Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Συνεδριο ΣΥΡΙΖΑ: Με συντριπτικό ποσοστό και πάλι πρόεδρος ο Τσίπρας - Μόλις 210 σύνεδροι δεν τον ψήφισαν - Τη Δευτέρα η νέα ΚΕ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκαν οι ψηφοφορίες για εκλογή προέδρου και ΚΕ [pics, vid]
Ο Αλέξης Τσίπρας επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2ο Συνέδριο του κόμματος. Από τους 2.926 που πήραν μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου, συμμετείχαν στην ψηφοφορία, 2758. Από αυτούς, τον μοναδικό υποψήφιο για την προεδρία του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα ψήφισαν οι 2.548. Το ποσοστό του πρωθυπουργού φτάνει το 93,54%.
Μόλις 176 ήταν τα λευκά ψηφοδέλτια που βρέθηκαν στην κάλπη και 34 τα άκυρα. Η σχετική ψηφοφορία, επιβεβαιώνει στην πραγματικότητα και την απόλυτη κυριαρχία του πρωθυπουργού στο κόμμα του. Αυτό γίνεται ακόμα πιο εμφανές αν συγκρίνει κανείς τα φετινά αποτελέσματα με εκείνα του συνεδρίου του 2013, όταν ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε το Αριστερό Ρεύμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκλεγεί με ποσοστό 74,08% και ψήφους λιγότερες σε απόλυτο αριθμό από όσες του έδωσε το σώμα του φετινού συνεδρίου που ήταν σαφώς μικρότερο από το προηγούμενο.
Οι υποψήφιοι για την ΚΠΕ ανήλθαν σε 419 και από το ψηφοδέλτιο απουσίαζαν κυβερνητικά στελέχη όπως ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης,
Με ενδιαφέρον αναμένεται και η ανακοίνωση για τα 151 μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής, που θα γίνουν γνωστά το πρωί της Δευτέρας αφού συνυπολογιστούν και οι ποσοστώσεις.