚ επιβλήθηκε εύκολα του ΠΑΣ στα Γιάννενα με 4-0.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Super League:

Άρης-Λαμία 1-0: Λυτρωτής Ματίγια

Άρης-Λαμία 1-0: Λυτρωτής Ματίγια
O Ματίγια έσωσε (1-0) τον Άρη στις καθυστερήσεις σκοράροντας με φάουλ σε βάρος της Λαμίας στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Η έμπνευση του Ματίγια να ζυγίσει το πόδι του στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων λύτρωσε τον Αρη και του χάρισε τρεις πολύτιμους βαθμούς κόντρα στη Λαμία στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Ο Άρης ήταν απογοητευτικός παίζοντας με σημαντικές απουσίες, τα άκουσε για

Εκχιονιστικό 4Χ4 ΠΑΣ Γιάννινα- ΑΕΚ 0-4.“Ντου” οπαδών του ΠΑΣ στο ημίχρονο!

ΠΑΣ Γιάννινα- ΑΕΚ 0-4: Εκχιονιστικό 4Χ4
Ακούραστα πέρασε η ΑΕΚ από τους «Ζωσιμάδες» (0-4). Προηγήθηκε με εύστοχο πέναλτι του Μάνταλου (5’) και διπλασίασε τα τέρματά της με αυτογκόλ του Μιχαήλ (20’). Μέχρι να βγει το ημίχρονο ο Πόνσε παραβίασε άλλες δύο φορές την εστία του Βελλίδη (45’, 45’+3’), λέγοντας «ευχαριστώ» στα δώρα της αντίπαλης άμυνας.
Όλα τα λεφτά βέβαια ήταν το γρήγορο τέρμα του Μάνταλου. Καθοριστικής σημασίας καθώς με το προβάδισμα από νωρίς έφυγε το άγχος. Το πέναλτι θα

Ματιές στο Πελοποννησιακό ποδόσφαιρο ( Οι καλύτερες ομάδες)


 http://www.messiniaportal.gr/sites/default/files/field/gallery/img_3087_custom.jpg
Τη μισή αγωνιστική περίοδο έχουν διανύσει  οι ομάδες που μετέχουν στα 7 τοπικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα Α΄ κατηγορίας των νομών της Πελοποννήσου.  Και στα 7 αυτά πρωταθλήματα των 7 ΕΠΣ , στην Πελοπόννησο υπάρχουν ισάριθμες ομάδες που βρίσκονται  επικεφαλείς με διαφορά +5 και +2 βαθμών από τις ομάδες που τις ακολουθούν.
Στο πρωτάθλημα Κορινθίας την «κούρσα» του πρωταθλήματος οδηγεί η

Γ. Μανιάτης: «Ο τυχοδιώκτης Α. Τσίπρας δεν θα κανιβαλίσει τη Δημοκρατική Παράταξη»

(Σημεία συνέντευξης στο Κανάλι της Βουλής με την Κ. Κοντογεώργη
και στον ΣΚΑΙ 100,3 fm με τον Π.Τσίμα)

 
Ως χειρότερο Πρωθυπουργό και περισσότερο υποκριτή πολιτικό της Μεταπολίτευσης, χαρακτήρισε τον Α. Τσίπρα ο Βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ, καθ. Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σήμερα στο Κανάλι της Βουλής, εκπομπή "Πρωινή Ανάγνωση" με την Κέλλυ Κοντογεώργη και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 με τον Παύλο Τσίμα. 

Το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Σιούφα

 
Το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Σιούφα έδωσαν σήμερα συγγενείς και φίλοι.
Πλήθος πολιτικών και κόσμου έδωσε το παρών  στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτη Αθηνών για την εξόδιο ακολουθία.
https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/01/kideia-sioufas-500.jpgΠαρών στην τελετή ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Κώστας Καραμανλής, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Αποχαιρετούμε σήμερα, με αισθήματα οδύνης, τον Δημήτρη Σιούφα στο στερνό του ταξίδι. Τα λόγια του αποχαιρετισμού είναι σίγουρα φτωχά, και η ατμόσφαιρα της λύπης πολύ βαριά για να επιτρέψουν ανώφελη μακρηγορία και λόγους τυπικούς. Αφήνω, λοιπόν, τα συναισθήματά μου ελεύθερα να παρακάμψουν κάθε μορφή πρωτοκόλλου και περιορίζομαι στα εξής λίγα λόγια, από καρδιάς» ανέφερε στον επικήδειο λόγο του ο Προκόπης Παυλόπουλος.
«Αποχαιρετούμε τον Δημήτρη Σιούφα ως πραγματικό Άνθρωπο, ως Ευπατρίδη Πολιτικό και ως ειλικρινή Φίλο.
I. Πριν απ’ όλα, ο Δημήτρης Σιούφας έζησε ως πραγματικός Άνθρωπος στον αγώνα του για την επί

Υποψήφιοι Δήμαρχοι ρίχνουν “χυλόπιτες” στο ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύδουν την ΑΥΓΗ

Κωμικές διαστάσεις λαμβάνει η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρει να βρει υποψηφίους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.  Τελευταία απέλπιδα κίνησή του υπήρξε η παροχή στήριξης σε 99 υποψηφίους Δημάρχους, που όμως ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR


Ψύξη στον αυχένα: Τι να κάνετε για να φύγει πιο γρήγορα ο πόνος


psyksi-ston-afxena-ti-na-kanete-gia-na-fygei-pio-grigora-o-ponos.jpgΣε πολλές περιπτώσεις, ένα κρύο ρεύμα αέρα (άνεμος, παράθυρο αυτοκινήτου, air condition κλπ) που χτυπάει επάνω στο ιδρωμένο δέρμα, αυξάνει κατακόρυφα την πιθανότητα να πάθετε ψύξη.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΕΡΙ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

https://i.ytimg.com/vi/bKQZrfqRs8Y/maxresdefault.jpg
φωτο αρχείου


 EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                             Λουτράκι 14/01/19
 ΔΗΜΟΣ

 ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ              Αριθ. Πρωτ. 669

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ 


  ΠΡΟΣ:  Τους Προέδρους Δ.Σ.                                                         Συλλόγων, Φορέων, Σωματείων                                                 & Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων
                           του Δήμου μας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στο πλαίσιο προγραμματισμού και οργάνωσης των εκδηλώσεων κατά την περίοδο της Αποκριάς στο Δήμο μας, καλούμε τους Προέδρους Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων, Συλλόγων, Φορέων και Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων με κοινωνική, εκπαιδευτική, πολιτιστική και τουριστική δράση, όπως δηλώσουν εγγράφως ή στο email του Δήμου μας έως την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 τη συμμετοχή τους για τη σύσταση Οργανωτικής Επιτροπής Καρναβαλιού 2019.

                                                                                        Μετά τιμής,
                                                                           Παπαθανασίου Αθανάσιος
                                                                                     Αντιδήμαρχος
 


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Η' ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ


Πυρά δέχεται ο παραιτηθείς Υπουργός Εθνικής Άμυνας και αποχωρών από τη διακυβέρνηση της Ελλάδας Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την πολιτική του στάση. Οι υποστηρικτές του αναφέρουν για την τήρηση της προγραμματικής του προεκλογικής δέσμευσης υπεράσπισης της μίας και ελληνικής Μακεδονίας. Οι επικριτές του αναφέρουν ένα fake πολιτικό διαζύγιο και πολιτική υποκρισία για την

Πέτρος Τατούλης «Σπουδαίο το έργο του ΚΕΠΕΨΥ Μεσσηνίας»



Στο πολύ σημαντικό έργο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Μεσσηνίας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019.

Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας του Επιμελητηρίου Κορινθίαs: «Αναγκαίες οι ευρείς συναινέσεις για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας»


 
«Για να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις. Αυτό είναι και το πολιτικό διακύβευμα στη χώρα μας. Οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να καταλάβουν ότι χωρίς συνεννόηση, χωρίς συναίνεση ο τόπος δεν θα μπορέσει να βγει από την κρίση. Αυτή είναι η εντολή του συνόλου του επιχειρηματικού κόσμου και των πολιτών της χώρας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας του Επιμελητηρίου Κορινθίας το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019.
Καμία κρίση σε καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς συνέργειες, χωρίς ευρύτερες συναινέσεις και χωρίς συνεννοήσεις, συνέχισε ο Πέτρος Τατούλης και σημείωσε ότι οι οικονομικές κρίσεις ιδιαίτερα απαιτούν συνεννοήσεις και συναινέσεις.
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την εξέλιξη του

Γ. Ψυχογιός «Για μια Αυτοδιοίκηση των έργων για τους πολλούς και την κοινωνική συνοχή»

 

Ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος τοποθετήθηκε κατά την τελευταία συνεδρίασή της. Ξεκινώντας την παρέμβασή του τόνισε ότι «το επίπεδο της Επιτροπής είναι πολύ καλό και για τους νομικούς, αλλά και για την κοινωνία που παρακολουθεί.

ΟΡΚΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Της Λέττας Καλαμαρά

Κάθε δημοκρατική Κυβέρνηση της Ελλάδας μεταπολευτικά ορκίζεται στο Σύνταγμα της Ελλάδας, ενώπιων ή μη Θεού, καθώς και κάθε στρατιωτικός στην εκτέλεση του καθήκοντος του, και κατόπιν ζητά την ψήφο εμπιστοσύνης των δημοκρατικά εκλεγμένων βουλευτών. Ο κ.Τσίπρας πασχίζει να αποκρύψει τη νέα Κυβέρνησή του και

Έκθεση Αφίσας: ο 20ος αιώνας μέσα από τις διαφημίσεις στα περιοδικά του ΤΕΕ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας - ΤΕΕ διοργανώνει  Έκθεση Αφίσας με θέμα «Ο 20ος αιώνας μέσα από τις διαφημίσεις στα περιοδικά του ΤΕΕ», από 16 έως 31 Ιανουαρίου 2019, στο χώρο της Βιβλιοθήκης ΤΕΕ (Λέκκα 23-25, 10562 Αθήνα, στην περιοχή του Συντάγματος).

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

Ασκήσεις για σκολίωση. Οι ασκήσεις Schroth και η άσκηση για σωστή στάση SEAS (video)


 
Η σκολίωση είναι μια πάθηση κατά την οποία η σπονδυλική στήλη στην εφηβική ηλικία κάμπτεται και στρέφεται κατά τον άξονα της δηλαδή το παιδί εμφανίζει μια πλάτη, η οποία δεν είναι ίσια, πολλές φορές καμπουριάζει και ο ένας ώμος όταν στέκεται σε στάση προσοχής είναι πιο χαμηλά από τον άλλο. Ο όρος Σκολίωση προέρχεται ετυμολογικά από την αρχαία λέξη «σκολιός» που σημαίνει στραβός.
Είναι αγνώστου αιτιολογίας και κληρονομική. Αντίθετα από ότι πιστεύεται η σκολίωση δεν έχει σχέση με το σχολείο και την θέση της τσάντας που κουβαλάει ένας μαθητής. ....................

Παραδίδουν τη Μακεδονία σε πρόβα απλής αναλογικής.

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Το ένα (μικρό) κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Το άλλο (μικρό) κόμμα δεν τη θέλει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και δεν σκοπεύει να ρίξει την κυβέρνηση – αν και αυτός ακριβώς, η συμφωνία δηλαδή, θα ήταν ο λόγος για την διεξαγωγή ψηφοφορίας για την παροχή ή μη ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Τα ίδια και άλλα (μικρά) κόμματα βλέπουν βουλευτές τους να μετακινούνται προς το κυβερνητικό κόμμα και να εξυπηρετούν πολιτικές για τις οποίες δεν έχουν εκλεγεί.
Τα μικρά αυτά κόμματα και οι βουλευτές τους,

Ποια κίνητρα βαθμολογικής εξέλιξης έρχονται για Δ.Ε. δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους (διάταξη)

 
 Θεσπίζεται το Πιστοποιητικό Διοικητικής Επάρκειας για δημοσίους υπαλλήλους κατηγορίας ΔΕ, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την Ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ, ενώ προβλέπεται ότι για τους κατόχους αυτού του πιστοποιητικού ο χρόνος που απαιτείται για τη βαθμολογική εξέλιξη μειώνεται συνολικά κατά ένα έτος, ενώ η κατοχή του μοριοδοτείται με 30 μόρια κατά τις διαδικασίες επιλογής τμηματαρχών.
Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο
Η σχετική διάταξη έχει ως εξής:

Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την απώλεια του Σαράντου Καργάκου


https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/12/%CE%A0%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%A4%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82-500x250.jpg
«Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα την απρόσμενη απώλεια μιας σπουδαίας προσωπικότητας του πνεύματος και των γραμμάτων, με καταγωγή από τη Λακωνία και την Πελοπόννησο, του Σαράντου Καργάκου.
Υπήρξε μια από τις πιο διακεκριμένες μορφές της ιστορικής επιστήμης στη χώρα με ευρύτατο έργο, το οποίο αφήνει παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές. Υπήρξε μια διακριτή παρουσία με πολύπλευρη δραστηριότητα τόσο στον ακαδημαϊκό και παιδαγωγικό τομέα, όσο και στο δημόσιο βίο.
Εύχομαι το παράδειγμά του να αποτελέσει έμπνευση για την ελληνική κοινωνία και τους νέους επιστήμονες και μελετητές, τόσο του πολυσήμαντου έργου του, όσο και των ιστορικών ζητημάτων που πραγματεύτηκε.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου