Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ



http://www.creteplus.gr/assets/pages/7e502-avgenakis2_(1).jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με τις συνεχιζόμενες δεσμεύσεις διαθεσίμων οργανισμών του Δημοσίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα λόγω της χρηματοδοτικής ασφυξίας και της έλλειψης ρευστότητας που η ίδια έχει προκαλέσει, επιχειρεί έναν εσωτερικό δανεισμό δεσμεύοντας τα διαθέσιμα Ταμείων, ΔΕΚΟ και άλλων δημόσιων Οργανισμών.
Μετά τις δεσμεύσεις των διαθεσίμων από ΟΠΕΚΕΠΕ, Περιφέρεια Αττικής, ΟΑΕΔ, ΕΕΤΤ, σειρά έχουν η Αττικό Μετρό και οι Κτηριακές Υποδομές!
 Η κυβέρνηση βάζει «χέρι» στα 400 εκ. από την Αττικό Μετρό Α.Ε. που προορίζονται για την επέκταση του δικτύου προς τον Πειραιά και τη βασική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης.
Την ίδια στιγμή, επιχειρεί να βάλει «χέρι» και στα διαθέσιμα της «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.», χρήματα που προορίζονται για την ανέγερση και βελτίωση σχολείων.
Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει:
- Πότε θα επιστρέψει τα χρήματα που δεσμεύει;
- Η χρήση κοινοτικών κονδυλίων για την αγορά repos είναι σύννομη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία;
- Γιατί δημιουργεί συνθήκες αντιπαράθεσης με την ΕΤΕπ και τους εταίρους, δεσμεύοντας ευρωπαϊκά χρήματα που προορίζονται για επενδύσεις;»