Τρίτη 31 Μαΐου 2016

N.Γ. Μιχαλολιάκος: «Ο Εθνικισμός γιγαντώνεται στην Ευρώπη»


N.Γ. Μιχαλολιάκος: «Ο Εθνικισμός γιγαντώνεται στην Ευρώπη»Άρθρο της εφημερίδας "Εμπρός"
 

Στα μέσα του 2017 οπότε και θα αποκαλυφθεί ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει θα ασκηθεί μεγάλη πίεση στον Τσίπρα, εκτιμά ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος. Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής προβαίνει στην εκτίμηση ότι ο Εθνικισμός και συνολικά τα πατριωτικά κόμματα θα γιγαντωθούν σε όλη την Ευρώπη.

Ν.Γ. Μιχαλολιάκος: «H Le Pen στις δημοσκοπήσεις προηγείται για την προεδρία της Γαλλίας. Ο Hofer στην Αυστρία κατάφερε μια μεγάλη νίκη. Έλαβε το 50% των ψήφων της Αυστρίας το εθνικό κόμμα. Στην Κύπρο στις βουλευτικές εκλογές το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο κατάφερε μια ιστορική νίκη, καθώς μπήκε για πρώτη φορά στην Βουλή με δύο βουλευτές. Συνολικά σε όλη την Ευρώπη ενισχύονται τα εθνικιστικά και πατριωτικά κόμματα. Στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή όχι μόνο έχει εδραιώσει την 3η θέση, αλλά θα αυξήσει τα ποσοστά της γιατί είναι η μόνη φωνή που είναι αντίθετη με την καταστροφική πολιτική των μνημονίων»
 
Πού αποδίδεται η άνοδος των εθνικιστικών κομμάτων;
Ν.Γ. Μιχαλολιάκος: «Η άνοδος των εθνικιστικών κομμάτων δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο. Η ασύδοτη παγκοσμιοποίηση και η λεηλασία του κοινωνικού πλούτου από το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο που λειτουργεί άναρχα, εύλογα έχει προκαλέσει το φυσικό ένστικτο αυτοσυντήρησης των λαών. Η Δεξιά απέτυχε, η Αριστερά απέτυχε, ο Κομμουνισμός έχει αποτύχει εδώ και δεκαετίες, εύλογα έρχεται η σειρά των εθνικιστικών κινημάτων. Οσοι υποτιμήσουν το φαινόμενο απλά θα βρεθούν προ εκπλήξεων.
Στην Ελλάδα το εθνικιστικό κίνημα τρέφεται πέραν των άλλων από την αποτυχία της Δεξιάς και Αριστεράς που αποδείχθηκαν υποτελείς των μνημονίων και όχι σύμμαχοι της κοινωνίας. Η ύφεση συνεχίζεται ενώ το χρέος δεν πρόκειται να επιλυθεί και ο λαός αναζητάει εθνική φωνή εμπρός στην καταστροφή. Όταν το ΔΝΤ ζητάει παράταση της πληρωμής τόκων έως το 2040 και επιμήκυνση έως το 2080 αυτό σημαίνει ότι απλά το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο και μη εξυπηρετήσιμο. Και αντί η Ελλάδα να προτάξει μια εθνική πρόταση ξεπουλάει όλη την δημόσια περιουσία. Την Ελλάδα από εθνικό κράτος την έχουν μετατρέψει σε ανώνυμη εταιρία προς πώληση».
 
Το 2017 θα έχουμε εκλογές στην Ελλάδα;
Ν.Γ. Μιχαλολιάκος: «Με την αξιολόγηση ο Τσίπρας κερδίζει χρόνο. Ξέρουν και ξέρουμε ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει. Είναι ισοπεδωτικά τα μέτρα και όσο πληρώνει τέτοιους μισθούς και συντάξεις το δημόσιο, μέλλον δεν υπάρχει. Η Χρυσή Αυγή τάσσεται υπέρ των γενναίων παρεμβάσεων στον δημόσιο τομέα. Να φύγουν οι κομματικοί εγκάθετοι που έχει γεμίσει το Δημόσιο. Ο Τσίπρας δεν θα μακροημερεύσει, το γνωρίζει, γνωρίζει τι έρχεται, αλλά από την άλλη και ο Μητσοτάκης της ΝΔ θα μπορούσε, αν νομίζει ότι ο Τσίπρας είναι ο εχθρός της Ελλάδος, να ζητήσει να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ ώστε να προκηρυχθούν εκλογές. Τι είναι 2 μήνες προεκλογικού αγώνα εμπρός στα 99 χρόνια που υποθηκεύτηκε η περιουσία της Ελλάδος;
Ο Μητσοτάκης όμως δήθεν καταγγέλλει, ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου αλλά δεν είπε ότι θα ακυρώσει τις συμφωνίες του Τσίπρα… Ο Τσίπρας με αυτό τον πολιτικό αχταρμά που αποτελεί την κοινοβουλευτική του ομάδα με μαοϊστές, μπολσεβίκους και πρώην ΠΑΣΟΚ, θα συνεχίσει να αυτοσυντηρείται στην εξουσία και θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να παραμείνει.
Δεν θα παραδώσει εύκολα την εξουσία. Η Αριστερή λατρεία στην εξουσία νικάει την δήθεν ιδεολογία τους. Από την άλλη στα μέσα του 2017 οπότε και θα αποκαλυφθεί ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει, θα ασκηθεί μεγάλη πίεση στον Τσίπρα. Ο «κόφτης» αν ενεργοποιηθεί θα είναι επιθετικός κόφτης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι βέβαιο, καταλήγει ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής».
 
(Συνέντευξη του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου στο bankingnews.gr, 23-5-2016)

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου