Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Νοκ άουτ ο ΠΑΟ Βάρδας από το Κύπελλο τον νίκησε στην έδρα του ο Αιολικός

aiolikos
Ο… μισός Αιολικός κέρδισε με 2-3 τον ΠΑΟ Βάρδας εκτός έδρας, για την Α’ Φάση του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής και έστειλε… εγκεφαλικά πίσω στη Μυτιλήνη.
Η ομάδα της Μυτιλήνης απέδειξε ότι έπαιξε για την ιστορία της, έστω κι αν η απόφαση της διοίκησης ήταν να ταξιδέψει με μόλις 14 παίκτες και χωρίς το νέο της προπονητή, Γιάννη Πολλαετίδη, ο οποίος έμεινε στη Μυτιλήνη. Ο υπηρεσιακός τεχνικός του Αιολικού, Βάϊος Ρίππης παρέταξε τους Ζαχαρή κάτω από τα δοκάρια, Μουτζούρη και Τόλια στα άκρα της άμυνας, Καπταγιάννη και Τάχια κεντρικό δίδυμο, Κεσίδη και Παληγεώργο στα αμυντικά χαφ, τον Σπάρταλη επιτελικό, τους Ραζακ, Ευσταθίου ακραίους μεσοεπιθετικούς και τον Χρήστου στην κορυφή της επίθεσης.
Ο αγώνας ξεκίνησε με γκολ από τα… αποδυτήρια, αφού μόλις στο 5ο λεπτό ο ΠΑΟ Βάρδας άνοιξε το σκορ. Δράστης ο Φωτόπουλος, που εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Αιολικός αντέδρασε και στο 20ο λεπτό ισοφάρισε σε 1-1, χάρη σε όμορφη ατομική προσπάθεια του Αμπντούλ Ραζάκ. Όμως και πάλι οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να «τρυπήσουν» τα μετόπισθεν της ομάδας της Μυτιλήνης, πετυχαίνοντας το 2-1 στο 34ο λεπτό ξανά με τον Φωτόπουλο. Πριν όμως ο διαιτητής Χρονάς από την Εύβοια σφυρίξει για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Αιολικός έφερε ξανά το ματς στα ίσα με σκόρερ τον Παληγεώργο, που «κεραυνοβόλησε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να ολοκληρώσουν με αξιοπρέπεια την… αγγαρεία του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής, ενός θεσμού που δεν έχει να προσφέρει τίποτα κυριολεκτικά, παρά μόνο να επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς εξόδων κάθε συλλόγου. Οι παίκτες του Αιολικού, σεβόμενοι τους εαυτούς τους, έψαξαν το τρίτο γκολ και ο Ραζάκ στο 88ο λεπτό, χάρισε τη νίκη-πρόκριση στους Μυτιληνιούς!