Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Η ΑΕΚ , νίκησε εύκολα 2 - 0 τον Παναιτωλικό

Μια ΑΕΚ από τα... παλιά, νίκησε εύκολα τον Παναιτωλικό
Η ΑΕΚ στο β' ημίχρονο θύμισε... κάτι από τα παλιά στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό και πήρε μια σχετικά εύκολη νίκη με 2-0 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ στο ΟΑΚΑ.

Μάλιστα, η «Ένωση» αφού άνοιξε το σκορ λίγο πριν την εκπνοή του Α’ ημιχρόνου με τον Γιόχανσον, στην επανάληψη πήρε τα πάνω της, έχασε ευκαιρίες, έφτασε στο 2-0 με τον Πλατέλλα στο 74' και τελικά αστόχησε και σε πέναλτι με τον Μάνταλο στις καθυστερήσεις, χάνοντας την ευκαιία για ένα ακόμη μεγαλύτερο σκορ. Ο Παναιτωλικός τερμάτισε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μάρκος Πάουλο, στο 87΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ισοφάρισε το θρυλικό ρεκόρ , ο Ολυμπιακός 3 -1 τον Αστέρα με μαέστρο τον Φορτούνη

 Με τον μαέστρο Φορτούνη ισοφάρισε το θρυλικό ρεκόρ  
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη ο Ολυμπιακός υπέταξε τον Αστέρα Τρίπολης 3-1 στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης». Ετσι η σημερινή ομάδα ισοφάρισε το ρεκόρ της θρυλικής ομάδας του Μπούκοβι, που είχε σημειώσει την περιόδο 1966-67 11 νίκες σε 11 παιχνίδια

Άχαρο ήταν το σκηνικό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", καθώς οι κερκίδες ήταν άδειες εξαιτίας της ποινής που είχε επιβληθεί στους "ερυθρόλευκους" από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Βέροια.
Ο Ολυμπιακός είχε από το ξεκίνημα τα ηνία του αγώνα και πριν προλάβει να συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο είχε απειλήσει τέσσερις φορές την εστία του Μπαντή. Μια με τον Κασάμι, δύο με τον Σεμπά και μια ακόμη τον Ντουρμάζ. Σε καμία όμως δεν βρήκε στόχο.
Προϊόντος του χρόνου ο Αστέρας Τρίπολης άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και είχε την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη του στα καρέ του Ολυμπιακού στο 14ο λεπτό, όταν ο Ντα Κόστα έδιωξε σε κόρνερ την τελευταία στιγμή. Στο 20' οι Αρκάδες βγήκαν στην κόντρα αλλά ο Παπαδόπουλος υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό, Σίπκα.
Οι γηπεδούχοι παρουσίαζαν κενά στην ανασταλτική τους λειτουργία και πέντε λεπτά αργότερα χρειάστηκε μια ακόμη έγκαιρη επέμβαση του Ντα Κόστα σε προσπάθεια του Λανθαρότε.
Οι Πειραιώτες απάντησαν στο 31', όταν ο Ντουρμάζ έκανε από αριστερά το γύρισμα αλλά ο Ιντέγε από δύσκολη γωνία δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το πρώτο μέρος στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Σίλβα πέρασε στο ματς τον Φουστέρ αντί του Κασάμι και στο 51' ο Ντουρμάζ νικήθηκε από τον Μπαντή σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ.
Ο Ολυμπιακός ανέβασε τις γραμμές του και την πίεση προς την περιοχή του Αστέρα, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τον τρόπο να αμύνονται αποτελεσματικά, καλύπτοντας σωστά τους χώρους και χωρίς να επιτρέπουν στους γηπεδούχους να δημιουργούν απειλητικές καταστάσεις εντός περιοχής.
Στο 70' η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντουρμάζ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπαντή και δύο λεπτά αργότερα ο Κύζας θεώρησε πέναλτι το κράτημα του Κουρμπέλη στον Μιλιβόγεβιτς, δίνοντας την ευκαιρία στον Φορτούνη να σκοράρει από τα 11 βήματα παρά την καλή προσπάθεια του Μπαντή.
Στο 80ο λεπτό ο Έλληνας διεθνής μέσος των "ερυθρολεύκων" διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και φυσικά αυτά του Ολυμπιακού, με αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Ιντέγε στο 86' σημείωσε το 3-0, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κύζας υπέδειξε πέναλτι εκτός φάσης σε μαρκάρισμα του Ντα Κόστα στον Γιάννου.
Ο Ρομπέρτο με εντυπωσιακή επέμβαση σταμάτησε τον Έλληνα επιθετικό, που όμως πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε για το τελικό 3-1 στο Φάληρο.
Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το ρεκόρ συνεχόμενων νικών που κρατούσε από την σεζόν 1966-67 και την επόμενη αγωνιστική κόντρα στον Πανθρακικό στην Κομοτηνή θα προσπαθήσει να ανεβάσει το σερί του στις 12 νίκες.
Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (46' Φουστέρ), Φορτούνης, Ντουρμάζ (74' Ντομίνγκες), Σεμπά, Ιντέγε.
Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Παντελιάδης, Ιγκλέσιας (71' Χαμντανί), Κουρμπέλης, Νίκο (66' Φούντας), Λανθαρότε, Μάσα (81' Γιάννου), Παπαδόπουλος.

Πεταλού και Πιτσά τιμούν τον Άγιο Ανδρέα - Χειροτονία στο Πιτσά

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgv-uQQv20_mSPV5ZClJr0I1py5tLN8Au1PCCRMRazZ4vvB4z66QY3BAEmaZsytOuDfmKzrMoaZ8MaYuvRN-u1766XoCapa9U_I02vZ6mUQ1kV3ZsI3d3B6RiL5b-1YZyWZ7IERhhqy3HA/s1600/petalou_ag_andreas_thumb.jpgTην 30ην Νοεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου   Στην περιοχή μας πανηγυρίζουν οι Ιεροί ενοριακοί ναοί του Αγίου Ανδρέα στην Πεταλού και στα Πιτσά.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Διονυσιος  το πρωί της Δευτέρας, 30 Νοεμβρίου 2015, θα τελέσει την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ανδρέου Πιτσών, κατά την διάρκεια της οποίας θα Χειροτονήσει εις Πρεσβύτερον τον Διάκονον κ. Αλέξανδρον Κόκοτο - Σισμάνη, καταγόμενο εκ Πιτσών Κορινθίας, τον οποίο και θα διορίσει στον Ι. Ναό Αγ. Παντελεήμονος Μαύρων Λιθαριών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ευρωστίνης.

Η Καλλιθέα πέρασε 0 - 3 στο Αίγιο

Παραμένουν στο κόλπο τα Τρίκαλα, επιβλητική Καλλιθέα   Η Καλλιθέα αποδίδει όμορφο ποδόσφαιρο κι αυτό έκανε και στο Αίγιο, νικώντας τον Παναιγιάλειο με το ευρύ 3-0 (25' Φράγκος, 56' Μαρσένα, 90+1' Προκς), πετυχαίνοντας τη 2η εκτός έδρας νίκη και την 4η συνολικά.Η ομάδα του Αιγίου δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας και με την 5η ήττα σε 10 ματς παρέμενε στη 16η θέση
Την ίδια ώρα στα Τρίκαλα η ομώνυμη ομάδα εκμεταλλεύτηκε σε ένα ακόμα παιχνίδι τη δύναμη της έδρας της. Μπροστά σε 4.000 περίπου φιλάθλους η ομάδα της Θεσσαλίας επικράτησε πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 2-1 επί των  Χανίων  (59' Στεφάνοβιτς, 71' Κουσκουνάς / 90' Μασάδο) και πέρασε ξανά στη 2η θέση της βαθμολογίας, διατηρώντας και το αήττητο στο «σπίτι» της.
Τέλος στο Παγκρήτιοο Αγροτικός Αστέρας πανηγύριζε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του παραπαίοντα Εργοτέλη με 2-1 (79' Ίνιατς / 1' Οικονόμου, 12' Καραμπάς), που δεν μπορεί ακόμα να βρει ρυθμό στην κατηγορία

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής
Ολυμπιακός Βόλου - Πανελευσινιακός 5-1
Κέρκυρα - Λαμία 3-2
Πανσερραϊκός - Ζάκυνθος 1-0
Απόλλων Σμύρνης - Κισσαμικός 1-0
Αναγέννηση Καρδίτσας - Αχαρναϊκός 1-0
Παναχαϊκή - Λάρισα 1-1
Τρίκαλα - Χανιά 2-1
Εργοτέλης - Αγροτικός Αστέρας 1-2
Παναιγιάλειος - Καλλιθέα 0-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 10 αγώνες)


1. Λάρισα
16-6
24
2. Τρίκαλα
16-9
20
3. Απόλλων
12-5
19
4. Κέρκυρα
14-9
18
5. Αναγέν. Καρδίτσας
7-8
16
6. Παναχαϊκή
9-9
15
7. Χανιά
8-7
14
8. Καλλιθέα
11-9
14
9. Κισσαμικός
10-8
14
10. Ολυμπιακός Βόλου
12-9
14
11. Λαμία
10-10
13
12. Αγροτικός Αστέρας
7-9
12
13. Αχαρναϊκός
7-7
11
14. Εργοτέλης
12-15
11
15. Πανσερραϊκός
8-13
10
16. Παναιγιάλειος
6-10
9
17. Ζάκυνθος
6-10
9
18. Πανελευσινιακός
6-24
3

Ο Παναρκαδικός δύσκολα 1 - 0 το Λουτράκι , Ο Παναργειακός "αέρας" πέρασε και από τη Χίο

Ο Παναργειακός πέρασε άερας και από τη Χίο όπου στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής , στον 3ο όμιλο της Γ΄Εθνικής επικράτησε με 2 - 0 επί του Κανάρη  Νενήτων και  αύξησε τη διαφορά του στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο +4 μετά τη λευκή ισοπαλία που απέσπασε η Σπάρτη , στα Μέγαρα με αντίπαλο τον Βύζαντα. 
Την ομάδα της Σπάρτης ακολουθεί ο Παναρκαδικός που επικράτησε δύσκολα με 1 - 0 του Α.Ο. Λουτρακίου.  Η ομάδα της Τρίπολης κατόρθωσε να κάμψει την αντίσταση των "ορανιε"  στο 49΄με γκολ του Τσόφλιου. Νίκη εκτός έδρας με σκορ 2 - 0 σημείωσε στα Ψαχνά επί του Ηρακλή, ο ΠΑΟ Βάρδας, ενώ με 1 - 0 επικράτησε στη Νέα Μανωλάδα η Δόξα επί της Χαλκίδας . Με το ευρύ 4 - 1 επικράτησε ο Αιολικός Μυτιλήνης της Ερμιονίδας, ενώ τέλος στη Ζάκυνθο ο ουραγός Α.Ο. Λεβάντε σημείωσε την παρθενική του νίκη με σκορ 1 - 0 επί της Καλαμάτας



Με διαφορά ενός βαθμού υπέρ του, ο Παναρκαδικός υποδέχτηκε το Λουτράκι που ήθελε να κάνει τη ζημιά και να πάρει το θετικό αποτέλεσμα μέσα στην Τρίπολη. Η ομάδα του Γιώργου Αντωνόπουλου μπορεί να μην σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο, το έκανε όμως στο δεύτερο και με γκολ του Τσόφλιου έφτασε τους 17 βαθμούς αφήνοντας τον αντίπαλο στους 13.
Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 13', όταν ο Γογωνάς μπήκε στην μεγάλη περιοχή, μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Τσόφλιο, αυτός σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Στο 21' και πάλι ο Γογωνάς βρήκε τον τρόπο να πατήσει περιοχή, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά το άστοχο κοντρόλ έδωσε την ευκαιρία στον Διαμαντή να αντιδράσει.
Το Λουτράκι ήρθε για να παίξει άμυνα δυσκολεύοντας την επιθετική ανάπτυξη του Παναρκαδικού και το κατάφερε στο πρώτο 45λεπτο όπου οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.
Ο Μηλιώτης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και στο 46 έπιασε στο ύψος της μικρής περιοχής μία δυνατή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Δήμου, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Λουτρακίου.
Στο 55' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Καδά, ο Καστριτσέας πήρε την κεφαλιά, αλλά και πάλι δεν έγινε το χατίρι του Παναρκαδικού, καθώς η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Το γκολ ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα και έβαλε τα πράγματα στην θέση τους. Ο Καδάς έκανε καλή κίνηση από αριστερά και με ωραία σέντρα βρήκε τον Τσόφλιο, ο οποίος με κλασική κίνηση φορ πλάσαρε γράφοντας το 1-0!
Στη συνέχεια, το Τριφύλλι κράτησε σχετικά εύκολα το μηδέν στην άμυνα και το τελικό αποτέλεσμα χαροποίησε τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες για ακόμα ένα ματς της φετινής εξαιρετικής προσπάθειας.
Η τελευταία καλή στιγμή ήρθε στο 88' με τον Κώτσιρα να σουτάρει και να είναι έτοιμος να πανηγυρίσει το 2-0 αλλά τον αντίπαλο τερματοφύλακα να αποκρούει με θεαματικό και δύσκολο τρόπο.
Με αυτήν τη νίκη ο Παναρκαδικός έφτασε τους 17 βαθμούς και επέστρεψε άμεσα στις νίκες μετά την ήττα στην Καλαμάτα αποδεικνύοντας πως πρόκειται για μία ομάδα με μέταλλο που ξέρει να απαντά στα αρνητικά αποτελέσματα με την κατάκτηση των τριών βαθμών κόντρα σε καλές ομάδες, όπως το Λουτράκι.
Η επόμενη αγωνιστική φέρνει ένα σπουδαίο ντέρμπι με τον Παναρκαδικό να φιλοξενείται στο Αργος κόντρα στον πρωτοπόρο Παναργειακό!
Συνθέσεις:
Παναρκαδικός: Ψυχογιός, Γογωνάς, Μπούτας, Καστριτσέας, Χατζόπουλος, Σταθουλόπουλος (Κυριακόπουλος), Σαλαπάτας (Μηλιώτης), Δήμος (Αρώνης), Τσόφλιος, Καδάς, Κώτσιρας
Πάγκος: Αρώνης, Ασεν, Μηλιώτης, Νάνος, Κυριακόπουλος, Μέλλος, Χρήστου

Λουτράκι: Διαμαντής, Νικολάου, Παπαναστασίου, Σιώκος, Μαυρέλης, Τσώκος, Παπουτσής, Μάγγος, Κωβαίος, Ζερβός, Αποστολάκης
Πάγκος: Πετρίδης, Νώτης, Κολοβάκης, Παναγιωτόπουλος, Σπανίδης, Χατζηστάμου, Πεγκάη
- See more at: http://www.arcadiasports.gr/index.php/football/g-ethniki/panarkadikos/32828-mono-i-niki-tou-tairiazei#sthash.RINdcqeq.dpuf
9η αγωνιστική 
Ηρακλής Ψαχνών-ΠΑΟ Βάρδας 0 - 2
Αιολικός-Ένωση Ερμιονίδας 4 - 1
Βύζας Μεγάρων-Σπάρτη 0  - 0
Κανάρης Νενήτων-Παναργειακός 0 - 2
Δόξα Ν. Μανωλάδας-ΑΟ Χαλκίδας 1 - 0
Παναρκαδικός-ΑΟ Λουτράκι  1 - 0 
ΑΟ Λεβάντε-  Καλαμάτα 1 - 0


H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 9 αγώνες)
1.
Παναργειακός
17-:6
22
2.
Σπάρτη
12-6
18
3.
Παναρκαδικός
16-5
17
4.
ΠΑΟ Βάρδας
15-9
16
5.
Βύζας Μεγάρων
13-15
16
6.
Δόξα Νέας Μανωλάδας
11-9
15
7.
Αιολικός
14-10
14
8.
ΠΑΟ Λουτρακίου
12-8
13
9.
Καλαμάτα
8-7
11
-----------------------------------------------------
10.
Χαλκίδα
8-9
10
11.
Ερµιονίδα
10-13
9
12.
Κανάρης Νενήτων
4-17
7
13.
Ηρακλής Ψαχνών
2-14
6
14.
ΑΟ Λεβάντε
4-18
3