Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Το τελευταίο αντίο στην 16χρονη Νίκη - Ασφυκτικά γεμάτος ο ναός του Αγίου Ανδρέα - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Η 16χρονη Νίκη σε παλαιότερη φωτογραφία με τον πατέρα της - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Ο επίλογος της οικογενειακής τραγωδίας του Νίκου Νικολόπουλου, γράφεται αυτή την ώρα στην Πάτρα. Πλήθος κόσμου παραβρίσκεται στην εξόδιο ακολουθία για την 16χρονη κόρη του Νίκη, στον νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών. Κοντά στην οικογένεια, αυτές τις τραγικές στιγμές, είναι και εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι πήγαν να "αποχαιρετήσουν" το 16χρονο κορίτσι...Το κορίτσι, που προσέφερε χαρά στην οικογένειά του όλα αυτά τα χρόνια, έσωσε τη ζωή συνανθρώπων μας, καθώς οι γονείς της, παρά την απώλεια και τον πόνο τους, υπέγραψαν για τη δωρεά των οργάνων της κόρης τους.
 Το τελευταίο αντίο στην 16χρονη Νίκη - Ασφυκτικά γεμάτος ο ναός του Αγίου Ανδρέα - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Το κορίτσι έφυγε χθες από τη ζωή, μετά από πολυήμερη μάχη στο νοσοκομείο.
Το τελευταίο αντίο στον μικρό τους άγγελο, τη μικρή τους Νίκη λένε τώρα ο πατέρας της Νίκος Νικολόπουλος, η μητέρας της Τασία Μανωλοπούλου και τα τρία αδέρφια της.
Δείτε το βίντεο του PatrasTimes:

 Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, οι πρώην Δήμαρχοι Ευ. Φλωράτος, Γ. Δημαράς, ο πρώην βουλευτής Απόστολος Ανδρεουλάκος.

Στη Θεσσαλονίκη η πρώτη μεταμόσχευση οργάνων της 17χρονης Νίκης
Αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από την 116 πτέρυγα Μάχης στον Άραξο στην 113 πτέρυγα Μάχης στη Μίκρα στη Θεσσαλονίκη εξειδικευμένο ιατρικό προσωικό κπαι μόσχευμα για μεταμόσχευση σε κατάλληλο λήπτη.
Όπως έγινε γνωστό το μόσχευμα (ήπαρ) ανήκε στη 17χρονη Νίκη, κόρη του ανεξάρτητου βουλευτή και προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκου Νικολόπουλου και της Τασίας Μανωλοπούλου, που έφυγε από τη ζωή χθες, μετά από πολυήμερη νοσηλεία, και οι γονείς της μέσα στον πόνο τους αποφάσισαν να δωρίσουν τα ζωτικά όργανα της σε συνανθρώπους μας, που τα έχουν ανάγκη.
Πηγή: Tempo24, PatrasTimes,

Ερώτηση Χρίστου Δήμα και 47 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τη Στήριξη επιχειρήσεων σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ερώτηση 48 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας
για τη στήριξη των επιχειρήσεων σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων
 

07.06.2016
Το ζήτημα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων, φέρνουν στη Βουλή 48 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα, κατατέθηκε σήμερα ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας, με την οποία οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν να προστατευθούν οι επιχειρήσεις ορεινών και νησιωτικών περιοχών, καθώς με το νέο ασφαλιστικό νόμο αυξάνονται ραγδαία οι ασφαλιστικές εισφορές των ιδιοκτητών τους. Στην ουσία πρόκειται για μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν το σημείο αναφοράς ή το μοναδικό πολλές φορές κατάστημα των χωριών, του οποίου  ενδεχόμενο κλείσιμο θα πληγώσει την κοινωνική συνοχή και θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στους κατοίκους.

Στο κείμενο της ερώτησης μάλιστα, καλούνται οι δύο Υπουργοί να αναφέρουν το δημοσιονομικό όφελος που επέβαλλε τη μη ιδιαίτερη αντιμετώπιση των ορεινών και νησιωτικών περιοχών από τις ρυθμίσεις του πρόσφατου ασφαλιστικού νομοσχεδίου καθώς και για τις προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τη στήριξη των επιχειρήσεων αυτών. Αξίζει να σημειωθεί, πως μέχρι σήμερα δίνονταν η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων περιοχών με λιγότερους από 2.000 κατοίκους να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ αντί για τον ΟΑΕΕ, κάτι που με την ενοποίηση των ταμείων όπως αυτή προβλέπεται στο νέο νόμο εξαλείφεται. 

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Οι ατομικές συμβάσεις εργασίας θα έχουν διάρκεια έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017 μεταξύ Δημόσιων Φορέων Υγείας και υπαλλήλων στις υπηρεσίες εστίασης, φύλαξης και καθαρισμού

logo newsletter





estiasi_nosokonmeiovn.jpgΟι ατομικές συμβάσεις εργασίας θα έχουν διάρκεια έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017 μεταξύ Δημόσιων Φορέων Υγείας και υπαλλήλων στις υπηρεσίες εστίασης, φύλαξης και καθαρισμού


Όσον αφορά τις ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου, μεταξύ Δημόσιων Φορέων Υγείας και υπαλλήλων που απασχολούνται ή απασχολούνταν παλαιότερα στις υπηρεσίες εστίασης, φύλαξης και καθαρισμού, ως υπάλληλοι ιδιωτικών εταιρειών, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας διευκρινίζει:
Διαβάστε περισσότερα

Κοινωφελής: Έρχονται προκηρύξεις για 9.500 θέσεις σε δήμους, hot spot (λίστα)


Την εβδομάδα που ξεκινάει από σήμερα αναμένεται, συμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να δημοσιευθούν από το υπουργείο Εργασίας οι πρώτες προκηρύξεις για τη νέα οκτάμηνη Κοινωφελή Εργασία.
Πρόκειται για 9.418 θέσεις που κατανέμονται ως εξής:
6.918 θέσεις σε 17 δήμους: Πρόκειται για του δήμους Περάματος, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Άργους-Μυκηνών, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Αρταίων, Παύλου Μελά, Σαλαμίνος, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Φυλής, Παιονίας, Ασπροπύργου, Κορδελιου-Ευόσμου, Σιντικής, Αγρινίου, Κορινθίων και Κερατσινίου-Δραπετσώνας). Για να δείτε την αναλυτική κατανομή των θέσεων ανά δήμο κάντε κλικ ΕΔΩ
2.500 στα hot spot σε όλη τη χώρα: Ακόμη δεν έχει γίνει η κατανομή αλλα είναι βέβαιο ότι οι άνεργοι που θα προσληφθούν θα στελεχώσουν τα Κέντρα Φιλοξενίας σε Κω, Λέρο, Σάμο, Χίο, τη Λέσβο, Σχιστό Αττικής, Διαβατά Θεσσαλονίκης αλλά και άλλες δομές φιλοξενίας σε όλη της χώρα.
Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν για τα hot spot θα περιλαμβάνουν ειδικότητες

Παιδικοί σταθμοί: Τι αλλάζει από το Σεπτέμβριο στο πρόγραμμα εισαγωγής

Πώς θα εφαρμοσθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – Οι δύο επιπλέον δράσεις

Θέκλα Παρασκευούδη: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος! Μήπως είμαστε ακόμη στο νηπιαγωγείο;

Εξαιρώντας το γνωστό σχεδόν σε όλους πως η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, που  ...
airetos.gr

Ποιοι προλαβαίνουν τη σύνταξη στα 62

Δέκα μυστικά που ανοίγουν σε 500.000 ασφαλισμένους την πόρτα για έξοδο στη σύνταξη πριν από τα 62 και με λιγότερα από 40 χρόνια εργασίας  ...
airetos.gr

Πατούλης: Εθνική υποχρέωση η συνεργασία Κράτους Αυτοδιοίκησης για το προσφυγικό ζήτημα

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αποτελεσματικού συντονισμού στο προσφυγικό ζήτημα, είναι η ένταξη των Δήμων στα όργανα και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τη διαχείριση και ενσωμάτωση ...
airetos.gr

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Βουλής

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 7 Ιουνίου 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016, ώρα 13:00, στην αίθουσα 223 (Β΄ όροφος Μεγάρου Βουλής).
 

Εγκαίνια 12ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης





ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 


Με τις ευλογίες του Παναγιότατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιου και παρουσία του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντίας Τζανετέα εγκαινιάσθηκε  το 12ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης.

Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 το 12ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

ΠΟΕ -ΟΤΑ: Δώστε τέλος στην ομηρία των επιτυχόντων του 2009

Σε καθεστώς ανασφάλειας και «ομηρίας» βρίσκονται επί μια επταετία εργαζόμενοι στους Δήμους που προσλήφθηκαν μέσω διαγωνισμών του  ...
airetos.gr

Αλλάζουν οργανογράμματα σε υπουργεία, φορείς – Πού θα γίνουν προσλήψεις (εγκύκλιος)

Αλλαγές στα οργανογράμματα των υπουργείων και των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης (ΟΤΑ, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΝΠΔΔ) μετά το Σεπτέμβριο προβλέπει EΓΚΥΚΛΙΟΣ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη. Στόχος, η προσαρμογή  στις νέες ρυθμίσεις του δημοσίου λογιστικού που προβλέπουν από την 1η Ιανουαρίου 2017 τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου στις Οικονομικές Υπηρεσίες  των υπουργείων και των φορέων.

Ελάχιστοι οι δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστά πτυχία (πίνακας)

Μόλις 493 (ή το 0,08% του συνόλου, δηλαδή 1 στους 125) δημόσιοι υπάλληλοι έχουν βρεθεί (και έχουν απολυθεί) από 1993 με πλαστά πτυχία. Από αυτούς οι 48 βρέθηκαν το πρώτο τετράμηνο του 2016 και οι 156 το 2015. Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου που αφορά σε «χιλιάδες πλαστά πτυχία» διορισμένων στο Δημόσιο
Όπως επισημαίνει το υπουργείο:

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο



Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Κορινθίας.

Συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για τα σημαντικά προβλήματα του Νομού Κορινθίας, τα οποία άκουσε  με ιδιαίτερη προσοχή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας συνάντησε ο βουλευτής Χρ.Δήμας 
Τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη συνάντησε το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας συζήτησε με τον Αντιπεριφερειάρχη ζητήματα που απασχολούν την Κορινθία και ειδικότερα τις τοπικές κοινωνίες αυτό το διάστημα, των οποίων η συνοχή δοκιμάζεται από τα κυβερνητικά μέτρα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εξέλιξη των αναπτυξιακών έργων που υλοποιούνται αυτή την περίοδο στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ αναλύθηκε και ο προγραμματισμός της Περιφέρειας για το επόμενο διάστημα.

Διακοπές με μία στάση… στο MARE WEST





Διακοπές με μία στάση… στο MARE WEST
·         Εμπειρία αγορών διεθνών προδιαγραφών
·         Απαντά σε κάθε ανάγκη των κατοίκων, ταξιδιωτών και παραθεριστών της περιοχής
·         Εύκολη πρόσβαση που εξυπηρετεί όλη την αγορά της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου
(Κόρινθος, 07 Ιουνίου 2016): Το MARE WEST, το νέο υπερσύγχρονο εμπορικό πάρκο στην περιοχή της Κορίνθου, υποδέχεται με καλοκαιρινή διάθεση τους κατοίκους, ταξιδιώτες και παραθεριστές της περιοχής εξυπηρετώντας πλήρως τις βασικές αγορές τους σε τοπικό επίπεδο, αναβαθμίζοντας έτσι τις υπηρεσίες που τους προσφέρει συνολικά η περιοχή.

Επιστρέφει για να σπάσει αυγά

meimarakis-spaei-ayga
Την εθνικά υπεύθυνη στάση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κάποιοι σκοπίμως τη μετέφρασαν ως αδυναμία, όταν τον «πολέμησαν» για την βασική προεκλογική του θέση: «Η Ελλάδα χρειάζεται εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης». Οι σκληροπυρηνικοί «πατριώτες» της ΝΔ, που ταυτόχρονα ήθελαν να γίνουν και αρχηγοί, έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για διάθεση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, παραβλέποντας τα τεράστια προβλήματα συνοχής που αντιμετώπιζε η χώρα – με προεκτάσεις στα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ταυτόχρονα οι ίδιοι, στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 δεν δούλεψαν υπέρ της ΝΔ, αλλά περίμεναν την ήττα του κόμματός τους, ώστε να θέσουν θέμα αρχηγίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 40 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟΥ ΦΡΟΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.



 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις 2 Ιουνίου 40 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι 3 Βουλευτές Κορινθίας, κατέθεσαν Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών σε εργάτες της επιχείρησης «PORTO FRUIT ABEE».
Την πρωτοβουλία για την κατάθεση της συγκεκριμένης Ερώτησης ανέλαβαν ο κ. Γιώργος Ψυχογιός, Βουλευτής Κορινθίας, και ο κ. Γιάννης Γκιόλας, Βουλευτής Αργολίδας. Το ζήτημα αφορά την παραπάνω συσκευαστική επιχείρηση εσπεριδοειδών στην περιοχή Κουρτακίου Αργολίδας, η οποία οφείλει εδώ και μήνες τα δεδουλευμένα ημερομίσθια και επιδόματα σε εποχικούς εργάτες της. Πρόκειται, μάλιστα, για μια υπόθεση που σχετίζεται άμεσα και με το Νομό Κορινθίας, καθώς πολλοί από τους ως άνω εργάτες προέρχονται από περιοχές της Κορινθίας.
Ως εκ τούτου, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς αφενός να μεριμνήσουν για την άμεση πληρωμή των εργατών και αφετέρου να προβούν σε περαιτέρω έλεγχο των εργασιακών συνθηκών της συγκεκριμένης, καθώς και άλλων συναφών επιχειρήσεων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της υπ’ αρίθμ. 5858 Ερώτησης:

Κινδυνεύουν όλες οι επενδύσεις, μικρές και μεγάλες

Γράφει ο
Γιάννης Μανιάτης
Το κατάφεραν και αυτό! Τώρα πια, ούτε απλός φούρνος, ή συνεργείο αυτοκινήτων, αλλά  ούτε μια μεγάλη τουριστική επένδυση των 200 εκατ € στην Κρήτη ή την Εύβοια, έχουν ασφάλεια δικαίου σε θέματα αδειοδοτήσεων χρήσεων γης. 
Κατά την ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για τα νέα μνημονιακά μέτρα, ζήτησα την προσωπική παρέμβαση του κ. Τσίπρα, απαλλάσσοντας των ευθυνών τους (λόγω βαθιάς πολεοδομικής κι αναπτυξιακής άγνοιας), τους συναρμόδιους υπουργούς, για την εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσαν, με την οποία αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο των χρήσεων γης της χώρας.

Απόστολος Κακλαμάνης: Να «ανοίξουν» οι λογαριασμοί όλων ΜΑΣ


Γράφει ο Απόστολος Κακλαμάνης

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, με αφορμή τις νέες αλληλοκαταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ μετά την αποκάλυψη της νέας ρύθμισης, που διευκολύνει τη συμμετοχή πολιτικών σε off shore, δήλωσε τα εξής:
Ορθώς, έστω και εξαναγκασθείσα, η κυβέρνηση υπόσχεται να καταργήσει τη σκανδαλώδη διάταξη. Αν θέλει, όμως, να μην συγκαλυφθεί οποιοσδήποτε, οφείλει να αιτηθεί από τον Π.τ.Δ. να διευκολύνει τη Βουλή, ώστε, αναπέμποντας το νομοσχέδιο σε αυτή, να διαγραφεί η εν λόγω διάταξη και να ψηφιστεί εκ νέου (άρθρο 42 του Συντ/τος).
Αλλά, η κυβέρνηση και όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου δεν μπορεί να παραμένουν απαθείς μπροστά στο μείζον πρόβλημα της χώρας:

Μιλούν ακόμη για κόκκινες γραμμές – χωρίς να… κοκκινίζουν!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Απίστευτο και όμως αληθινό: Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως έχουν «κόκκινες γραμμές».
Την ώρα που έχουν εγκαταλείψει όλες τις παλιές κόκκινες γραμμές τους, διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους πως… όχι μόνο δεν τις εγκατέλειψαν, αλλά τα πήγαν τόσο καλά στη διαπραγμάτευση που και διατήρησαν τις παλιές και έχουν και νέες!
Είπε ο κ. Τσίπρας (4 Ιουνίου, «Εφημερίδα των Συντακτών»): «Η Ελλάδα μπορεί πλέον να βάζει κόκκινες γραμμές και να τις υπερασπίζεται αποτελεσματικά, όπως δεν έκανε τα πέντε προηγούμενα χρόνια. Θα υπερασπιστούμε την εργασία όπως κάναμε με την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις». Δηλαδή θα υπερασπιστούν την επόμενη κόκκινη γραμμή τους όπως ακριβώς έπραξαν και με τις προηγούμενες! Και ο νοών νοείτω!

O Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου στο 1ο Greek Tourism Workshop στο Άμπου Ντάμπ (Η.Α.Ε.)




Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Greek Tourism Workshop στο Άμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (Η.Α.Ε.), που ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το βράδυ της Κυριακής 29/05/2016.
Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου, αρμόδιος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων, Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Την πρωτοβουλία της εκδήλωσης ανέλαβαν από κοινού οι εταιρείες Mideast Travel Worldwide και Tourism Today. Την αιγίδα είχε το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο όμιλος Mideast Travel Worldwide και η Tourism Today Events, φορείς με ιδιαίτερη εμπειρία στη διοργάνωση B2B εκδηλώσεων αλλά και βαθιά γνώση της τουριστικής αγοράς των αραβικών χωρών.

Συνέντευξη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη

H συνέντευξη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 στο διαδικτυακό τόπο www.arcadiaspot.gr και στο δημοσιογράφο Τριαντάφυλλο Σωτηρόπουλο.
Μιλώντας στην εκπομπή face control της διαδικτυακής τηλεόρασης του arcadia spot ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα της εγκατάστασης προσφύγων στην περιφέρεια, ανάλυσε την πρότασή του για τα σκουπίδια κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου εν΄όψει καλοκαιριού και τόνισε τις μεγάλες ευθύνες των Δημάρχων της Πελοποννήσου.


Στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του ο Πέτρος Τατούλης μιλάει για πρώτη φορά για την υποψηφιότητα της κόρης του Εύης Τατούλη και αποκαλύπτει τα προσωπικά του σχέδια για το μέλλον.


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μιλάει για όλους και για όλα - έξω από τα δόντια - απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Τριαντάφυλλου Σωτηρόπουλου.


Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μία συνέντευξη που θα συζητηθεί έντονα και δεν πρέπει να χάσετε!

Δείτε την εκπομπή:

 

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Βαρίδι για τη χώρα και την Πελοπόννησο ο Τσιρώνης, θα έπρεπε ήδη να έχει απομακρυνθεί από την Κυβέρνηση»



Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη κατά την επίσκεψή του στη Σπάρτη ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μια θλιβερή εξαίρεση, καθώς δεν έχει καταφέρει να δώσει λύση στο θέμα των ΧΑΔΑ», παραθέτοντας ως παράδειγμα το ΧΑΔΑ Αφυσσού που λειτουργεί παράνομα. Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο υπουργός, «η Κυβέρνηση έχει προσωρινή λύση στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου», η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:


ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ



Το τμήμα στίβου του Ποσειδώνα Λουτρακίου με χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνει,  ότι η αθλήτριά  του Κατερίνα Βαν ντε Σάντε,  θα εκπροσωπήσει την χώρα μας ως μέλος της Εθνικής Ομάδας,   στην Παγκόσμια αθλητική Μαθητιάδα που θα γίνει 11 με 18 Ιουλίου 2016  στην Τραπεζούντα της Τουρκίας.
Η Κατερίνα μας με τις υπέροχες βολές της στη σφαίρα  έκανε με συστηματική δουλειά  την  υπέρβασή  της και με την επιλογή της ως μέλος της Εθνικής ομάδας, γέμισε χαρά τον σύλλογο και την πόλη μας  το Λουτράκι.


voula pahatouridis



Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «κ. Μπαλάφα ανασκευάστε τώρα τις δηλώσεις σας και να είστε προσεκτικός με την Περιφέρεια Πελοποννήσου»



Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μπαλάφα σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε:
«Ο κ. Μπαλάφας, ως Υφυπουργός Εσωτερικών, ενός εκ των δύο κύρια υπεύθυνων Υπουργείων για τη διαχείριση του προσφυγικού, θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα τη θέση που έχω εξαρχής διατυπώσει ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και να μην παραπληροφορεί τους πολίτες με ανακρίβειες. Θα έπρεπε μάλιστα να είχε ενημερωθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας κ. Βίτσα και να είχε «θορυβηθεί» από την εκ διαμέτρου αντίθετη στάση του όλο αυτό το διάστημα.
Οφείλουμε να θυμίσουμε στον κ. Μπαλάφα  ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την πολιτική της στάση ήταν αυτή η οποία «προθυμοποιήθηκε» να αναλάβει το μερίδιο της εθνικής ευθύνης που της αναλογεί στη διαχείριση του προσφυγικού, χωρίς μέχρι τότε να της έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο.
Θέσαμε ωστόσο απαραίτητες προϋποθέσεις, αφενός, τη θεσμική συνεργασία και τον αποκλεισμό των ΜΚΟ, αφετέρου, το σεβασμό ενός κοινά αποδεκτού πλαισίου αρχών, που θα θέτει κανόνες και ασφαλιστικές δικλείδες τόσο για τους πολίτες και τους εμπλεκόμενους θεσμούς, όσο και για τους πρόσφυγες.
Καλούμε τον Υφυπουργό κ. Μπαλάφα να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, να ενημερωθεί έστω και τώρα και να υποστηρίξει τη θεσμική συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη διαχείριση του προσφυγικού στην Πελοπόννησο».