Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΔΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΣΤ. ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (ΔΕΠΕΝΕ)



http://www.e-typos.com/files/1/2014/12/22/kalafatis16.jpgΟ Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, για την κυβερνητική απόφαση σύστασης Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων (ΔΕΠΕΝΕ), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο. Ζητά πρώτα να κάνει μια εταιρεία και μετά να κάνει τη συμφωνία, για την ίδρυσή της.
Γιατί όμως θα πρέπει να ιδρύσει μια καινούργια εταιρία;
Όταν υπάρχουν ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, ποιος είναι ο λόγος να δημιουργήσει άλλη μία εταιρία με ακριβοπληρωμένο διευθύνοντα σύμβουλο και αμειβόμενο διοικητικό συμβούλιο;
Εκτός κι αν η κυβέρνηση θέλει να ιδιωτικοποιήσει πλήρως ΔΕΣΦΑ και ΔΕΠΑ και θέλει να ανοίξει ένα μαγαζί που να αναλάβει τις επενδύσεις του τομέα.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δημιουργήσει μια εταιρία για να διορίζει τα επτά μέλη του Δ.Σ. και να προσλαμβάνει, εκτός ΑΣΕΠ, 5, 10, 50, 100 εργαζόμενους ανάλογα με το κριτήριο του διορισμένου προέδρου και του διορισμένου διοικητικού συμβουλίου».