Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Πάνος Καμμένος: "Ντρέπομαι για το αγγλικό κείμενο - Θα ψηφίσουμε αντισυνταγματικές διατάξεις

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής παραδέχθηκε πως πολλές από τις διατάξεις που έχει η ελληνική πρόταση είναι αντισυνταγματικές, αλλά όπως επεσήμανε, με βαριά καρδιά θα υπερψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης.
Ο κ. Καμμένος δήλωσε πως εάν μπορούσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσουν με γνώμονα τη συνείδησή του θα ακουγόταν ένα βροντερό ΟΧΙ.

Ωστόσο, ενώ παραδέχθηκε πως ντρέπεται που το κείμενο που θα ψηφίσουν είναι στα αγγλικά και έκανε λόγο για αντισυνταγματικές διατάξεις που καλούνται να ψηφίσουν, παρόλα αυτά ξεκαθάρισε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα υπερψηφίσουν την πρόταση με βαριά καρδιά.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε θα υπερψηφίσουν την ελληνική πρόταση, γιατί δεν μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του το βάρος του εθνικού διχασμού, και του εμφυλίου πολέμου.

Πέρα από αυτά ο κ. Καμμένος δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και στον υπουργό Οικονομικών, κ. Τσακαλώτο για τα εξοπλιστικά προγράμμα, λέγοντας πως η διευκρίνιση του υπουργού πρέπει να αφορά τη περικοπή στα εξοπλιστικά κατά 100 εκατομμύρια ευρώ το 2015, στα 200 εκατομμύρια ευρώ το 2016 και σε καμία περίπτωση δεν αφορά περικοπές προσωπικού ή μισθών. Για αυτό εγγυήθηκε προσωπικά ο ίδιος πως δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί.