Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Πέθανε το αστέρι της ροκ Τζόνι Χάλιντεϊ

Πέθανε το αστέρι της ροκ Τζόνι Χάλιντεϊ
Ο Τζόνι Χάλιντεϊ, το μεγαλύτερο αστέρι της γαλλικής ροκ σκηνής πέθανε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη εξαιτίας επιπλοκών του καρκίνου στον πνεύμονα από τον οποίο έπασχε, όπως επιβεβαίωσε η σύζυγός του η Λετίσια Χάλιντεϊ.
Ο διάσημος καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή στα 74 του χρόνια. «
Ο Τζόνι Χάλιντεϊ έφυγε. Γράφω αυτές τις λέξεις χωρίς να τις πιστεύω. Κι όμως είναι αλήθεια. Ο άνδρας μου δεν υπάρχει πια. Μας άφησε απόψε όπως έζησε όλη του τη ζωή, με θάρρος και αξιοπρέπεια», έγραψε η σύντροφός του σε μια

ΙΒΥΚΟΣ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ



Εμφάνιση logo-ivykos.png

Εμφάνιση Χριστουγεννα 2017 fb.jpgΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2017
Ο Σύνδεσμος Λουτρακιωτών - Περαχωριτών ο Ίβυκος σας προσκαλεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου για την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή του. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν τα τμήματα
παραδοσιακών χορών, μπαλέτου και σύγχρονου χορού του συλλόγου, καθώς και η χορωδία Λουτρακίου.
Η οικογένεια του Ιβύκου διοργανώνει στα πλαίσια της εκδήλωσης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, παράλληλη δράση συλλογής τροφίμων για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Τα είδη διατροφής μακράς διαρκείας που συγκεντρώνουμε, χάρη στη δική σας ανιδιοτελή συνεισφορά, είναι τα ακόλουθα:

▪ρύζι
▪όσπρια
▪μακαρόνια
▪ελαιόλαδο
▪γάλα εβαπορέ
▪αλεύρι κ.α.

*Τα τρόφιμα θα παραδίδονται σε ειδικό χώρο, στην είσοδο του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου Λουτρακίου. 


info@ivykos.gr


«Κόλαση» στα Εξάρχεια – Καίνε αυτοκίνητα -Βροχή μολότοφ και γκαζάκια

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/episodeia-2-750x375.jpg
Σε 22 προσαγωγές έχει προχωρήσει έως τώρα η αστυνομία για τα επεισόδια που είναι σε εξέλιξη στα Εξάρχεια και γύρω από το Πολυτεχνείο.

Ομάδες ατόμων που φορούν κουκούλες και κράνη, συνεχίζουν να πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες στις οδούς Στουρνάρη,

Ο Τραμπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Ο Τραμπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, παρά τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας.
«Η πόλη αυτή είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, και συνέχισε: «Δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα επαναλαμβάνοντας τις ίδιες αποτυχημένες στρατηγικές του παρελθόντος».
Ο Αμερικανός πρόεδρος, τόνισε παράλληλα, ότι η καθυστέρηση της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας δεν βοήθησε στην επίτευξη

Ανθ’ ημών… Γουλιμής (Ντόρα μου)

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Τι να πρωτοπείς, και τι να πρωτοσχολιάσεις. Η πολιτική αποστρατεία της Ντόρας Μπακογιάννη από τον αδελφό της και σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τουλάχιστον για τα εντός συνόρων αξιωμάτων, σκέπασε πλήρως κάθε άλλο θέμα στον πολιτικό χώρο της Κεντροδεξιάς.

Και όχι μόνο, καθώς το πολιτικό εκτόπισμα της χήρας του μάρτυρα της Δημοκρατίας Παύλου Μπακογιάννη, προκαλούσε πάντα δέος και στους

Το δωμάτιο δεν αλλάζει… ελέφαντα


Του Μάνου Οικονομίδη
Twitter@EmOikonomidis

Το πρόσωπο που σπανίως συσπάται, για να εξωτερικεύσει συναίσθημα, αποδεικνύεται ότι κρύβει έναν άνθρωπο με προχωρημένη αίσθηση του χιούμορ. Όπως συμβαίνει άλλωστε με κάθε μεγάλο. Πνευματώδη και υπερμεγέθη, αναφορικά με το αποτύπωμα που αφήνει.

Ο ηγέτης που… κάνει κουμάντο στον πλανήτη τα τελευταία αρκετά χρόνια, και η

ΥΠΕΣ: Τι αλλάζει στις γονικές άδειες υπαλλήλων ΟΤΑ (εγκύκλιος)

Τις αλλαγές που προκύπτουν στις γονεϊκές άδειες των υπαλλήλων ΟΤΑ, με βάση τις διατάξεις του «πολυ-νόμου» για τους ΟΤΑ διευκρινίζει το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του.
Συγκεκριμένα, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι υπάλληλοι δικαιούνται πέντε ημέρες άδεια σε περίπτωση ασθένειας τέκνου, μια πρόβλεψη που είχε παραληφθεί από

«Βήματα Καρδιάς - Ανάσες Ζωής»

heart-health.jpgΤο Περπάτημα σώζει ζωές, καθώς μειώνει τα καρδιαγγειακά και εγκεφαλικά επεισόδια, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, βοηθά στη ρύθμιση του διαβήτη και του σωματικού βάρους, προλαμβάνει την άνοια, την κατάθλιψη και την απώλεια μνήμης, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνων, οστεοπόρωσης, λοιμώξεων και καταπολεμά το stress.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr


Με Πρότυπο βιοκλιματικό δωμάτιο, με χρήση ΑΠΕ, συμμετέχει το ΤΕΕ στην έκθεση Greek Tourism Expo 2017

Εμφάνιση a.jpg 
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος του για την  αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα των τομέων που έχουν αντίκτυπο στο επάγγελμα του Μηχανικού, έθεσε υπό την αιγίδα του την 4η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού με τίτλο Greek Tourism Expo 2017 που θα  πραγματοποιηθεί από 8 έως 10 Δεκεμβρίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO. Με σκοπό την αναβάθμιση του ξενοδοχειακού δυναμικού της Χώρας, το ΤΕΕ σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της UIA

Οι ρίζες των δοντιών πότε και πώς προσβάλλονται από τερηδόνα;


Με την ηλικία, και όχι μόνο, συχνά τα ούλα υφιζάνουν και έτσι εκθέτουν τις ρίζες των δοντιών στο στοματικό περιβάλλον. Συνεπώς και οι ρίζες των δοντιών είναι δυνατόν να προσληφθούν από τερηδόνα.
Η οδοντική ουσία που περιβάλλει τη ρίζα του δοντιού λέγεται οστεΐνη και είναι πολύ λιγότερο σκληρή από την αδαμαντίνη (το σμάλτο). Κατά συνέπεια η τερηδόνα προχωρά με ταχύτερο ρυθμό, προσβάλλει την εσωτερική στιβάδα του δοντιού την οδοντίνη και βαδίζει κατ’ ευθείαν για τον πολφό (το νεύρο) που είναι πολύ κοντά. .....................

Το Άστρος Κυνουρίας τίμησε την εορτή του πολιούχου του Αγίου Νικολάου ..

Εμφάνιση 24829192_10212864662604670_976112541_n.jpg
Εμφάνιση 24829373_10212864662884677_239333236_n.jpgΜε κάθε μεγαλοπρέπεια  το Άστρος Κυνουρίας τίμησε  την εορτή του πολιούχου του Αγίου Νικολάου ..
Χθες παραμονή της εορτής τελέστηκε  Μέγας Πανηγυρικός Eσπερινός. 
  Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας γύρω από την πλατεία, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου , όπου ακολουθούσε και  το πλήθος των πιστών.
Παρών στον  εορτασμό.ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης,ο βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ, κ.Κ.Βλάσης,ο δήμαρχος Β.Κυνουρίας,κ.Π.Μαντάς και οι αντιδο ήμαρχοι, καθώς και οι κ.κ π/σ Γ.Μπακούρης και Ι.Κατσίρης ,ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ,κ.Γ.Καμπύλης και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων.
Σήμερα ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, τελέστεικε  Όρθρος και θεία Πανηγυρική δοξολογία.

Την ανάπλαση της εισόδου Λάλουκα στο Άργος υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου



https://www.eklogika.gr/uploads/files/Perifereiarxes/perif_peloponnisou-tatoulis.jpgΤην προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση – ασφαλτόστρωση συνδετηρίας οδού Ε.Ο. 70 (Άργος – Ναύπλιο) είσοδος Λάλουκα» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017.
Στην προγραμματική σύμβαση, η οποία συνυπογράφεται από το Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση με 300.000 ευρώ και θα αποτελέσει το φορέα υλοποίησης του έργου. 

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου



H «Δυναστεία των Στράους» στη Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου

Εμφάνιση Screen Shot 2017-12-04 at 12.43.04  (1).pngΕμφάνιση JohannStrauss_03-01.jpeg



Δελτίο Τύπου



Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου στο πλαίσιο των μουσικών και γενικότερα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της, επέλεξε να αφιερώσει τη φετινή Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της (στα πρότυπα της Φιλαρμονικής της Βιέννης) στη «Δυναστεία των Στράους»!

Μια οικογένεια μουσικών που άσκησε τεράστια επιρροή στο μουσικό στερέωμα

Η «επάρατος» χτίζει, η αριστερή δημαγωγία γκρεμίζει

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν είχε κανείς την υπομονή να ρίξει μια ματιά σε ένα από τα δελτία για την Ελληνική Οικονομία που εκδίδει κάθε μήνα η ΕΛΣΤΑΤ, θα διαπίστωνε πως κάθε φορά που η «επάρατος» βρίσκεται στην εξουσία, η οικονομία – και όσα απορρέουν από την κατάστασή της και επηρεάζουν άμεσα τη ζωή των Ελλήνων – πηγαίνει καλύτερα.
Αυτό προκύπτει και από το δελτίο Νοεμβρίου της ΕΛΣΤΑΤ, από όπου ενδεικτικά σταχυολογώ:
Ως προς την Ανάπτυξη: Το 2006 ήταν 5,7%, το 2007 ήταν 3,3%, το 2008 (όταν ξέσπασε η παγκόσμια κρίση) είχαμε ύφεση μόλις 0,3%. Και μετά αρχίζει το πανηγύρι:

Πριν τις εορτές θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου
Καθορίστηκαν οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2018 του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του αναπληρωτή υπουργού

Μητσοτάκης: Επεισόδια, μολότοφ, σπασίματα μαγαζιών από «τα δικά τους παιδιά»

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/mitsotakis-kuriakos-5400.jpg
Νέες βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, πριν και κατά τη διάρκεια της πορείας για τη συμπλήρωση εννέα ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε αναφορά στην αντίδραση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη χθες, όταν εισέβαλαν στην

Επεισόδια και στην Πάτρα στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Μολότοφ εναντίον αστυνομικών στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο στην Πάτρα - ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Αφετηρία το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου
Επεισόδια έγιναν το μεσημέρι στην πορεία για τη συμπλήρωση 9 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στην Πάτρα, όταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έριξαν μολότοφ στη διασταύρωση της Ερμού με την Κορίνθου.
Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν άμεσης με διμοιρία των ΜΑΤ να καταδιώκει τα

Επίσκεψη Ερντογάν: Απροσπέλαστη για δυο ημέρες η Αθήνα - Λουκέτο στο μετρό στο Σύνταγμα για 24 ώρες! Απαγορεύονται πορείες - Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Μετρό: Κλειστός όλη μέρα αύριο ο σταθμός «Σύνταγμα» – Αλλαγές σε λεωφορεία και τρόλεϊ | Newsit.gr
Κλειστοί θα είναι σήμερα Τετάρτη από τις 12.00 ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα και από τις 16.00 ο σταθμός στο Πανεπιστήμιο.
Κλειστός θα είναι από τις 12.00 το μεσημέρι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα λόγω των εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σε προσωρινές τροποποιήσεις των δρομολογίων λεωφορείων, τρόλεϊ και τραμ στο κέντρο της Αθήνας προχωρεί ο ΟΑΣΑ από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή,

Ο Τραμπ βάζει φωτιά στην Μέση Ανατολή: Η Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/trump-ierousalem-500.jpg
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να ανακοινώσει σήμερα ότι αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις πολλών ηγετών στη Μέση Ανατολή.
Πρόκειται για μία κίνηση η οποία αναιρεί την πολιτική δεκαετιών της Ουάσινγκτον στο ακανθώδες αυτό ζήτημα.
Η απόφαση του αμερικανού προέδρου, που αναμένεται να γνωστοποιήσει με ένα

Δεν άφησαν τίποτα όρθιο οι κουκουλοφόροι στην Αθήνα

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/epeisodia-grigoropoulos-500-1.jpg
Άγρια επεισόδια με την Αστυνομία σε ρόλο παρατηρητή ξέσπασαν από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας πριν αλλά και κατά την διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Από τις 12 το μεσημέρι και για περίπου δύο ώρες, κουκουλοφόροι προκαλούσαν επεισόδια, πετώντας μολότοφ και προκαλώντας φθορές σε βιτρίνες και τράπεζες. Ανενόχλητοι κουκουλοφόροι εκμεταλλεύτηκαν το μαθητικό συλλαλητήριο για την

Παγώνει η χώρα – Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/xionia-athina-500.jpg
Πέφτει και άλλο την Τετάρτη η θερμοκρασία με τις καιρικές συνθήκες μάλιστα να επιδεινώνονται μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Για την Τετάρτη (06/12/2017) στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Στην Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές βροχές, και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι

Champions League: Έμειναν 4 «κομμάτια» του… παζλ των «16»

Την πρόκριση στους “16” του Champions League πήραν τα φαβορί στους αγώνες

Εφιαλτική προειδοποίηση για μελλοντικό τσουνάμι στις ελληνικές ακτές!

τσουνάμι 
Εάν ένας σεισμός πάνω από επτά βαθμούς προκαλέσει ένα τσουνάμι στο Αιγαίο, ο χρόνος αντίδρασης θα είναι μόνο δέκα έως δεκαπέντε λεπτά, εωσότου το κύμα χτυπήσει τις ακτές. Αυτή την κυνική, σοκαριστική προειδοποίηση έκανε ο νέος ακαδημαϊκός Κώστας Συνολάκης, καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης. Για το ζήτημα μίλησε σε ομιλία του κατά την αποψινή (σ.σ. Τρίτη 05.12.2017) συνεδρίαση στην Ακαδημία Αθηνών για την υποδοχή του ως του 45ου τακτικού μέλους της.
«Επειδή δεν θα έχουμε αρκετό χρόνο», όπως είπε, πρέπει εκ των προτέρων να υπάρχουν έτοιμα διάφορα «σενάρια» αντίδρασης. Και να έχει γίνει η κατάλληλη

Γερμανία: Τουλάχιστον 50 τραυματίες από σύγκρουση τρένων

Γερμανία: Τουλάχιστον 50 τραυματίες από σύγκρουση τρένων 
Τουλάχιστον 50 άτομα τραυματίστηκαν έπειτα από σύγκρουση το βράδυ της Τρίτης μιας επιβατικής και μιας μεταγωγικής αμαξοστοιχίας στην περιοχή Μέερμπους, κοντά στο Ντίσελντορφ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.
 Όπως έγινε γνωστό από τους γερμανικούς Σιδηροδρόμους (DB), στην επιβατική αμαξοστοιχία της «National Express», η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Κολονία-Κρέφελντ, επέβαιναν 100-200 άτομα. Η δεύτερη

«Αντίο» Ευρώπη... Με ήττα 0-2 από τη Γιουβέντους αποχαιρέτησε ο Ολυμπιακός

Με ήττα 0-2 από τη Γιουβέντους αποχαιρέτησε ο Ολυμπιακός 
Η περιπέτεια του Ολυμπιακού στο  Champions League, ολοκληρώθηκε...Με απολογισμό μια ισοπαλία, αυτή με την Μπαρτσελόνα, και πέντε ήττες, ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός την παρουσία του στο καθώς την 6η και τελευταία αγωνιστική ηττήθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη με 2-0 από τη Γιουβέντους, χάρη σε γκολ του Κουαδράδο στο 15' και του Μπερναρντέσκι στο 90'