Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Μαζικά συλλαλητήρια στο Σύνταγμα ενάντια στο νέο μνημόνιο

 sillalitirio-sintagma-1300 Μαζικά συλλαλητήρια στο Σύνταγμα ενάντια στο νέο μνημόνιο [εικόνες]
Σε κλοιό διαδηλωτών η Βουλή ενώ την ώρα που ψηφίζεται το νέο πολυνομοσχέδιο με τα σκληρά μέτρα.
Τα συνδικάτα δίνουν δυναμικό παρών στο Σύνταγμα, αντιδρώντας στη νέα συμφωνία που θα επιφέρει νέες μειώσεις στα εισοδήματα. Στα συλλαλητήρια κάλεσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενώ λίγα λεπτά πριν από τις 8 το βράδυ έφτασαν

«ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ» ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Πέτρες και μολότοφ από αντιεξουσιαστές έξω από την Βουλή – Έκαψαν σκοπιά του Άγνωστου Στρατιώτη

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/05/vouli-episodia1-1000.jpg

Επεισόδια ξέσπασαν λίγα λεπτά μετά τις οκτώμισι το βράδυ στο Σύνταγμα. Κουκουλοφόροι με μολότοφ έβαλαν φωτιά σε σκοπιά του Άγνωστου Στρατιώτη.
Ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν παρατεταγμένες μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά για να φτάσουν στο προαύλιο της Βουλής. Τα ΜΑΤ τους απώθησαν ρίχνοντας χημικά και τότε ξεκίνησε η βροχή των

O Δήμμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος εξηγεί στη Μαίρη Νικολοπούλου γιατί ο Δήμος δεν έχει φέτος καμία γαλάζια σημαία.



Ο δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος μιλά στην εκπομπή της Μαίρης Νικολοπούλου "Με τη Μαίρη ως το μεσημέρι" για το λόγο που ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης δεν έχει φέτος καμία γαλάζια σημαία.
www.hlektra.fm

EPXETAI...

Ερχεται.....

11.500 θάνατοι ετησίως στην Ευρώπη από τους ρύπους των οχημάτων


ripoi_thanatiforoi.jpg11.500 θάνατοι ετησίως στην Ευρώπη από τους ρύπους των οχημάτων


Τα ΙΧ αυτοκίνητα, τα φορτηγά, τα λεωφορεία και τα άλλα οχήματα που κινούνται με πετρέλαιο (ντίζελ), εκπέμπουν κάθε χρόνο 4,6 εκατομμύρια τόνους επιβλαβών οξειδίων του αζώτου πάνω από τις επίσημες προδιαγραφές τους, σύμφωνα με μία νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕΣΙΝΙΩΤΩΝ

Γιάννης Λαλιώτης


Σε υψηλους τονους η συζητηση στη Βουλη Αντιπολίτευση εναντίον κυβέρνησης για το τέταρτο Μνημόνιο

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/12/tsipras-vouli-1000.jpg
Λάδι στη φωτιά έριξε η χθεσινή συνομιλία του πρωθυπουργού με τους δημοσιογράφους, στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας υπονόησε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να κουρέψει το χρέος.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τονίσει ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν βγαίνει και οδηγεί στη φτώχεια όλο και περισσότερους Έλληνες. Στο περιβάλλον του μιλούν για εικονική πραγματικότητα που δημιουργεί μια κυβέρνηση εθισμένη στο ψέμα και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με πληροφορίες θα χαρακτηρίσει

Τελευταίο αντίο στον Αριστείδη Αλαφούζο

 
Μέσα σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του εφοπλιστή και εκδότη Αριστείδης Αλαφούζου στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου στο Κολωνάκι.
Βαθιά συγκινημένα κατά τη διάρκεια της τελετής ήταν τα δύο γιοι του, ο Γιάννης και ο Θέμης. Μάλιστα o Θέμης Αλαφούζος αν και ξεκίνησε να αποχαιρετά τον πατέρα του δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον επικήδειο και το δύσκολο έργο ανέλαβε ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς.
Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.   Το παρών στον τελευταίο αποχαιρετισμό έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Λουκάς Παπαδήμος,  βουλευτές, επιχειρηματίες, εκδότες και δημοσιογράφοι.Πέρα από τους δημοσιογράφους που εργάστηκαν ή εργάζονται στον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή, εκεί ήταν και οι "αντίπαλοι" του Γιάννη Αλαφούζου, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης.
Η ταφή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στη Σαντορίνη, τόπο καταγωγής του Αριστείδη Αλαφούζου.

ΣτΕ: Τρία ερωτήματα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το μέλλον των συμβασιούχων

Απαντήσεις απο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το μέλλον των συμβασιούχων επιχειρεί να πάρει το ΣτΕ μέσω τριών προδικαστικών ερωτημάτων που απέστειλε στο ΔΕΕ αναφορικά με τη συμβατότητα των συμβάσεων στους τομείς καθαριότητας, εστίασης (διανομής γευμάτων, κλπ) και φύλαξης (security) στα νοσοκομεία της χώρας με ατομικές συμβάσεις εργασίας, σε σχέση με το ενωσιακό δίκαιο. Συγκεκριμένα,
Αναλυτικότερα, τα τρία ερωτήματα που στάλθηκαν στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι τα εξής:

Δημόσιο: Εγκρίθηκαν οι νέοι Οργανισμοί υπουργείων –Αύξηση οργανικών θέσεων έως 10%

Στην έγκριση των νέων οργανισμών του συνόλου των υπουργείων καθώς και των πρώτων εποπτευόμενων Φορέων, προχώρησε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και με εισηγήτρια την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η γενική εικόνα είναι ότι στα

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, κατά την έξοδό του από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου



http://diogenis-press.gr/wp-content/uploads/2016/07/maxresdefault-1.jpg 
Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, Πελοπίδα Καλλίρη, κατά την έξοδό του από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου

"Έχοντας εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη, απευθύνθηκα σήμερα στην Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Κορίνθου,  πρώτα ως πολίτης και ύστερα ως αιρετός δημόσιος λειτουργός, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχομαι ενοχλήσεις και απειλές θρασύδειλων εμπλεκομένων πιθανών σε σαθρά συστήματα που επιδιώκουν τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
Οι συντονισμένες προσπάθειες τους να τα συντηρήσουν σε βάρος των συμπολιτών μας, θα με βρίσκουν καθημερινά απέναντί τους.
Η βελτίωση καταστάσεων και η θεραπεία στρεβλώσεων, προς όφελος της κοινωνίας και της Κορινθίας μας, δεν είναι για μένα μόνο καθήκον που προκύπτει από το θεσμικό ρόλο που υπηρετώ, αλλά και αυτοσκοπός μου ως πολίτης αυτού του τόπου.
Αυτονόητα και αδιαπραγμάτευτα, θα συνεχίσω να δίνω τη μάχη ενάντια στη παρανομία και την ανηθικότητα, όπου και αν διαπιστώνεται και θα   στέκομαι στο πλευρό  όσων θίγονται ή εκφοβίζονται, με όλες μου τις δυνάμεις και με όποιο προσωπικό κόστος.
Γι αυτό, ας γνωρίζουν καλά ότι οι απειλές τους  δεν με αγγίζουν, ούτε με πτοούν το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι."  

Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη.

Επίσκεψη Προξένων και Πρέσβεων ξένων χωρών στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων



 Εμφάνιση New Μ-2942.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θερμή υποδοχή επιφύλαξε ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, στην αντιπροσωπεία Πρέσβεων και Προξένων ξένων χωρών που επισκέφτηκαν το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 τον Δήμο μας.

Προς Μοσχάτο: ο κόσμος δεν ξεσηκώνεται με sms – Πόσες γκάφες μπορείτε να κάνετε; Δεν κερδίζετε ούτε στα ερείπια!

mitsotakis-kranos

Ακόμη και η προσπάθεια του κόμματος Μητσοτάκη να ξεσηκώσει τον κόσμο είναι επιεικώς γελοία. Από χτες στέλνουν μηνύματα από το Μοσχάτο στα κινητά των μελών της μεταλλαγμένης ΝΔ, με κρυφό αποστολέα «POLITES» και καλούν τον κόσμο να πάει στο Σύνταγμα να διαδηλώσει για να τρομάξει ο ΣΥΡΙΖΑ!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ – «Σαρώνει» τα πάντα το 4ο Μνημόνιο


Το ύψος… και το βάθος των επώδυνων παρεμβάσεων που φέρνει το τέταρτο μνημόνιο σε όλους τους τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής αποκαλύπτεται με λεπτομέρειες καθώς η συζήτηση των μέτρων συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής.
Παράλληλα, αποτυπώνεται με ακρίβεια και το μέγεθος της μετάλλαξης -αν όχι αποκάλυψης- του ΣΥΡΙΖΑ σε υπερ-μνημονιακό κόμμα. Ψηφίζει όσα κατήγγειλε, ξεπουλά όσα υπερασπιζόταν και παραβιάζει το Σύνταγμα αν και είχε υποσχεθεί ότι θα είναι κάθε του λέξη.

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ


Σαν σήμερα , πριν τρία χρόνια, στις 18 Μαίου 2014, διεξήχθησαν Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.( πρώτος γύρος).

 Στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ο Ηλίας Ανδρικόπουλος Υποψήφιος Δημαρχος με τον συνδυασμό "ΟΜΟΝΟΙΑ" είναι ο μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου των Δημοτικών Εκλογών στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης καθώς σύμφωνα με τατελικά  αποτελέσματα στα 55 εκλογικά τμήματα έλαβε 4.743 ψήφους (35,52) έναντι 3.749 ψήφων (28,08) του Βλάση Τσιώτου του συνδυασμού "ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ".
Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ανδρέας Ζάρρος της "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" με 3.468 ψήφους (25,97) και στην 4η θέση  με 1.273 ψήφους (9,53) ο Φάνης Μπρακούλιας της "ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΩΤΩΝ" καιστη 5η θέση  ο Σωτήρης Παπαδημητρίου με 120 ψήφους (0,90)

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΤΑ ΒΕΡΒΑΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΟΛΙΑΝΑ

Η μάχη στα Βέρβενα και στα Δολιανά (18 Μαϊου 1821) - Ο Νικηταράς γράφεται στην Ιστορία ως «Τουρκοφάγος»

Λίγες μόλις μέρες, μετά την  ιστορική μάχη του Βαλτετσίου (12 Μαϊου 1821) η οποία καλλιέργησε υψηλό  ηθικό στις καρδιές των επαναστατημένων  Ελλήνων αλλά και κλόνισε σε τεράστιο βαθμό την μέχρι τότε επικρατούσα φήμη σχετικά με το αήττητο των Τούρκων,  συντελέστηκε στα Αρκαδικά χώματα , στα Βέρβενα και στα Δολιανά ,  μια ιδιαίτερη μάχη.
Η συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν υστερούσε σε τίποτα σε λαμπρότητα και σημασία από όσες συγκρούσεις , μεγάλες ή μικρότερες , είχαν μέχρι τότε λάβει μέρος στη σύντομη ζωή της ελληνικής επανάστασης.

Κερδισμένος της ημέρας ο Πανιώνιος, πάτησε την Ένωση , στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ - Πανιώνιος 0-1 

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του μίνι πρωταθλήματος των πλέι οφ πέρασε ο Πανιώνιος μετά τη νίκη του με 1-0 επί της ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ. Ο Πανιώνιος με γκολ από τον Σαμέντ Γεσίλ στο 7ο λεπτό, νίκησε την ΑΕΚ 1-0 στο ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ κι έφερε νέα δεδομένα. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έφθασε στους 4β., περιμένοντας, ενώ η ΑΕΚ έμεινε στους 3β., πετώντας στα σκουπίδια τη νίκη της επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Τέθηκε θέμα παραμονής του Αλαφούζου στη διοίκηση του Παναθηναικόυ - Ποία η τιμωρία των "πρασίνων"

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ - Βόμβα! Εξετάζει την παραίτηση ο Αλαφούζος! Αίσχη στη Λεωφόρο, κουτί μπίρας στο κεφάλι του Ιβιτς
Σε δηλώσεις του στη κάμερα του Νοva ο αντιπρόεδρος του  Παναθηναϊκού , Χρήστος Παναγόπουλος ανάφερε: : 
«Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για τον Παναθηναϊκό, δώσαμε την ευκαιρία για μια ακόμη φορά με ένα άσχημο και απολύτως καταδικαστέο περιστατικό την ευκαιρία σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι να το εκμεταλλευθούν και να μας πάρουν το παιχνίδι στα χαρτιά.
Το ποδόσφαιρο πλέον προκαλεί μόνο πόνο, ζημιά και αδικία στην Ελλάδα, αύριο

Σαββίδης: Ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί θα κυνηγηθούν με όλα τα μέσα

223828 Οριστική διακοπή στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ - Στο νοσοκομείο ο Ίβιτς που δέχθηκε αντικείμενο στο κεφάλι [εικόνες]

Οργισμένη είναι η αντίδραση από πλευράς ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα από τον ίδιο τον πρόεδρο της ομάδας, Ιβάν Σαββίδη, σχετικά με τα εξωαγωνιστικά διαδραματίζονται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου» σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπεύθυνους της αποστολής τόνισε: «Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί αυτής της κωμωδίας θα κυνηγηθούν με όλα τα ένδικα μέσα», δείχνοντας ότι τα σημερινά γεγονότα δεν θα περάσουν αναίμακτα από τη διοίκηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

H ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Είναι κρίμα που ο Παναθηναϊκός πληρώνει την ανυπαρξία της διοίκησής του. Δεν είναι τα χρήματα που τους λείπουν, αλλά η σοβαρότητα. H διοίκηση οφείλει να είναι αντίστοιχη του μεγάλου μεγέθους του Παναθηναϊκού. Δημιούργησαν το κλίμα, αποπροσανατόλισαν συστηματικά τον κόσμο τους εναντίον του νέου «εχθρού», για να δικαιολογήσουν τη συμπόρευση με τον καινούριο «φίλο»…
Άφησαν την κερκίδα να επιτίθεται στους αναπληρωματικούς και τον επόπτη, να φτύνει κυριολεκτικά και μεταφορικά εμετικά αντεθνικά συνθήματα. Και ένας ηλίθιος σαν αυτούς που βρίσκονται πάντα, τους έδωσε τη χαριστική βολή.
Η σημερινή ντροπή έχει ονοματεπώνυμο. Η υπόληψη του ελληνικού ποδοσφαίρου δέχτηκε ακόμη ένα μεγάλο χτύπημα.
Γίνεστε ίδιοι με τους καινούριους συνοδοιπόρους σας…


Της… εξυγίανσης το κάγκελο! Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η βλακεία είναι αήττητη - Ξεφυγε η κατασταση στη Λεωφορο Οριστική διακοπή στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ – Στο νοσοκομείο ο Ίβιτς που δέχθηκε αντικείμενο στο κεφάλι

 
Οριστική διακοπή τελικά στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, καθώς η κατάσταση στη Λεωφόρο τέθηκε εκτός ελέγχου, με τον Βλάνταν Ίβιτς να δέχεται ένα κουτάκι μπύρας με μεγάλη δύναμη στο κεφάλι και να σωριάζεται στο έδαφος. Στον «Ευαγγελισμός» ο Σέρβος τεχνικός.

1689478 Οριστική διακοπή στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ - Στο νοσοκομείο ο Ίβιτς που δέχθηκε αντικείμενο στο κεφάλι [εικόνες]Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η βλακεία είναι αήττητη, με το νέο κρούσμα να εντοπίζεται στη Λεωφόρο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.
Ένα ματς μα τι ματς διεξήχθη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, όσο το επέτρεψαν οι συνθήκες. Ποδόσφαιρο