Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΩΡΑ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhM0K-BPpcGPpEU9UcZgMq9UZv0vSDd8V1b8iARnSFn_uDWkr1yStOqIyzMUex16XSI1w4AWftj0sEPwSYKACPEMPhAyqNfbM8OFeePF0UzVKjusqnQcQCUPFhYpDM7BRTu3A-XGRbcn9A/s1600/parakato.gr.jpg 
Στις 26 του μήνα αναρτήσαμε σαφείς ερωτήσεις, προκειμένου να ενημερωθούμε εμείς και όλη η τοπική κοινωνία τι ακριβώς γίνεται στο ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ. Μας φαίνεται παράξενο, που ενώ περιμέναμε να πει κάτι ο κ. Δήμαρχος, πήραμε απάντηση -αυτόβουλα;- από τον κ. Ζάρρο.  
Κατ’ αρχήν, επαληθεύεται ότι έγινε πράγματι διαπαραταξιακή συνάντηση με τους δημάρχους Ξυλοκάστρου και Κιάτου (συγνώμη κάναμε λάθος) όχι στις 22 αλλά στις 20 Μάρτη!
Σ’ αυτή λοιπόν, που ούτε όργανο είναι, ούτε αποφάσεις μπορεί να λάβει, συζητήθηκε το θέμα μεταφοράς απορριμμάτων από το Κιάτο στο ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ!
Ο κ. Ζάρρος μας απαντάει ότι παραμένουν οι «κόκκινες γραμμές» και ότι δεν συμφωνήθηκε κάτι έξω από τα προβλεπόμενα. Στα προβλεπόμενα όμως δεν υπάρχει η αναφορά μόνο στην ποσότητα των 12.500 τόνων το χρόνο, αλλά μεταξύ άλλων και στην προέλευσή τους. Και στο σημείο αυτό: η Δημοτική Ενότητα Φενεού δεν περιλαμβάνει ολόκληρο το Δήμο Σικυωνίων, άρα και το Κιάτο, όπως ισχυρίζεται ο κ. Ζάρρος.
Επιμένουμε, ότι τήρηση της νομιμότητας και των προδιαγραφών σημαίνει: ο ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ  μπορεί να δέχεται μόνο τα απορρίμματα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και της Δημοτικής Ενότητας Φενεού και όχι του Κιάτου, του Βέλου και άλλων παραπέρα. Αυτό προκύπτει από τις ισχύουσες νομοθετικά «γραφές» και από όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες (Υπουργείο – Περιφέρεια κλπ) όταν χρειάσθηκαν και προφορικές εξηγήσεις.
Η Περιβαλλοντική Μελέτη, οι περιβαλλοντικοί όροι και οι θεσμοθετημένες προδιαγραφές και κανονισμοί ορίζουν με σαφήνεια τις ποσότητες υποδοχής απορριμμάτων του ΧΥΤΑ, την ποιότητα τους, την προέλευσή τους, τον τρόπο επεξεργασίας τους στο ΧΥΤΑ καθώς και τα αρμόδια όργανα εφαρμογής και εποπτείας των παραπάνω δράσεων.
Είναι πολύ εύκολο κατά συνέπεια να ελέγξεις τα απορριμματοφόρα οχήματα, με τον αριθμό κυκλοφορίας και τα φύλλα πορείας (προέλευση – φορτίο – αποκομιδή – χρόνοι), αν στο ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ φθάνουν μόνο τα οχήματα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και το ένα όχημα προερχόμενο από την Δημοτική Ενότητα Φενεού.
Καλούμε τον κ. Δήμαρχο, λόγω της σοβαρότητας του θέματος και του επείγοντος, να καλέσει άμεσα ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο και να θέσει το θέμα πρώτο στην Ημερήσια Διάταξη.
Να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο.
Ας μην ξεχνάμε ότι η πρόσφατη παράνομη απόφαση του κ. Διδασκάλου (την οποία προς τιμή τους δεν είχαν προσυπογράψει, όπως προβλέπεται, οι αρμόδιες υπηρεσίες) για την μεταφορά των απορριμμάτων της Τρίπολης στο ΧΥΤΑ της Φυλής κατ’ αρχήν και στο Ξυλόκαστρο εν συνεχεία, πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων.
Να ενημερωθούμε όλοι οι πολίτες, γιατί μπορεί το σύστημα να μην είναι εκείνο της άμεσης δημοκρατίας, να είναι αντιπροσωπευτικό και η κύρια ευθύνη να βρίσκεται στους εκπροσώπους, αλλά συνυπεύθυνοι κατά δεύτερο λόγο είμαστε και εμείς οι πολίτες για ό,τι συμβαίνει.
Για τους παραπάνω λόγους ρωτάμε τον κ. Η. Ανδρικόπουλο ως Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ, αρμόδιου για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ:
  • Έρχονται ή δεν έρχονται σκουπίδια από το Κιάτο στο ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ;
  • Στη Δημοτική Ενότητα Φενεού συμπεριλαμβάνεται ολόκληρος ο Δήμος Σικυωνίων;
  • Γνωρίζετε που πήγαν τα σκουπίδια, τα οποία τις προηγούμενες μέρες έφυγαν από το Κιάτο;
  • Πρόθεση σας είναι να έρθουν στο ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ τα σκουπίδια του Κιάτου;
Παράλληλα με το άμεσο πρόβλημα της μεταφοράς απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, θα πρέπει να συνεχιστεί η συζήτηση μέχρι τη λήψη σχετικών αποφάσεων, για τα θέματα του Τοπικού Σχεδίου, της διαλογής των απορριμμάτων στη πηγή, της επεξεργασίας τους, της ανακύκλωσης και της μετατροπής του ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ σε ΧΥΤΥ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία.
Τέλος, σ’ εμάς δεν αρέσουν αποφάσεις κλειστών δωματίων ή διαπαραταξιακών μη θεσμικών παρασυναγωγών και πιθανών παιχνιδιών.
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
                                                                           Μπούμης Θανάσης
                                                                    Τριανταφυλλοπούλου Πλουμίτσα
                                                                     Αρχιτέκτονες Μηχανικοί

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αναπληρωτή  Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Θεόδωρο Δρίτσα, με αφορμή την προσάραξη του επιβατηγού πλοίου «Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ» στην Κάσο.

http://www.thepressproject.gr/photos/620x360/gallery_1827_151_896051427355365.jpgΚατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αποκόλληση του πλοίου, αλλά και τα σχέδια που υπάρχουν για τη μεταφορά των επιβατών στους προορισμούς τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Μηταράκης εξέφρασε την ευχή να τελειώσει γρήγορα και ομαλά η περιπέτεια των 227 επιβατών και παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη να μη μείνουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση η Κάρπαθος, η Κάσος και η Χάλκη

Κυκλοφόρησε η εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ 80 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απόφαση της Περιφερειάρχη Αττικής να μεταφέρει 80 εκατ. από τα διαθέσιμα της Περιφέρειας στην Τράπεζα της Ελλάδος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:



Το δεκάλεπτο τηλεοπτικό μήνυμα της Νέας ΔημοκρατίαςΜε το πρόσχημα για καλύτερα επιτόκια, η Περιφερειάρχης Αττικής, με τις ψήφους μόνο της Παράταξής της, αποφάσισε τη μεταφορά 80 εκατ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας Αττικής (που ήταν κατατεθειμένα ύστερα από νόμιμες διαδικασίες σε διάφορες τράπεζες, Ν. 3852/2010) στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να μαζευτούν από την κυβέρνηση χρήματα.
Η απόφαση αυτή αφήνει έκθετη την ίδια, καθώς και όσους συνέπραξαν. Οι ευθύνες θα αναζητηθούν σύντομα. Η κα Δούρου, με τις αποφάσεις της, ξεκαθαρίζει προς όλους ότι έχει επιλέξει την κομματικοποίηση της Περιφέρειας Αττικής, ξεχνώντας ότι πρόκειται για αυτοδιοικητικό θεσμό. 

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜMATEIΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ




Από τη Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, για τις Κυβερνητικές μεθοδεύσεις στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το δεκάλεπτο τηλεοπτικό μήνυμα της Νέας ΔημοκρατίαςΜε μία τροπολογία που πέρασε νύχτα και δίχως προηγούμενη διαβούλευση με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρεί η κυβέρνηση να χειραγωγήσει τους ευρωπαϊκούς πόρους που προορίζονται για την Κοινωνική Πολιτική. Πιο συγκεκριμένα, παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης για εξαντλητική διαβούλευση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, πέρασε στο νόμο 4320/2015 για την ανθρωπιστική κρίση, το άρθρο 45, το οποίο αναφέρεται στη δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής στις τοπικές κοινωνίες με τρόπο περίεργο. Για το λόγο αυτό η ΚΕΔΕ, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την ανατροπή της νομοθεσίας (Ν. 3463/2006) και ζητά την απόσυρσή του.

Η τροπολογία αυτή δεν περιλαμβάνει κανενός είδους αιτιολόγηση που να δικαιολογεί τη νομιμότητά της, ενώ ήδη το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει αποφανθεί ενάντια στη φιλοσοφία της σε παρόμοιες υποθέσεις. Πιο συγκεκριμένα, με την υπ' αριθμόν 2007/2014 απόφαση του, έχει κρίνει πως δεν είναι δόκιμες οι προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Δήμων και Κοινωφελών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, διότι όπως υπογραμμίζει αυτές έχουν εμπορικό χαρακτήρα και επομένως η σύναψη τέτοιων συμβάσεων (κατά συνέπεια και με περιφέρειες), αντιστρατεύεται την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και νομολογία περί ανταγωνισμού.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών και Ανασυγκρότησης προφανώς το γνωρίζουν, αλλά επιμένουν να αγνοούν υπό το βάρος των εσωκομματικών πιέσεων που ασκούν εντός του ΣΥΡΙΖΑ αυτοδιοικητικά στελέχη προσκείμενα σε αυτόν.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία μέχρι σήμερα έχει αποδείξει πως είναι πέρα από κομματικές γραμμές και αγκυλώσεις, έχει ανάγκη από τη συνεννόηση, ώστε να σταματήσει οποιαδήποτε κίνηση έχει στόχο να εξυπηρετήσει μικροπολιτικούς σκοπούς, δημιουργώντας ταυτόχρονα ρήγμα στις σχέσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Η συνεννόηση είναι επ' ωφελεία όλων, Πολιτείας, Πολιτών και τοπικών κοινωνιών.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ-ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με το σημείωμα της κυβέρνησης και τις δηλώσεις Βαρουφάκη - Τσακαλώτου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Συνεχίζοντας την κωμωδία της «υπερήφανης» διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση απειλεί τώρα με χρεοκοπία την ίδια τη χώρα!
Όμως, η αυτοκτονία δεν μπορεί να είναι και απειλή.
Τους προτείνουμε να ξαναδιαβάσουν τι υπέγραψαν στις 20 Φεβρουαρίου στο Eurogroup

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - Επαφές της κυβέρνησης με τους έγκλειστους τρομοκράτες

ΕΡΩΤΗΣΗ

Στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
κ. Νίκο Παρασκευόπουλο


Θέμα: Επαφές της κυβέρνησης με τους έγκλειστους τρομοκράτες

Στις 24 Μαρτίου 2015, οι καταδικασθέντες τρομοκράτες για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Βασίλης Τζωρτζάτος, καθώς και όλοι οι έγκλειστοι της πτέρυγας Ε2 των φυλακών Δομοκού, με επιστολή τους στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» ζητούν από τους φυλακισμένους απεργούς πείνας που απαιτούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, να διακόψουν τις κινητοποιήσεις τους. Στην επιστολή τους αναφέρουν ότι «οι κινήσεις αυτές ζημιώνουν την προσπάθεια κατάργησης του επίμαχου νόμου από τη νέα κυβέρνηση». Μάλιστα, οι καταδικασθέντες τρομοκράτες διερωτώνται «γιατί ξεσηκώνονται οι κρατούμενοι, όταν για πρώτη φορά μία νέα κυβέρνηση υποστηρίζει μέτρα που οδηγούν προς την αντίθετη πορεία».
Επιπλέον, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασιλική Λέβα επισκέφθηκε τις φυλακές Δομοκού και το Νοσοκομείο Λαμίας για να συναντήσει το Δημήτρη Κουφοντίνα και άλλους έγκλειστους τρομοκράτες, να τους στηρίξει ψυχολογικά και να τους ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σχετικά με το νομοσχέδιο που θα προβλέπει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.      Διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση με τους τρομοκράτες, προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της και να χαράξει την πολιτική της στα θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη;

Η ερωτώσα βουλευτής

Ντόρα Μπακογιάννη 


Γραφείο Τύπου Ντόρας Μπακογιάννη

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Μετά από πέντε χρόνια άνισων αγώνων μερίδας του λαού  και την αποστράγγιση των Κρατικών Ταμείων η ύπουλα μεθοδευμένη χρεοκοπία της Ελλάδας αποτελεί εθνικό έγκλημα.
Με τρις ευρώ από την ΕΚΤ και δις ευρώ από το ΕΣΠΑ κάθε σκέψη και συζήτηση για απομόνωση της χώρας και φτωχοποίηση του λαού υποκρύπτει εθνικό ξεπούλημα σε σκοτεινές δυνάμεις με αντάλλαγμα.
Ο κ.Τσίπρας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας εδώ και δύο μήνες, αρνείται να κλείσει το διεθνές θέμα της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας για άγνωστους λόγους. Αρνείται και αυτός να μεταρρυθμίσει τη χώρα ουσιαστικά εις όφελος του λαού. Τι είναι αυτό που περιμένει και θεωρεί ότι ασκεί εθνική πολιτική στερεύοντας τράπεζες και αποθεματικά ταμείων και οργανισμών,  είναι άγνωστο και αν απαιτηθεί θα φανεί στο μέλλον.
Το εθνικό έγκλημα συγκάλυψης λαθρεμπόρων και μιζαδόρων οφείλει να τερματιστεί από κάποιον Έλληνα Πρωθυπουργό επιτέλους, υπηρετώντας την λαϊκή βούληση για ελευθερία και ανάπτυξη.
Αν δεν είναι αποφασισμένος ο κ.Τσίπρας με τους υπουργούς του να το πράξει με έργα και όχι μόνο με λόγια να παραμερίσει άμεσα για να βρει η ιστορία μας έναν άξιο αντικαταστάτη του. 
Η ρήξη δεν μπορεί να είναι με τους χρηματοδότες με το ζεστό ρευστό της ζωής μας αλλά με τις βδέλλες της ελληνικής οικονομίας και τον μαέστρο τους.
Η λίστα των μεταρρυθμίσεων πρέπει να έχει μαζί και τα κατασχετήρια της λίστας Λαγκάρντ αλλιώς ο λαός θα ταχθεί νομοτελειακά απέναντι στους Εφιάλτες της πατρίδας μας που θα τον οδηγήσουν στις ουρές των ΑΤΜ, στα δελτία της κατοχής και στους βασικούς μισθούς των υπολοίπων βαλκανικών χωρών.
Στείλτε τη λίστα και να είναι και καλογραμμένη, αλλιώς η εξαπάτηση της 25ης Ιανουαρίου 2015 θα θυμίσει γρήγορα τη δίκη του '22...
 
thedayaftergr.blogspot.gr