Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ο Αστέρας προηγήθηκε, αλλά ο ΑΠΟΕΛ το... γύρισε. Πάλεψε για το «διπλό» η ομάδα της Τρίπολης

Ο Αστέρας προηγήθηκε, αλλά ο ΑΠΟΕΛ το... γύρισε στο ΓΣΠ 
Λευκωσία, Κύπρος
Την εκτός έδρας ήττα με 2-1 γνώρισε ο Αστέρας Τρίπολης στο ΓΣΠ από τον ΑΠΟΕΛ για την 3η αγωνιστική του Europa League. Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη αν και προηγήθηκαν με 1-0 στο 8’ με γκολ του Λιούι στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το σκορ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Καβενάγκι με πέναλτι ισοφάρισε, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Καρλάο στο 59'.
Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και στην πρώτη φάση του αγώνα άνοιξε το σκορ! Στο 8’ ο Μπερτόγλιο από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας του ΑΠΟΕΛ κι ο Λιούι ανενόχλητος έκανε το 0-1.
Μετά το πρώτο τέταρτο ο αγώνας σταμάτησε για 10’ καθώς έπεσαν τα φώτα…
Στην επανέναρξη του αγώνα οι Αρκάδες παίζοντας έξυπνα έκλεισαν όλους τους χώρους και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με το 0-1, σε μία σέντρα η μπάλα βρήκε στο χέρι στου Γιάννου και ο Εσκόφ έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καβενάγκι και διαμόρφωσε το 1-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε πολύ επιθετικά κι έδειξε ότι πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Αρχικά στο 59΄έφτασε μία ανάσα από το γκολ, αλλά ο Θεοδωρόπουλος είπε όχι στην κεφαλιά του Εφραίμ κι έδιωξε σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στίλιτς, ο Καρλάο έπιασε την κεφαλιά κι έκανε το 2-1 για τον ΑΠΟΕΛ.
Οι παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι. Μπορεί να έδωσαν χώρο στον Αστέρα, αλλά ήταν αυτοί που είχαν πιο καθαρό μυαλό. Μάλιστα στο 64’ ο Πιατκόφσκι έχασε μοναδική ευκαιρία στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να κάνει το 3-1.
Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Αστέρας Τρίπολης ανέβασε την απόδοσή του, αλλά η ανορθόδοξη πίεσε που άσκησε στον ΑΠΟΕΛ δεν είχε αποτέλεσμα κι έμεινε έτσι το τελικό 2-1.
ΑΠΟΕΛ (Τιμούρ Κετσπάγια): Bάτερμαν, Αμορίν, Καρλάο, Αντωνιάδης, Αρτυματάς, Μοράις, Βινίσιους, Στίλιτς (87’ Αστίθ), Βάντερ (79’ Χαραλαμπίδης), Εφραίμ, Καβενάγκι (Πιατκόφσκι).
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Αλόκο, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Λούι, Δημούτσος (62’ Φερνάντεθ), Μπερτόλιο, Κουρμπέλης (74’ Λανθαρότε), Ιγκλέσιας, Μάσα (88’ Σκούρτης), Γιάννου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ