Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Φινλανδία - Ελλάδα 2-0: Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες στο Τάμπερε...Σκίμπε, χάσαμε και έχασες

Φινλανδία - Ελλάδα 2-0: Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες στο Τάμπερε...
Κατώτερη των περιστάσεων για ακόμα μια φορά στάθηκε η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου που γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη Φινλανδία στο Ταμπερε για την 4η αγωνιστική του Nations League.
Πλέον, η Εθνική μετά την ήττα από τους Φινλανδούς βρίσκεται πίσω τους, στη δεύτερη θέση του ομίλου με 6 βαθμούς διαφορά με δύο αγώνες να απομένουν.Πλέον η Ελλάδα έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για την πρωτιά στον

Σπουδαία νίκη για την Εθνική Ελπίδων: 2-0 τη Λευκορωσία και φουλ για Euro

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/10/ethniki-elpidon-500-1.jpg
Με γκολ των Χατζηγιοβάνη και Μπουζούκη η Εθνική Ελπίδων νίκησε 2-0 τη Λευκορωσία στο Περιστέρι και θα διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά του EURO 2019 μέσω των πλέι οφ!
Η Εθνική Ελπίδων ήθελε τη νίκη για να έχει ελπίδες για την πρωτιά στον όμιλο και απευθείας πρόκριση στα τελικά του EURO 2019.
Η επικράτηση απέναντι στη Λευκορωσία ήρθε και μάλιστα με «καθαρό» σκορ

Επίθεση αντιεξουσιαστών με μολότοφ στο ΑΤ Ομονοίας – 4 τραυματίες αστυνομικοί, κάηκαν οχήματα.

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/10/omonoia-epithesi-500.jpg
Επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 μ.μ στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας. Περίπου 50 άτομα επιτέθηκαν από διάφορες κατευθύνσεις στο Α.Τ. Ομονοίας, πετώντας πολλές βόμβες μολότοφ και πέτρες.
Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401, ενώ κάηκαν 4-5 αυτοκίνητα (συμβατικά και περιπολικά) καθώς και ένα λεωφορείο των πεζών περιπολιών, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Βερανζέρου.
Οι δράστες εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους. 
Η επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας προκάλεσε την οργή των αστυνομικών υπαλλήλων
Την ίδια ώρα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κάνουν λόγο για «δολοφονική επίθεση» και καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας!
Συγκεκριμένα τονίζουν οι αστυνομικοί: «Η Ένωση Αθηνών αύριο 16/10 και ώρα 11:45 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Τμήμα Ομονοίας όπου οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν δολοφονική επίθεση«.

Συμφωνία των Πρεσπών – Συμφωνία της ΔΕΗ: Δύο πρεμούρες με πολλές σκιές!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η πρεμούρα με την οποία η ΔΕΗ έσπευσε να εξαγοράσει την σκοπιανή εταιρία EDS (στις 5 Φεβρουαρίου 2018 η εισήγηση για την εξαγορά στο Δ.Σ. της ΔΕΗ και αμέσως την επομένη η απόφαση για την εξαγορά της) είναι ευθέως ανάλογη με την πρεμούρα της κυβέρνησης να «λύσει» το Σκοπιανό! Ευθέως ανάλογες και οι σκιές και στα δύο deals.
Στο στόχαστρο του παραρτήματος της Διεθνούς Διαφάνειας στην ΠΓΔΜ έχει βρεθεί ο Κότσο Ανγκιούσεφ, ιδιοκτήτης της εταιρίας που εξαγόρασε η ΔΕΗ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων, στενός συνεργάτης του Σκοπιανού Πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στην ΠΓΔΜ.

Με απόφαση Τατούλη συγκροτήθηκαν οι επιτροπές καταγραφής και διαπίστωσης ζημιών των επιχειρήσεων της Κορινθίας.


http://www.topontiki.gr/sites/default/files/pontikiold/oldphotostatoulis1395656079.jpgΤην απόφαση συγκρότησης των επιτροπών καταγραφής και διαπίστωσης ζημιών των επιχειρήσεων από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018 στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας υπέγραψε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Το έργο των επιτροπών αρχίζει από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί μετά τη διενέργεια αυτοψιών στο σύνολο των υποβληθεισών αιτήσεων για την καταγραφή των καταστροφών.

Στην τελετή λήξης του Navarino Challenge ο Πέτρος Τατούλης

Εμφάνιση Αίολος 5.jpg

Εμφάνιση Αίολος 1.jpg«Έχουμε χρηματοδοτήσει και χρηματοδοτούμε όλες τις δραστηριότητες, όλα τα μεγάλα έργα που αλλάζουν σιγά σιγά τη ζωή των Καλαματιανών, των Μεσσήνιων και των Πελοποννησίων πολιτών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή λήξης του 47ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Υποβρύχιας Αλιείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα από το ΝΑΣΚ Αίολος με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων και Αλιείας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας.
Εμφάνιση Αίολος 2.jpgΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την ικανοποίησή του για μια καινούργια δραστηριότητα που ο «Αίολος» πήρε στα χέρια του μαζί με την Ομοσπονδία προκειμένου να δημιουργήσει ένα καινούργιο γεγονός που θα εισαγάγει την πόλη της Καλαμάτας και την ευρύτερη περιοχή σε μια εντελώς διαφορετική λογική.
«Αυτό είναι το ζητούμενο για να μπορέσουμε τέτοιες δραστηριότητες με άμεση συνάφεια με την ίδια την κοινωνία, με τους ίδιους τους

Στις Βρυξέλλες ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φάνης Στεφανόπουλος


Εμφάνιση FAN.jpgΣτις  Βρυξέλλες μεταβαίνει ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φάνης Στεφανόπουλος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο κ. Στεφανόπουλος θα συμμετέχει στην συνδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών  για θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή και την πολιτική προστασίας των πόλεων και των Περιφερειών.
Τον κ. Στεφανόπουλο θα συνοδεύει ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής ενότητας Αργολίδας κ. Τασος Καραγιάννης.

«Αδειοδότηση εγκατάστασης νέων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας και παραγωγής ρεύματος στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου.»


 http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2018/08/ixthiokalliergeia-1021x575.jpg
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ                                                                                 
ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ»                    
     Αίγιο, 15 Οκτωβρίου 2018



Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ



Το Δ.Σ του Σ.Π.Ο.Α.Κ. συζητώντας το θέμα που αφορά στην αδειοδότηση εγκατάστασης νέων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας Θαλάσσιων Μεσογειακών Ιχθύων στις θέσεις: "Πρασούδι", Δ.Ε. Τολοφώνος του Δήμου Δωρίδος Ν. Φωκίδας της εταιρείας «MEDITERRANEAN NATURAL SEAFOOD Α.Ε.» (δυναμικότητας 150 τον/έτος σε θαλάσσια έκταση 10 στρεμμάτων) και "Μαύρο Όρος", Δ.Ε. Τολοφώνος του Δήμου Δωρίδος Π.Ε. Φωκίδας της ίδιας εταιρείας

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης



https://polispost.com/wp-content/uploads/2018/09/logo-5-1200-x-600-800x445.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                Ξυλόκαστρο  12 Οκτωβρίου 2018                
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                     Αριθμ. Πρωτ. 11016
Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου                   
 
                              Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνηςυ που θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2018 & ΩΡΑ 19.30  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

Τη δημοπράτηση της συντήρησης του δρόμου Ισθμός – Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

http://www.topontiki.gr/sites/default/files/pontikiold/oldphotostatoulis1395656079.jpg Τη δημοπράτηση του έργου «Συντήρηση οδικού δικτύου Νομού Αργολίδας (2017 – 2019), Υποέργο: Συντήρηση τμημάτων της Εθνικής Οδού Ν. 10 (Ισθμός – Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου)» προϋπολογισμού 1.8 εκατομμύρια ευρώ υπέγραψε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.  Πέτρος Τατούλης.

Κινέζικη κυβερνητική αντιπροσωπεία στον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη


Εμφάνιση IMG_9978.jpg Εμφάνιση IMG_9972.jpg
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Καλλίρης Πελοπίδας, υποδέχτηκε σήμερα 15/10/2018  στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας Κινεζική κυβερνητική αποστολή, με επικεφαλής τον Κινέζο ομόλογό του, Ding ZuNian της Επαρχίας Zhejiang, μιας επαρχίας η οποία εκτείνεται σε πάνω από 100.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με πληθυσμό 50 εκατομμύρια κατοίκους.
Εμφάνιση IMG_9988.jpgΠαρόντες στη συνάντηση ήταν ο κ. Μιχάλης Πέρρος, Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και η κα. Μιχάκη Ευαγγελία, υπάλληλος του τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από συνεννόηση με το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο στο πλαίσιο συνεργασίας, εξωστρέφειας και προώθησης της Ελληνοκινεζικής φιλίας.
Εμφάνιση IMG_9992.jpgΟι δύο Αντιπεριφερειάρχες αντάλλαξαν απόψεις  για θέματα εθελοντισμού, τουρισμού, τις κοινωνικές δομές και την κοινωνική μέριμνα των δύο περιοχών.
Η Κορινθία αλλάζει, η Κορινθία είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη.