Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Αγκαλιά… με τα μπαράζ! Έκανε το χρέος της η Εθνική 4-0 το Γιβραλτάρ στο «Καραϊσκάκης»

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/10/etyhniki-omada-podosfairo.jpg
Το πάθημα από τη Λετονία, πριν από περίπου ένα μήνα, είχε ενσπείρει μια σχετική αμφιβολία, όμως η δυναμικότητα του Γιβραλτάρ το μόνο ερωτηματικό που δημιουργούσε ήταν το εύρος του τελικού σκορ.
Το… κοντέρ στο Φάληρο έγραψε λοιπόν 4-0, η Εθνική ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον 8ο προκριματικό όμιλο καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση και, πλέον, περιμένει μάθει τον αντίπαλό της στα πλέι οφ, όπου θα διεκδικήσει τη συμμετοχή σε τρίτο κατά σειρά Μουντιάλ μετά το 2010 και το 2014, εκείνο της Ρωσίας, το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πως η ανεργία «ραγίζει» την ψυχική μας υγεία

Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας. Μια ακόμη μέρα σε μια εποχή που η σκιά της κρίσης έχει απλωθεί σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και η κατάθλιψη χτυπά την πόρτα σε πολλούς ανθρώπους αφού πρώτα η ανεργία έχει εδραιωθεί στις ζωές τους.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο

«Παγωμένη» ανεξαρτησία στη Καταλωνία ναι μεν αλλά και διάλογο με την Μαδρίτη"

Καταλονία Ο ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν ανέστειλε την κήρυξη της ανεξαρτησίας της περιφέρειας προκειμένου να προηγηθεί διάλογος με την Ισπανία.
Στην πολυαναμενόμενη ομιλία του ο Πουτζντεμόν ζήτησε αρχικά από το κοινοβούλιο να του δώσει την εντολή για να κηρύξει την Καταλονία ανεξάρτητο κράτος, σεβόμενος όπως είπε τη βούληση του καταλανικού λαού. Συνεχίζοντας όμως, πρότεινε στο

Μην παίρνετε ΠΟΤΕ το κινητό στην τουαλέτα


κινητόΤο ατελείωτο “σερφάρισμα” στο ίντερνετ ή τα παιχνίδια στο κινητό σας τηλέφωνο, ενώ κάθεστε στην τουαλέτα, έχει γίνει μια καθημερινή ρουτίνα για πολλούς ανθρώπους

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτά τα λίγα λεπτά με το κινητό στην τουαλέτα θα μπορούσαν να

Καταλονία – Ανεξαρτησία: Τώρα κρίνονται όλα! - Προετοιμασίες εμφυλίου στην Καταλονία: «Η Μαδρίτη είναι έτοιμη να συλλάβει τον Πουτζδεμόντ» αναφέρει το Bloomberg

Καταλονία – Ανεξαρτησία: Τώρα κρίνονται όλα! | Newsit.gr
Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Το δημοψήφισμα στην Καταλονία έγινε, η Μαδρίτη δεν το αναγνωρίζει και ο Κάρλες Πουτζντεμόντ απειλεί να κηρύξει την ανεξαρτησία της περιοχής… μονομερώς! 
Οι Καταλανοί και ολόκληρη η Ισπανία έχουν μόνο ένα ερώτημα στο μυαλό τους σήμερα. Ο Κάρλες Πουτζντεμόντ θα κηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της επαρχίας; Ή θα κάνει πίσω;
Ο 54χρονος υπέρμαχος της ανεξαρτησίας της Καταλονίας θα εκφωνήσει μια ιστορική ομιλία στο καταλανικό κοινοβούλιο. Η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Καλιφόρνια: 11 νεκροί από την φονική φωτιά – Εικόνες «Βιβλικής» καταστροφής με 2.000 καμμένα κτίρια


Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε 15 "πύρινα" μέτωπα στη βόρεια Καλιφόρνια. Οι νεκροί ανέρχονται έως τώρα σε 11, ενώ χιλιάδες κατοικίες και επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.
Τις επιχειρήσεις κατάσβεσης βοήθησε η πτώση των ανέμων, σύμφωνα με τον ο Μπραντ Αλεξάντερ, ο εκπρόσωπο τύπου της υπηρεσίας εκτάκτων περιστατικών της πολιτείας της Καλιφόρνια.

Θεραπεύτηκε η μεσογειακή αναιμία σε κλωνοποιημένα έμβρυα


DSDERWQRRRERERERWER.jpg

Πώς αντιμετωπίζουμε τους φραγμένους πόρους στο πρόσωπο


Οι πόροι στην επιδερμίδα του προσώπου συχνά φράζουν, δημιουργώντας μικρά μαύρα στίγματα από νεκρά κύτταρα και σκόνη. Ανάμεσα στους λόγους για τους οποίους

Προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στα ΕΛΤΑ -Τα προσόντα που απαιτούνται

Προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων θα κάνουν τα ΕΛΤΑ μετά από μια δεκαετία. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ο οποίος θα ξεκινήσει σύντομα, το πιθανότερο εντός του Νοεμβρίου, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr και θα είναι το δεύτερο μεγάλο «πακέτο» νέων θέσεων εργασίας, μαζί με αυτές στην ΕΥΔΑΠ.
Τα ΕΛΤΑ αυτή τη φορά θα προχωρήσουν σε πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων καθώς η κάλυψη των κενών με εποχικούς δεν επαρκεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η κατάρτιση της σχετικής προκήρυξης βρίσκεται στα τελευταία στάδια καθώς επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες της.
Οι θέσεις στα ΕΛΤΑ

Επιστημονικές διαλέξεις στο ΤΕΕ για το σύμπαν, την αστροφυσική και την τεχνολογία από τους διαπρεπείς επιστήμονες κκ. Σιμόπουλο και Μουσά

 
Στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού των 90 χρόνων λειτουργίας της Βιβλιοθήκης ΤΕΕ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τη  Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 (ώρα 18:00), στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα, Αθήνα) τις επιστημονικές διαλέξεις:

«Ταξίδι Χωρίς Τέλος» (η προσπάθεια του ανθρώπου να κατανοήσει το Σύμπαν), του Διονύσιου Σιμόπουλου, Επίτιμου Διευθυντή του Ευγενίδειου Πλανητάριου

Και

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, ή φύση, η τεχνολογία, οι νόμοι της φυσικής, και ή γέννηση του πολιτισμού, του Ξενοφώντα Μουσά, Καθηγητή Διαστημικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Κάλεσμα συμμετοχής για την Ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Μέγαρ α


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, με αφορμή την Ανοιχτή Συγκέντρωση Ενημέρωσης - Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 6.30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Μεγαρέων ενάντια στη δημιουργία Ορυχείων Βωξίτη στα Γερ άνεια, καλεί όλους τους συνδημότες μας να συμμετάσχουν και να δώσουν δυναμικά το παρόν .
Για τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή στη συγκέντρωση, ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων έχει μεριμνήσει για τη δωρεάν μετακί νηση των πολιτών που επιθυμούν να συμμετάσχουν με ειδικά ναυλωμένο λεωφορε ίο. 
Ώρα αναχώρησης: 5.15 μ.μ. από το Δημαρχείο Λουτρακίου & 
5.45 μ.μ. από την Πλατεία Ευαγγελιστρίας Αγίων Θεοδώρων

Η δημιουργία Ορυχείων Βωξίτη στα Γεράνεια όρη αποτελεί τε ράστια απειλή για τον ορεινό όγκο και οδηγεί σε μη αναστρέψιμη ρύπανση του περιβάλλοντος και σε εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων του Δήμου Μεγαρέων αλλά και της ευρύτερης περιοχής. 

Ο Δ ήμαρχος 
Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης

Ολοκλήρωση των εργασιών της Γενικής συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ιστορικών Πόλεων Θερμαλισμού

Εμφάνιση loutraki_GA_003.jpg
Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ιστορικών Πόλεων Θερμαλισμού (European Historic Thermal Towns Association) που πραγματοποιήθηκαν στο Λουτράκι, από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου 2017, μια διοργάνωση του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Ενεργειακή απόδοση και μετριασμός της κλιματικής αλλαγής, επενδύσεις επί του σκάφους



                                                                                            Τρίπολη, 10/10/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου καλεί όλους τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν στα Μέτρα 3.1.8 «Υγεία και Ασφάλεια» και 4.1.20 «Ενεργειακή απόδοση και μετριασμός της κλιματικής 2014-2020, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 1406/26-09-2017 (ΑΔΑ: 6ΔΦΩ4653ΠΓ αλλαγής, επενδύσεις επί του σκάφους, έλεγχοι και συστήματα ενεργειακής απόδοσης, διερεύνηση της συμβολής των εναλλακτικών συστημάτων πρόωσης και του σχεδιασμού του κύτους», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας -ΨΝΑ) Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
  Α. Μέτρο 3.1.8 «Υγεία και Ασφάλεια»: για επενδύσεις επί του σκάφους ή σε επί μέρους εξοπλισμούς, υπό τον όρο ότι:

Μεταποίηση προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας



Τρίπολη, 10/10/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου καλεί όλους τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν στο Μέτρο 3.4.4 «Μεταποίηση προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 1404/26-09-2017 (ΑΔΑ: 7ΓΝ94653ΠΓ-ΖΤΦ) Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
  Α. Μέτρο 3.4.4 «Μεταποίηση προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας»:
Είδη Πράξεων:

Προστιθέμενη αξία, ποιότητα των προϊόντων και χρήση των ανεπιθύμητων αλιευμάτων



                                                                                            Τρίπολη, 10/10/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



  Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου καλεί όλους τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν στο Μέτρο 3.1.22 «Προστιθέμενη αξία, ποιότητα των προϊόντων και χρήση των ανεπιθύμητων αλιευμάτων», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 1403/26-09-2017 (ΑΔΑ: 7ΜΧΣ4653ΠΓ-ΨΛΛ) Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

  Α. Μέτρο 3.1.22 «Προστιθέμενη αξία, ποιότητα των προϊόντων και χρήση των ανεπιθύμητων αλιευμάτων»: για επενδύσεις επί του σκάφους ή σε επί μέρους εξοπλισμούς, υπό τον όρο ότι:

Παραγωγικές επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια



                                                                                            Τρίπολη, 10/10/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου καλεί όλους τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν στα Μέτρα 3.2.2 «Παραγωγικές επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια» και 4.2.4 «Παραγωγικές επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια. Αύξηση ενεργειακής απόδοσης και μετατροπή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 1405/26-09-2017 (ΑΔΑ: 67Ω84653ΠΓ-ΞΤΗ) Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

  Α. Μέτρο 3.2.2 «Παραγωγικές επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια»:  

Είδη Πράξεων:

- Παραγωγικότητα. Αφορά παραγωγικές επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια.

- Διαφοροποίηση. Αφορά στη διαφοροποίηση των προϊόντων υδατοκαλλιέργειας και των εκτρεφόμενων ειδών.

- Εκσυγχρονισμός. Αφορά στον εκσυγχρονισμό των μονάδων υδατοκαλλιέργειας, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας και ασφάλειας των εργαζομένων στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας.

- Υγεία των ζώων. Αφορά στη βελτίωση και στον εκσυγχρονισμό σχετικά με την υγεία και την καλή διαβίωση των ζώων, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς εξοπλισμού για την προστασία των εκτροφείων από τους θηρευτές.

- Ποιότητα των προϊόντων. Αφορά σε επενδύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ή την πρόσθεση αξίας στα προϊόντα υδατοκαλλιέργειας.

- Αποκατάσταση. Αφορά στην αποκατάσταση υφιστάμενων τεχνητών λιμνών ή λιμνοθαλασσών υδατοκαλλιέργειας μέσω της αφαίρεσης λάσπης ή επενδύσεων που στοχεύουν στην πρόληψη της εναπόθεσης λάσπης.

- Συμπληρωματικές δραστηριότητες. Αφορά σε διαφοροποίηση του εισοδήματος των επιχειρήσεων υδατοκαλλιέργειας, μέσω της ανάπτυξης των ενισχυόμενων συμπληρωματικών δραστηριοτήτων.

  Β. Μέτρο 4.2.4 «Παραγωγικές επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια. Αύξηση ενεργειακής απόδοσης και μετατροπή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας»:

Είδη Πράξεων:

- Ενεργειακή απόδοση. Αφορά σε επενδύσεις για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης.

- Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αφορά σε επενδύσεις για την προώθηση της μετατροπής των επιχειρήσεων υδατοκαλλιέργειας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

  Οι στόχοι των ανωτέρω Πράξεων θα επιτευχθούν με ενέργειες, όπως:

- Αύξηση της παραγωγής με την κατασκευή νέων, την επέκταση, τον εκσυγχρονισμό ή/και τη μετεγκατάσταση υφιστάμενων μονάδων πάχυνσης, καθώς και εγκαταστάσεων συσκευασίας των προϊόντων που προέρχονται από αυτές, συμπεριλαμβανομένων των κέντρων εξυγίανσης / αποστολής / αποκελύφωσης οστρακοειδών.

- Εκσυγχρονισμός ή/και μετεγκατάσταση υφιστάμενων μονάδων πάχυνσης, χωρίς αύξηση της παραγωγής, καθώς και εγκαταστάσεων συσκευασίας των προϊόντων που προέρχονται από αυτές, συμπεριλαμβανομένων των κέντρων εξυγίανσης / αποστολής / αποκελύφωσης οστρακοειδών.

- Κατασκευή νέων ΙΧΣ και παραγωγής γόνου, επέκταση ή/και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων ΙΧΣ και παραγωγής γόνου.

- Κατασκευή νέων ή εκσυγχρονισμός υφιστάμενων μονάδων προπάχυνσης.

- Παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού και παραγωγικής βελτίωσης ή/και αναβάθμισης σε τεχνητές λίμνες ή λιμνοθάλασσες υδατοκαλλιέργειας, καθώς και εγκαταστάσεων συσκευασίας των προϊόντων που προέρχονται από αυτές.

- Κατασκευή υποστηρικτικών εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση των μονάδων υδατοκαλλιέργειας.

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης από τις  10 Οκτωβρίου 2017 & ώρα 12:00 έως και τις 10 Ιανουαρίου 2018 & ώρα 14:00, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), κάνοντας χρήση του τυποποιημένου στο ΠΣΚΕ Εντύπου Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης, που λειτουργεί στον ιστότοπο http://www.ependyseis.gr. Εγχειρίδιο οδηγιών συμπλήρωσης της αίτησης χρηματοδότησης θα υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή στον εν λόγω ιστότοπο. Αιτήσεις στις οποίες δεν έχουν συμπληρωθεί όλα τα υποχρεωτικά προς συμπλήρωση πεδία του ΠΣΚΕ δεν είναι δυνατό να υποβληθούν. Μετά τη λήξη της ημερομηνίας και ώρας της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή αίτησης χρηματοδότησης. Οι δικαιούχοι φέρουν την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής τους αίτησης χρηματοδότησης. Διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων, έστω και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, δεν επιτρέπεται μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης. Εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την υποβολή της αίτησης στο ΠΣΚΕ, ο ενδιαφερόμενος/δυνητικός δικαιούχος της Πράξης οφείλει να καταθέσει στην ΕΥΔ ΕΠΑΛΘ, πλήρη φάκελο τόσο σε έντυπη όσο και σε ψηφιακή μορφή (CD/DVD ROM για περιβάλλον WINDOWS, κείμενα σε MS WORD και πίνακες σε MS EXCEL).

  Λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις και υποχρεώσεις που διέπουν το μέτρο, περιγράφονται στην  προκήρυξη του μέτρου. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν το κείμενο της προκήρυξης στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.alieia.gr.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ:



  Ενημέρωση και πληροφορίες για την Πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους και στο κοινό παρέχονται από:

1. Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠΑΛΘ

Μιχαλακοπούλου 103

115 27 Αθήνα

Τηλ.: 213-1501151

Fax : 210-7774090

2. Τα στελέχη της Μονάδας Β2 της ΕΥΔ ΕΠΑΛΘ:

α. Σωτηρόπουλος Αντώνης, Τηλ.: 213-1501181, E-mail: asotiropoulos@mou.gr

β. Καμπόλης Σταμάτης, Τηλ.: 213-1501160, E-mail: skampolis@mou.gr

γ. Κουντουράκης Ιωάννης, Τηλ.: 213-1501186, E-mail: ikountourakis@mou.gr



  Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση και πληροφορία επίσης μπορούν να απευθύνονται στα Τμήματα Αλιείας των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων του τόπου μόνιμης κατοικίας τους.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Τμήμα Αλιείας Αργολίδας
2752360290
Τμήμα Αλιείας Αρκαδίας
2710225444
Τμήμα Αλιείας Κορινθίας
2741363346
Τμήμα Αλιείας Λακωνίας
2731363316
Τμήμα Αλιείας Μεσσηνίας
2721361222
Τμήμα Αλιείας Τριφυλίας
2761022958
 

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ 285 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΚΗ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΙΛΑΡΑΣ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Εμφάνιση IMG-0840.jpg

Σύσκεψη σχετικά με την επιδημική έξαρση της ιλαράς και γενικότερα  τους εμβολιασμούς και την προστασία που προσφέρουν, πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 με τη συμμετοχή της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού κας Ελένης Παναγιωτοπούλου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο

Κορινθιακός : Βιώσιμη Ανάπτυξη εναντίον μεδουσών και μόλυνσης

Κορινθιακός : Βιώσιμη Ανάπτυξη εναντίον μεδουσών και μόλυνσης
Ο Δήμος Κορινθίων, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ) "O ΑΡΙΩΝ", με την Οργανωτική Επιτροπή του «Δικτύου Forum Ανάπτυξης 2017» την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017, στις 5:30μμ. συνδιοργάνωσαν ημερίδα στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου «ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ» με θέμα: "Κορινθιακός: Βιώσιμη Ανάπτυξη ενάντια μεδουσών και μόλυνσης."
Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν οι παρακάτω ενότητες:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ 2014 -2020» ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ 2014 -2020» ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ
Ο Δήμος Τρίπολης και το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας, διοργανώνουν ημερίδα για το Πρόγραμμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ 2014-2020», την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017, 11:00–13:00, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης – αίθουσα Παναγιώτη Αλεξόπουλου.
Οι Δήμοι καθώς και οι διαδημοτικοί και τοπικοί φορείς, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του

Γίνε Εθελοντής Σαμαρείτης- Διασώστης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου ξεκινάει την νέα εκπαιδευτική σειρά και καλεί τους ενδιαφερόμενους να κάνουν την εγγραφή τους. 
Τα μαθήματα της σχολής, ξεκινούν κάθε Οκτώβριο Δευτέρα και Τετάρτη 20:00-22:00, ενώ εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο. Δικαίωμα υποβολής για τη Σχολή Σαμαρειτών και Διασωστών έχουν άνδρες και γυναίκες, με διάθεση Εθελοντικής Προσφοράς και είναι από 17 έως 45 ετών. 

Δήλωσε και εσύ συμμετοχή στη Σχολή Εθελοντών Σαμαρειτών έως 15 Οκτωβρίου, στην ιστοσελίδα μας. Έλα και εσύ στην μεγάλη οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού, αυτό το έργο πρέπει να συνεχιστεί από ΕΣΕΝΑ

για πληροφορίες: 

Σκόπιμος μύλος με τα στοιχεία για τη Λίστα Λαγκάρντ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Εμφανισθείσα προσφάτως (4 Οκτωβρίου) στη Βουλή και αναφερθείσα στη Λίστα Λαγκάρντ,  η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου δήλωσε ότι «μέχρι το 2014 είχε ξεκινήσει ο έλεγχος σε 153 υποθέσεις, ολοκληρώθηκαν 38 υποθέσεις. Αντίστοιχα, το 2015 μέχρι το 2017 άρχισε ο έλεγχος σε 366 υποθέσεις, ολοκληρώθηκαν 200 υποθέσεις. Για την περίοδο μέχρι το 2014 τα ποσά που βεβαιώθηκαν ήταν 23 εκατομμύρια. Για την περίοδο 2015-2017 βεβαιώθηκαν 243 εκατομμύρια ευρώ. Έχουν εισπραχθεί από αυτά 45 εκατομμύρια ευρώ».