Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ανασχηματισμός από Δευτέρα και κάλπες το φθινόπωρο

Ανασχηματισμός από Δευτέρα και κάλπες το φθινόπωρο 
Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Ανασχηματισμό μετά τη Δευτέρα και κάλπες αρχές φθινοπώρου, μετά την υπογραφή συμφωνίας με τους δανειστές και την ψήφιση των μέτρων προβλέπει ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού μετά τη μίνι-ανταρσία στη Βουλή.
Ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά το αποτέλεσμα, στο γραφείο του στη βουλή τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, ο οποίος συνοδευόταν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Νικολόπουλο.
Ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για την επιτυχία του να κρατήσει συμπαγή την ΚΟ του κόμματός του, αλλά και για την εν γένει συμπεριφορά του το τελευταίο διάστημα.
Ο πρωθυπουργός, αντιθέτως, εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από την στάση των δύο υπουργών Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Στρατούλη που διαφοροποιήθηκαν κατά την ψηφοφορία.
Μετά την πράξη τους αρχικά σκέφθηκε να ζητήσει ο ίδιος τις παραιτήσεις τους, πλην όμως τελικά αποφάσισε να μην πυροδοτήσει εξελίξεις έως και τη Δευτέρα, προκειμένου να επικεντρωθούν όλες οι δυνάμεις στην επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής αύριο.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη ενημερώσει τους συνομιλητές του ότι θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης αρχές της εβδομάδος ενώ στην ατζέντα του υπάρχουν πια οι πρόωρες κάλπες για αρχές φθινοπώρου.
Ιδιαίτερα ενοχλημένος φέρεται ο πρωθυπουργός και με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη στάση που αυτή κράτησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης και της ψηφοφορίας για την κυβερνητική πρόταση προς τους δανειστές.
Στο θέμα της προέδρου της Βουλής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις.

Πηγή: real.gr