Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

"Ψέμα ΜΕ ουρά" στο Ξυλόκαστρο

Τετάρτη 26 Αυγούστου
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΩΡΑ 21.00

Θεατρική παράσταση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αναγέννησις» Ακράτας, «Ψέμα με ουρά».

Είσοδος 10Ε/7 Ε μαθητές,φοιτητές και άνεργοι


Την ξεκαρδιστική κωμωδία του Anthony Neilson «Ψέμα με ουρά» παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ, Ακράτας.  Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Παναγή Παναγόπουλου  και σκηνοθεσία Παναγιώτη Μαρίνου και αποτελεί ακόμα μία παραγωγή του Συλλόγου, μετά την  μεγάλη επιτυχία της «Αυλής των θαυμάτων», που βγαίνει σε περιοδεία.
« Οι Αστυνόμοι  Γκόμπελ και  Μπλάντ  έχουν  ένα  τελευταίο  καθήκον  προτού επιστρέψουν στα σπίτια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Μόνο που αυτό   που  πρέπει  να  κάνουν  κάθε   άλλο  παρά  στο  πνεύμα  των   ημερών  ταιριάζει. Πρέπει να ανακοινώσουν σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι άσχημα νέα.  Κανείς από τους δύο δεν θέλει να το κάνει.  Το σοκ της είδησης μπορεί να αποβεί μοιραίο για τους ηλικιωμένους.  Μπορεί κα να μη θέλουν να μάθουν. Οι δύο αστυνομικοί όχι μόνο δεν πετυχαίνουν τον σκοπό τους αλλά προκαλούν και μια σειρά παρεξηγήσεις παρασύροντας τον ιερέα, τους γείτονες κι ένα τσιουάουα.»
Το «Ψέμα με ουρά» είναι γεμάτο  ψέματα, άσχημα νέα  και «καλή καρδιά». Είναι ίσως η πιο  γλυκιά μαύρη κωμωδία που έχει ανεβάσει η θεατρική ομάδα της Αναγέννησης.
Το έργο πρωτοπαίχτηκε στο Royal Court Theatre του Λονδίνου , το 2002.

Στο έργο υπάρχουν φράσεις ακατάλληλες για ανηλίκους.