Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

H παράδοση συνεχίστηκε και φέτος. Η Ελλάς Βέλου νίκησε με 1 – 0 τον Αστέρα , στο Δερβένι

B8xjv94x
Η παράδοση που θέλει τον Αστέρα Δερβενίου να φεύγει από το Βέλο με θετικά αποτελέσματα (νίκες και ισοπαλίες) και την Ελλάδα Βέλου να φεύγει νικήτρια από το Δερβένι συνεχίστηκε και φέτος. Η Ελλάς νίκησε με 1 – 0 τον Αστέρα και αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη φορά στο ‘Κώστας Βυζάς’.

Vh6osndv Ο Αστέρας δεν ήταν κατώτερος της αντιπάλου του. Είχε δοκάρι στο 0 – 0 και μετά το τέρμα που δέχτηκε στο 75’, έκλεισε για τα καλά την Ελλάδα στα καρέ της, δεν του δόθηκε πέναλτι και είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Η Ελλάς έκανε ένα πολύ ώριμο αγώνα, ήταν καλύτερη στο α’ μέρος και πολύ τυχερή στο νικητήριο τέρμα της, καθώς η μπάλα μετά την απόκρουση του Ρουμελιώτη πήγε στον Αράπι που βρισκόταν μεταξύ τριών αντιπάλων του.
AactbcfcΣτο α’ μέρος η Ελλάς μπλόκαρε πολύ καλά, με διαρκή προσωπικά μαρκαρίσματα τους μέσους του Αστέρα και έτσι σταμάτησε την καλή κυκλοφορία της μπάλας που είναι το συνηθισμένο παιχνίδι του Αστέρα. Η μπάλα κατά κανόνα παιζόταν στο μισό γήπεδο, με τον Αστέρα να ασφυκτιά για να βγάλει σωστά τη μπάλα στην επίθεσή του. 

S79gpvdl Όμως και η Ελλάς δεν έκανε ευκαιρίες, παρά μόνο σε δύο φάσεις : η πρώτη στο 15’ ο Λεντέρης ξέφυγε από τον επανεμφανισθέντα, μετά από καιρό, Μπάκα που έχασε τη μπάλα σε εύκολη φάση, αλλά το γύρισμά του στον αμαρκάριστο Αράπι κόπηκε με υπερένταση από τον Μετεβελή και η δεύτερη στο 35’ όταν σε σέντρα του Πολυδωρόπουλου, ο Αράπι σηκώθηκε ανενόχλητος περίπου στο σημείο του πέναλτι και έπιασε κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
CshqvvpoΟ Αστέρας δεν είχε κάποια αξιόλογη επιθετική ενέργεια, που να ανησύχησε τον τερματοφύλακα Κουρούμαλη.
Το β’ μέρος ξεκίνησε με ένα εξαιρετικό σουτ του Αντωνόπουλου μετά από κομπίνα σε φάουλ, που ο Κουρούμαλης εκτινάχθηκε για να αποκρούσει χαμηλά στη γωνία του, με τους επιθετικούς του Αστέρα να μην εκμεταλλεύονται την ασταθή απόκρουσή του. 
Cplp6g6x
LiswwbshΣτο 57’ ο Λεντέρης κέρδισε άλλη μια μπάλα από τον Μπάκα, αλλά ο Κλαδάκης, που δέχτηκε το γύρισμά του, αστόχησε από εξαιρετική θέση. Στο επόμενο λεπτό ο Αλούσι κτύπησε κόρνερ και ο Σιδέρης κέρδισε στον αέρα συμπαίκτες και αντιπάλους και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η Ελλάς απάντησε στο 63΄με άλλη μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Τάλιος σούταρε δυνατά ένα φάουλ, μετά από κομπίνα με τον Κλαδάκη, ο Ρουμελιώτης απέκρουσε χαμηλά στην αριστερή του γωνία, με την μπάλα να καταλήγει στον Λέντερη που πλασάρε άστοχα από πολύ κοντά. Στο 73’ σε κάθετη πάσα του Αντωνόπουλου, που έπαιζε με ιδιαίτερο πάθος, ο Σιδέρης δεν μπόρεσε να πλασάρει πάνω από τον εξερχόμενο Κουρούμαλη, ο οποίος και απέκρουσε.
1eosd3ey
Ul1dhmvrΣτο 75’ η Ελλάς πέτυχε το μοναδικό τέρμα του αγώνα, όταν σε πλάγιο φάουλ ο Κλαδάκης ελίχτηκε στ’ αριστερά και σέντραρε στη μικρή περιοχή, όπου ο Τάλιος έπιασε καρφωτή κεφαλιά, με τον Ρουμελιώτη να αποκρούει εντυπωσιακά, τη μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και να επιστρέφει στον Αράπι που, μεταξύ τριών αμυντικών, να τη στέλνει με κεφαλιά στα δίχτυα.
Στο 79’ ο Βασιλάρης, μέσα στην περιοχή συνθλίβεται από τους Σαββίδη και Νάκο και δεν προλαβαίνει τη μπάλα, με το διαιτητή να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί. Βλέπετε ο Βασιλάρης δεν … μάτωσε για να πάρει πέναλτι….. Θα το ξέρουμε για μιαν άλλη φορά !!
Lqoviudv Στο 81’ ο Σιώζος ξεφεύγει από τ’ αριστερά και γυρίζει στον αμαρκάριστο Ταμπουράκη, που από τη μικρή περιοχή και απέναντι από τον Κουρούμαλη, σούταρε αδέξια και πολύ πάνω από το δοκάρι. Στο 90’ ο Αντωνόπουλος ξεκίνησε μια κούρσα από το κέντρο του γηπέδου και πέρασε κατά μέτωπο τρεις αντιπάλους του, αλλά φθάνοντας στη  γραμμή της περιοχής φάτσα με την εστία, σούταρε δυνατά, αλλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Gkd4krhvΣτο 91’ σε κόρνερ της Ελλάδας, ο Α. Σούλι βγάζει τον Μετεβελή από τη τροχιά της μπάλας και εκείνος ακολούθως τον κρατά εμφανώς από τη φανέλα. Ή σφυρίζεις επιθετικό φάουλ ή σφυρίζεις πέναλτι….
Συμπερασματικά ο αγώνας, όπως εξελίχθηκε, ήταν για ισοπαλία. Όμως η Ελλάς παρουσιάστηκε με παίκτες ποιο φρέσκους και αγωνιστικούς, που στο τέλος ανταμείφτηκαν με τους βαθμούς της νίκης. 
V3xt1tygΟ Αστέρας καλείται, με τον νέο προπονητή του κ. Κουρούπη, να συμμαζέψει τα λάθη του και να επαναπροσανατολίσει τους στόχους του για τις λίγες αγωνιστικές που απέμειναν.
Ο διαιτητής κ. Ι. Κακριδής ελέγχεται για τις δύο προαναφερόμενες φάσεις των πέναλτι. Είναι όμως τόσο σημαντικές οι φάσεις αυτές, κυρίως εκείνη στο πέναλτι υπέρ του Αστέρα που ενδεχομένως θα ισοφάριζε, που αμαυρώνουν την κατά τ’ άλλα καλή διαιτησία σου. Οι βοηθοί του κ.κ. Σεφέρης και Ντέμσιας ήταν εξαιρετικοί.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Ρουμελιώτης, Κουτρούλης (66’ Τάφα), Μπάκας, Μετεβελής, Βασιλάρης, Μαστρογιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Αλούσι, Σιδέρης, Ταμπουράκης, Πεθαίνος (66’ Σιώζος).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: