Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Χουντής


Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Χουντής Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής. Η επιστολή παραίτησης του κ. Χουντή προς την πρόεδρο της Βουλής, ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια.

Ο κ. Χουντής είναι ο πρώτος επιλαχών ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να αναλάβει το αξίωμά του στην Ευρωβουλή, μετά την παραίτηση του Μανώλη Γλέζου.

Τη θέση του Ν. Χουντή στη Βουλή θα καταλάβει ο Γ. Κυρίτσης .

Η Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε το ΔΣ του Ταμείου για την συμφωνία Το ΔΝΤ δηλώνει έτοιμο να παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα

Το ΔΝΤ δηλώνει έτοιμο να παράσχει βοήθεια στην ΕλλάδαΤο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε σήμερα πως είναι έτοιμο να συνεργαστεί με την Αθήνα και τους ευρωπαίους πιστωτές της ώστε να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, τώρα που επιτεύχθηκε μια συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης.

"Το ΔΝΤ παραμένει έτοιμο να εργαστεί μαζί με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους για να βοηθήσει να προχωρήσει προς τα εμπρός αυτή η σημαντική προσπάθεια", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Ο Τζέρι Ράις ανέφερε ακόμη ότι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του θεσμού για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, όπως αντανακλώνται στην τελική ανακοίνωση της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης.

Ο Λευκός Οίκος χαιρετίζει τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της - Αποτελεί αξιόπιστο τρόπο να επανέλθει η χώρα στον δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης

Ο Λευκός Οίκος χαιρετίζει τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της
Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε τη συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε σήμερα ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της, κρίνοντας ότι αποτελεί έναν "αξιόπιστο" τρόπο να επανέλθει η χώρα στον δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης και ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός.
"Οι ΗΠΑ είναι ικανοποιημένες για αυτή τη συμφωνία", είπε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ, υπογράμμισε πάντως ότι υπάρχουν ακόμη "δύσκολα βήματα" που πρέπει να γίνουν, ειδικότερα η προώθηση δύσκολων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Παραλήρημα στο Twitter από τον πρώην ΥΠΟΙΚ Βαρουφάκης: Επιλέξτε όποιο δικαστήριο ή αρένα θέλετε, θα είμαι εκεί. Εσείς;

Βαρουφάκης: Επιλέξτε όποιο δικαστήριο ή αρένα θέλετε, θα είμαι εκεί. Εσείς;
Με ανάρτηση του στο Twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντά σε όσους τον κατηγόρησαν για το παράλληλο νόμισμα και συγκεκριμένα στον Ανδρέα Λοβέρδο που ζήτησε να να παραστεί ο πρώην ΥΠΟΙΚ στην εξεταστική για τα μνημόνια.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έγραψε στον λογαριασμό του τα εξής:

«Τα καλύτερα όπλα είναι αυτά που δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτά σχεδιάζαμε όταν μας απείλησαν με Grexit ώστε για να μην μας επιβληθεί.

Προς τρόικα εσωτερικού: Επιλέξτε όποιο φόρουμ, όποιο δικαστήριο, όποια αρένα θέλετε. Θα είμαι εκεί να υπερασπιστώ 5 μήνες αγώνων. Εσείς;»



Λοβέρδος: Να κληθεί ο Βαρουφάκης στην Εξεταστική για το Μνημόνιο

Λοβέρδος: Να κληθεί ο Βαρουφάκης στην Εξεταστική για το Μνημόνιο
Την κλήση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το Μνημόνιο, ζητεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, με επιστολή του προς τον Δημήτρη Βίτσα.
Ο κ. Λοβέρδος εκτιμά ως απολύτως αναγκαία την ακρόαση του κ. Βαρουφάκη, λόγω των σημερινών δηλώσεών του για την περί Grexit εισήγησή του στον πρωθυπουργό μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι οποίες - όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - «θέτουν ευθέως και αβίαστα θέματα σχετικά με τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντά του σε σχέση με το μείζον θέμα της ύπαρξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και όχι μόνο.
Ζητεί μάλιστα από τον πρόεδρο της Εξεταστικής, να προσκληθεί ο κ. Βαρουφάκης κατά προτεραιότητα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται της Αριστεράς και της Πλατφόρμας! - Τα δεδομένα για Λαφαζάνη

Συμφωνία: Καταψηφίζει η Αριστερή Πλατφόρμα - Τα δεδομένα για Λαφαζάνη

Ξεκάθαρη θέση απέναντι στην συμφωνία παίρνει η Αριστερή Πλατφόρμα, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον για την ώρα δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η συμφωνία που "βγήκε" από την χθεσινή μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής, έχει προκαλέσει ντόμινο αλλαγών στο κυβερνητικό τοπίο. Η Αριστερή Πλατφόρμα, του Παναγιώτη Λαφαζάνη, είναι ξεκάθαρο πως προτίθεται να καταψηφίσει την συγκεκριμένα συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και των ευρωπαίων εταίρων.

Σάλος από τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη! "Ζήτησα Grexit και παράλληλο νόμισμα!"

Σάλος από τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη! `Ζήτησα Grexit και παράλληλο νόμισμα!` 
 Ο Γιάνης Βαρουφάκης ζήτησε παράλληλο νόμισμα και προετοιμαζόταν για Grexit! Αυτό αποκάλυψε σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ΝewStatesman ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την παραίτηση του, αναφέρει ότι έθεσε το θέμα στην κυβέρνηση αλλά μειοψήφισε (αφού έξι τάχθηκαν υπέρ και δύο κατά) και πως γι’ αυτό επέβληθησαν τα capital controls!
Σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, από την αρχή των διαπραγματεύσεων, οι πιστωτές του ξεκαθάρισαν πως είτε θα δεχθεί τη συμφωνία ή η συμφωνία είναι νεκρή, σημειώνοντας παράλληλα πως ενώ η ελληνική πλευρά παρουσίαζε τα στοιχεία που της ζητούνταν (όπως π.χ. τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας) και ανέπτυσσε τα σχέδιά της για τον ΦΠΑ, οι πιστωτές απέρριπταν τις προτάσεις χωρίς όμως να δίνουν κάποια δική τους εναλλακτική πρόταση.

Ραγδαίες εξελίξεις! Ο Πάνος Καμμένος δεν δέχεται τη συμφωνία αλλά θέλει να παραμείνει στην κυβέρνηση


Το απόλυτο πολιτικό χάος προκάλεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος μετά τη σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, καθώς με τις δηλώσεις του ουδείς κατάλαβε εάν παραμένει στην κυβέρνηση ή αποχωρεί.

Ο κ. Καμμένος αφού κατηγόρησε τους δανειστές για πραξικόπημα, ξεκαθάρισε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπορούν να συμφωνήσουν με μία τέτοια συμφωνία που φέρνει νέα δεδομένα, μιλά για 50 δισεκατομμύρια εγγυήσεις της ελληνικής περιουσίας, μιλά για διατάξεις αλλαγών νόμων και αναφέρεται σε πλήρη κατάρρευση ακόμα και συνταγματικών αξιών.

Το γεγονός πως ο κ. Καμμένος δήλωσε πως δεν θα δεχθεί αυτή τη συμφωνία προκάλεσε εύλογες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους για το εάν θα παραμείνει ή όχι στην κυβέρνηση και εκεί ξεκίνησε το μυστήριο με τον Πάνο Καμμένο να μην απαντάει ευθέως αλλά με γρίφους.

Το μόνο που αρκέστηκε να δηλώσει ο κ. Καμμένος ενδεικτικό των πολιτικών διαβουλεύσεων που συμβαίνουν αυτή την ώρα, πως δεν θα παραμείνει σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού με εκείνους που ενώ ο πρωθυπουργός διαπραγματευτόταν σκληρά, εκείνοι τα έδιναν όλα.

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος κατονόμασε συγκεκριμένα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη κατηγορώντας τους πως ήταν αυτοί που έλεγαν στον κ. Τσίπρα να τα δώσει όλα, προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ.

newsit.gr

Επανέρχεται προκλητικός ο Βαρουφάκης και “σταυρώνει” τον Τσίπρα - Στο Μαξίμου ήλπιζαν να βγει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα

Επανέρχεται προκλητικός ο Βαρουφάκης και “σταυρώνει” τον Τσίπρα - Στο Μαξίμου ήλπιζαν να βγει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα Η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και των ευρωπαίων εταίρων μπορεί να έκανε το "φάντασμα" του Grexit να ξεθωριάσει, ωστόσο πυροδότησε ντόμινο εξελίξεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκτός από τις ραγδαίες εξελίξεις και τον επικείμενο ανασχηματισμό, πλέον υπάρχει και θέμα με έναν... "παλιό γνώριμο". Όχι και τόσο παλιό βέβαια, αφού δεν έχει περάσει μόλις μία ημέρα από την επομένη του δημοψηφίσματος, οπότε και ο Γιάνης Βαρουφάκης παραιτήθηκε.
Ένα δημοψήφισμα που υπάρχει ως κεντρικό θέμα στο νέο "χτύπημα" του πρώην υπουργού

Υπό αίρεση οι επαναπροσλήψεις σε δημόσιο, ΕΡΤ – Πάνω από 7.000 υπάλληλοι κινδυνεύουν να απολυθούν εκτός… (λίστα)

Να καταργήσει τους νόμους  Κατρούγκαλου (4325/2015) και Παππά  για τις επαναπροσλήψεις στο δημόσιο και στην ΕΡΤ αντίστοιχα εκτός κι αν βρει δημοσιονομικά ισοδύναμα, καλείται η κυβέρνηση με βάση τη συμφωνία με τους εταίρους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας που δόθηκε στη δημοσιότητα  “με την εξαίρεση του νομοσχεδίου ανθρωπιστικής κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει με σκοπό την τροποποίηση νομοθεσιών που εισήχθησαν σε αντίθεση με τη συμφωνία 20 Φλεβάρη από υπαναχωρήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες δεσμεύσεις του προγράμματος ή να προσδιορίζουν σαφώς αντισταθμιστικά ισοδύναμα για τα κεκτημένα δικαιώματα τα οποία στη συνέχεια δημιούργησε”. 
Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των όσων έχουν επαναπροσληφθεί φτάνει τους 5.600 (7.200 μαζί με τους επαναπροσληφθέντες στην ΕΡΤ οι οποίοι πληρώνονται από το σχετικό τέλος και άρα δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό) με μικρό δημοσιονομικό κόστος που, σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν ξεπερνά τα 72 εκατ. ευρώ ετησίως.
Πάντως, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που μίλησαν στην aftodioikisi.gr δήλωναν άγνοια για  ακύρωση του νόμου Κατρούγκαλου. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ετέθη από τους Ολλανδούς κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.
Πόσες είναι όμως οι επαναπροσλήψεις και ποιοι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός δημοσίου στην περίπτωση που ισχύσει το πρώτο σενάριο;
– Πρώτα απ’ όλα είναι οι περίπου 1.500 σχολικοί φύλακες
-Οι 1.800 εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ
-Οι 1.174 διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων
-Οι 600 καθαρίστριες
– 450 υπάλληλοι του ΟΑΕΔ (251), του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (180) και του ΟΓΑ (19)
-88 θέσεις στα υπουργεία Ανάπτυξης (29) και Αγροτικής Ανάπτυξης (59)
Δηλαδή, συνολικά 5.612 υπάλληλοι.
Σε αυτούς, εφόσον ισχύει το «ολλανδικό σενάριο» πρέπει να προστεθούν οι 1559 υπάλληλοι της ΕΡΤ, ανεβάζοντας των αριθμό σε 7.171.
Να σημειωθεί ότι οι περίπου 1.500 δημοτικοί αστυνομικοί που επανήλθαν στις θέσεις τους ακόμη κι αν καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου δεν κινδυνεύουν καθώς θα επανατοποθετηθούν πίσω στις θέσεις τους στην ΕΛΑΣ.

aftodioikisi.gr

Μαζικές απολύσεις και αναθεώρηση στις συλλογικές διαπραγματεύσεις – Τι αλλάζει στην αγορά εργασίας

«Βόμβα» αναμένεται να μπει και στα θεμέλια της αγοράς εργασίας, σύμφωνα με το νέο μνημόνιο που συμφώνησε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες κάτω από την αφόρητη πίεση των εταίρων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα προβλέπονται, η κυβέρνηση:
1. Αναλαμβάνει να προβεί σε αυστηρή επανεξέταση και εκσυγχρονισμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και, με βάση τη σχετική οδηγία της ΕΕ και τις βέλτιστες πρακτικές, τον ορισμό των ομαδικών απολύσεων, με βάση το χρονοδιάγραμμα και την προσέγγιση που συμφωνήθηκε με τα όργανα.
2. Με βάση τα παραπάνω, οι πολιτικές για την αγορά εργασίας, θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές, και δεν θα πρέπει να συνεπάγονται την επιστροφή στις ρυθμίσεις του παρελθόντος που δεν είναι συμβατές με τους στόχους της προώθησης της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης.
3. Να υιοθετήσουν μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας με ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του toolkit Iτου ΟΟΣΑ, συμπεριλαμβανομένων των Κυριακών, της ιδιοκτησίας των φαρμακείων, γάλακτος, αρτοποιείων {επόμενο βήμα θα είναι οι τα προϊόντα εκτός φαρμακείου}, όπως επίσης και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που είναι κρίσιμα από μακροοικονομικής άποψης (πχ θαλάσσιες μεταφορές). Σε ό,τι αφορά το toolkit II του ΟΟΣΑ η μεταποίηση πρέπει να συμπεριληφθεί στα prior actions.
Τα παραπάνω ξεκαθαρίζουν πως το νέο τοπίο αναμένεται να αλλάξει δραστικά, σε συνδυασμό με την απόφαση του Eurogroup.

aftodioikisi.gr

Αρμαγεδώνας στο ασφαλιστικό! 3 μέτρα «φωτιά» για ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και αντισταθμιστικά…

Δραστικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο συνταξιοδοτικό σύστημα.
Σύμφωνα με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε στα εξής:
1. Μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος,
2. Να αντισταθμιστεί η δημοσιονομική επίπτωση που υπάρχει από την απόφαση της Δικαιοσύνης για επαναφορά των συντάξεων, η οποία έκρινε ως αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων στα μνημόνια,
3. Να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ή να υπάρξουν αμοιβαία αποδεκτά εναλλακτικά μέτρα που θα υλοποιηθούν από τον Οκτώβριο του 2015.

aftodioikisi.gr

Η συμφωνία με τους εταίρους φέρνει μειώσεις μισθών στο δημόσιο από το 2016 – Ποιοι υπάλληλοι θα είναι οι κερδισμένοι

Μείωση του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο με εφαρμογή του νέου μισθολογίου από 1.1.2016 προβλέπει η συμφωνία* της κυβέρνησης με τους εταίρους. Παράλληλα η χώρα μας καλείται «να εκσυγχρονίσει και να ενισχύσει σημαντικά την ελληνική διοίκηση, και να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη δημιουργία ικανοτήτων και αποπολιτικοποίηση της ελληνικής διοίκησης» και μάλιστα η συγκεκριμένη πρόταση να είναι έτοιμη στις 20 Ιουλίου.

"ΚΑΙ ΕΙΣ ΜΙΚΡΑ ΓΕΝΝΑΙΟΙ"


"ΚΑΙ ΕΙΣ ΜΙΚΡΑ ΓΕΝΝΑΙΟΙ"
 
Μετά την αποδοχή της σκληρότατης αυτής συμφωνίας, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την γενναιότητα του πρωθυπουργού, να αναγνωρίσει τα προηγούμενα λάθη του και να καταλήξει σε μία δυσχερή, πλην όμως τη καλύτερη δυνατή συμφωνία, δεδομένων των αδιεξόδων που περιήλθε η χώρα.
Εάν όμως θέλει να επιτύχει τη διάσωση της χώρας και να μην καταστεί ευάλωτος πλευροκοπούμενος από το ίδιο του το κόμμα, την ΑΝΕΛ και την αντιπολίτευση, (που ντετερμινιστικά θα τον οδηγήσει κι αυτόν στην προοδευτική φθορά μέχρις εξαφάνισης, όπως συνέβη με ΓΑΠ, Βενιζέλο και Σαμαρά), θα πρέπει να επιδείξει την ίδια τόλμη όχι μόνο στο τρόπο που θα εφαρμόσει τη συμφωνία αλλά και σε πλειάδα άλλων πρωτοβουλιών, εκτός μνημονίου που θα πρέπει να αναλάβει. Γιατί είναι απαραίτητες και άλλες πρωτοβουλίες, πέραν της συμφωνίας για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, για να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών και να καταστεί κι αυτός πραγματικός ηγέτης.

Συγκεκριμένα, πρέπει να επιδιώξει δυναμική “φυγή προς τα εμπρός”:
• Να απεγκλωβισθεί οπωσδήποτε από τη μνημονιακή / αντιμνημονιακή ρητορική και την εσωστρέφεια και να πάψει το διχαστικό λόγο στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραγνωρίζει τον υστερόβουλο ρόλο της Γερμανίας και των δορυφόρων της στην ΕΕ καθώς και τον σκληρό ρεαλισμό που υπάρχει στο διεθνές περιβάλλον. Πρέπει με σύνεση να προστατέψει τη χώρα, να αποφύγει να την εκθέσει και σε άλλους κινδύνους που θα την καταστήσουν περισσότερο ευάλωτη.
• Να ζητήσει τη στήριξη όλων των Ελληνικών κομμάτων με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, σχηματίζοντας μία αποτελεσματική υπερκομματική κυβέρνηση, χωρίς τη συμμετοχή πολιτικών που ευθύνονται για τη κατάντια της χώρας, αλλά και χωρίς κανένα βουλευτή του κοινοβουλίου. Έχει τη νομιμοποίηση να το κάνει στηριζόμενος στη συνταγματική πρόβλεψη για διάκριση εξουσιών.
• Να προχωρήσει συνεπώς σε εκτεταμένο ανασχηματισμό τοποθετώντας χωρίς κομματική ταυτότητα σε όλες τις θέσεις τους καλύτερους Έλληνες, με κριτήρια την ακεραιότητα, τις ικανότητες και την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά τους.
• Με τον τρόπο αυτό θα απαλλαγεί άμεσα από όσους υπουργούς και υφυπουργούς δημιουργούν προσκόμματα λόγω ιδεοληψίας και προσωπικής ατζέντας.
• Ταυτόχρονα θα ενισχύσει το ρόλο του κοινοβουλίου και θα ξεπεράσει τα ζητήματα δεδηλωμένης, από τα οποία κινδυνεύει να αποκαθηλωθεί . Έτσι θα μπορεί να γίνει ο υπερκομματικός ηγέτης που αναβάθμισε τη Δημοκρατία στο κοινοβουλευτικό λίκνο της.
• Να διαμορφώσει ένα στρατηγικό σχέδιο, με συγκεκριμένα βήματα σε ένα ρεαλιστικό οδικό χάρτη για την ανάκαμψη της οικονομίας και να ζητήσει την έγκρισή του από το κοινοβούλιο.
• Στο σχέδιο αυτό να αναλάβει και πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες και πέραν των μνημονιακών προβλέψεων, οι οποίες εκτός του ότι θα τον στηρίξουν στη συνείδηση του λαού έναντι των ασφυκτικών προβλέψεων του μνημονίου, θα δώσουν προοπτική και σε ολόκληρη την οικονομία και στη ζωή του τόπου.
• Ο πολίτης θα πρέπει να αντιλαμβάνεται την πρόοδο που επιφέρουν οι πρωτοβουλίες αυτές στη καθημερινότητά του.
Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών είναι εξ ίσου σημαντική με την επίτευξη των οικονομικών μεγεθών και μπορούμε να το πετύχουμε αν εργασθούμε για το μέλλον επιδιώκοντας να είμαστε:
“και στα μικρά γενναίοι”

Crowdhackathon #transport 18 & 19 Ιουλίου - Δήλωσε συμμετοχή

 
 Crowdhackathon
INNOVATING WITH OPENDATA
#transport 


Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιουλίου στο INNOVATHENS
Mαραθώνιος ανάπτυξης εφαρμογών
 
Το Σαββατοκύριακο 18  και 19  Ιουλίου 2015 οι Συγκοινωνίες Αθηνών, Όμιλος ΟΑΣΑ, η εταιρία καινοτομίας Crowdpolicy και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Τομέας Μεταφορών & Δικτύων, διοργανώνουν για πρώτη φορά διήμερο μαραθώνιο προγραμματισμού - hackathon - με θέμα την υλοποίηση εφαρμογών, αξιοποιώντας ανοικτά δεδομένα - open data.
 
Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί την έναρξη της πρωτοβουλίας CROWDHACKATHON, INNOVATING WITH OPENDATA, που θα εφαρμοστεί σταδιακά σε τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας.

Καλοκαιρινά Παιχνίδια στο Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής καλλιέργειας Φοίφα






Το καλοκαίρι έχει μπεί για τα καλά, και το αγρόκτημά μας δίνει την ευκαιρία στα παιδιά της πόλης μας να απολαύσουν στιγμές ξενοιασιάς και ελεύθερου παιχνίδιου στο καταπράσινο εκπαιδευτικό και παραγωγικό χώρο μας. Τα "Καλοκαιρινά παιχνίδια στο Αγρόκτημα" είναι ένα ψυχαγωγικό, έντονα βιωματικό πρόγραμμα, με εργαστήρια, κηπουρικές εργασίες, γευστικές εκπλήξεις και ομαδικά κινητικά παιχνίδια, που συνδέουν την σωστή διατροφή με την παραγωγή των προϊόντων του αγροκτήματος, αλλά και την ανάταση των αισθήσεων.Ταυτόχρονα τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ξένοιαστα κοντά στη φύση και να μάθουν για την υπαίθρια διαβίωση και το φυσικό περιβάλλον. Όλα αυτά πάντα μέσα από παιχνίδι και ομαδικό πνεύμα.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει 14 Ιουλίου θα λειτουργεί καθημερινές Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, 10.00-13.00 και θα ισχύει μέχρι και 31 Ιουλίου (με πιθανότητα αναννέωσης τον Αύγουστο)
Τα πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5 χρονών μέχρι και 13 χρονών ( περίπου) και φυσικά μπορούν να συμμετάσχουν και οι γονείς.
Τιμή κατα άτομο, 4 ευρώ , η οποία και περιλαμβάνει φυσικό δεκατιανό απο το αγρόκτημά μας. Για όσους επιθυμούν να εγγραφτούν ομαδικά ή και για όλη την περίοδο , ισχύουν διαφοροποιημένες τιμές. Λόγω της ιδιαίτερης δύσκολης οικονομικής περιόδου, που διανύουμε όλοι μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας με μήνυμα στο farmafifa@gmail.com, για την δυνατότητα οικονομικής διευκόλυνσης. 
Τα έσοδα πάνε στην λειτουργία της τράπεζας σπόρων του αγροκτήματος, αλλά και στις ανάγκες του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης. Το Αγρόκτημα Φοίφα, όπως και το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης είναι ανεξάρτητα μη κερδοσκοπικά εγχειρἠματα, που έχουν καταφέρει να προχωρήσουν και να εξελιχθούν με την βοήθεια όσων έχουν αναγνωρίσει το εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό μας έργο.
Για πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επικοινωνήσετε είτε στο farmafifa@gmail.com, είτε με τηλ. στο 2721022505.

Δείτε το event μας στο F.B: https://www.facebook.com/events/916979441708543/

Κωνσταντίνα Νικολάκου "Ο καλύτερος "φίλος" του κ. Σόιμπλε είναι ο κ. Πετράκος" "Οι ντόπιοι "βαρόνοι" της δραχμής κατά Ελλάδας - Τσίπρα"



Γράφει η Κωνσταντίνα Νικολάκου
Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου

Μετά τα αποτελέσματα της ιστορικής Συνόδου Κορυφής για το μέλλον της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης λαμβάνει τέλος ένας ακόμη μύθος της νεότερης ιστορίας αυτός του μνημονίου και του αντιμνημονίου, ένας μύθος πάνω στον οποίο στήθηκαν καριέρες και πολιτικές. Τη θέση του λαμβάνει ένα νέο δίλλημα αυτό της ισχυρής Ελλάδας εντός ευρώ και αυτό του Grexit και του λόμπι της δραχμής.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΧΟΡΟΥ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟY ΣΥΛΛΟΓΟY ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕΣΙΝΙΩΤΩΝ ΦΕΝΕΟΥ



                                                                                ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕΣΙΝΙΩΤΩΝ
ΦΕΝΕΟΥ – ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
«Ο ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ»




Ο Πολιτιστικός σύλλογος των Απανταχού Μεσινιωτών  με κατανόηση στην δύσκολη και ανασφαλή περίοδο που διανύει η χώρα μας, αναβάλλει την εκδήλωση «Καλοκαιρινός Χορός 2015» που ήταν προγραμματισμένος να γίνει το Σάββατο 25/07/15, στο χωριό μας, στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του συλλόγου.
Λόγω της ασταθούς και έκρυθμης κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης, καθώς και της οικονομικής δυσχέρειας των τελευταίων ημερών, λάβαμε τη δυσάρεστη απόφαση να μεταφέρουμε την εκδήλωση σε μια μελλοντική ημερομηνία , ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή της και την ουσιαστική και ποιοτική διασκέδαση των παρευρισκομένων.
Επίσης η προγραμματισμένη για το Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ   θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ                                      ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Γ. ΔΟΥΒΙΚΑ


EKTAKTH EIΔΗΣΗ: Κλειστές τράπεζες: Αμετάβλητος ο ELA! Η απόφαση της ΕΚΤ

http://www.parapolitika.gr/sites/default/files/article/2015-07/trapezakleisti-thumb-large.jpgΣύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, η απόφαση της ΕΚΤ είναι να διατηρήσει αμετάβλητο τον ELA, με την αγωνία για τις κλειστές τράπεζες και το capital control να παραμένει, παρά την συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τους ευρωπαίους εταίρους.

Η... πολυπόθητη συμφωνία τελικά επετεύχθη μετά από μία μαραθώνια διαπραγμάτευση 17 ολόκληρων ωρών στην Σύνοδο Κορυφής.

Μία συμφωνία που παρά τα σκληρά μέτρα από τα οποία συνοδεύεται, "γέννησε" ελπίδες για μία γενναία "ένεση ρευστότητας" στις ελληνικές τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω του ELA.

Ελπίδες που από ό, τι φαίνεται διαψεύστηκαν, αφού σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η απόφαση της ΕΚΤ ήταν να παραμείνει αμετάβλητος ο ELA, τουλάχιστον προς το παρόν.

Αινιγματική αντίδραση Καμμένου με μια εικόνα στο Twitter

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
 Με τη φωτογραφία μιας γυναίκας που κλαίει αντέδρασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην ανακοίνωση της συμφωνίας.


Το κείμενο που την συνοδεύει: «Μόνο αν σταθούμε όρθιοι στη μοίρα θα σκοτώσουμε το θάνατο».

Ο ίδιος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό το απόγευμα.

Ήδη έχει πραγματοποιηθεί επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε μία κατ' αρχήν ενημέρωση για το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους εταίρους.

Αύριο, Τρίτη, στις 08:30 θα συνεδριάσουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ και ακολούθως η Εκτελεστική Επιτροπή προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση επί της συμφωνίας.
    1. Τα όρια των Ελλήνων είναι η απόφαση του συμβουλίου αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Απεδείχθη οτι θέλουν την συντριβή ΜΑΣ. ΕΩΣ ΕΔΩ

Φ.Γεννηματά: Αποφύγαμε το Grexit, η κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα

Φ.Γεννηματά: Αποφύγαμε το Grexit, η κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα
Η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί γρήγορα, έγραψε στο Twitter η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε μία πρώτη αντίδραση μετά την επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης.

«Αποφύγαμε το Grexit, υπάρχει συμφωνία. Την αξιολογούμε. Η κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα, δεν έχει περιθώρια για άλλα λάθη» έγραψε.

Σε άλλη ανάρτησή της, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως «ανεξάρτητα από τις δυσκολίες της συμφωνίας, οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές σημειώσαμε σήμερα νίκη έναντι των ακραίων συντηρητικών κύκλων» και ότι «τώρα η απόφαση είναι στο χέρι μας. Οι επιλογές είναι στο χέρι της Ελλάδας».

Εντός της ημέρας Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου

Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα - ΚαμμένουΣυνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα έχει, εντός της ημέρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με δήλωση της εκπροσώπου του κόμματος, Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Σημειώνεται, ότι προηγήθηκε επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε μία κατ' αρχήν ενημέρωση για το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους εταίρους.

Αύριο, στις 8:30, θα συνεδριάσουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ακολούθως η Εκτελεστική Επιτροπή για ενημέρωση και συζήτηση επί της συμφωνίας.

Δήλωση του Προέδρου της Δράσης Θόδωρου Σκυλακάκη: Ψηλά τις σημαίες, ψηλά τα κεφάλια, είμαστε ακόμα ζωντανοί!


13 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Ελλάδα πέτυχε μια πολύ κακή συμφωνία, αφού έφτασε πρώτα στο χείλος της οικονομικής αβύσσου και της πλήρους καταστροφής του οικονομικού, κοινωνικού ιστού και των κρατικών δομών. Πως συνέβη αυτό όλοι το γνωρίζουμε. Δεν είναι ώρα ούτε να το επαναλάβουμε, ούτε να πυροδοτήσουμε ένα νέο πολιτικό πόλεμο στο εσωτερικό της χώρας για να μοιραστούν οι ευθύνες. Αφού καταφέραμε και μείναμε ζωντανοί, έχουμε κάτι πολύ πιο επείγον να κάνουμε. Να ανορθώσουμε τη χώρα. 

Πρέπει με τις πράξεις μας να μετατρέψουμε μια κάκιστη συμφωνία σε ευνοϊκή για την Ελλάδα και τον λαό μας. Πως θα το κάνουμε αυτό; Με ρυθμούς ανάπτυξης που κανείς από τους έξω δεν περιμένει ότι θα επιτύχουμε και με μια πορεία ανόρθωσης και ανασυγκρότησης του κράτους και των θεσμών, που θα αποκαταστήσει την τιμή, την αξιοπιστία και την οικονομική μας ανεξαρτησία. Εντός θα μετατρέψουμε την ήττα σε νίκη.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να τα κάνουμε όλα διαφορετικά στα επόμενα χρόνια. Όλα. Στηριγμένοι σε τέσσερις πυλώνες. Εθνική συνεννόηση, αποκατάσταση αξιοπιστίας, οικονομική ανόρθωση και ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υλοποίηση των παρεμβάσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» στη Ελλάδα



 http://dimos-news.gr/wp-content/uploads/2015/07/peloponissos-351x185.jpg
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δελτίο Τύπου

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο προσδιορισμός των Κοινωνικών Συμπράξεων για την υλοποίηση των παρεμβάσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» στη Ελλάδα.

Το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» (ΕΠ-Ι), με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 330.555.921,00 ευρώ για την επιλέξιμη χρηματοδοτική περίοδο (2014-2020), θα διανέμει, στοχευμένα, υλική βοήθεια και θα παρέχει συνοδευτικές δράσεις στήριξης και ενδυνάμωσης σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε κατάσταση φτώχειας.

Η υλική αυτή βοήθεια συνίσταται σε:

Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για το 3ο μνημόνιο


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής προέβη στην παρακάτω δήλωση μετά την αποδοχή του 3ου επαχθούς μνημονίου από τον Τσίπρα με την στήριξη όλων των αντισυνταγματικών-ανθελληνικών δυνάμεων:

"Ο Τσίπρας υπέγραψε το οριστικό ξεπούλημα της Ελλάδος, παρέδωσε την εθνική κυριαρχία και τον εθνικό μας πλούτο, οδηγεί την χώρα σε καταστροφή και χρεωκοπία και μόνο η Χρυσή Αυγή εκφράζει την Εθνική Αντίσταση των Ελλήνων και αγωνίζεται για μία ελεύθερη Ελλάδα"

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ η Ελλάδα πήρε μία ανάσα, ώστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να προσπαθήσει να ξαναβρεί το βηματισμό της μέσα στην Ευρώπη.




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Όπως επισημάναμε στη Βουλή, δυστυχώς καταλήξαμε στο «και πέντε» να έχουμε επιλογή ανάμεσα σε συμφωνία ή μη συμφωνία, που θα οδηγούσε στην απόλυτη καταστροφή.
Με την επιλογή της συμφωνίας, η Ελλάδα πήρε μία ανάσα, ώστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να προσπαθήσει να ξαναβρεί το βηματισμό της μέσα στην Ευρώπη.