Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ
Τη δυνατότητα επαναλειτουργίας όλων των τηλεοπτικών καναλιών (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3) των ραδιοφωνικών σταθμών, καθώς και την επανέκδοση του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ, που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, με τίτλο «Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία και τροποποίηση του άρθρου 48 του Ν. 2190/1920».

Ειδικότερα, δύνανται να ενταχθούν στον ενιαίο φορέα, το σύνολο των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών (εθνικών και περιφερειακών) που λειτουργούσαν την 11η Ιουνίου 2013 (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3 καθώς και τα ραδιοφωνικά Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, ΕΡΑ Σπόρ, Κόσμος).

Εικοσιδυάχρονη μαχαίρωσε τρεις συμμαθήτριές της στην τεχνική σχολή ΟΑΕΔ στο Ρέντη

Εικοσιδυάχρονη μαχαίρωσε τρεις συμμαθήτριές της στην τεχνική σχολή ΟΑΕΔ στο Ρέντη
 Σοκ προκαλεί η είδηση πως μέσα στην επαγγελματική σχολή Νοσηλευτικής στον Άγιο Ρέντη μία μαθήτρια, 22 ετών μαχαίρωσε τρεις συμμαθήτριες της μέσα στην αίθουσα του σχολείου.
Το απίστευτο περιστατικό έγινε στο στην αίθουσα την ώρα του μαθήματος, προκαλώντας πανικό στους καθηγητές και τους υπόλοιπους σπουδαστές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις συμμαθήτριες που τραυματίστηκαν από το μαχαίρι βρίσκονται ήδη στο νοσοκομείο και ευτυχώς η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.
Η σπουδάστρια της νοσηλευτικής που έβγαλε μαχαίρι και παραλίγο να σφάξει τις συμμαθήτριές της συνελήφθη από περιπολικό της Άμεσης Δράσης αμέσως μετά το περιστατικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt, τα θύματα είναι μία ελληνίδα και δύο κοπέλες από την Αλβανία, ενώ όπως έγινε γνωστό, η κοπέλα που τις μαχαίρωσε πριν λίγο καιρό είχε κάνει αίτηση για αλλαγή σχολής. 

newsit.gr

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας

Στη Βουλή το νομοσχέδιο  για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας Κατατέθηκε σήμερα Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση καταστημάτων κράτησης Γ΄ Τύπου και άλλες διατάξεις». Συγκεκριμένα, στο άρθρο 1 του νομοσχεδίου αναφέρεται ότι καταργούνται τα «καταστήματα κράτησης Γ’ τύπου», καθώς θεωρείται απολύτως επαρκές το προϋφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τη μεταχείριση του συνόλου των κρατουμένων, ενώ η δημιουργία αυτού του τύπου φυλακών δημιούργησε αντί να λύσει προβλήματα.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από ρυθμίσεις για τους ανηλίκους με στόχο τον περιορισμό στο ελάχιστο των στερητικών της ελευθερίας ποινών και την ενίσχυση των μέτρων διαπαιδαγώγησης και αρωγής.

Βαλαβάνη: Δεν θα φορολογούνται τα ανείσπρακτα ενοίκια

Βαλαβάνη: Δεν θα φορολογούνται τα ανείσπρακτα ενοίκιαΤην άρση της διάταξης για τη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων, θα προβλέπει τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτο Παραδιά.

Η Νάντια Βαλαβάνη αναφερόμενη στη συγκεκριμένη διάταξη, που προβλέπει τη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων, έκανε λόγο για «καταφανή αδικία» η οποία θα αρθεί με την επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος όπου τα ανείσπρακτα ενοίκια μπορούσαν να εκχωρηθούν το δημόσιο.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (που προέβλεπε την επαναφορά της φορολόγησης των ανείσπρακτων ενοικίων) βρίσκεται εντός του πλαισίου εφαρμογής της νομοθεσίας. Ωστόσο, όπως είπε, πρόκειται για μια άδικη ρύθμιση η οποία πρέπει να διορθωθεί.

Σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ η Νάντια Βαλαβάνη ανακοίνωσε ότι θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από έναν νέο φόρο, αφού προηγουμένως αναπροσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων έως τον Ιούνιο. Όπως διευκρίνισε, με τον νέο φόρο οι μικροί και ένα μέρος της μεσαίας ακίνητης περιουσίας θα απαλλάσσεται. Θα προβλέπεται, συγκεκριμένα, κάποιο αφορολόγητο όριο κατοχής ακίνητης περιουσίας ανά φορολογούμενο που δεν θα αφορά αποκλειστικά την πρώτη κατοικία.

Από την πλευρά του, ο Στράτος Παραδιάς χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών ανταποκρίνεται σε ένα δίκαιο αίτημα των ιδιοκτητών που αφορά την κατάργηση της διάταξης για τη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων.

Εξέφρασε πάντως επιφυλάξεις σε ότι αφορά το ύψος του αφορολόγητου ορίου για το νέο φόρο ακινήτων υπονοώντας ότι αν με αυτό αποκλείονται οι περισσότεροι τότε το βάρος του φόρου θα πέσει σε λίγους. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τω ιδιοκτητών ακινήτων, αν το αφορολόγητο όριο θεσπιστεί στα 50.000 ευρώ το 47% των ιδιοκτητών δεν θα πληρώσει φόρο ακινήτων.

Σχετικά με την πρόταση για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά για πολυτελή νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, η Νάντια Βαλαβάνη την χαρακτήρισε βάσιμη αλλά όπως διευκρίνισε υπάρχουν δυσκολίες που αφορούν στο γεωγραφικό διαχωρισμό εφαρμογής του μέτρου.
 
e-typos.com

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος καλεί την Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει στο νοσοκομείο

Να επιστρέψει στο νοσοκομείο και «στη φροντίδα των γιατρών και νοσηλευτών» καλεί τη Βίκυ Σταμάτη, ο σύζυγός της Άκης Τσοχατζόπουλος, με δήλωσή του που διανεμήθηκε από το δικηγορικό γραφείο του Γιάννη Παγορόπουλου.

«Όπου να είσαι, σου λέω, χωρίς να αγνοώ τις ευθύνες αυτών που σε οδήγησαν εχθές εδώ, ότι ο καλός δρόμος για να σμίξεις άμεσα με το παιδί μας και την οικογένειά σου, είναι να βρεθείς σύντομα στην φροντίδα των γιατρών και των νοσηλευτών, εκείνων που τον τελευταίο χρόνο στο ίδρυμα σε στήριξαν και σε αγάπησαν» αναφέρει και ζητά από «το κράτος δικαίου και τη Δικαιοσύνη, τη σωτηρία και την επιστροφή της, υγιής, στο παιδί της».

4.500 προσλήψεις στο χώρο της Υγείας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας

Στο υπουργείο Υγείας σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας 
«Το εθνικό σύστημα υγείας είχε και πριν το μνημόνιο προβλήματα όμως τα τελευταία τέσσερα χρόνια έγιναν μεταρρυθμίσεις διάλυσης» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας, όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός κ. Κουρουμπλής. Ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο διευκρίνισε πως «η παραμονή και η παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη έχει να κάνει και με την ποιότητα ζωής. Αν επισκεφτεί κάποιος ένα νοσοκομείο της Ελλάδας και ένα της Ευρώπης θα καταλάβει τη διαφορά» σημείωσε.

Κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν Επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα στις 8 και 9 Απριλίου

Επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα στις 8 και 9 ΑπριλίουΕπίσκεψη εργασίας στη Μόσχα στις 8 και 9 Απριλίου 2015 θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού «οι συνομιλίες του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλ. Πούτιν και τον πρωθυπουργό Ντ. Μεντβέντεφ, θα περιλαμβάνουν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως, μεταξύ άλλων, ζητήματα εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, επενδύσεων, ενέργειας, τουρισμού και μορφωτικής - πολιτιστικής συνεργασίας, εν όψει και των εκδηλώσεων του αμοιβαίου Αφιερωματικού Έτους 2016 Ελλάδας- Ρωσίας».

Συγχρόνως, οι ηγέτες των δύο χωρών θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τις σχέσεις ΕΕ- Ρωσίας, καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Μια μόλις μέρα μετά την "εισβολή" στο προαύλιο του Κοινοβουλίου Νέο επεισόδιο με αντιεξουσιαστές έξω από τη Βουλή | Πανό στον Άγνωστο Στρατιώτη

Νέο επεισόδιο με αντιεξουσιαστές έξω από τη Βουλή | Πανό στον Άγνωστο Στρατιώτη
Μια μόλις μέρα μετά την "εισβολή" αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής, σήμερα το πρωί συγγενείς και φίλοι των απεργών πείνας ύψωσαν πανό στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Συγκεκριμένα, το πανό έγραφε «Νίκη στους απεργούς πείνας κρατούμενους αγωνιστές», ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα για νίκη στους απεργούς πείνας, κρατούμενους αγωνιστές.

Yπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκε "ντόμινο" καταλήψεων σε όλη την χώρα με αίτημα την απελευθέρωση των: Ν. Μαζιώτη, Κ. Γουρνά, Δ. Κουφοντίνα, Α. Σταμπούλο, Τ. Θεοφίλου, Φ. Χαρίση κ.α. κάποιοι εκ των οποίων πραγματοποιούν απεργία πείνας, ενώ ζητούσαν και την κατάργηση της ειδικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄, καθώς και την οριοθέτηση της χρήσης και επεξεργασίας του DNA ως αποδεικτικού υλικού
.

e-typos.com

Όλες οι ανοικτές προκηρύξεις στο Δημόσιο – Σε ποιες θέσεις εργασίας μπορείτε να υποβάλλετε αιτήσεις

Μία πλήρη λίστα με όλες τις προκηρύξεις που ανοικτές για την υποβολή αιτήσεων στο Δημόσιο, επικαιροποιημένη κατά την τελευταία ημέρα του Μαρτίου, δημοσιοποίησε του υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Οι προκηρύξεις αφορούν προσλήψεις σε δήμους, Πανεπιστήμια αλλά και γενικότερα δημόσιους Οργανισμούς. Επίσης αφορούν αποσπάσεις ενώ στο συνοπτικό αρχείο στο τέλος της σελίδας μπορείτε να βρείτε τις θέσεις, αναλυτικά την προκήρυξη που σας ενδιαφέρει και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.
Δείτε το σύνολο των φορέων που αφορούν οι προκηρύξεις του δημοσίου, αλλά και οι θέσεις που ζητούνται προς πρόσληψη, ΕΔΩ 

aftodioikisi.gr

Πέτρος Τατούλης «Με συνέπεια στην εξωστρέφειά μας αυξάνουμε την αναγνωρισιμότητα της Πελοποννήσου»



Την άνοδο της επισκεψιμότητας των Τούρκων τουριστών στην Πελοπόννησο, ως αποτέλεσμα της εξωστρέφειας που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και των συμμετοχών της σε εκθέσεις τουρισμού στην Τουρκία, τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο χαιρετισμό του, μέσω του διαδικτύου, σε επαγγελματίες του τουρισμού της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του 2ο Greek Deluxe Travel Roadshow στην Κωνσταντινούπολη, την  Πέμπτη 2 Απριλίου 2015.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ιδιαίτερα ότι η Πελοπόννησος παράγει σύγχρονα προϊόντα υψηλού επιπέδου στον τουρισμό και τη γαστρονομία, η οποία αποτελεί βάση της Μεσογειακής Διατροφής, και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναδεικνύεται με ταχείς ρυθμούς σε επενδυτικό προορισμό, αφού έχει τη δυνατότητα να καλύψει όλες τις ανάγκες των επισκεπτών της.
Ο κ. Τατούλης, αφού τόνισε την παραδοσιακή φιλοξενία των Πελοποννησίων προς τους επισκέπτες και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας, απηύθυνε πρόσκληση στους επαγγελματίες του τουρισμού και τους δημοσιογράφους που συμμετέχουν στην εκδήλωση να επισκεφθούν την Πελοπόννησο, να εξοικειωθούν με τις υποδομές, το φυσικό περιβάλλον της, να γευθούν τα παραδοσιακά ποιοτικά προϊόντα της, ώστε να βελτιώσουν το προσφερόμενο τουριστικό τους προϊόν.
Ειδική αναφορά έκανε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα της Πελοποννήσου, καθώς εκεί εντοπίζονται τα μεγαλύτερα θέατρα της αρχαιότητας, αλλά και η Αρχαία Ολυμπία, στοιχεία τα οποία αποτελούν τη βάση συγκρότησης του Ελληνικού πολιτισμού.  

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τη λίστα μέτρων του κ. Βαρουφάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Συνέχεια ψεμάτων. 
Ο κ. Τσίπρας έλεγε: Τέρμα το μνημόνιο, τέρμα η αξιολόγηση.
Χθες, ο κ. Βαρουφάκης υπέγραψε και μνημόνιο και αξιολόγηση.
Προτείνοντας μάλιστα στην τρόικα, την πρώτη λίστα μέτρων, ώστε να αξιολογηθεί η κυβέρνηση και να πάρει μέρος της δόσης από το μνημόνιο.
Και όχι μόνο αυτό.
Το πλεόνασμα για το 2015, που επρόκειτο να κατεβάσουν από το «τοξικό και μη εφικτό» 3%, το ανεβάζουν τώρα στο 3,9%!
Τα επόμενα ψέματα αύριο…

Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ζητά ο Αντώνης Σαμαράς για να μείνει η χώρα στο Ευρώ

samaras-antonisΤην ώρα που οι Ευρωπαίοι δανειστές σφίγγουν την θηλιά της ρευστότητας στο λαιμό της Ελλάδος, ο Αντώνης Σαμαράς, με συνέντευξή του στο Bloomberg, κάνει σημαντική παρέμβαση-δήλωση, υπογραμμίζοντας ότι είναι έτοιμος να μπει σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, προκειμένου να μην βγει η χώρα από το Ευρώ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



Η χώρα βρίσκεται υπό συνεχή κατάληψη. Η δημόσια ασφάλεια απειλείται καθημερινά.
Από τον πολύ… «διάλογο με τους κουκουλοφόρους», έχασαν τον έλεγχο στα Πανεπιστήμια, ανέχονται επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, δεν μπορούν να προστατέψουν τη χώρα από τα κύματα λαθρομεταναστών που πολλαπλασιάζονται.
Δεν μπορούν να προστατέψουν ούτε τη Βουλή.
Δεν συμφωνούν μεταξύ τους, αν η εισβολή αναρχικών στη Βουλή είναι «πρόκληση για τη Δημοκρατία» ή «ειρηνική διαμαρτυρία».
Τώρα βεβηλώνεται και ο χώρος στον Άγνωστο Στρατιώτη! Αν είναι δυνατόν!
Τυφλωμένοι από τις ιδεοληψίες τους, επανέφεραν την ανασφάλεια, όχι μόνο στην αγορά, αλλά και στον απλό πολίτη.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘ. ΤΟΜΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας Φ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ & ΤΟΥ ΥΠΕΥΘ. ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ



http://paspif.gr/wp-content/uploads/2010/11/agenakis.jpghttps://pbs.twimg.com/profile_images/2157475071/mikri_gia_facebook.png 
Η Υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας κα Φωτεινή Αραμπατζή και ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με τις καταστροφές που υπέστη ο Νομός Σερρών από τις πρόσφατες πλημμύρες, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

Ένα μήνα μετά την τεράστια πλημμυρική καταστροφή, που υπέστη ο Νομός Σερρών και η οποία δυστυχώς εξελίσσεται επιδεινούμενη, η Κυβέρνηση θα πρέπει να περάσει από τις γενικόλογες διαπιστώσεις και τις «επισκέψεις εργασίας» σε μέτρα ανακούφισης των πληγέντων αγροτών, αποκατάστασης και ενίσχυσης των υποδομών της περιοχής.
Καλούμε, λοιπόν, την Κυβέρνηση να απαντήσει:

  • Πως θ’ αποκαταστήσει την τεράστια απώλεια εισοδήματος των πληγέντων αγροτών- ενός κατ’ εξοχήν αγροτικού Νομού- που λόγω ανώτερης βίας δεν θα μπορέσουν φέτος να καλλιεργήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους;
  • Υπάρχει σχέδιο αναζήτησης σχετικών ευρωπαϊκών πόρων και ενεργοποίησης του μέτρου de minimis των κρατικών ενισχύσεων;
  • Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί προς την Ε.Ε. ώστε να μη χαθούν οι ενισχύσεις, αλλά και όλα τα αγροτοπεριβαλλοντικά προγράμματα, που δικαιούνται οι αγρότες λόγω αδυναμίας καλλιέργειας τη στιγμή μάλιστα, που η φετινή χρονιά είναι καθοριστική για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της επόμενης πενταετίας στη νέα ΚΑΠ;
  • Πως θ’ αντιμετωπίσει το ζήτημα της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος, δεδομένου ότι οι βαμβακοπαραγωγοί φέτος, και αν ακόμη καλλιεργήσουν, δεν θα πετύχουν τις προβλεπόμενες στρεμματικές αποδόσεις;
  • Θα υπάρξει μέριμνα ρύθμισης οφειλών των πληγέντων αγροτών ως προς τις δανειακές τους υποχρεώσεις;
  • Θα δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες Δήμους, αλλά και στους κατά τόπους ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ για την αποκατάσταση των ζημιών, που έχουν υποστεί στις δημόσιες υποδομές τους; (επαρχιακό - αγροτικό οδικό δίκτυο, αρδευτικά δίκτυα, αντλιοστάσια)
  • Είναι η Κυβέρνηση αποφασισμένη να συνδράμει την αναγκαία αντιπλημμυρική θωράκιση του ποταμού Στρυμόνα και της λίμνης Κερκίνης για να αποφευχθούν τα χειρότερα;
  • Πέρα από τις γενικόλογες υποσχέσεις, υπάρχει έστω και μια εκτελεσμένη απόφαση, που να αφορά έστω ένα από τα παραπάνω;