Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Φώφη Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται σταθερή πορεία κι όχι μαγκιές. Με την προεκλογική της ομιλία στην Τρίπολη υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών

Φώφη Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται σταθερή πορεία κι όχι μαγκιέςΣκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από την Τρίπολη, όπου μίλησε απόψε , σε προεκλογική συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες να συσπειρωθούν στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και έθεσε θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του τρίτου μνημονίου.

Οριακό προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκόπηση για το Mega

 
Οριακό προβάδισμα της ΝΔ καταγράφεται για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση της GPO για το Mega.
 Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO, η ΝΔ συγκεντρώνει 25,3% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ και εννεακομματική Βουλή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να συγκεντρώνουν 3%. Σημειώνεται πως νωρίτερα σε δημοσκόπηση της Alco ο ΣΥΡΙΖΑ είχε οριακό προβάδισμα έναντι της ΝΔ με 0,4%

Ισχυρή εντολή ζήτησε ο Β. Μεϊμαράκης από τους Κρητικούς - Σημεία ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη Στο Ηράκλειο της Κρήτης

Εκλογές 2015: Ο Β. Μεϊμαράκης ζήτησε ισχυρή εντολή από την Κρήτη
Ισχυρή εντολή για κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. ζήτησε απόψε από το Ηράκλειο, μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο κινηματοθέατρο Αστόρια.



Όλοι και όλες μαζί, μπορούμε να πάμε μπροστά την Ελλάδα. Μπορούμε να ενώσουμε και πάλι τους Έλληνες. Γιατί πάνω απ' όλα, είμαστε η παράταξη που βάζει το συλλογικό, το κοινωνικό, το εθνικό συμφέρον. Είμαστε η πολιτική δύναμη που υπηρετεί την ενότητα των Ελλήνων, πάνω και πέρα από κόμματα. Εμείς ξαναφέραμε την εθνική συμφιλίωση στον τόπο. Εμείς απλώσαμε το χέρι σε όλους και τους είπαμε ότι είμαστε Έλληνες και πάμε μπροστά για την Ελλάδα. Είμαστε η πραγματική Ευρωπαϊκή σύγχρονη κεντροδεξιά. Μια δύναμη προοδευτική. Στην πράξη και όχι στα λόγια εμείς υπηρετούμε την πρόοδο. Εμείς είμαστε το αταλάντευτα προοδευτικό κόμμα. Εμείς είμαστε η Παράταξη που με τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή θεμελίωσε τη Δημοκρατία στη χώρα.
Σήμερα, όμως, που πάνε στις κάλπες οι πολίτες, πρέπει να συγκρίνουν τις υποσχέσεις του Τσίπρα, για τις οποίες τον ψήφισαν, με τα αποτελέσματα και τα πεπραγμένα επτά μηνών διακυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου, για να μην τον ξεχνάμε κι αυτόν. Και να σκεφτούν, γιατί ξέρω ότι εδώ, ειδικά στο νομό Ηρακλείου, πολλοί φίλοι παρασύρθηκαν, πολλοί φίλοι τον πίστεψαν. Πολλοί φίλοι, ειδικά από το Ηράκλειο, σκέφτηκαν ότι και τα μισά από αυτά που λέει να κάνει, και πάλι καλά είμαστε. Και πήγαν και τον ψήφισαν το Γενάρη. Και ξέρω ότι τώρα είναι στενοχωρημένοι. Ξέρω ότι τώρα μας ακούνε και σκέφτονται: Γιατί τον ψήφισαν; Εγώ, σήμερα ειδικά, δεν τους ζητώ όλων αυτών των πολιτών του Ηρακλείου να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία. Τους ζητώ να σκεφτούν γιατί τον ψήφισαν το Δεκέμβρη. Να σκεφτούν γιατί ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη. Και είναι πολλοί αυτοί. Ξέρω ότι είναι δύσκολο μέσα σε έξι μήνες, ένας πολίτης και μάλιστα Κρητικός, να πει «Έκανα λάθος προ έξι μηνών». Γι' αυτό, σήμερα δεν του λέω να το πει. Του λέω, όμως, να μας ακούσει. Να μας ακούσει αυτές τις 20 μέρες που μένουν και να σκεφτεί και να προβληματιστεί και να βρει τη γενναιότητα να πει «Ναι, μωρέ, αξίζει να ψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία στις 20 του Σεπτέμβρη για να αλλάξει αυτή η σελίδα η μαύρη, που δυστυχώς έφερε μελαγχολία στον τόπο».
Απευθύνομαι, λοιπόν, σε όλους τους πολίτες του Ηρακλείου, γιατί έχουμε περιθώριο γι' αυτό. Απευθύνομαι στους πολίτες που δεν είναι εδώ μέσα. Απευθύνομαι στους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή που ήταν στην αποχή, να τους πω ότι ψήφισαν με μια διαμαρτυρία, η οποία μας κόστισε πάρα πολύ. Αξίζει να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ; Και να τους πω ότι τώρα θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και θα έχουν Πρωθυπουργό Ηρακλειώτη, Κρητικό, που μετά το '93 η Κρήτη δεν είχε Πρωθυπουργό.
Γι' αυτό, φίλες και φίλοι, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στο Ηράκλειο της Κρήτης, να ζητήσω από όλους τους Κρητικούς φίλους να έρθουν να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Να αποδείξουμε ότι εμείς οι Κρητικοί μπορούμε να ενωθούμε και να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα που την έφερε η αριστερή μελαγχολία. Για να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη του Έλληνα.
Εδώ, λοιπόν, είχε πει τα πιο χοντρά ψέματα.
Εδώ υποσχόταν κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και  αφορολόγητο 12.000 ευρώ.
Υποσχόταν επαναφορά της 13ης σύνταξης. Και όχι μόνο δεν έφερε τη 13η σύνταξη, έκοψε τώρα 2% τις κύριες συντάξεις και 6% τις επικουρικές.
Υποσχόταν τη δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού, για μικροεπαγγελματίες και αγρότες.
Υποσχόταν πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης.
Το αποτέλεσμα το ζούμε. Το αποτέλεσμα το ξέρουμε αυτή τη στιγμή. Ποιο είναι;
Το αφορολόγητο δεν αυξήθηκε.
Ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργήθηκε.
Η 13η σύνταξη δε δόθηκε.
Η τράπεζα ειδικού σκοπού για τους αγρότες δε δημιουργήθηκε.

Αντιθέτως: Έσυραν ξανά την Οικονομία στην ύφεση.
Έσυραν ξανά τα δημόσια οικονομικά στα ελλείμματα.
Αύξησαν ακόμα περισσότερο τους φόρους.
Έκοψαν όλες τις συντάξεις.
Έκλεισαν επιχειρήσεις.
Έδιωξαν επενδυτές.
Εγκατέλειψαν το ΕΣΠΑ και άφησαν στα αζήτητα κοινοτικούς πόρους.
Πάγωσαν τους διαγωνισμούς για την αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Άφησαν την ανεργία να μεγαλώνει. Και η ανεργία είναι σήμερα το πιο μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα.
Σε κάθε περίπτωση και για κάθε υπόσχεση που έδινε ο κ. Τσίπρας, τελικά, επτά μήνες αργότερα, έχει συμβεί το ακριβώς αντίθετο:
Έκλεισαν για αρκετό καιρό οι Τράπεζες. Έβαλαν capital controls. Ταλαιπώρησαν τον κόσμο. Χρέωσαν τους Έλληνες δεκάδες δισεκατομμύρια.
Τους ρωτούμε και περιμένουμε μια απάντηση:
Πόσο θα στοιχίσει τελικά η κατάρρευση των τραπεζών στους φορολογουμένους;
Πόσες επιχειρήσεις οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο;
Ο κ. Τσίπρας ήξερε ή δεν ήξερε τι θα γίνει όταν αποφάσιζε το δημοψήφισμα;
Εάν ήξερε, γιατί τόλμησε τέτοια καταστροφή, γνωρίζοντας ότι θα υπάρξουν τα capital controls;
Εάν δεν ήξερε, αναρωτιόμαστε: Είναι τόσο άσχετος; Γιατί αν είναι άσχετος, είναι και επικίνδυνος, και δεν πρέπει να παραμείνει Πρωθυπουργός μετά τις 20 Σεπτέμβρη.
Πέρα από όλα αυτά, τα επώδυνα και τραγικά, τα στοιχεία δεν επιτρέπουν αμφιβολίες. Μέσα σε επτά μήνες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα για όλους τους Έλληνες και σε όλους τους τομείς.
Όχι μόνο στην Οικονομία, γιατί δεν είναι μόνο οικονομικά τα ζητήματα. Είναι και κοινωνικά. Στην Απασχόληση. Στην Παιδεία. Στην Υγεία. Στην Ασφάλεια του πολίτη. Και πάνω απ' όλα, στο μεταναστευτικό, όπου το πρόβλημα οξύνθηκε.

"Βαγγέλη σέξι σκίσε τον Αλέξη" - Το απίστευτο σύνθημα" - ΒΙΝΤΕΟ


Ισχυρή εντολή ζήτησε ο Μεϊμαράκης από τους Κρητικούς 
 Ένα απίστευτο σύνθημα που σίγουρα θα γίνει viral στα social media σκαρφίστηκαν οι Οννεδίτες για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο οποίος πραγματοτοποιεί περιοδεία στην Κρήτη.
Με πλήθος κόσμου να αποθεώνει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη έφτασε στο Ηράκλειο, όπου εκεί ανακοίνωσε πως θα είναι και υποψήφιος στο Ηράκλειο.

Αλλά η είδηση δεν ήταν αυτή σε καμία περίπτωση!

Η είδηση είναι το σύνθημα που σκαρφίστηκαν οι 'γαλάζιοι" νεολαίοι προς τιμήν του κ. Μεϊμαράκη και το οποίο θα σαρώσει όλα τα social media.

To σύνθημα ήταν: 'Βαγγέλη σέξι σκίσε τον Αλέξη".

Ο κόσμος φυσικά με τύμπανα αποθέωνε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και εκείνος δεν μπορούσε παρά να είναι ενθουσιασμένος! Γιατί και να μην κερδίσει τις εκλογές τουλάχιστον ξέρει σύμφωνα με τους Οννεδίτες πως είναι σέξι!


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 
newsit.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ κ ΕΥ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ



Μεϊμαράκης: Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε κάθε τρείς και λίγο σε εκλογές

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του στο Ηράκλειο της Κρήτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



Ευ. Μεϊμαράκης: Ειλικρινά θέλω, από τα βάθη της καρδιάς μου, να ευχαριστήσω όλους τους Κρητικούς πολίτες, ιδιαίτερα τους πολίτες του νομού Ηρακλείου, που βρίσκομαι σήμερα. Είναι τέτοιος ο ενθουσιασμός που μου έδωσαν και η ανάταση, η πολιτική και η ηθική, που τώρα αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στο Νομό Ηρακλείου. Θα με υποστείτε δηλαδή!



Δημοσιογράφος: Ηρακλειώτη και Κρητικό Πρωθυπουργό η χώρα, έτσι;



Ευ. Μεϊμαράκης: Θα υπάρξει πιστεύω. Πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία. Να πάει μπροστά η Ελλάδα κι αυτό είναι που μας νοιάζει και πρέπει να νοιάζει όλους τους Έλληνες και κυρίως τους Κρήτες.


Μεγάλη ήταν η λαϊκή ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΛΑ.Ε. Κορινθίας - ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ (VIDEO)

Μεγάλη ήταν η λαϊκή ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΛΑ.Ε. Κορινθίας την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο της Κορίνθου.
Συζητήθηκαν τα νέα ζητήματα που δημιουργούνται προκλητικά από το νέο μνημόνιο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και υπερψηφίστηκε και από τις υπόλοιπες μνημονιακές δυνάμεις. Αναλύθηκαν οι προοπτικές ενός μεγάλου λαϊκού και πατριωτικού μετώπου και η συμμετοχή αυτών των δυνάμεων στη ΛΑ.Ε σαν έκφραση της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Η εισήγηση έγινε από την Δέσποινα Σπανού και στην συνέχεια ακολούθησε διάλογος με σημαντικό προβληματισμό και τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι ήταν από το ευρύτερο φάσμα των ριζοσπαστικών, προοδευτικών, πατριωτικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Η τελική απόφαση ήταν να δοθεί η μάχη των εκλογών σαν συνέχεια της μεγάλης νίκης του ΟΧΙ του Λαού μας.

ΤΟ ΟΧΙ ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ


Εκοιμήθη ο πρώην μητροπολίτης Μεσογαίας Αγαθόνικος

Εκοιμήθη ο πρώην μητροπολίτης Μεσογαίας Αγαθόνικος
Η εκδημία του πρώτου μητροπολίτη της νεοσυσταθείσης το 1974 Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Αγαθόνικος ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης από την ομώνυμη Ιερά Μητρόπολη.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού ιεράρχη θα ψαλεί με τιμές εν ενεργεία μητροπολίτη την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 12 μ. στο Ιερό Προσκύνημα Αναστάσεως του Χριστού Σπάτων.

Θα ακολουθήσει η ταφή του στην Ιερά Μονή Βηθλεέμ στο Κορωπί. Το σκήνωμά του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10.00, σήμερα Τετάρτη έως την ώρα της εξοδίου ακολουθίας.

Συνάντηση υπουργού Υγείας με τις διοικήσεις των επτά Υγειονομικών Περιφερειών - Νωρίτερα, ο κ. Δημόπουλος συζήτησε με το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τις ελλείψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία


Συνάντηση υπουργού Υγείας με τις διοικήσεις των επτά Υγειονομικών Περιφερειών
Δεν τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, το οποίο ωστόσο, αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως ανέφερε ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Στρατής Πλωμαρίτης, κατά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος με τις διοικήσεις των επτά Υγειονομικών Περιφερειών.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ (ΟΝ CAMERA)



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη, είχε σήμερα συνάντηση με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Λασιθίου. Συναντήθηκε, επίσης και με παραγωγικούς φορείς στον Άγιο Νικόλαο. Μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ



http://www.lamiareport.gr/images/november/diodia-plhrono(1).jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με τις εξαγγελίες για μείωση των διοδίων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε Τσίπρα από τη Νέα Υόρκη

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
 
http://www.e-typos.com/files/1/2015/05/11/zwh.jpg
Δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, σε Έλληνες ανταποκριτές στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της 4ης Παγκόσμιας Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων
 
Πρόεδρος της Βουλής: "Βρίσκομαι στην 4η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων όπου συζητείται ως κεντρικό ζήτημα η εγγύηση της Δημοκρατίας και η σύνδεσή της με την ανάπτυξη. Είναι κομβικής σημασίας σε τέτοια διακοινοβουλευτικά  γεγονότα  να εκπροσωπείται η Ελλάδα και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, να ακούγεται η φωνή της ελληνικής κοινωνίας και σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία να ακουστεί ποια αντιδραστική διαδικασία επισπεύδεται το τελευταίο διάστημα προκειμένου να στραγγαλιστεί όχι απλώς η ελληνική κοινωνία αλλά και η Δημοκρατία στον τόπο μας και να επιβληθούν μέτρα αβίωτα στον ελληνικό λαό σε πείσμα της καθαρής εντολής του την 5η Ιουλίου”.
 
Ερώτηση Δημοσιογράφου: Τι μηνύματα πήρατε μετά την συνέντευξη τύπου που παραχωρήσατε την περασμένη Δευτέρα;
 
Πρόεδρος της Βουλής:Το μήνυμα, που αποτελεί πηγή εμψύχωσης, είναι ότι παρ’ όλη την λυσσαλέα προσπάθεια διαστρέβλωσης του πολιτικού λόγου και της πολιτικής θέσης  και της τοποθέτησης εκείνων των προσώπων που ενοχλούν, ο λαός και η κοινωνία και ειδικά η νέα γενιά καταλαβαίνουν καθαρότερα από ποτέ τι συμβαίνει  και αντιλαμβάνονται  τη σημασία της συμμετοχής τους και της διεκδίκησης να έχουν λόγο για τη ζωή τους. Ήταν πολύ  ενθαρρυντικά και πολύ αισιόδοξα τα μηνύματα, ειδικά από τη νέα γενιά, η οποία δεν απελπίζεται, ενεργοποιείται και ξέρει πολύ καλά ότι το νέο δεν είναι η περιτυλιγμένη με νεανικό αμπαλάζ παρουσία, το νέο είναι το πραγματικά ριζοσπαστικό, αυτό  που πρεσβεύει και την αντίσταση και την αξιοπρέπεια και την διεκδίκηση μιας αξιοβίωτης ζωής που κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει”.
 
Ερώτηση Δημοσιογράφου: Υπάρχει μια έντονη κριτική  από τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που της δίνουν  χαμηλά ποσοστά.
 
Πρόεδρος της Βουλής: “Είναι πολύ νωρίς για να σχολιάζουμε δημοσκοπήσεις, αλλά και για να τις μεθερμηνεύουμε. Υπάρχουν δύο δεδομένα. Το πρώτο είναι ότι το κόμμα που ενέπνευσε την διεκδίκηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, διαλύθηκε με ευθύνη του πρωθυπουργικού και κυβερνητικού επιτελείου που ανέλαβε αυτό το  έργο. Δεύτερο, δυστυχώς, αυτό το ίδιο επιτελείο ανέλαβε και την ευθύνη των εκλογών με υπερεπείγουσα διαδικασία προκειμένου να εκκαθαρίσει από την Βουλή όλους και όλες όσοι και όσες αντιστάθηκαν στην μνημονιακή λαίλαπα και τον εκβιασμό. Ο λαός θα εκπροσωπηθεί γνήσια και όχι εικονικά την επόμενη περίοδο. Νομίζω, ότι το δίδαγμα που πήραν ορισμένες δημοσκοπικές εταιρείες από το δημοψήφισμα θα έπρεπε να το επεξεργαστούν λίγο πιο έξυπνα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Το ζητούμενο είναι να μην παραιτηθεί η κοινωνία, το ζητούμενο είναι να αντιληφθεί ότι η ελπίδα κρατιέται ζωντανή, όταν εκείνοι που την υπηρετούν ενεργοποιούνται και ενδυναμώνονται σε όλα τα πεδία”.

Πέτρος Τατούλης «Το μοντέλο διοίκησης της Πελοποννήσου λύση για έξοδο της Χώρας μας απο την κρίση



http://www.stokokkino.gr/photos/tatoulis11437219785.jpgΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων όσον αφορά τις επερχόμενες εθνικές εκλογές και τον πολιτικό διάλογο που αναπτύσσεται για την επόμενη ημέρα δήλωσε:
Οι πολίτες απαιτούν απο τα πολιτικά κόμματα ξεκάθαρες απόψεις και συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό. Λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της ανεργίας, της ρευστότητας, της πολιτικής αστάθειας και της κοινωνικής ανασφάλειας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εφαρμόσει ένα επιτυχημένο αναπτυξιακό μοντέλο που βασίζετε στη σκληρή δουλειά και σε στοχευμένες δράσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα. Το αμέσως επόμενο διάστημα τόνισε ο κ. Τατούλης θα παρουσιάσουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο εξόδου της χώρας μας από την κρίση βασισμένο στο επιτυχημένο μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας  Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης επέκρινε την στάση των πολιτικών αρχηγών οι οποίοι την ίδια ώρα όπου όλοι διατείνονται για τη συνεργασία μεταξύ των πολιτικών σχηματισμών, αυτοί με σκληρότητα αλληλοσυγκρούονται για το ποιος θα ξεστομίσει την καλύτερη ατάκα, μεταφέροντας την ατζέντα μακριά από τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας,  δίχως την ελάχιστη σύγκλιση με διαφορετικές ατζέντες και προτεραιότητες.

Οι μέχρι σήμερα συγκυβερνήσεις δεν επέδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα. Ήρθε η ώρα όπου πρέπει τα κόμματα να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους και να πείσουν τους πολίτες σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης το οποίο πιστά θα πρέπει επιτέλους να εφαρμόσουν και να υπηρετήσουν συμπλήρωσε ο κ. Τατούλης.

Είμαι αντίθετος με την εγκατάλειψη των προεκλογικών δεσμεύσεων όπου οδηγήθηκαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των οποίων εντέλει το μοναδικό διακύβευμα ήταν η νομή της εξουσίας και τίποτα άλλο.

Εμείς δεν μιλάμε με κόμματα παρά μόνο με τους πολίτες συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου λέγοντας πως για εμάς οι ίδιοι οι πολίτες είναι η δύναμη μας. Κανένα πρόγραμμα δεν εφαρμόζεται όσο καλό και αν είναι αν δίπλα του δεν σταθούν οι ίδιοι οι πολίτες. Εμπιστευόμαστε τους πολίτες και θα τους παρουσιάζουμε μια διαφορετική ατζέντα θέτοντας τις προτεραιότητες που σήμερα έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

 Στην πολιτική συμπλήρωσε ο κ. Τατούλης, δεν υπάρχει η λογική της επιστροφής στις ρίζες, αυτό αποτελεί ένα επώδυνο πολιτικό μήνυμα που δημιουργεί δουλείες και δεσμεύσεις. Τούτη την ώρα όπου οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας δίνουν μάχη για την επιβίωση τους, ο τόπος μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ μια ολοκληρωμένη άποψη καθώς και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των επίκαιρων προβλημάτων της χώρας. Οι πολίτες αποφασίζουν για το ποιος θα γίνει πρωθυπουργός. Πέρασε η περίοδος όπου ο καθένας μπορούσε να παριστάνει τον ιδαλγικά περιφερόμενο μοναχικό καβαλάρη. Σήμερα χρειάζεται συνεργασία σε επίπεδο κοινωνίας και δυνατή επιτελική ομάδα για να δοθεί ένα αξιόπιστο σχέδιο στους πολίτες που θα εμπιστευθούν. Μονάχα έτσι οι πολίτες θα εμπιστευθούν ξανά τα πολιτικά πρόσωπα και τους πολιτικούς σχηματισμούς τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων πρέπει να σταθούν στην πρωτοπορία εγκαινιάζοντας μια νέα διαφορετική αντίληψη την οποία οι ίδιοι οι πολίτες έχουν κατά πολύ υπερβεί.

Τη δημοπράτηση σημαντικών έργων στο οδικό δίκτυο Μεσσηνίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου



Εμφάνιση φωτογραφία 1.JPG
Συνεχίζονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου οι σημαντικές παρεμβάσεις στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με την δημοπράτηση των έργων:
1.       «Βελτίωση – Συντήρηση 9ης ΕΠ. Οδού (Τμήμα Ριζόμυλος - Χράνοι»,
2.        «Συντήρηση – Βελτίωση δρόμου Άνω Δώριο - Πλατανιά»
που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης