Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Εικόνες αποκάλυψης στην Αλμπέρτα του Καναδά

  (Φωτογραφία:  Associated Press )
Μία μεγάλη ανεξέλεγκτη φωτιά προκάλεσε την απομάκρυνση από τις εστίες τους, των 88.000 κατοίκων της πετρελαϊκής πόλης Φορτ Μακ Μάρεϊ στα δυτικά της χώρας. Η φωτιά έχει ήδη καταστρέψει 1.600 οικήματα, ενώ οι τοπικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη την πόλη.
Η φωτιά έχει ήδη καταστρέψει πολλές γειτονιές, ενώ απειλεί να κάψει χιλιάδες σπίτια στην πόλη Αλμπέρτα, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της πετρελαϊκής βιομηχανίας του Καναδά.
Σύμφωνα με τις αρχές δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες από τη φωτιά, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν να βρουν καταφύγιο σε ανοιχτούς χώρους, αλλά και σε εγκαταστάσεις διαμονής των εργαζομένων στην πετρελαϊκή βιομηχανία. Οι πληροφορίες αναφέρουν νεκρούς από τη σύγκρουση αυτοκινήτων κατά τη διαδικασία της εκκένωσης.
Ένα μεγάλο σύννεφο μαύρου καπνού είναι ορατό σε απόσταση 60 χλμ από την περιοχή της φωτιάς.

Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον διοικητή του νοσοκομείου της Νίκαιας

Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον διευθυντή του νοσοκομείου της Νίκαιας  Το μεσημέρι της ΠέμπτηςΕνέδρα στον διοικητή του νοσοκομείου Νίκαιας Κωνσταντίνο Κουλόπουλο έστησαν δύο άγνωστοι το μεσημέρι της Πέμπτης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο άνδρες έστησαν την ενέδρα στη Λεωφόρο Κηφισού την ώρα που ο διοικητής του νοσοκομείου κινούνταν στην αριστερή λωρίδα στο ρεύμα προς Λαμία.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου του και ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε στο δεξί μηρό.
Ο διοικητής του ΓΝ Νίκαιας έχει μεταφερθεί στο Τζάνειο Νοσοκομείο με τις πρώτες πληροφορίες να λένε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του.

ΔΕΡΒΕΝΙ: Μαγιάτικο ηλιοβασίλευμα


 


Ο Φοίβος ροδοκόκκινος αργοκυλά στη δύση  
σέρνοντας σύννεφα χρυσά γι’ ασύγκριτη χλαμύδα·  
σε λίγο πίσ’ απ’ το βουνό κει κάτω θε ν’ αφήσει  
μισόσβηστη και θαμπερή την υστερνή τ’ αχτίδα.

 Η θάλασσα π’ απλώνεται βουβή και νεκρωμένη  
ανατριχιάζει κάποτε στα χάδια του αγέρα,  
κι οι ψαροπούλες, ροδαλές στου ήλιου που πεθαίνει  
το ματωμένο βλέμμα, ξανοίγονται ώς πέρα. 
 
Η νύχτ’ απλώνει απαλά το μαύρο της σεντόνι  
και αφανίζει άπονα καθ’ ομορφιά και χάρη, 
  ακούγεται το άχαρο κελάδημα του γκιώνη  
κι αργοπροβάλλει ντροπαλό τ’ ολόχλωμο φεγγάρι. 

Κώστας Καρυωτάκης

 

Βασίλης Νανόπουλος : Ο Δήμος Κορινθίων να ξεκινήσει άμεσα πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών.

http://sfedona.gr/sites/default/files/field/slideshow/1233.png
Η "Συμμαχία Πολιτών" κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων της 22.4.2016 και προ ημερησίας διατάξεως, θέσαμε την παράλειψη και αδιαφορία από πλευράς Δήμου να ασχοληθεί με ένα σημαντικό θέμα δημόσιας υγείας για τους δημότες και σημαντικό για τον τουρισμό στο δήμο. Αν δεν γίνει άμεση ενέργεια θα υποφέρουν οι πολίτες του δήμου Κορινθίων στο επόμενο διάστημα από τα σμήνη των εντόμων και θα υποστούν τις συνέπειες της προαναφερόμενης αδιαφορίας .

Οι βουλευτές μηχανικοί που τυχόν ψηφίσουν το ασφαλιστικό θα έχουν ονοματεπώνυμο – το ΤΕΕ καλεί σε κινητοποιήσεις

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας καλεί όλους τους μηχανικούς να συμμετέχουν στην Γενική Απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που προκήρυξε ήδη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Παρασκευή 6 Μαΐου και το Σάββατο 7 Μαΐου, δηλαδή τις ημέρες της συζήτησης και της ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε: «το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι είναι στην πραγματικότητα ένα δημοσιονομικό και φορολογικό νομοσχέδιο. Αποδείξαμε με αναλογιστική μελέτη ότι η κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό, μειώνει κατά 25% το χρόνο ζωής του Ταμείου των μηχανικών, του ΤΣΜΕΔΕ. Το Ταμείο των Μηχανικών είναι ακόμη και σήμερα ισχυρό και βιώσιμο και έτσι πρέπει να παραμείνει. Η κυβερνητική πρόταση για το νέο Ασφαλιστικό είναι λανθασμένη επιστημονικά, άδικη κοινωνικά και αναποτελεσματική οικονομικά. Η μόνη αποδεκτή για την κοινωνία, για τους

Ψηφίστε τους καλύτερους της Α’ Κορινθίας

Ψηφίστε τους καλύτερους της Α’ ΚορινθίαςΜια διαφορετική κίνηση αποφασίσαμε να κάνουμε τη φετινή σεζόν και σας καλούμε να ψηφίσετε εσείς τους καλύτερους της Α’ Κορινθίας, μέσα από μια λίστα παικτών που θα δείτε παρακάτω και είναι αυτοί που μετά από σκέψη, αλλά και αρκετή βοήθεια από έμπειρους ανθρώπους, ξεχώρισαν.
Μπορείτε να επιλέξετε έναν τερματοφύλακα, τέσσερις αμυντικούς, τέσσερις μέσους και δύο επιθετικούς, σε ένα σύστημα 4-4-2.
Επίσης ποιον θεωρείται καλύτερο προπονητή, καλύτερο U-21 αλλά και ποιον MVPτου πρωταθλήματος.
Η επιλογή για τον ΜVP είναι ελεύθερη, καθώς μπορείτε να διαλέξετε όποιον ποδοσφαιριστή επιθυμείτε, από οποιαδήποτε ομάδα και θέση.
Στείλτε τους δικούς σας καλύτερους, στο news@apopsi24.gr ως τις 25 Μαΐου.
Είναι υποχρεωτική η επιλογή 11 παικτών και δε θα προσμετρώνται οι ψήφοι όταν ΔΕΝ έχει γίνει σωστά η ψηφοφορία
Αναλυτικά οι παίκτες που ξεχώρισαν τη φετινή σεζόν:

Crowdpolicy eNewsletter - Μάιος 2016

Crowdpolicy Newsletter (Μάιος 2016)
 
NBG i-bank #fintech crowdhackathon
 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Απριλίου 2016 το NBG i-bank #fintech crowdhackathon. Είναι το πρώτο hackathon στην Ελλάδα με θέμα τις οικονομικές συναλλαγές #fintech, έναν τομέα που σε παγκόσμιο επίπεδο αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Το NBG i-bank #fintech crowdhackathon διοργανώθηκε από την Crowdpolicy με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας και άλλων χορηγών και υποστηρικτών.
 
Στο NBG i-bank #fintech crowdhackathon διαγωνίστηκαν συνολικά 16 ομάδες με θέματα στην ευρύτερη περιοχή των οικονομικών συναλλαγών, όπως chatbots, e-wallets, εντοπισμός κακόβουλων συναλλαγών, συμβόλαια με βάση το blockchain, λειτουργίες crowdfunding, συναλλαγές με κινητά μέσω QR codes, social banking, υποστήριξη κοινοτήτων με ειδικές ανάγκες κοκ.
 
Παράλληλα με το NBG i-bank #fintech crowdhackathon διοργανώθηκε το Be Finnovative ! workshop, στο οποίο έγιναν παρουσιάσεις σχετικές με τις οικονομικές συναλλαγές, με θέματα όπως το donation και investment crowdfunding, mobile banking, chatbots, bitcoin και blockchains κοκ.
 
Δείτε τις ομάδες, τις υλοποιήσεις, παρουσιάσεις, κώδικα, βίντεο, φωτογραφίες και πολύ υλικό από το πρώτο #fintech crowdhackathon στην Ελλάδα.
 
Διαβάστε όλο το άρθρο

Τροπολογία-«σκούπα»: Αλλαγές σε δαπάνες ΟΤΑ, μεταφορά μαθητών, μισθούς προσωπικού καθαριότητας

Στη ρύθμιση μιας σειράς θεμάτων των ΟΤΑ προχωράει το υπουργείο Εσωτερικών με τροπολογία – «σκούπα» που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» το οποίο συζητείται σήμερα και αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.
Συγκεκριμένα, με την τροπολογία:

Πετύχαμε το κούρεμα του ...εφάπαξ

Κούρεμα πολλών ταχυτήτων έρχεται στο εφάπαξ του Δημοσίου και άλλων ταμείων πρόνοιας με το νέο σύστημα υπολογισμού που προβλέπει το f  ...
airetos.gr

Σε «πυρετό» κινητικότητας οι δημόσιοι υπάλληλοι – Η «τακτική» που ακολουθούν



«Μπαράζ» αιτήσεων για κάλυψη θέσεων σε υπηρεσίες του δημοσίου που εδρεύουν σε χωριά της επαρχίας έχουν προκαλέσει οι τελευταίες ειδήσεις σχετικά με τα νέα “πικρά”… μέτρα που θα εφαρμοστούν στο Δημόσιο. Την ώρα που το ΥΠΕΣΔΑ επεξεργάζεται το  νέο σύστημα κινητικότητας με στόχο την καλύτερη κατανομή του προσωπικού και την κάλυψη των σημαντικών κενών που καταγράφονται σε υπηρεσίες, τη σκυτάλη παίρνουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι αναζητούν θέσεις «ασφαλείας» που εδρεύουν κυρίως στις περιοχές καταγωγής τους. Το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από δημοσίους υπαλλήλους που σήμερα υπηρετούν στην Αθήνα εστιάζεται στη μετακίνησή τους σε Εφορίες, Πολεοδομίες, Δήμους κλπ. Χαρακτηριστικό είναι το ενδιαφέρον πολλών νοσηλευτών/τριών να μετακινηθούν σε νοσοκομεία της επαρχίας ωστόσο η επιθυμία αυτή δεν φαίνεται ότι μπορεί να ικανοποιηθεί καθώς τα νοσοκομεία της Πρωτεύουσας λειτουργούν ήδη στο “κόκκινο”. Μάλιστα, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr για το νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και για ορισμένες άλλες κατηγορίες, θα υπάρχει γενικό απαγορευτικό μετατάξεων.

aftodioikisi.gr

Κοινή δήλωση του Συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ κ. Χρ.Σταϊκούρα και του Υπεύθυνου του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Γ.Λ.Κ. κ. Χρ.Δήμα




Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής – Γ.Λ.Κ., βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις Εαρινές Προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΝΕΕΣ ΣΤΟΛΕΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"!

Για 11η συνεχή χρονιά η Young Band της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" θα δώσει το παρόν στις λιτανείες της Ιερής Εικόνας της πολιούχου Αγίου τόσο της Παραλίας Πλατάνου, όσο και του Αιγίου Ζωοδόχου Πηγής (Παναγίας Τρυπητής) σήμερα Πέμπτη 5 Μαϊου στις 20.30 και αύριο Παρασκευή 6 Μαϊου στις 10:30 αντιστοιχα !

 Η Young Band θα αποδώσει μουσικά τα θρησκευτικά εμβατήρια: "Μισολόγγι", σε ενοργάνωση για μπάντα του Μεσολογγίτη Μαέστρου κ. Χρήστου Βλαχογιάννη, καθώς και τους "Αγιο Απολλόδωρο" και "Άγιο Μηνά" του Κερκυραίου Μαέστρου κ. Σπυρίδωνος Προσωπάρη, αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας ("Παλαιά").

Επιπλέον, θα αποδώσει μουσικά το εμβατήριο "MISS LIBERTY" του αμερικανού μουσικοσυνθέτη Karl L. King μετά το πέρας της λιτανείας!

 Στο Αίγιο η νεανική Μπάντα της Αιγείρας θα εμφανιστεί με τις νέες θερινές στολές της, τις οποίες προμηθεύτηκε το Ν.Π.Δ.Δ. "Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία" του Δήμου Αιγιάλειας από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας "ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ"!

4ο Τακτικό Συνέδριο Δράσης 14-15 Μαΐου 2016 - Ξενοδοχείο Royal Olympic, οδός Αθανασίου Διάκου 28, Μετρό: Ακρόπολη



05.05.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4ο Τακτικό Συνέδριο Δράσης 14-15 Μαΐου 2016
Ξενοδοχείο Royal Olympic, οδός Αθανασίου Διάκου 28, Μετρό: Ακρόπολη

Ανοικτό και με την συμμετοχή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη και του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, θα είναι το 4ο τακτικό συνέδριο της Δράσης, του κόμματος που από την ίδρυσή του το 2009 από τον Στέφανο Μάνο, μέχρι σήμερα, υπό την ηγεσία του του Θόδωρου Σκυλακάκη, σταθερά υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις, στην κατεύθυνση της μείωσης των κρατικών δαπανών και των φόρων και της διευκόλυνσης της ανάπτυξης της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας.
Το συνέδριο θα ανοίξει με τους χαιρετισμούς του ιδρυτή της Δράσης και πρώην υπουργού, Στεφάνου Μάνου, του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και μήνυμα του επικεφαλής της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών (ALDE) στο Ευρωκοινοβούλιο, Guy Verhofstadt (η Δράση είναι το μόνο ελληνικό κόμμα που είναι μέλος του ALDE).

Με κατάνυξη για τον Άγιο Γεώργιο


Γράφει ο
Παύλος Σιτές
Στον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου Διονύσου τελέστηκε με μεγάλη θρησκευτική κατάνυξη το πρωί η Θεία πανηγυρική λειτουργία, καθώς και η περιφορά της Αγίας του εικόνας γύρω από την περιοχή, παρουσία πλήθους πιστών και τοπικών παραγόντων.
Χοροστάτησε ο άξιος Ιεροκήρυκας Αρχιμανδρίτης Αττικής Ιωακείμ παρουσία και άλλων Ιερέων, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Κηφισίας Αμαρουσίου & Ωρωπού κκ. Κυρίλλου.
Τίμησαν με την παρουσία τους ο άξιος Δήμαρχος Διονύσου Διονύσιος Ζαμάνης ο οποίος ανέλαβε για πρώτη φορά την διανομή του Ιερού Φωτός στις κοινότητες του, η αντιδήμαρχος Στέλλα Μαγγίνα, ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Διονύσου Αναστάσιος Μπάσης, ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Μπάσης, η σύμβουλος Λένα Φραντζή και άλλοι πιστοί.
Μετά την περιφορά ακολούθησε τράπεζα αγάπης προς τους προσκυνητές.
Αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια στον Πρωτοπρεσβύτερο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και Αγίου Διονυσίου Ευθύμιο Μουζακίτη, καθώς και σε όλους τους διοργανωτές της όλης πανηγυρικής εκδηλώσεως.

elzoni.gr

Κοροϊδία και σκηνοθεσία για τον δήθεν «δημόσιο ΑΔΜΗΕ»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Το «ένοχο επιχείρημα» που ακούγεται ευρέως αυτόν τον καιρό – ακόμη και από επικριτές της κυβέρνησης – συνοψίζεται στο ερώτημα-διαπίστωση «όπως τα έφερε τα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα όποιος και αν ήταν στην κυβέρνηση τι θα έκανε; Τα ίδια!».
Ουδέν ανακριβέστερον.
Επί του προκειμένου, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Η ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ και γενικά ο χώρος της ενέργειας.
Το λεγόμενο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το σημαντικότερο δηλαδή υπουργείο, ανατέθηκε από τον κ. Τσίπρα πρώτα στον κ. Λαφαζάνη και μετά στον κ. Σκουρλέτη.
Και οι δύο πέρασαν όλο τους τον χρόνο τάχα με το πώς θα διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ενέργειας – και τον περισσότερο με τον ΑΔΜΗΕ.

ΣΤΟ ΖΥΓΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Μπορείς να κοροϊδέψεις ένα λαό. Μπορείς να κοροϊδέψεις τους άλλους λαούς. Μπορείς να κοροϊδέψεις τον εαυτό σου. Αυτό που δεν μπορείς να κοροϊδέψεις είναι το μέλλον που σε περιμένει. 
Ελλάδα, Τουρκία και Γερμανία σφιχταγκαλιάστηκαν και αρνήθηκαν να αποχωριστούν ο ένας τον άλλον.  Τσίπρας, Ερντογάν και Μέρκελ έγιναν ένα, μακρινοί παρατηρητές της καταιγίδας, ατσαλάκωτοι αφέντες. Πίστεψαν ότι μπορούν να νικήσουν χωρίς να πυροβολήσουν. Είχαν τα πάντα, μα δεν είχαν την τόλμη. Ο Στρατός τους αναρίθμητος και τα χρήματά τους αμέτρητα. Εκατομμύρια ψυχές χαμένες σε μια ουτοπία. Ζόμπι σερνάμενα.

Την επόμενη Δευτέρα 9/5 προσυνεδριακή εκδήλωση της Δράσης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό



04.05.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με συμμετοχή μεταξύ άλλων των Νίκου Δένδια (βουλευτή της ΝΔ και π. υπουργού) και Σπύρου Δανέλλη (βουλευτή του Ποταμιού), θα πραγματοποιηθεί η τελευταία προσυνεδριακή εκδήλωση της Δράσης με θέμα το προσφυγικό και μεταναστευτικό. Η συζήτηση θα καλύψει όλες τις διαστάσεις του προβλήματος (ανθρωπιστική, διεθνών συνθηκών περιλαμβανόμενης και της συνθήκης Σένγκεν, φόβου για διείσδυση τζιχαντιστών στην Ευρώπη, αναπτυξιακή διάσταση για πολλές ευρωπαϊκές χώρες με πρόβλημα γήρανσης πληθυσμού κ.λπ.) και σ’ αυτήν θα συμμετάσχουν εκ μέρους της Δράσης ο Γεν. Γραμματέας της κ. Γιάννης Ανδρουλάκης, καθώς και οι κ.κ. Γιάννης Μαστρογεωργίου (Διευθυντής του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη), Λευτέρης Παπαγιαννάκης (Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων με αρμοδιότητα για το προσφυγικό/μεταναστευτικό) και Αλεξία Τσούνη (Γ. Γραμματέας Διεθνούς Αμνηστίας), ενώ συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Royal Olympic, Αθανασίου Διάκου 28 (Μετρό: Ακρόπολη) τη Δευτέρα 9 Μαΐου στις 19.00.

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Άμφισσα: Μείωση 50% στους λογαριασμούς του νερού σε όποιον υιοθετήσει αδέσποτο ζώο!


Άμφισσα: Μείωση 50% στους λογαριασμούς του νερού σε όποιον υιοθετήσει αδέσποτο ζώο!Οριστικά και αμετάκλητα επιχειρεί να λύσει το θέμα των αδέσποτων το Τοπικό Συμβούλιο Άμφισσας με ολοκληρωμένη πρόταση που έφερε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άμφισσας κ. Νίκος Βενετσάνης και η οποία εγκρίθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο κ. Βενετσάνης από την πεντάμηνη ενασχόλησή του αντιλήφθηκε ότι με ημίμετρα το πρόβλημα δε λύνεται και αναζήτησε τη μοναδική λύση που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στο πρόβλημα. Μια λύση που στο εξωτερικό έχει υιοθετηθεί από πολλές –κυρίως ανεπτυγμένες και προηγμένες χώρες- οι οποίες κατάφεραν να λύσουν οριστικά το πρόβλημά τους. Τελευταία μάλιστα, οι λύσεις αυτές άρχισαν να συζητούνται ...
Περισσότερα: newsone.gr
Οριστικά και αμετάκλητα επιχειρεί να λύσει το θέμα των αδέσποτων το Τοπικό Συμβούλιο Άμφισσας με ολοκληρωμένη πρόταση που έφερε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άμφισσας κ. Νίκος Βενετσάνης και η οποία εγκρίθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο κ. Βενετσάνης από την πεντάμηνη ενασχόλησή του αντιλήφθηκε ότι με ημίμετρα το πρόβλημα δε λύνεται και αναζήτησε τη μοναδική λύση που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στο πρόβλημα. Μια λύση που στο εξωτερικό έχει υιοθετηθεί από πολλές –κυρίως ανεπτυγμένες και προηγμένες χώρες- οι οποίες κατάφεραν να λύσουν οριστικά το πρόβλημά τους. Τελευταία μάλιστα, οι λύσεις αυτές άρχισαν να συζητούνται και στην ΚΕΔΕ, μιας που ό,τι έχει δοκιμαστεί έως τώρα έχει αποτύχει.

Ο πρόεδρος του Τ.Σ. χθες πρότεινε τη μείωση κατά 50% στους λογαριασμούς του νερού για όσους υιοθετήσουν αδέσποτα ζώα, η οποία μείωση θα ισχύειγια όλη τη διάρκεια ζωής του ζώου. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις, με εξαίρεση των ΑΕ, που θα θελήσουν να υιοθετήσουν ένα σκύλο για φύλαξη θα έχουν επίσης μείωση 40% στους λογαριασμούς του νερού.

Για πρώτη φορά βλέπουμε να δίνονται ισχυρά κίνητρα στους δημότες για να υιοθετήσουν αδέσποτα σε μια προσπάθεια οριστικής λύσης του προβλήματος.

Να σημειώσουμε ότι για να εφαρμοστεί το μέτρο δεν φτάνουν οι καλές προθέσεις του τοπικού συμβουλίου, αφού θα πρέπει να συμφωνήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Να επισημάνουμε επίσης, ότι δεν προκύπτει καμιά οικονομική επιβάρυνση για το δήμο, αφού όπως είναι σήμερα η κατάσταση δαπανά μεγάλα ποσά ετησίως για την τροφή, τον εμβολιασμό και την περίθαλψη των αδέσποτων.

Ανεξαρτήτως ποια θα είναι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Τοπικό έκανε την προσπάθειά του για την επίλυση του προβλήματος και μάλιστα παρουσιάζοντας μια πρωτοποριακή για τη χώρα μας λύση - See more at: http://newsone.gr/ugeia/964581-#sthash.yI4rgytA.bJXV2Aa2.dpuf

Eίχαν "'Αγιο" . Σφοδρή σύγκρουση νταλίκας με τζιπ στην εθνική Πατρών - Κορίνθου στο ύψος της Ελίκης

13119009_1726241750993761_2045405070659364747_n
 Κι όμως από αυτό το αυτοκίνητο βγήκαν όλοι ζωντανοί. Το ατύχημα συνέβη χθες το μεσημέρι στην εθνική Πατρών - Κορίνθου στο ύψος της Ελίκης κοντά στο Αίγιο. Ενα τζιπ συγκρούστηκε με μία νταλίκα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό (όχι σοβαρό) ενός ατόμου! Οι άλλοι τρεις επιβάτες δεν έπαθαν το παραμικρό. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, αφού μέχρι και η νταλίκα έχει υποστεί ζημιές. Οσο για το επιβατικό; Μετετράπη σε πολλά σημεία του σε άμορφη μάζα σιδερικών. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως σε όλη τη χώρα στην διάρκεια της εξόδου και επιστροφής είχαμε δεκάδες τροχαία με 33 νεκρούς.