Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Βέλγιο - Ιταλία (22:00) στο ... σούπερ ντέρμπι!


Ιταλία και Βέλγιο κάνουν την δική τους πρεμιέρα στο Stade des Lumières της Λιόν. Χωρίς τον αρχηγό τους Βινσέν Κομπανί οι Βέλγοι, μιας και ένας σοβαρός τραυματισμός τον κράτησε εκτός διοργάνωσης.

Όμως ακόμα και έτσι εμφανίζονται σαν την ομάδα που μπορεί να κάνει την έκπληξη και να κατακτήσει το Euro 2016. Άλλωστε δεν έφτασαν καθόλου τυχαία στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA.

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ 1-0 Λύτρωση στο... Πικ(ε)!

Λύτρωση στο... Πικ(ε)!

Μπορεί να μη θύμισαν την ομάδα που κατά το παρελθόν σκορπούσε τον... τρόμο στους αντιπάλους της, εντούτοις δεν έχει χάσει την «αύρα» της.
Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία ξεκίνησε με το... δεξί την ρποσπάθεια υπεράσπιστης του τίτλου της, επικρατώντας 1-0 της Τσεχίας, σε ένα ματς με πολλές χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν.
Χαρακτηριστικό είναι πως η Ισπανία στο α’ μέρος είχε την απόλυτη κυριαρχία, οι Τσέχοι έχασαν μόλις μία ευκαιρία, ενώ στο φινάλε το ποσοστό κατοχής ήταν 70% για τους Ίβηρες, οι οποίοι κέρδισαν συνολικά 14 κόρνερ κι εκδήλωσαν 69 επιθέσεις, έναντι 44 των Τσέχων.
Ένα ματς με ρυθμό από το πρώτο λεπτό του, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες, χάρη σε μια μαγική μπαλιά του Ινιέστα στο 87’. Ο άσος της Μπαρτσελόνα βρήκε στην πειροχή των τσέχων τον Ζεράρ Πικέ κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε να παραβιάσει την εστία του Τσεχ, κάνοντας το 1-0.
Σκορ που λίγο έλειψε να αλλάξει, καθώς στο 92’ ο Νταρίντα ξεχάστηκε από τους αμυντικούς της Ισπανίας, από το ύψος του πέναλτι σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Ντε Χέα!
Να σημειωθεί πως ο Τόμας Ροσιτσκι έγραψε ιστορία αφού είναι ο νεαρότερος και ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος παίκτης που έχει αγωνιστεί στην Εθνική της Τσεχίας!
ΤΣΕΧΙΑ: Τσεχ, Καντεράμπεκ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Λιμπέρσκι, Πλάσιλ, Νταρίντα, Σελάσιε (86’ Σούραλ), Ροσίτσκι (88’ Πάβελκα), Κρέιτσι, Νέτσιντ (75’ Λαφάτα)
ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Χουάνφραν, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπουσκέτς, Φάμπρεγκας (69’ Αλκάνταρα), Ινιέστα, Σίλβα, Νολίτο (82’ Πέδρο), Μοράτα (62’ Αντούριθ).

Μοιρασιά για Σουηδία και Β.Ιρλανδία

Μοιρασιά για Σουηδία και Β.Ιρλανδία, Βέλγιο - Ιταλία (22:00)
Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Ιρλανδία και Σουηδία στο Σεν Ντενί, στην πρεμιέρα του Ε' ομίλου του EURO 2016. Και τα δύο τέρματα σημειώθηκαν από τους Ιρλανδούς που προηγήθηκαν με τον Χούλαχαν στο 48' και ισοφαρίστηκαν από αυτογκόλ του Κλαρκ στο 71'.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα η Ιρλανδία έδειξε τα «δόντια» της. Πρώτα στο 32΄ με πολύ μεγάλη ευκαιρία του αρχηγού Τζον Ο'Σέι και αμέσως μετά στο 36΄ με ένα σουτ από 25 μέτρα του Τζεφ Χέντρι που εξουδετέρωσε τον Ιζακσον και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Θα περίμενε κανείς ότι η ανάπαυλα θα λειτουργούσε αφυπνιστικά για τους «Βίκινγκς» του Ερικ Χάμρεν. Φευ!

Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος: EDITORIAL ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 - Ανοικτή πρόσκληση

Στην Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος δεν παύουμε να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε 
τις απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να την καταστήσουμε πόλο έλξεως των 
συναδέλφων μας, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, σεναριογράφων και 
σκηνοθετών. Πρεσβεύουμε δε ότι όσο περισσότεροι συγκεντρωθούμε τόσο 
αυξάνουν οι πιθανότητες να επιτύχουμε να καταστήσουμε ακόμα πιο ωφέλιμο και γόνιμο 
το έργο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος που ως γνωστό περιλαμβάνει πλήθος 
πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
  • Εκδόσεις βιβλίων
  • Διεξαγωγή διαγωνισμών συγγραφής σεναρίων
  • Οργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων συγγραφής σεναρίων
  • Παροχή αξιολογήσεων και αναλύσεων σεναρίων
  • Εξασφάλιση πνευματικής κατοχύρωσης όλων των έργων της διανόησης στο χαμηλότερο κόστος της αγοράς
  • Παρουσίαση καταξιωμένων και νέων δημιουργών
  • Διοργάνωση ημερίδων ποικίλων πολιτιστικών θεμάτων
  • Παροχή υποστήριξης σε νέους δημιουργούς στον τομέα σεναρίου και παραγωγής
  • Διεξαγωγή διαγωνισμών θεατρικών έργων
  • Τιμητικές εκδηλώσεις
Με όλες αυτές τις δράσεις επιδεικνύουμε έμπρακτα την απόφασή μας να αντιμετωπίσουμε 
την κρίση βοηθώντας όσο το δυνατόν περισσότερο συναδέλφους και επίδοξους συναδέλφους. 
Εξ ου και απευθυνόμαστε προς όλους και όλες, στην Ελλάδα, την Κύπρο και κάθε Ελληνική 
γωνιά του πλανήτη, που έχουν παράγει σενάρια από τα οποία απορρέει πνευματικό δικαίωμα 
και τους προσκαλούμε να γίνουν μέλη μας, ώστε με τη βοήθειά τους να διευρύνουμε 
τις πολιτιστικές μας δράσεις προς όφελος όλων.
Αλέξανδρος Κακαβάς
Πρόεδρος Ε.Σ.Ε.
akakavas@hol.gr
6932089819

Οι καιροί απαιτούν Πατροκοσμάδες

 

«Εάν όμως ο λόγος και η υπόθεσις είναι περί Πίστεως και των παραδόσεων της Εκκλησίας μας, τότε και ο πλέον ειρηνικός και ήσυχος πρέπει να πολεμή υπέρ αυτών πλην όχι με ταραχήν της καρδίας, αλλά με ένα θυμόν ανδρείον και σταθερόν, κατ’ εκείνο το του Ιωήλ «εκεί ο πραΰς έστω μαχητής». (Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, «Αόρατος Πόλεμος»).
Τα χρόνια που έγραφε ο Άγιος Νικόδημος τα παραπάνω, το Γένος βρισκόταν εν αιχμαλωσία, στο σκοτάδι της Τουρκοκρατίας. 

Σημαντικά αποτελέσματα απο την παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Αγία Πετρούπολη



Με σημαντικά αποτελέσματα η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Αγία Πετρούπολη και συμφωνία για υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Η αποστολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποίησε συνδυαστικές ενέργειες προβολής με επίκεντρο τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τα προϊόντα αλλά και τις διαπεριφερειακές σχέσεις.

Μνημόνιο συνεργασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου και Αγίας Πετρούπολης

Στη Γενική Συνέλευση της CPMR στην Κωνσταντινούπολη ο Απόστολος Ε. Παπαφωτίου



Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου, αρμόδιος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  και Διεθνών Σχέσεων Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Βαλκανίων  και Μαύρης Θάλασσας του Δικτύου Περιφερειακών και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR), στην Κωνσταντινούπολη, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 30 & 31 Μαΐου 2016.

Ισπανία - Τσεχία Η ώρα των πρωταθλητών

Euro 2016 Ισπανία - Τσεχία  0-0 LIVE - Η ώρα των πρωταθλητών
Η ώρα των πρωταθλητών Ευρώπης έφτασε. Η κάτοχος του Euro μπαίνει στη μάχη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Γαλλίας, αντιμετωπίζοντας στην πρεμιέρα της την Τσεχία. Οι Ισπανοί θέλουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους και ταυτόχρονα να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά τις απογοητευτηκές εμφανίσεις στο Μουντιάλ του 2014.
H Ισπανία θα ξεκινήσει απέναντι στους Τσέχους, στο Municipal της Τουλούζ, την διαδρομή υπεράσπισης του τίτλου που κατέκτησε και στις δύο τελευταίες διοργανώσεις.

Μετά τις νίκες στο 2008 και 2012, μία Τρίτη φορά θα είναι πραγματικά δύσκολη, γιατί ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκλε σε αυτό το Euro θέλει να ανοίξει ένα νέο κύκλο. Εκτός οι Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο, Ισκο, Ντιέγκο Κόστα, Τόρες, Γιορέντε, ενώ Φάμπρεγκας και Τιάγκο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα έχουν θέση βασικού.

Μακρινά φαίνονται για τους Τσέχους τα χρόνια των Νέντβεντ, Ποντόλσκι, Σμίτσερ. Από εκείνη την χρυσή γενιά, που πλησίασε στην κατάκτηση του Euro 1996, έφτασε στα ημιτελικά το 2004, πήρε μέρος στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006, έχουν απομείνει μονάχα Τσεχ, Ροζίτσκι και Πλασίλ, στα 34, 35 και 34 χρόνια αντίστοιχα.

Ο Τσέχος ομοσπονδιακός Πάβελ Βρντα, κλήθηκε να επαναλάβει το θαύμα της Βικτόρια Πλζεν, αλλά τα πράγματα εδώ είναι πιο δύσκολα. Ο Ροζίτσκι δεν φτάνει στην καλύτερη κατάσταση σε αυτή την διοργάνωση, αφού υποφέρει από τραυματισμό.

Οι Ισπανοί έχουν 2 ήττες, και οι δύο φιλικές, στα τελευταία τους 15 ματς. Κι αν εκείνη από τους Ολλανδούς (2-0) είναι μία που μπορεί να συμβεί, η τελευταία από την Γεωργία (0-1) προβλημάτισε, ιδιαίτερα για την λειτουργεία στην άμυνα. Μόλις δύο επιτυχίες μετράνε οι Τσέχοι στα έξι δικά τους πιο πρόσφατα ματς.

Σοκάρει η κατάθεση του 14χρονου του ανατριχιαστικού εγκλήματος στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Αδιανόητη η τραγωδία στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Ολοένα και περισσότερα συγκλονιστικά στοιχεία από την κατάθεση του δράστη έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ξετυλίγοντας το κουβάρι του ανατριχιαστικού εγκλήματος.
Ο δράστης καταγγέλλει ότι επί δύο χρόνια ήταν θύμα μπούλινγκ και το θύμα τον μείωνε συνεχώς, ενώ δεν φαίνεται να έχει καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί...

Συμμετοχή των εθνικών κοινοβουλίων στη Συμφωνία Οικονομίας και Εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Καναδά ζητούν Έλληνες βουλευτές

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 13 Ιουνίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοβουλία, διακομματικού χαρακτήρα, με στόχο την όσο το δυνατόν ευρύτερη κινητοποίηση των εθνικών κοινοβουλίων, σχετικά με το ζήτημα της Συνολικής Συμφωνίας Οικονομίας και Εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά (CETA),  ανέλαβε η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Αννέτα Καββαδία, ενόψει της διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Εθνικών Κοινοβουλίων της ΕΕ (COSAC) που διεξάγεται σήμερα και αύριο, 13-14 Ιουνίου, στη Χάγη.

Έλεγχοι από το (ΣΕΥΥΠ) και στο Θεαγένειο για τις καταγγελίες (ΦΥΚ)

logo newsletter

 

 

theagenio_antikarkiniko.jpgΈλεγχοι από το (ΣΕΥΥΠ) και στο Θεαγένειο για τις καταγγελίες (ΦΥΚ)


Σχετικά με καταγγελίες για υπεξαίρεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από το Θεαγένειο και προώθησής τους στο εξωτερικό,

Διαβάστε περισσότερα

Ένας πολύτιμος χρόνος – Ο Γιώργος Στασινός παρουσίασε τον απολογισμό του πρώτου έτους στη θέση του Προέδρου του ΤΕΕ και κατέθεσε 14 προτάσεις για την ανάπτυξη

Τον απολογισμό του με τίτλο «ένας πολύτιμος χρόνος», για το πρώτο έτος στη θέση του Προέδρου αλλά και τις προτάσεις του για την ανάπτυξη του κλάδου των μηχανικών και της οικονομίας γενικότερα παρουσίασε σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.

Ο Γιώργος Στασινός προχώρησε σε συγκεκριμένες προτάσεις με βάση τις οποίες, όπως ανέφερε, μπορεί να προκληθεί ένα αναπτυξιακό σοκ και να ξανά-ξεκινήσει γρήγορα η ελληνική οικονομία, ώστε να αποκτήσουν εκ νέου δουλειά και οι μηχανικοί. Οι προτάσεις του Προέδρου του ΤΕΕ, οι οποίες σημειωτέον έχουν μικρή ή καθόλου δημοσιονομική επίπτωση, έχουν ως εξής:

37ο Ράλλυ Σπριντ στα Τρίκαλα Κορινθίας: 18-19 Ιουνίου

Ο δεύτερος γύρος του θεσμού των Χωμάτινων Ράλι 2016 θα φιλοξενηθεί στον Δήμο Ξυλόκαστρου Ευρωστίνης, το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Ιουνίου 2016.
Ο Τεχνικός Έλεγχος θα γίνει το Σάββατο 18 Ιουνίου από 17.00 έως 19.00 στην Μαρίνα Ξυλοκάστρου και στον ίδιο χώρο στις 21.00 θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα και η παρουσίαση των πληρωμάτων.
Η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει την Κυριακή 19 Ιουνίου 10.00 το πρωί στην πανέμορφή ειδική της Ζήρειας μήκους 9,98 χλμ

https://www.facebook.com/xylokastro.evrostini/videos/1186974087989197/

ANAKOΙΝΩΣΗ υπ΄αριθμ. ΣΟΧ 1/2016 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


ANAKOΙΝΩΣΗ υπ΄αριθμ. ΣΟΧ 1/2016 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Ανακοινώνει
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,  συνολικά πέντε (5) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του  Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, που εδρεύει στο Ξυλόκαστρο,  και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

700.000 χαμηλοσυνταξιούχοι στον ... Προκρούστη

Σύμφωνα με δημοσίευμα του capital.gr, περίπου 700.000 παροχές του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος οι οποίες αντιστοιχούν σχεδόν σε ισάριθμους συνταξιούχους θα αρχίσουν να θίγονται και μάλιστα αναδρομικά από τα τέλη κιόλας του τρέχοντος μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι περίπου ένας στους τέσσερις συνταξιούχους θα θιγεί. Οι αναδρομικές αυτές μειώσεις σε βάρος του του ¼ περίπου των σημερινών συνταξιούχων (700.000 στους 2,6 εκατομμύρια) αναμένεται να κορυφωθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

“Μάχη” κυβέρνησης – δανειστών για τις συμβάσεις στο Δημόσιο

Tην επανεκκίνηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με στόχο την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο αναπλ. υπουργός Χρ. Βερναρδάκης προετοιμάζει σχέδιο νόμου που θα επανεκκινεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στον δημόσιο τομέα, «κίνηση» που αναμένεται να επηρεάσει 400.000 εργαζόμενους.
Tην ίδια ώρα ωστόσο οπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr

Δημόσιο: Πόσο έχουν μειωθεί οι μισθοί των υπαλλήλων σε 5 χρόνια

Τρομακτικούς ρυθμούς συρρίκνωσης ακολούθησε το εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων από την αρχή της κρίσης. Στη διάρκεια της πενταετίας 2009-2013 καταγράφονται, σωρευτικά, μεσοσταθμικές μειώσεις από 25% έως 38% στις αποδοχές πολιτικών υπαλλήλων, ανάλογα με το υπουργείο, την εκπαιδευτική βαθμίδα και τα χρόνια προϋπηρεσίας, ενώ στα ειδικά μισθολόγια οι περικοπές κυμαίνονται από 21% (σε αστυνομικούς) έως 35% (γιατρούς ΕΣΥ), ανάλογα με τον βαθμό του εργαζομένου, σύμφωνα με στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ



     
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          
          ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                   
                     ΔΗΜΟΣ 
     ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
    

            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 17η Ιουνίου 2016, ημέρα Παρασκευή  και ώρα 6:00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση  των κατωτέρω θεμάτων  της ημερήσιας διάταξης:

Μέλι γάλα με τους εφοπλιστές ο κατ’ εξοχήν υβριστής τους!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μόνο καλά λόγια είχε για τους Έλληνες εφοπλιστές ο κ. Τσίπρας κατά την ομιλία του στα Ποσειδώνια.
Και πόσο ικανοί είναι και πόσο συμβάλλουν στην αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ και πώς θάθελε να τους πείσει να τον εμπιστευτούν και τι ωραίες που είναι οι γιορτές της ναυτικής βιομηχανίας!
Μέλι γάλα!
Ούτε για φορολογίες τους μίλησε, ούτε για την εκμετάλλευση των ναυτικών, ούτε τίποτε!
Ούτε, βέβαια, προέβη σε καμιά από τις γνωστές του καταγγελίες.
Και οπωσδήποτε, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί για το γεγονός ότι ο ίδιος και το κόμμα του έχουν ενθαρρύνει μέχρι εκεί που δεν πάει τις απεργίες, με αποτέλεσμα – ακόμη και τη στιγμή που χάιδευε τους εφοπλιστές – να υφίσταται γερό πλήγμα ο κλάδος της κρουαζιέρας.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΒΟΧΕ SAVATE στο Δημοτικό Γυμναστήριο Βραχατίου

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΒΟΧΕ SAVATE στο Δημοτικό Γυμναστήριο Βραχατίου (video - φώτο)
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΒΟΧΕ SAVATE που πραγματοποιήθηκε το διήμερο Παρασκευής – Σαββάτου (10 & 11/6/2016) στο Δημοτικό Γυμναστήριο Βραχατίου.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικές αναμετρήσεις πάνω στα δύο ρινγκ μεταξύ των αθλητών και των αθλητριών από 13 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ανδρικόπουλος: Όχι "ξένα" σκουπίδια στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου (video)

O Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος δηλώνει κατηγορηματικά ότι: Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθουν σκουπίδια από άλλους Δήμους στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου και δεν θα δεχτούμε εντολές  από Περιφέρεια και Δήμους.

Νίκησε, αλλά δεν έπεισε η Γερμανία 2-0 την Ουκρανία

Euro 2016: Νίκη η Γερμανία, τις εντυπώσεις η Ουκρανία (ΒΙΝΤΕΟ) Η Γερμανία νίκησε 2-0 την Ουκρανία σε αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική του Γ΄ ομίλου του EURO2016, που διεξήχθη στο «Πιέρ Μαρουά» της Λιλ. 
Ο Μουστάφι έβαλε μπροστά στο σκορ την Γερμανία στο 19΄, ενώ στις καθυστερήσεις (90+2΄) ο Σβαϊστάινγκερ που πέρασε ως αλλαγή στο 90 έγραψε το τελικό 2-0.
 Η πρωταθλήτρια κόσμου κινδύνεψε μάλιστα πολλές φορές, έχοντας μια άμυνα που σε αρκετές φάσεις έμοιαζα να παραπαίει. Αν δεν ήταν ο Νόιερ στο τέρμα, σίγουρα η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ θα είχε απώλεια βαθμού ή βαθμών. Δοκάρι είχε στο 52' ο Τόνι Κρόος.
Η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ δεν έπεισε με την εμφάνιση της, ωστόσο κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε και να μπει με το δεξί στη διοργάνωση. Αντίθετα, εξαιρετικές εντυπώσεις άφησαν οι Ουκρανοί, οι οποίοι ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί κι έφεραν στα όριά τους, τους Γερμανούς. 
Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν παραδόξως ο Νόιερ, ο οποίος κράτησε όρθια τα "πάντσερ" στο πρώτο ημίχρονο, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου. Το τελικό 2-0 αδικεί, πάντως, τους Ουκρανούς, οι οποίοι δικαιούνταν τουλάχιστον ένα γκολ.
 ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χέβεντες, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μουστάφι, Χέκτορ, Κεντίρα, Κρόος, Μεσούτ Εζίλ, Τόμας Μίλερ, Ντράξλερ (78' Σέρλε), Γκέτσε (90' Σβαινστάιγκερ)
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιάτοβ, Φεντέτσκι, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Σιντορτσούκ, Στεπανένκο, Κοβαλένκο (74' Ζίντσενκο), Γιαρμόλενκο, Κονοπλιάνκα, Ζοζούλια (66' Σελεζνιόβ)