Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Η Ελληνική Πολιτική Οικονομία 2000 - 2010 : Από την ΟΝΕ στο Μηχανισμό Στήριξης

Cover image 

Α. Α. Λιβάνη
2014
512 pp.

 

Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στο Foreign Affairs The Hellenic Edition στις 4/4/2015 : 

 του Βασίλη Μπαλάφα
Από τις αρχές της δεκαετίας η οικονομία της Ελλάδας αποτελεί διεθνές θέμα συζήτησης, εντάσεων και προβληματισμού. Η χώρα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα της διεθνούς ειδησεογραφίας με αποκορύφωμα το Μάιο του 2010 και έκτοτε συνεχίζει να συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας, ιδιαίτερα όταν επίκειται κάποια συμφωνία στο πλαίσιο του Eurogroup, ή ακόμα και όταν αναμένονται τα αποτελέσματα μιας αξιολόγησης [1]. Έκτακτα δελτία και ειδικοί απεσταλμένοι διεθνών τηλεοπτικών δικτύων, νομπελίστες, διάσημοι οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές, κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες, εφημερίδες σε κάθε άκρη της γης ασχολούνται με την οικονομία της Ελλάδας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΗΘΟΥΣ "ΜΙΜΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ" ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/11091262_554246338049214_6112164886448217758_n.jpg?oh=9a796f02c366a488bcb5e1de886574db&oe=55B98CBE&__gda__=1436228358_b51be87e20b3f568cfbf0082ecdf5567

Spyros Samoilis (DJ ZUSS) @ Intro Art Cafe Saturday 11/04/15 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Spyros Samoilis (DJ ZUSS) @ Intro Art Cafe Saturday 11/04/15
Σάββατο, 11 Απριλίου στις 11:55 μ.μ.
στην τοποθεσία Intro Art Cafe, Xylókastron, Korinthia, Greece

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ



http://www.creteplus.gr/assets/pages/7e502-avgenakis2_(1).jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με τις συνεχιζόμενες δεσμεύσεις διαθεσίμων οργανισμών του Δημοσίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα λόγω της χρηματοδοτικής ασφυξίας και της έλλειψης ρευστότητας που η ίδια έχει προκαλέσει, επιχειρεί έναν εσωτερικό δανεισμό δεσμεύοντας τα διαθέσιμα Ταμείων, ΔΕΚΟ και άλλων δημόσιων Οργανισμών.
Μετά τις δεσμεύσεις των διαθεσίμων από ΟΠΕΚΕΠΕ, Περιφέρεια Αττικής, ΟΑΕΔ, ΕΕΤΤ, σειρά έχουν η Αττικό Μετρό και οι Κτηριακές Υποδομές!
 Η κυβέρνηση βάζει «χέρι» στα 400 εκ. από την Αττικό Μετρό Α.Ε. που προορίζονται για την επέκταση του δικτύου προς τον Πειραιά και τη βασική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης.
Την ίδια στιγμή, επιχειρεί να βάλει «χέρι» και στα διαθέσιμα της «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.», χρήματα που προορίζονται για την ανέγερση και βελτίωση σχολείων.
Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει:
- Πότε θα επιστρέψει τα χρήματα που δεσμεύει;
- Η χρήση κοινοτικών κονδυλίων για την αγορά repos είναι σύννομη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία;
- Γιατί δημιουργεί συνθήκες αντιπαράθεσης με την ΕΤΕπ και τους εταίρους, δεσμεύοντας ευρωπαϊκά χρήματα που προορίζονται για επενδύσεις;»

''ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ'' και πάλι στο Θέατρο Περιγιαλίου

http://diogenis-press.gr/wp-content/uploads/2015/04/mania-700x454.jpg
ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
Μετά από μεγάλη επιθυμία πολλών θεατών μας,αυτών που είδαν,και αυτών που δεν είδαν την καταπληκτική Μάνια Παπαδημητρίου και τον ‘Αρη Γραικούση,στην μαγευτική βραδιά που μας χάρισαν με την μουσικοθεατρική παράσταση ‘’Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία’’ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πάλι αυτούς τους έξοχους καλλιτέχνες σε μία ακόμη παράσταση, ευγενώς αφιερωμένη στους ήχους,τις γεύσεις και τις μυρωδιές της μνήμης μας.
Το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 και ώρα 9:00 μ.μ
Επικοινωνία: Κρατήσεις θέσεων 27410 86330 6977 408956
''ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ''
Ζούμε σε μια χώρα που η μνήμη και η νοσταλγία είναι κομμάτι της πιο ουσιαστικής κουλτούρας της! Οδύσσεια, Ιθάκη,Νόστος!!!!! Και όμως, τα τελευταία χρόνια όλα γύρω σου λένε ν αφήσεις πίσω κάθε τι παλιό και να βαδίζεις συνεχώς σ ένα μέλλον που έρχεται πάντα από κάπου αλλού!!! Κι έτσι όπως τρέχουμε να φτάσουμε αυτό το άγνωστο μέλλον αισθανόμαστε καμιά φορά πως κάτι άρρωστο υπάρχει σ αυτήν την επιβεβλημένη ταχύτητα Κάτι παρανοϊκό! Δεν μπορείς να σβήσεις το παρελθόν! Όπως δεν μπορείς να ακυρώσεις τα παιδικά σου χρόνια! Οι μνήμες ,οι γεύσεις, οι ήχοι,οι μυρωδιές τρυπώνουν σε κάθε λεπτό της μέρας μέσα στη συνείδηση να σου θυμίσουν κάτι από το χθες! Ένας δρόμος υπάρχει! Η αποδοχή! Να ερευνήσεις όσο μπορείς πιο βαθειά αυτή τη μνήμη και να σκεφτείς τι αξίζει να κρατήσεις απ αυτήν και τι μπορείς πια να ξεφορτωθείς! Όχι μόνο γι σένα τον ίδιο αλλά και για τους γύρω σου ανθρώπους! Τι σημαίνει ο τόπος καθενός μας, η γειτονιά, η θάλασσα,ο ορίζοντας,ο ήλιος,το φεγγάρι,οι εξοχές;Αρχαίο πνεύμα από τη μια και γρήγορη ανάπτυξη από την άλλη; Η ήρεμοι περίπατοι ανάμεσα στις αρχαιότητες και μνήμη ερώτων και στίχων των ποιητών μας μέσα στην αγκαλιά του χθες όπως αυτό ζει μέσα στο τώρα και είναι δικαίωμα και ανάσα για όλους του πολίτες και τους ταξιδιώτες του τόπου αυτού;
Σε τούτη την Ανοιξιάτικη βραδιά ελάτε να τραγουδήσουμε μαζί για όσα αγαπήσαμε και κινδυνεύουν να χαθούν,για όσα μας έμαθαν να αγαπούμε και τώρα θέλουν να μας τα στερήσουν στο όνομα μιας εκκωφαντικής ταχύτητας και ενός παρανοϊκού ρυθμού που δεν χωρούν τη νοσταλγία, που δεν χωρούν το όνειρο!!!Εμείς σαν άνθρωποι,σαν καλλιτέχνες και εγώ η ιδία και σαν γυναίκα παλεύω και διεκδικώ να παρασύρω και άλλους να παλέψουν μαζί μου για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΟΛΗΣΗ....ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ
Κείμενα, σκηνοθεσία ερμηνεία: Μάνια Παπαδημητρίου
Πιάνο-Τραγούδι: Άρης Γραικούσης

Χωρίς τέλος η λίστα με τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους – Ποιους έστειλε στον εισαγγελέα ο Λ. Ρακιντζής

Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις διαφθοράς που εξακολουθούν να φτάνουν στο γραφείο του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. Πρόκειται για υποθέσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων που αφορούν κατάχρηση χρημάτων, πλαστογραφία ακόμη και ομαδικό βιασμό, αποπλάνηση αλλά και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση!
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός καθηγητή που «έφαγε» τα λεφτά που μάζευαν οι μαθητές του για σχολική εκδρομή!

Στη Βουλή το ν/σ για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο – Στα 72 εκατ. το κόστος τους – Τι προβλέπουν οι υπόλοιπες διατάξεις (λίστα)

Κατατέθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης-Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση-Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις».
Με το νομοσχέδιο:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟΥΣ TIMES


Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραγκούνης, για τις δηλώσεις Καμμένου στους Times, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο κ. Καμμένος δυσφημεί και εκθέτει σε ολόκληρο τον κόσμο τη χώρα μας.
Όταν οι Τζιχαντιστές αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για την Ευρώπη, αλλά και για όλο τον κόσμο, η διεθνής κοινότητα ανατριχιάζει από τέτοιες δηλώσεις. Τις εκλαμβάνει ως άμεση απειλή.
Υπάρχει και γεωπολιτικό κόστος από τέτοιες ανοησίες.
Ως πότε θα απομονώνουν τη χώρα από παντού;

Έχουν οι αυτοκτονίες πολιτικό χρώμα; Αν ναι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ την «πάτησε»


aytoktonia-syntagmaΗ προχτεσινή παρουσία της Προέδρου της Βουλής σε σημείο του Συντάγματος όπου είχε αυτοκτονήσει συμπολίτης μας, μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει.

Δεν μπορεί να μην σχολιαστεί αρνητικά τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακουμπήσει ούτε κατά διάνοια το πρόβλημα της οικονομικής κατάρρευσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Πίσω μας ο αριστερός λαϊκισμός, μπροστά ο διχασμός


loverdos-vouliΠίσω μας βρίσκεται ο λαϊκισμός και μπροστά μας ο διχασμός αναφέρει ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνομιλητές του. Ειδικά για το διχασμό που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε αναφορά το ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, χτες το βράδυ στη Βουλή, κατά τη συζήτηση σύστασης εξεταστικών επιτροπών για το Μνημόνιο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν αναζητά συναινέσεις αλλά συγκρούσεις. Οδηγεί την Ελλάδα σε πολιτικό αδιέξοδο, σε συνέχεια του οικονομικού.

Αναφορικά με το κακό σπυρί του αριστερού λαϊκισμού, ο Ανδρέας Λοβέρδος ασκεί εντονότατη κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση και με την τελευταία αποκάλυψη για την προμήθεια 500 εκ. ευρώ εξοπλιστικών προγραμμάτων, τις ώρες της οικονομικής ασφυξίας. Εκεί θυμίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πως όταν οι άλλες κυβερνήσεις προχωρούσαν σε συμφωνίες για την Ελλάδα ήταν προδότες, όταν το κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι σωτήρες..


Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην υπουργός Παιδείας επισημαίνει πως η στάση της κυβέρνησης για σύγκρουση με όλους και με όλα εντός και εκτός Ελλάδας, οδηγεί τη χώρα σε απομόνωση και σε κοινωνικές διαιρέσεις.

Μπροστά ο διχασμός ως φυσική συνέπεια του αριστερού λαϊκισμού που βρέθηκε σε αδιέξοδα, δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr

ΟΑΕΔ: Τι αλλάζει στο πρόγραμμα voucher για απόφοιτους ΑΕΙ & ΤΕΙ – Την Μ. Πέμπτη οι αιτήσεις

Τη μερική ανάκληση και την τροποποίηση των όρων του προγράμματος «Επιταγή διασύνδεσης με την αγορά εργασίας ανέργων αποφοίτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ» αποφάσισε η διοίκηση του ΟΕΑΔ.
Στόχος των τροποποιήσεων, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, είναι η αύξηση του αριθμού των ωφελουμένων, η διεύρυνση του αριθμού των παρόχων κατάρτισης και η επίτευξη της επιδιωκόμενης συνάφειας της θέσης πρακτικής με την ειδικότητα των ωφελούμενων.
Την Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2015 θα ανακοινωθούν οι σχετικές τροποποιήσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι πάροχοι θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής μέχρι και τις 30 Απριλίου 2015.

Ψινάκης: Έβγαλε τον Μιλτιάδη και έβαλε το όνομα του!

Ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση έχει προκάλεσε στο δήμο Μαραθώνα, η απόφαση του δημάρχου Ηλία Ψινάκη να αφαιρέσει τη μορφή του Μιλτιάδη από τη μια πλευρά των μεταλλίων του Ημιμαραθωνίου για να γράψει το όνομα του.

Ο ΑΙΡΕΤΟΣ www.airetos.gr δεν παίρνει θέση στο ζήτημα. Αφήνει τους αναγνώστες του να κάνουν τη σύγκριση μεταξύ των δυο ανδρών ...

* Στην κάτω φωτογραφία το παλαιότερο μετάλλιο που το "αλιεύσαμε" από το διαδίκτυο
 
airetos.gr

Μεγάλη Τρίτη – Των Δέκα Παρθένων

Τρίτη μεγίστη Παρθένους δέκα φέρει,
Νίκην φερούσας ἀδεκάστου Δεσπότου

ΗΠΑ προς Αθήνα: Δεσμευτείτε πλήρως στις διαπραγματεύσεις!

 ImageHandler (1)
Ασυνήθιστα αυστηρούς τόνους χρησιμοποίησε ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ζητώντας να ολοκληρωθούν στο σύνολό τους οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να λάβει η χώρα την επόμενη χρηματοδότηση από τους πιστωτές της
Να «δεσμευτεί πλήρως» στις τεχνικές διαπραγματεύσεις, ώστε να επιτύχει και να ολοκληρώσει στο σύνολό τους τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να λάβει την επόμενη χρηματοδότηση από τους πιστωτές της, κάλεσε τη Δευτέρα την ελληνική κυβέρνηση ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και αρμόδιος για τις Διεθνείς Υποθέσεις, Νέιθαν Σιτς.

Η Λαγκάρντ αποδείχθηκε λιγότερο «ελαστική» και από τη Μέρκελ

ImageHandlerΚαι το δάνειο θα πληρώσουμε, και οι τεχνικές συζητήσεις σε επίπεδο Brussels Group και Athens Group ξαφνικά αναβαθμίζονται – «Όλα για όλα» τα παίζει στο EWG της Τετάρτης η Αθήνα – Στο τραπέζι και νέα μέτρα 900 εκατ. ευρώ
Σοφότερους φαίνεται πως έκανε στην κυβέρνηση το ταξίδι Βαρουφάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επιστρέφει στην Ευρώπη με άδεια χέρια, κομίζοντας μόνον συστάσεις και παροτρύνσεις της αμερικανικής πλευράς προς την Αθήνα αλλά και τους ευρωπαίους εταίρους της να τα βρουν το ταχύτερο, να τερματιστεί άμεσα η αβεβαιότητα και να αποφύγουν πάση θυσία τη ρήξη ή ένα «ατύχημα» στην ευρωζώνη.

Ρωσικός Τύπος: Δάνειο και εκπτώσεις στο αέριο στην Αθήνα, με αντάλλαγμα περιουσιακά στοιχεία

 ImageHandler (4)
Δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant
Στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται σήμερα ο ρωσικός Τύπος.
Η εφημερίδα Kommersant φιλοξενεί δήλωση αξιωματούχου της ρωσικής κυβέρνησης που αναφέρει πως η Μόσχα είναι έτοιμη να εξετάσει το ενδεχόμενο να προσφέρει εκπτώσεις στις τιμές φυσικού αερίου αλλά και δάνειο προς την Αθήνα με αντάλλαγμα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας χωρίς, ωστόσο, να προσδιορίζεται το είδος των στοιχείων αυτών.
«Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε το θέμα έκπτωσης στην τιμή του φυσικού αερίου για την Ελλάδα», δήλωσε η πηγή, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Αναφέρεται επίσης η ανησυχία που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη πως το ταξίδι Τσίπρα απειλεί την ενότητα της Ενωσης, ενώ ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να συμφιλιώσει τη Ρωσία με τους Ευρωπαίους.
Ο κ. Τσίπρας θα φτάσει σήμερα το απόγευμα στη ρωσική πρωτεύουσα και αύριο το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
 arouraios.gr

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ



Με απόφαση του Προέδρου της  Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, συγκροτείται Οργανωτική Επιτροπή για τη διοργάνωση των Προσυνδιασκέψεων και της Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος αποτελούμενη από τα παρακάτω στελέχη:
Αξιώτης Βασίλης, Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης, Ιωαννίδης Σάκης, Καλογερόπουλος Δημήτρης, Κεφαλογιάννης Μανώλης, Κόκκαλης Αλέκος, Λουλουδάκης Γιώργος, Μαραβέλιας Δημήτρης, Μπούρας Θανάσης, Παπαμιμίκος Ανδρέας, Πλακιωτάκης Γιάννης, Συρεγγέλα Μαρία, Τάτσης Θανάσης, Ταυρής Φίλιππος και Τσιμάρας Κώστας
Συντονιστές ορίζονται οι: Μπούρας Θανάσης και Ταυρής Φίλιππος

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ



http://www.alexandreia-gidas.gr/wp-content/uploads/2015/01/vesss-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-600x340.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, για τη θέσπιση αφορολόγητου στις αγροτικές ενισχύσεις και αποζημιώσεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Υπάρχει άμεση ανάγκη να αποσαφηνιστεί το καθεστώς φορολόγησης των αγροτών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στις ενισχύσεις και στις αποζημιώσεις και με δεδομένο ότι, σε λίγο καιρό, θα υποβληθούν οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.
Αν συνυπολογιστούν οι ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις στα ακαθάριστα έσοδα που δηλώνουν οι αγρότες, τότε είναι σαφές ότι η φορολογική επιβάρυνση που θα προκύψει θα είναι υπέρμετρη.
Η Νέα Δημοκρατία είχε δεσμευθεί ότι δεν θα συμπεριλαμβάνονταν στο φορολογητέο εισόδημα και θα έφερνε, άμεσα, τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, αν δεν μεσολαβούσαν οι εκλογές.
Πέρα από το προφανές, αφού δεν μπορεί να φορολογείται ως εισόδημα η ενίσχυση ή η αποζημίωση από καταστροφές καλλιεργειών, υπάρχει άμεση ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης, που θα δίνει οριστική λύση στο ζήτημα.
Η κυβέρνηση, δια του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, είχε δεσμευθεί ότι η σχετική τροπολογία θα είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, κάτι που δεν έγινε.
Οφείλει άμεσα, με το άνοιγμα της Βουλής, αμέσως μετά το Πάσχα, να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για το αφορολόγητο των αγροτικών ενισχύσεων και των αποζημιώσεων.