Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Υπερψηφίστηκε η συμφωνία 251 ΝΑΙ , 32 ΟΧΙ , 8 ΠΑΡΩΝ- 17 διαρροές στο κυβερνητικό στρατόπεδο , Ο Τσίπρας έχασε τη δεδηλωμένη - Κορυφαία στελέχη απέναντι στην κυβέρνηση

Με ευρεία εντολή 251 «ναι» έναντι 32 «όχι» και 8 «παρών» από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξουσιοδοτήθηκε από τη Βουλή να διαπραγματευτεί με βάση την ελληνική πρόταση τους τελικούς όρους της συμφωνίας με τους δανειστές.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής «όχι» ψήφισαν η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Ελένη Ψαρρέα. «Παρών» ψήφισαν οι Αγλαΐα Κυρίτση, Δημήτρης Στρατούλης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας, Κώστας Λαπαβίτσας, Ιωάννα Γαϊτάνη, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Στάθης Λεουτσάκος.
Δεν απάντησε στην πρώτη ανάγνωση του ονόματός της η βουλευτής Κοζάνης ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή.
Μετά την ονομαστική ψηφοφορία η ελληνική πρόταση έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία με 251 ΝΑΙ, 32 ΟΧΙ και 8 βουλευτές να δηλώνουν παρών. Αυτό σημαίνει πως ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος παίρνει την εξουσιοδότηση για να διαπραγματευτεί το Σάββατο με τους δανειστές, αλλά η κυβέρνηση βγαίνει από αυτή τη διαδικασία με σοβαρότατα τραύματα και ένα μεγάλο ρήγμα.