Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Είναι η ώρα του πρωθυπουργού!

Είναι η ώρα του πρωθυπουργού!Οι πολύµηνες, βασανιστικές διαπραγµατεύσεις της χώρας µας µε τους δανειστές της έχουν πλέον εισέλθει στην τελική και πιο κρίσιµη φάση τους. Τις επόµενες ηµέρες θα γνωρίζουµε αν βρισκόµαστε µπροστά σε µια νέα συµφωνία ή αν, αντίθετα, οδηγούµεθα σε οριστική και πλήρη ρήξη µε τους τρεις «θεσµούς», που µπορεί να άλλαξαν όνοµα, αλλά στην πραγµατικότητα παραµένουν απολύτως συνεπείς στην καταστροφική πολιτική τους των τελευταίων πέντε ετών απέναντι στην Ελλάδα. Αυτή την πολιτική που κατέκαψε την οικονοµία µας, οδηγώντας στο κλείσιµο χιλιάδων µικρών και µεσαίων επιχειρήσεων και εκτινάσσοντας την ανεργία σε πρωτοφανή ποσοστά... Αυτή την άθλια και ανόητη πολιτική που αποσάθρωσε την κοινωνία µας, πτωχοποιώντας το ένα τρίτο της και ισοπεδώνοντας τη µεσαία τάξη... Την αδιέξοδη πολιτική της εσωτερικής υποτίµησης που -αντί να µειώσει- αύξησε το εξωτερικό µας χρέος και που, εν τέλει, κατέστησε την τρόικα µισητή στον λαό µας...

NON PAPER ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ



Το δεκάλεπτο τηλεοπτικό μήνυμα της Νέας ΔημοκρατίαςΗ κυβέρνηση Σαμαρά προέταξε στους βασικούς πυλώνες της πολιτικής της την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, αλλά και συνολικά του μεταναστευτικού ζητήματος. Έθεσε, για πρώτη φορά, το ζήτημα στο Συμβούλιο Κορυφής, το οποίο υιοθέτησε και συγκεκριμένα συμπεράσματα. Για πρώτη φορά, τέθηκε επί ελληνικής προεδρίας το ζήτημα να πιεστούν οι χώρες προέλευσης των παράνομων μεταναστών, ώστε να συνεργαστούν ενεργά. Με συνεχείς παρεμβάσεις και συζητήσεις  στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα ανέδειξε ως κυρίαρχο το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Υπήρξαν συνεχείς επισκέψεις της αρμοδίας Επιτρόπου στην Ελλάδα για την καλύτερη συνεργασία, το συντονισμό και την υλοποίηση του εγκεκριμένου, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχεδίου.
Η προηγούμενη κυβέρνηση εξασφάλισε για την Ελλάδα το πολύ σημαντικό χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, με τον ορισμό του Δ. Αβραμόπουλου ως Επιτρόπου με τον οποίο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται άλλωστε σε συνεχή επαφή για τις τρέχουσες εξελίξεις.
Για πρώτη φορά, το 2012, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση Σαμαρά συγκρότησε μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική, που μέχρι τότε δεν υπήρχε, στηριζόμενη σε  τρεις πυλώνες: άσυλο, εξωτερική φύλαξη των συνόρων και επιστροφές των λαθρομεταναστών.
Για το λόγο αυτό, σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς εκπονήσαμε ένα σχέδιο δράσης, το οποίο και υλοποιήσαμε.
Εξασφαλίσαμε επιπλέον χρηματοδότηση, απορροφήσαμε πλήρως τα κονδύλια που προβλέπονταν για τους σχετικούς τομείς (πάνω από 90%) και πετύχαμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο πλαίσιο απονομής ασύλου, με υπηρεσίες διάσπαρτες σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αττική.
Κατορθώσαμε, τα έτη 2013 – 2014, να επιστρέψουμε στις χώρες προέλευσης αριθμό παράνομων οικονομικών μεταναστών τουλάχιστον ίσο με αυτούς που εισήλθαν.
Περιορίσαμε, με τη νέα πολιτική φύλαξης των εξωτερικών συνόρων, τις εισροές παράνομων μεταναστών, με αποτέλεσμα οι είσοδοι από τα χερσαία σύνορα να μηδενιστούν και από τα θαλάσσια να περιοριστούν, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που είχαμε τότε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πολιτική της κυβέρνησης Α. Σαμαρά έδινε, επίσης, προτεραιότητα στην έρευνα και τη διάσωση για ανθρωπιστικούς λόγους. Διέκρινε, πάντοτε, αυτούς που νόμιμα ζητούν άσυλο, γιατί προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες, από εκείνους οι οποίοι εισέρχονται λαθραία στην Ευρώπη με τη βοήθεια των απάνθρωπων κυκλωμάτων των παράνομων διακινητών, οι οποίοι έχουν, ως γνωστόν, στήσει βιομηχανία εκμετάλλευσης χιλιάδων δυστυχισμένων. 
Η Ελλάδα είναι, δυστυχώς, η μόνη χώρα στην Ευρώπη που προσελκύει λαθρομετανάστες.
Αυτό δεν το κάνει ούτε η Ισπανία, ούτε η Ιταλία, ούτε η Μάλτα, ούτε η Κύπρος.
Αντίθετα, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου ενθαρρύνει το φαινόμενο και προσελκύει λαθρομετανάστες, προσφέροντας ακόμα και τη δυνατότητα σε καλοθελητές να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός της Συνθήκης Σένγκεν. Οι διακινητές – δουλέμποροι της ανθρώπινης δυστυχίας έχουν αναθαρρήσει και εδώ αποκλειστική ευθύνη φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το μήνυμα που εκπέμπει.
Σε τι, λοιπόν, αποσκοπεί η σημερινή πολιτική της κυβέρνησης;
Να έρθουν στην Ελλάδα εκατομμύρια νέοι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, επειδή η ίδια είναι ανίκανη να διαχειριστεί μεταναστευτικές ροές και πρόθυμη να ακολουθεί πιστά την πολιτική των απόλυτα ανοιχτών συνόρων, όπως άλλωστε ορίζει και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ;
Θα καταγγείλει την πολιτική Καμμένου, που δίκαια ανησύχησε την παγκόσμια κοινότητα, όταν απείλησε ότι θα στείλει Τζιχαντιστές στην υπόλοιπη Ευρώπη;
Θα ενεργοποιήσει τα κέντρα κράτησης μεταναστών και προσφύγων που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και η ίδια προσπαθεί να καταργήσει;
Ποιες περιοχές έχει επιλέξει προκειμένου να κατασκευάσει νέα κέντρα φιλοξενίας για την υποδοχή του νέου μεταναστευτικού κύματος;
Θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις προς την Ευρώπη, αλλά και κυρίως προς την Τουρκία, ώστε να ελεγχθούν οι παράνομες μεταναστευτικές ροές, όπως ορίζουν οι υπάρχουσες συμφωνίες και όπως επίμονα έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση;
Θα συνεχίσει την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, που για πρώτη φορά σε συνεργασία με τους εταίρους μας εξασφάλισε και την οικονομική στήριξη και την άμεση επιστροφή των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους;
Και τέλος, θα επιμείνει η κυβέρνηση στη γραμμή Σαμαρά, που επανειλημμένως διακήρυξε στους εταίρους μας ότι οφείλει η Ευρώπη να δώσει προτεραιότητα στον εντοπισμό και την τιμωρία των παράνομων διακινητών;
Διότι δεν μιλάμε για μερικές χιλιάδες πρόσφυγες. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που έχουν ήδη έρθει στην Ελλάδα και για εκατομμύρια λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που ετοιμάζονται να πλημμυρίσουν τη Μεσόγειο και την Ευρώπη τους επόμενους μήνες…

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τη δήλωση του Αμερικανού πρέσβη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
                                                                                               
Η Ελληνική κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα ρουσφέτια της τρομοκρατίας δημιουργεί προβλήματα με τους παραδοσιακούς της συμμάχους και τα γεωπολιτικά στηρίγματα της χώρας.
Και όλα αυτά για να αποφυλακίσει καταδικασμένους δολοφόνους- τρομοκράτες, σε ευθεία σύγκρουση με το δημόσιο αίσθημα.

Αδιάκοπη τραγωδία στη Μεσόγειο!

Αδιάκοπη τραγωδία στη Μεσόγειο! Δυο πλοιάρια με εκατοντάδες μετανάστες βολοδέρνουν στα κύματα!
 Ένας συνεχής εφιάλτης είναι αυτός που ζουν εκατοντάδες μετανάστες στα νερά της Μεσογείου. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, αυτή την ώρα δυο πλοιάρια είναι σε κίνδυνο προερχόμενα από την Λιβύη.
Ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του μαζί με τη Μάλτα εργάζονται για τη διάσωση δύο πλοιαρίων που μεταφέρουν μετανάστες και κινδυνεύουν στη Μεσόγειο.

Ο Ματέο Ρέντσι σημείωσε ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των τηλεφωνημάτων από πλοιάρια που μεταφέρουν μετανάστες και κινδυνεύουν.

Ένα από τα δύο πλοιάρια που βρίσκεται σε κίνδυνο είναι ένα φουσκωτό και βρίσκεται περίπου 48 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Λιβύης με 100-150 ανθρώπους, ενώ στην άλλη μεγαλύτερη βάρκα επιβαίνουν περίπου 300, σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό.

Ο ίδιος επανέλαβε την έκκληση που είχε απευθύνει στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σχετικά με τη σύγκληση μιας έκτακτης συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Εξάλλου ο Ρέντσι υπογράμμισε ότι η ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη δεν τίθεται προς το παρόν υπό συζήτηση στο πλαίσιο μιας πιθανής λύσης στο πρόβλημα της μετανάστευσης.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο μόνος τρόπος να σταματήσει η εισροή των μεταναστών στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου είναι να εμποδιστούν οι διακινητές.

Αλλά από όλες τις πιθανές επιλογές «η στρατιωτική επέμβαση δεν τίθεται στο τραπέζι», εξήγησε ο Ρέντσι, προσθέτοντας ότι η ξένη στρατιωτική δραστηριότητα θα έχει νόημα μόνο αν υπήρχε εκεχειρία μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στη Λιβύη.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ επεσήμανε ότι ο αριθμός των νεκρών από το άλλο ναυάγιο που σημειώθηκε χθες Κυριακή το πρωί στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης ενδέχεται να φτάνει τους 900, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που υπάρχουν.

Μέχρι στιγμής 28 άνθρωποι έχουν διασωθεί από το χθεσινό ναυάγιο και 24 πτώματα έχουν ανασυρθεί από τα νερά, ενώ οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο αριθμός των επιβαινόντων ήταν περίπου 700.

πηγη: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ & ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΏΡΑ MEGA» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ

1
Η χώρα έχει ανάγκη από χρηματοδότηση γιατί δεν μπορεί μόνη της να καλύψει τις ανάγκες της. Όπως είναι γνωστό στις αγορές δεν μπορεί να βγει γιατί τα επιτόκια είναι πολύ υψηλά, τα χρήματα από τη Ρωσία αποδείχθηκαν όνειρα θερινής νυκτός, άρα πάμε στα φθηνά λεφτά των Ευρωπαίων πολιτών τα οποία για να έρθουν πρέπει να γίνει μια έντιμη συμφωνία. Εκτιμώ ότι αυτή η συμφωνία θα γίνει γιατί κανείς δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία και εκτός της ζώνης του ευρώ. Γιατί αυτός που θα πάρει μια τέτοια απόφαση θα έχει στις πλάτες του μια εθνική καταστροφή. Το ζήτημα της συμφωνίας  είναι ο λογαριασμός που θα έρθει να είναι ο χαμηλότερος για τον κάθε Έλληνα πολίτη και να προωθηθούν παράλληλα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Το πρόβλημα του κ Τσίπρα είναι πως θα πείσει τον Ελληνικό λαό, γιατί όλα τα τελευταία χρόνια, για να γίνει πρωθυπουργός, έδωσε πολλές υποσχέσεις που ήταν εκτός τόπου και χρόνου και δεύτερον πως θα πείσει την κοινοβουλευτική του ομάδα με το μικρότερο δυνατό κόστος για την χώρα, μακριά από την περιπέτεια του δημοψηφίσματος ή των εκλογών ώστε να συνεχίσει η χώρα σε κατάσταση ισορροπίας της πραγματικής οικονομίας. Διότι η ανασφάλεια ιδιαίτερα στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, δημιουργεί ανεπανόρθωτη ζημιά.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, για την Πράξη του Νομοθετικού Περιεχομένου που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αφού αναζήτησαν χρήματα χωρίς δεσμεύσεις από τους εταίρους, αφού περιπλανήθηκαν σε άλλες χώρες, για να βρουν λεφτά και αφού έχουν κηρύξει μια γενικευμένη στάση πληρωμών, σήμερα οι φωστήρες της κυβέρνησης, εγκλωβισμένοι στα αδιέξοδά τους, προχωρούν στη δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Δεύτερη ΠΝΠ σε λιγότερο από 100 ημέρες!
Προχωρούν, αν είναι δυνατόν, στην υποχρεωτική δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης. Ενέργεια που μέχρι πρόσφατα ξόρκιζαν και τώρα την υιοθετούν.
Προειδοποιούμε τόσο την κυβέρνηση όσο και τις διοικήσεις των Ταμείων να εξασφαλίσουν τη διαθεσιμότητα των πόρων και να προστατεύσουν την περιουσία του ελληνικού λαού. Τα αδιέξοδα τα οποία οι ίδιοι έχουν προκαλέσει δεν μπορεί να τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος με τη χρήση της περιουσίας του και την εσωτερική στάση πληρωμών.
Οι ευθύνες θα είναι τεράστιες και να είναι σίγουροι ότι θα αναζητηθούν.

Οριστική λύση του προβλήματος ζητούν οι αδιόριστοι του ΑΣΕΠ- Απαιτούνται 4.500 θέσεις εργασίας

Επιπλέον 1.500 θέσεις εργασίας απαιτούνται, πέραν των 3.000 που θα ανοίξουν το 2015 και για τις οποίες δεσμεύτηκε ο κ. Κατρούγκαλος, προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα των αδιόριστων του ΑΣΕΠ. Με επιστολή του στον κ. Κριτσωτάκη, πρόεδρο της διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο Σύλλογος Αδιόριστων Επιτυχόντων του ΑΣΕΠ αναφέρει τα εξής:

Ξεκινούν οι αιτήσεις για παρoχές λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης

Ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων για τις παροχές του νόμου σε σχέση με ...

Πως θα βγουν στα 60 στη σύνταξη 500.000 ασφαλισμένοι

«Έξοδο» στη σύνταξη με ευνοϊκές προϋποθέσεις και στα 60 με την αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης μπορούν να «κλειδώσουν» πάνω από 500.000 παλαιοί ασφαλισμένοι μέσα το 2015.

Αυτό μπορεί να γίνει, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», είτε για να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα για σύνταξη έως και 7 έτη πριν από τα 67 είτε για να θεμελιώσουν άμεσα δικαίωμα και να πάρουν πιο γρήγορα τη σύνταξή τους από τη στιγμή που έχουν την ηλικία εξόδου.

Στα κάγκελα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΝΔ με την «Πτωχή» παρέα του Σαμαρά


samaras-antonis-xairetismosΑποκαλυπτικό το νέο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» κατά το οποίο ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Κώστας Μπούρας, φυσικά κατ’ εντολή του Προέδρου του, ακολουθεί τακτική πληρωμών (ή μη πληρωμών) δύο ταχυτήτων, για τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές.

Η λογική είναι απλή, πληρώνονται οι φίλοι και γνωστοί στην ώρα τους (μαζί και τα μισθοφορικά blogs) και μάλιστα «παχουλά» και οι υπόλοιποι είτε μένουν απλήρωτοι είτε... αν πρόκειται για προμηθευτές ιδίως από την εποχή του Κώστα Καραμανλή ... να πάνε να πνιγούν. Δεν είναι λίγα τα «κανόνια» που έχουν ρίξει στην αγορά με .. προσωπικά κριτήρια ... και που έχουν φέρει σε απόγνωση επαγγελματίες που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι έχουν όμως ένα ακόμη λόγο να είναι έξαλλοι με τη συμπεριφορά των συνεργατών του Σαμαρά, όπως Μπούρα, Πτωχού, Λαζαρίδη, Παπαμιμίκου και λοιπών γνωστών... και δεν είναι άλλος από την απόφαση να ξεκινήσει περιοδείες η ΝΔ με σκοπό την προσωπική προβολή του Προέδρου της και τη διάσωση των συμβούλων του... εν μέσω αμφισβητήσεων για την ικανότητά του(ς) να διαχειριστεί την εκλογική συντριβή της ΝΔ, δηλαδή να παραιτηθεί.

Αυτή η περιοδεία-φίεστα που δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα για την επόμενη ημέρα της ΝΔ, συνεπάγεται ταυτόχρονα νέα τεράστια έξοδα, τη στιγμή που το προσωπικό παραμένει απλήρωτο, μήνες τώρα. Αναφέρουν πως θα επαναληφθεί το ίδιο έργο όπως και στις εκλογές, όπου δαπανήθηκαν θηριώδη ποσά την ώρα που οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά πεινούσαν και ... πεινούν.
Το απλήρωτο προσωπικό της Συγγρού και οι ανά την Ελλάδα χρεοκοπημένοι συνεργάτες και προμηθευτές της ΝΔ, δεν ανήκουν στους φίλους της «Πτωχής» παρέας Σαμαρά... γιατί είπαμε για αυτούς λεφτά υπάρχουν!!!

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, για τις σημερινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε σήμερα ότι στις δημοκρατίες η Αστυνομία οφείλει να σέβεται τα ατομικά δικαιώματα και τους νόμους.
Εκείνο που ξέχασε να πει είναι ότι στις δημοκρατίες και στο κράτος δικαίου δεν ψηφίζονται φωτογραφικοί νόμοι για να κυκλοφορούν ελεύθεροι, με προσχήματα, τρομοκράτες, που κάποιοι δυστυχώς ακόμα θεωρούν ιδεολογικούς συντρόφους. Ούτε καλλιεργείται, κάτω από το τραπέζι, μια κουλτούρα στοχοποίησης της αστυνομίας ως δήθεν μηχανισμού καταστολής, ενώ ο ρόλος της, όπως όλοι ξέρουμε, είναι η προστασία της νομιμότητας. Ρόλο που εκπληρώνει στο ακέραιο όταν την αφήνουν να το κάνει.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης ελπίζουμε να υπενθύμισε στον κ. Τσίπρα τα όσα είχε πει για την Αριστερά του τίποτα και ο κ. Τσίπρας ελπίζουμε να κατανοήσει ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν θα γίνει ποτέ «η Αστυνομία του τίποτα».