Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ανοίγουν και πάλι στο Δερβένι τόσο το "Εν Δερβενίω" όσο και η "Bolero"

 Επαναλειτουργούν καί πάλι από αυτό το Σαβατοκύριακο μετά από την αναγκαστική εκτός λειτουργίας λόγω της πυρκαγιάς την Παρασκευή 19/6, τόσο το Εν Δερβενίω όσο και η Bolero , δύο απο τα αγαπημένα στέκια της νεολαίας και όχι μόνο στο Δερβένι

  Σε σχετική του ανακοίνωση το Εν Δερβενίω τονίζει:

Εν Δερβενιω

Καλησπέρα,
μετά από μία εβδομάδα  που στάθηκε αιτία να υποστεί ζημιές τόσο το Εν Δερβενίω όσο και η Bolero, επανερχόμαστε, αν και λαβωμένοι, δυναμικά αυτό το Σαββατοκύριακο.
Εμείς λοιπόν αισθανόμαστε την έντονη ανάγκη να ευχαριστούμε από καρδιάς όλους αυτούς τους ΦΙΛΟΥΣ που μας συμπαραστάθηκαν από το πρώτο κιόλας τραγικό βράδυ και συνεχίζουν να το κάνουν, είτε δίνοντας μας κουράγιο, είτε βοηθώντας μας έμπρακτα και οικονομικά να ξανασταθούμε στα πόδια μας και να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τόσο τις δικές μας ζημιές όσο και αυτές της Bolero.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ...... Θανάσης - Δήμητρα
3 ώρες · Δημόσια

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Δυναμική αναπτυξιακή προοπτική για την Πελοπόννησο το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014 – 2020»

Εμφάνιση SAM_9424.JPG 

«Αποτελεί εδραία πεποίθησή μας ότι ανεξάρτητα από τις εξελίξεις η περιφερειακή μας οικονομία αποτελεί δική μας υπόθεση» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην πρώτη ενημερωτική ημερίδα για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020, συμπληρώνοντας ότι «αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από την Κυβέρνηση και να ενισχυθεί με αρμοδιότητες ο θεσμός της Περιφέρειας».

ΔΗΛΩΣΗ TOY ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΟΔΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ THΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΤΑΣΟΥΛΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΝΕΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ


http://www.epoli.gr/content/data/multimedia/images/demo/Tasoulas_Kostas_Yp_PA_ND.JPG

Ο Συντονιστής ΟΔΕ Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τασούλας, με αφορμή νέα φαινόμενα διγλωσσίας για πολύ σοβαρά θέματα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Διγλωσσία, σύγχυση και ασάφεια εκπέμπει, σε πολιτικό επίπεδο, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και μάλιστα σήμερα που η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο απαιτεί ακριβώς το αντίθετο.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ



http://www.7imeres.gr/wp-content/uploads/2015/01/koumoutsakos.jpg
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψή του στα Σκόπια. Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης και των συνομιλιών που είχε ο κ. Κοτζιάς στα Σκόπια φαίνεται να συνιστούν προανάκρουσμα ανατροπής από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της έως τώρα ακολουθούμενης από τη χώρα μας πολιτικής στο Σκοπιανό.
Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις του κ. Κοτζιά δημιουργούν σειρά κρίσιμων ερωτημάτων που ο κ. Κοτζιάς οφείλει άμεσα να απαντήσει στη Βουλή των Ελλήνων, την οποία επίμονα αποφεύγει :
·         Εγκαταλείπει την έως τώρα εφαρμοζόμενη πολιτική από τη χώρα μας αναζήτησης λύσης με σύνθετη ονομασία και εφαρμογή έναντι όλων (erga omnes);
·         Εγκαταλείπει την πολιτική που επετεύχθη με την ομόφωνη απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στο Βουκουρέστι, που θέτει τη λύση της ονομασίας ως προϋπόθεση της ενταξιακής προοπτικής των Σκοπίων στους Ευρω-ατλαντικούς θεσμούς ;
·         Τι πιστεύει για το ζήτημα της «εθνικής ταυτότητας» που επίμονα χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση Γκρούεφσκι για να δυναμιτίζει κάθε προοπτική επίλυσης;
·         Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί; Και πάντως είναι απαράδεκτο να αναφέρεται ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος σε θέμα εθνικής ταυτότητας στα Σκόπια.
·         Ποιος ασκεί διαχρονικά, επίμονα και προκλητικά αλυτρωτική πολιτική;
Για όλα αυτά, και πολλά άλλα, ερωτήματα χρειάζονται ξεκάθαρες, επίσημες απαντήσεις. Τώρα. Πριν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας βάλει σε επικίνδυνους δρόμους και στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας».

Ερώτηση της Ευρωβουλευτού ΝΔ Ελίζας Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανοδική τάση στη χρήση νέων ψυχοτρόπων ουσιών Εισερχόμενα x



http://www.enikos.gr/images/resized/426x540_e49ed7a8f12027812d6c597cb76ec4ff.jpg
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, καθώς και την πρόσφατη δημοσίευση της Ευρωπαϊκής Έκθεσης για τα Ναρκωτικά 2015, σύμφωνα με την οποία δύο νέες ουσίες εντοπίζονται κάθε εβδομάδα στην ΕΕ, η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση, προκειμένου να ενημερωθεί για τα επόμενα βήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων στον τομέα των ναρκωτικών.

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, ορμώμενη από τις ανοδικές τάσεις στη χρήση νέων ψυχοδραστικών ουσιών, καθώς το 2014 καταγράφηκαν 101 νέες ουσίες, αλλά και από την ανησυχία των επιστημόνων, λόγω της αυξημένης δραστικότητας και καθαρότητας των νέων ναρκωτικών, έθεσε καταρχάς το ερώτημα, εάν εξετάζεται η ενίσχυση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου σε επίπεδο ΕΕ σε συνδυασμό με την υιοθέτηση μίας ανανεωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής για τον έλεγχο των νέων ψυχοτρόπων ουσιών.  

Σε επίπεδο πρόληψης, η κα Βόζεμπεργκ θέλησε να ενημερωθεί, πώς σκοπεύει η Επιτροπή να συντονίσει καλύτερα τις εθνικές στρατηγικές με τη συμμετοχή και των ενδιαφερόμενων φορέων στα κράτη μέλη, δεδομένου ότι ακόμα οι γνώσεις μας για την έκταση της χρήσης νέων ουσιών και τους υφιστάμενους κινδύνους δεν συμβαδίζει με τις εξελίξεις. Στο ίδιο πλαίσιο, ζήτησε να υπάρξει ευρωπαϊκή αξιολόγηση για την εφαρμογή στο χώρο των νέων ουσιών των ήδη υφιστάμενων προληπτικών μέτρων, τα οποία λαμβάνονται από τις υγεινομικές και κοινωνικές υπηρεσίες των κρατών μελών για τις πιο εδραιωμένες ουσίες.

Τέλος, η Ελίζα Βόζεμπεργκ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να την ενημερώσει για τις ενέργειές της προς την κατεύθυνση της εναρμόνισης των εθνικών νομοθεσιών των κρατών μελών σχετικά με την ποινική αντιμετώπιση του αδικήματος της προμήθειας ναρκωτικών ουσιών, καθώς οι μεγάλες αποκλίσεις που παρατηρούνται ευνοούν τη διακίνηση νέων ναρκωτικών κυρίως στις χώρες, όπου οι προβλεπόμενες ποινές είναι ηπιότερες. 


Νέα Εθνική Οδός και Νέα Σιδηροδρομική Γραμμή. Οι αποικιοκράτες και οι ιθαγενείς…

Τα έργα που γίνονται στην περιοχή μας για τη Νέα Εθνική Οδό και τη Νέα Σιδηροδρομική Γραμμή, πέρα από τη δεδομένη χρησιμότητά τους και την προσωρινή οικονομική ανάσα που δίνουν σε μερικούς συμπολίτες μας, δημιουργούν και τεράστια προβλήματα. Στην ανακοίνωση της Συμπολιτείας τον περασμένο Μάρτιο με τίτλο «Μεγάλα έργα, μεγάλα προβλήματα» περιγράφαμε πολλά. Από τότε παλεύουμε με παρεμβάσεις σε Υπουργεία, Περιφέρειες, Αρχαιολογίες, Δικαιοσύνη και όπου αλλού χρειάζεται, να περιορίσουμε τις αυθαιρεσίες των εταιρειών.

Οι “άριστοι” των πανελληνίων θα μεταναστεύσουν πρώτοι;

Στο περιθώριο των Eurogroup μια γενιά Ελλήνων κάνει party αποφοίτησης αφού ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων. Παράλληλα, ετοιμάζονται να  ...
Διαβάστε περισσότερα
airetos.gr

ΟΜΙΛΙΑ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε σήμερα  σε συνέδριο που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: «Η επανεκκίνηση της Ελληνικής Βιομηχανίας. Οι παράμετροι της παραγωγικής ανασυγκρότησης».

Προσλήψεις -με τον τρόπο που δε ήθελε- ξεκίνησε η Ρένα Δούρου

Στην πρόσληψη 139 μόνιμων υπαλλήλων και 127 εποχικών με 8μηνη σύμβαση εργασίας προχωρά η περιφέρεια Αττικής για την κάλυψη των άμεσων αναγκών της. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόλις πριν απο λίγους μήνες  ...
Διαβάστε περισσότερα
airetos.gr

Τοπικες χωματερές παντού στην Αττική!

Το πιάσαμε το νόημα του ...εναλλακτικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου ...
Διαβάστε περισσότερα
airetos.gr

«Μπαράζ» προσλήψεων στους δήμους – Εγκρίθηκαν 1.851 θέσεις με 4 αποφάσεις (έγγραφα)

Με τέσσερις διαφορετικές αποφάσεις το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προχωρεί στην έγκριση συνολικά 1.851 θέσεων σε δήμους καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου  τα οποία υπάγονται στην αυτοδιοίκηση.
Οι θέσεις αφορούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου για διάστημα έως οκτώ (8), εννέα (9) ή έως έντεκα (11) μήνες. Καλύπτουν ανάγκες σε υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους.
Ειδικότερα έχουν εγκριθεί 461 συμβάσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη στελέχωση ΝΠΙΔ που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους. (Απόφαση ΕΔΩ)
Επίσης εγκρίθηκαν 185 συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και 100 συμβάσεων μίσθωσης έργου για τη στελέχωση των Δήμων και ΝΠΔΔ αυτών που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους. (Απόφαση ΕΔΩ)
Με άλλη σύμβαση δίδεται πράσινο φως για τη σύναψη 480 συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη στελέχωση ΝΠΙΔ που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους. (Απόφαση ΕΔΩ)
Τέλος εγκρίθηκαν 625 συμβάσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη στελέχωση των ΟΤΑ και ΝΠΔΔ αυτών που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους. (Απόφαση ΕΔΩ)

aftodioikisi.gr

Χαρίλαου Λαζανά: Κάποιου του χαρίζανε γάιδαρο … και αυτός τον κοιτούσε στα δόντια!!!




Από τον τέως Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Δερβενίου , Χαρίλαο Βασ. Λαζανά , λάβαμε και δημοσιοποιούμε την παρακάτω επιστολή:

http://www.fonikorinthias.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/%CE%9B%CE%91%CE%96%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A3%20%CE%A7%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%9B%CE%91%CE%9F%CE%A3.jpg?itok=pnBXp7e_ΛΑΖΑΝΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΔΕΡΒΕΝΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 26/06/2015

Κάποιου του χαρίζανε γάιδαρο … και αυτός τον κοιτούσε στα δόντια!!!
Αυτή η παροιμία αναφέρεται σε κάποιον που ενώ του ‘’χαρίζονται’’ με σίγουρο κέρδος, προφανώς από αφέλεια ή καχυποψία, καθυστερεί την αποδοχή του ‘’δώρου’’ μήπως μπλέξει με κάτι άχρηστο! Υπάρχει όμως και η άλλη εκδοχή, όπου από κουτοπονηριά ο ‘’δωρολήπτης’’ προσπαθεί να καταλάβει τι έχει να κερδίσει ο ‘’δωρητής’’ από αυτό που του χαρίζει! Εάν πάλι βρίσκει αρκετό κέρδος σε δόξα ή σε φήμη, που ενδεχομένως αποκτήσει ο προαναφερθείς ‘’δωρητής’’, τότε επινοεί ακόμα περισσότερες αρνητικές αποφάσεις.

ΔΕΡΒΕΝΙ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΚΟΛΓΚΑΡΗΣ
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ,
ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΕΡΓΑ, ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015
ΘΕΑΤΡΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:30

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1. Χορωδία Δημοτικού Ωδείου
From souvenirs to souvenirs (D. Roussos)
Η μπαλάντα του Ούρι (Μ. Χατζιδάκις - Ν. Γκάτσος)
Μαλαματένια λόγια (Γ. Μαρκόπουλος - Κ. Χ. Μύρης)
Μυρτιά (Μ. Θεοδωράκης - Γ. Ρίτσος)
Διδασκαλία Χορωδίας: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΟΛΓΚΑΡΗ
2. Νικολέτα Κουσπά
F. Carulli: Study No 6
Τάξη Κλασικής Κιθάρας Καθηγητή: Κου ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΡΑΒΑΡΙΤΗ
3. Αθανασία Γεωργαντοπούλου
Μ. Χατζηδάκις: Το βαλς των χαμένων ονείρων
Τάξη Πιάνου Καθηγήτριας: Κας ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΚΟΛΓΚΑΡΗ
4. Αγγελική Αναγνωστοπούλου
L. Mozzani: Tremolo Feste Larianne
Τάξη Κλασικής Κιθάρας Καθηγητή: Κου ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΡΑΒΑΡΙΤΗ
5. Γιώτα Τσαγκάρη
E. Grieg: Solveig's song (Άρια για σοπράνο από το "Peer Gynt")
Τάξη Μονωδίας Καθηγήτριας: Κας ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΚΟΛΓΚΑΡΗ
6. Καλλιόπη Γλυνιά
J. Cardoso: Milonga
Τάξη Κλασικής Κιθάρας Καθηγητή: Κου ΣΤΕΛΙΟΥ ΓΚΟΛΓΚΑΡΗ
7. Έλενα Ψαρρού
L. V. Beethoven: Σονάτα για πιάνο Οp. 27 Νο1
"υπό το σεληνόφως" I. Presto agitato
Τάξη Πιάνου Καθηγήτριας: Κας ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΚΟΛΓΚΑΡΗ
8. Γιάννης Καϊτσας
H. Villa-Lobos: Etude No1
Τάξη Κλασικής Κιθάρας Καθηγητή: Κου ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΡΑΒΑΡΙΤΗ
9. Γιώργος Γεωργακόπουλος
W. A. Mozart: Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε Λα μείζονα KV 414 I. Allegro
Τάξη Πιάνου Καθηγήτριας: Κας ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΚΟΛΓΚΑΡΗ
10. Γκόλγκαρη Κατερίνα
W. A. Mozart: Rondo alla turka
Καθηγήτρια Πιάνου Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης
11. Καίτσας Παναγιώτης
ROLLING STONES: Satisfaction
Τάξη Ηλεκτρικής Κιθάρας Καθηγητή: Κου ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΡΑΒΑΡΙΤΗ
12. Φειδάκης Παύλος
DEEP PURPLE: Soldier of fortune
Τάξη Ηλεκτρικής Κιθάρας Καθηγητή: Κου ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΡΑΒΑΡΙΤΗ
13. Καίτσας Βασίλης
RED HOT CHILI PAPERS: Californication
Τάξη Ηλεκτρικής Κιθάρας Καθηγητή: Κου ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΡΑΒΑΡΙΤΗ
14. Δαλαβήρας Θανάσης
THE BEATLES: Come together
Τάξη Ηλεκτρικής Κιθάρας Καθηγητή: Κου ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΡΑΒΑΡΙΤΗ
15. Γεωργαντόπουλος Απόστολος
JIMI HENDRIX: Purple Haze
Τάξη Ηλεκτρικής Κιθάρας Καθηγητή: Κου ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΡΑΒΑΡΙΤΗ
16. Κραβαρίτης Άγγελος
JIMI HENDRIX: Improvization on the theme ‘’Hey Joe‘’ Καθηγητής Ηλεκτρικής Κιθάρας Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης

James Horner: Τα 22 Καλύτερα Soundtracks του [VIDEO]



The Power of Music Art

Προς συμφωνία ανάγκης χωρίς οικονομική προοπτική

Γράφει ο
Γιώργος Κύρτσος
 
Ύστερα από ένα διπλωματικό θρίλερ διάρκειας μηνών φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος για μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής που καλύπτει βασικές ανάγκες της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων. Ο τρόπος που φτάσαμε σε αυτή τη συμφωνία και το περιεχόμενό της, όπως τουλάχιστον προκύπτει από συγκλίνουσες ενδείξεις και πληροφορίες, δεν δημιουργεί την αναγκαία οικονομική δυναμική, απλώς προετοιμάζει το έδαφος για νέες διαπραγματεύσεις και αντιπαραθέσεις.

Πλεόνασμα γιοκ…

Το χρονικό μιας κακής διαπραγμάτευσης

 Γράφει ο
Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
καθηγητής παν/μιου, πρώην υπουργός

Η κυβέρνηση χάνει κατά κράτος μια διαπραγμάτευση από την οποία θα μπορούσε να έχει αποκομίσει κάποια οφέλη. Υπό προϋποθέσεις: Ότι θα είχε προσέλθει στη διαπραγμάτευση με μία σοβαρή διαπραγματευτική ομάδα. Ότι θα είχε σαφή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της. Ότι θα είχε απόλυτη συναίσθηση των εσωτερικών συσχετισμών της πλευράς με την οποία διαπραγματεύεται. Θα είχε απόλυτη συναίσθηση της διαφοράς ισχύος ανάμεσα στα διαπραγματευόμενα μέρη. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μία διαπραγμάτευση. Και θα είχε απόλυτη κατανόηση για το ποιόν ευνοεί και ποιόν επιβαρύνει η χρονική παράταση μίας διαπραγμάτευσης.

Συμπλοκές και εξεγέρσεις μεταναστών

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αυτό που συμβαίνει με τους μετανάστες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν.
Προεκλογικά, ωστόσο, όσοι προειδοποιούσαν ότι οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό θα οδηγούσαν σε ακραίες καταστάσεις κινδύνευαν να ριχτούν ανά πάσα στιγμή στο πυρ το εξώτερον – όπως άλλωστε και στις άλλες προβλέψεις που σήμερα αποδεικνύονται προφητικές.
Τα γεγονότα είναι συντριπτικά. 
Η κατάσταση στον χώρο της προκυμαίας γύρω από το περίκλειστο τμήμα του λιμανιού της πόλης, είναι μονίμως εκτός ελέγχου.

Τελευταία ευκαιρία για λύση μέσα στο Σαββατοκύριακο μετά την αποτυχία του χθεσινού Eurogroup

Τελεσίγραφο των εταίρων για υπογραφή ή χρεοκοπία
Νέο αδιέξοδο στο ελληνικό ζήτημα χθες στο Εurogroup και πλέον όσο πιο ασφυκτικά γίνονται τα χρονικά περιθώρια τόσο μεγαλώνει και ο… λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες, γιατί η κυβέρνηση είναι υπό πίεση και λειτουργεί σε συνθήκες πανικού.
           
Το Εurogroup θα συνεδριάσει εκ νέου πιθανότατα αύριο, γιατί σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία μέχρι την Κυριακή, διαφορετικά η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας.
           

Κρίσιμες Ώρες - «Game is over», H αιχμηρή απάντηση Τσίπρα για το «game over»α και οι πιέσεις από Μέρκελ

eurogroup
 «Game is over», δηλαδή «Το παιχνίδι τελείωσε», φέρεται να είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στον Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση που έγινε μεταξύ των ηγετών της ΕΕ για το ελληνικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, βράδυ Παρασκευής στις Βρυξέλλες.
«Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατομμύριο ανέργους, 3 εκατομμύρια φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι», ήταν η απάντηση που, όπως  μετέδωσε αργότερα η ΕΡΤ, έδωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στον 58χρονο Ευρωπαίο αξιωματούχο, πρώην πρωθυπουργό της Πολωνίας.

Προσλήψεις ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής – Έντονες αντιδράσεις στο ΠΕΣΥ – Όλη η συζήτηση

Στην πρόσληψη 139 μόνιμων υπαλλήλων και 127 εποχικών με 8μηνη σύμβαση εργασίας προχωρά η περιφέρεια Αττικής για την κάλυψη των άμεσων αναγκών της.
Η αντιπεριφερειάρχης εισηγήτρια του θέματος Ελισσάβετ Τασούλη σημείωσε ότι, σήμερα, ο αριθμός των κενών θέσεων τακτικού προσωπικού του Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής ανέρχεται σε 765. Υπογράμμισε την αναγκαιότητα της άμεσης κάλυψης ορισμένων κενών, σε διάφορους κλάδους και κατηγορίες των οποίων «η δαπάνη μισθοδοσίας θα βαρύνει αποκλειστικά τον προϋπολογισμό της περιφέρειας».

Νέα εκδήλωση: "ΤΡΩΑΔΕΣ - Ευριπίδη" - ΔΕΡΒΕΝΙ




"ΤΡΩΑΔΕΣ - Ευριπίδη" από τους "ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ"
Σάββατο, 1 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. έως Κυριακή, 2 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.
Pírgos, Korinthia, Greece, Pírgos, Korinthia, Greece

Η ΗΡΩΙΚΗ ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΗΣ

Τον "νυν υπέρ πάντων αγώνα" δίνει ο νεαρός Πρωθυπουργός της Ελλάδας για να υπερασπιστεί τις συντάξεις της γενιάς του Πολυτεχνείου, οι οποίες και συντηρούν ανώμαλα τα νιάτα της Ελλάδας.
Συντάξεις από χρεοκοπημένα ασφαλιστικά Ταμεία που απομυζούν πλέον κάθε αποθεματικό της χώρας για να συνεχίσουν να καταβάλλονται στους δικαιούχους τους. Τα υπερήφανα γηρατειά που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι και τόσο γέροι και σιώπησαν ένοχα όταν τα Ταμεία έπαιζαν τζόγο στο Χρηματιστήριο της εποχής Σημίτη και έχτιζαν πυραμίδες με δομημένα ομόλογα την εποχή Καραμανλή.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για τη χώρα...
Εμφάνιση ΦΩΤΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 1.jpgΗ Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον το δίλημμα ανάμεσα σε μια πολύ κακή συμφωνία και μια χρεοκοπία ανεξέλεγκτη!
Πριν έξι μήνες φτάσαμε πολύ κοντά να βγούμε οριστικά από την κρίση. Και τώρα έχουμε ξαναβρεθεί σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Με όλα όμως τα λάθη που έγιναν τους τελευταίους έξι μήνες, με όλα τα ψέματα που ειπώθηκαν, δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί η χώρα μας και το μέλλον των παιδιών μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
  
Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε τελικά ο ίδιος, πρόταση μνημονιακών μέτρων 8 δίσ. ευρώ!
Εάν το αποτέλεσμα αυτό ευχαριστεί τον ΣΥΡΙΖΑ, δε χρειάζεται να μοιραστεί τη «δόξα» με κανέναν άλλον.
Εάν όμως υποπτεύεται, ότι τα έχουν κάνει μούσκεμα, καλό είναι τέτοιες ώρες να προσέχουν περισσότερο τα λόγια τους.