Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Ερευνες στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Ξυλοκάστρου. Αγνοείται αεροσκάφος τύπου Cessna που θα πήγαινε στα Μέγαρα- Το στίγμα του χάθηκε πάνω από τα Καλάβρυτα

Συναγερμός! Αγνοείται αεροσκάφος Τσέσνα που θα πήγαινε στα Μέγαρα 
Ελαφρύ αεροσκάφος Τσέσνα που είχε προορισμό το αεροδρόμιο Μεγάρων ανγοείται, σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο αεροσκάφος επιβαίνουν δυο άτομα. Πρόκειται για ελαφρύ Cessna 172 που ανήκει σε ιδιώτη και είναι δηλωμένο σε αερολέσχη. Το δορμολόγιο που ακολουθούσε ήταν Μέγαρα - Καλάβρυτα - Μέγαρα. 


Η τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έγινε από την Πελοπόννησο. Το αεροσκάφος είχε ενημερώσει στις 17:15 τον Πύργο ελέγχου της Ανδραβίδας ότι θα επικοινωνήσει και πάλι στις 17:35. Ωστόσο αυτή η επικοινωνία δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. 

Στις 18:18 κηρύχθηκε σε φάση αβεβαιότητας και στις 18:31 άρχισε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. 
Στο πόδι βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. Ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού έχουν ήδη πάρει εντολή στις 18:31 να συμμετάσχουν σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ στις έρευνες θα λάβει μέρος και αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Η περιοχή των ερευνών είναι σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τα Καλάβρυτα. 

Όπως αναφέρει σε σχετικό του τηλεγράφημα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Πυροσβεστική Υπηρεσίας έχει ξεκινήσει έρευνες στην ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων για πιθανό εντοπισμό αεροπλάνου τύπου «Τσέσνα», το στίγμα του οποίου χάθηκε νωρίτερα το απόγευμα, ενώ πετούσε πάνω από την ορεινή Αχαΐα, με προορισμό τα Μέγαρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων και ένα όχημα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ερευνούν την περιοχή, προκειμένου να βρουν κάποιο στοιχείο.
Ταυτόχρονα, ρωτούν τους κατοίκους των κοινοτήτων, αν είδαν κάτι ή άκουσαν κάποιο θόρυβο.
Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, νωρίς το απόγευμα περιπολούσαν οχήματα της Πυροσβεστικής σε διάφορες περιοχές των Καλαβρύτων, αλλά δεν υπήρξε καμία αναφορά για πτώση αεροπλάνου. 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι έρευνες εχουν επεκταθεί Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι έρευνες εχουν επεκταθεί στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Ξυλοκάστρου.