Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Super League: Αρχίζουν τα ματς!

Super League: Αρχίζουν τα ματς! | onsports.gr

Κανονικά θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις της 11ης αγωνιστικής καθώς η κοινή επιθυμία των ομάδων έκαμψε τις όποιες αντιρρήσεις της ΕΠΟ
Το «πράσινο» φως για την διεξαγωγή των αναμετρήσεων της 11ης αγωνιστικής όπως ήταν κανονικά προγραμματισμένες άναψε η ΕΠΟ στην συνεδρίαση που έλαβε χώρα την Τετάρτη (19/11), όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας λαμβάνοντας υπόψη την αντίθεση στο μέτρο της ματαίωσης των πρωταθλημάτων που εξέφρασαν όλες ομάδες ασχέτως κατηγορίας, αποφάσισαν τελικά να ορίσουν κανονικά διαιτητές για τα προσεχή παιχνίδια στη Super League,  Football League και Γ' Εθνική. Συνεπώς, οι ομάδες καταστρώνουν πλέον τα πλάνα τους περιμένοντας απλά την επίσημη απόφαση που θα δίνει το έναυσμα για αγωνιστική δράση το προσεχές σαββατοκύριακο (22-23/11).
Αναλυτικά το πρόγραμμα της Super League έχει ως εξής:
Σάββατο 22/11
15:00 Πλατανιάς - Πανιώνιος
17:15 Πανθρακικός - Ατρόμητος
19:30 Ξάνθη - Ολυμπιακός
Κυριακή 23/11
15:00 Παναθηναϊκός - Εργοτέλης
17:15 Βέροια - Καλλονή
17:15 Νίκη Βόλου - Λεβαδειακός
17:15 ΟΦΗ - Κέρκυρα
19:30 Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ
Δευτέρα 24/11
19:30 Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα

 Football League 
Αναλυτικά οι αγώνες
Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014
Football League
18:00 Φωκικός - Ηρακλής
Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Football League
15:00 Ερμιονίδα - Ηρακλής Ψαχνών
15:00 Επισκοπή - Φωστήρας
15:00 ΑΟΤ Αλίμου - Χανιά
15:00 Καλλιθέα - Αχαρναϊκός
15:00 Αναγέννηση Καρδίτσας - Λαμία
15:00 Εθνικός Γαζώρου - Ζάκυνθος
15:00 Αγροτικός Αστέρας - Αιγινιακός
18:00 Παναχαϊκή - ΑΕΚ
Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014
Football League
18:00 Παναιγιάλειος - Απόλλων Σμύρνης
21:30 Λάρισα - Τύρναβος
Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014
Football League
15:00 Πιερικός - Ολυμπιακός Βόλου

O Αστέρας Δερβενίου υποδέχεται το Σάββατο τον Σ.Φ.Ο Λουτρακίου για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας.

 
O Αστέρας Δερβενίου υποδέχεται το Σάββατο τον Σ.Φ.Ο Λουτρακίου για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας.

Περιπέτεια υγείας για τη Μαρία Σπυράκη


Maria-SpyrakiΜία περιπέτεια με την υγεία της, ευτυχώς, όχι σοβαρή, είχε την Τετάρτη η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.
Η κα. Σπυράκη αισθάνθηκε μία αδιαθεσία στη διάρκεια παρέμβασής της στην ολομέλεια της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και διακομίστηκε άμεσα σε νοσοκομείο των Βρυξελλών.
Η κ. Σπυράκη ζήτησε αρχικά τη βοήθεια των γιατρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις στο νοσοκομείο και οι γιατροί της συνέστησαν ξεκούραση.
Όπως ανακοινώθηκε η ευρωβουλευτής θα επιστρέψει στα καθήκοντά της, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, την ερχόμενη Δευτέρα.

Απορρίπτει (ξανά) κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κουτσούμπας

koutsoumpas

Κατηγορηματικά αντίθετος σε οποιαδήποτε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM.
«Δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση ταύτισης ούτε στα μεγάλα ούτε στα μικρά. Δε μπορέσαμε να συμφωνήσουμε ούτε στα 751 ευρώ για τον κατώτατο μισθό», είπε χαρακτηριστικά.
Ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος προέβλεψε ακόμη ότι με βάση τα ως τώρα δεδομένα «μάλλον το Μάρτιο θα πάμε σε εκλογές γιατί δε φαίνεται να συγκεντρώνονται οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή».
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνάντησης Σαμαρά – Τσίπρα είπε: «Δε βλέπω γιατί δε μπορεί να γίνει μια συζήτηση ανάμεσα σε Σαμαρά και Τσίπρα καθώς οι διαφορές ανάμεσά τους έχουν περιοριστεί πολύ. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν δύο διαφορετικά μονοπάτια μόνο που το μονοπάτι της ΝΔ μας οδηγεί κατευθείαν στο γκρεμό ενώ το μονοπάτι του ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί στο γειτονικό βάλτο και αυτό είναι ακόμη πιο επικίνδυνο».

ysterografa.gr

Μαξίμου και ΝΔ δεν θέλουν να… νομιμοποιήσουν τον Τσίπρα

samarasmaximou

Πηγές του Μαξίμου, αλλά και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος φαίνεται πως απορρίπτουν –για την ώρα τουλάχιστον- το ενδεχόμενο συνάντησης του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.
Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνου Σκουρλέτη έφεραν το θέμα στο προσκήνιο, ωστόσο, στο Μαξίμου δεν αρέσουν οι προϋποθέσεις που θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Η βασική αντίδραση δεν έγκειται τόσο στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει στο ίδιο τραπέζι τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά στο ότι ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι μία τέτοια συνάντηση θα πρέπει να γίνει με στόχο “να προετοιμάσει μια σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να καθορίσει την προσφυγή σε κάλπες το συντομότερο δυνατό και να συμφωνήσει σε κοινή λύση για την προεδρική εκλογή”.
Από τη μεριά τους, συνεργάτες του Πρωθυπουργού σημειώνουν ότι “ο κ. Τσίπρας ζητά συνάντηση από τον κ. Σαμαρά για κομματικούς λόγους και μόνο για να θέσει το θέμα των πρόωρων εκλογών χωρίς να έχει διάθεση συνεννόησης για τα δύσκολα θέματα που έχει μπροστά της η χώρα”. Γι` αυτό και δεν θέλουν να ανοίξουν την πόρτα του Μαξίμου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, από την κυβέρνηση σημειώνουν πως με την ατζέντα που βάζει η Κουμουνδούρου, αν ο Αντώνης Σαμαράς δεχθεί τη συνάντηση, τότε θα νομιμοποιήσει τον κ. Τσίπρα στην συνείδηση των συντηρητικών ψηφοφόρων.
Στο μεταξύ, δηλώσεις για το θέμα έκανε στο Bήμα Fmκαι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος επισημαίνοντας επίσης πως θεωρεί αχρείαστη τη συνάντηση Σαμαρά – Τσίπρα.
«Βλέπουμε κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Παππάς, να λένε ότι ο κ. Τσίπρας θα συναντήσει τον κ. Σαμαρά για να του ζητήσει την παραίτησή του. Δεν έχει καμία λογική η συνεννόηση και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν πρόκειται να συναντηθούμε και να συνεννοηθούμε με ανθρώπους που στήνουν τον διχασμό και όλα αυτά είναι προφάσεις», σημείωσε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας.

υστερογραφα

Ο Τσίπρας λέει “ναι” στον Σαμαρά, αλλά… βάζει στο ράφι τον Βενιζέλο

Antonis-Samaras-Alexis-Tsipras

Ραγδαίες φαντάζουν πλέον οι πολιτικές εξελίξεις, στη σκιά του αδιεξόδου που έχει προκύψει ανάμεσα στην κυβέρνηση με την τρόικα, και σύμφωνα με πληροφορίες της “Καθημερινής”, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να καλέσουν σε συνάντηση τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον ενημερώσουν.
Σύμφωνα με τη ναυαρχίδα του Ομίλου Αλαφούζου, ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων στη διαπραγμάτευση με την τρόικα έχει προκληθεί εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, στον απόηχο της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσει για τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά να προκαλέσει πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο του 2015.
Μια ενδεχόμενη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της “Καθημερινής”, θα σημαίνει ότι ζούμε μέρες 2011, τότε που η κυβέρνηση Παπανδρέου κλυδωνιζόταν, και ο πρώην πρωθυπουργός υποχρεώθηκε τελικά να εγκαταλείψει το Μέγαρο Μαξίμου, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Λουκά Παπαδήμο, ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.
Στη σημερινή συγκυρία, μια κυβέρνηση χωρίς Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά φαντάζει… εξωπραγματική, και για τον λόγο αυτό είναι πλέον περίπου βέβαιο ότι η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές, προκειμένου να επιλυθεί το πολιτικό πρόβλημα.
Στην εξέλιξη της ημέρας, και στον απόηχο της αρνητικής στάσης που κράτησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη για το ενδεχόμενο μιας συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιθυμούσε να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, χωρίς όμως την παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

υστερογραφα

Η ΙΕΡΗ ΠΟΡΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

  Η Κόρινθος είναι το μεγάλο λιμάνι τού ελληνικού κλασικού κόσμου, ή καλύτερα τα λιμάνια, αφού η γεωγραφική θέση τής πόλης τής επιτρέπει να ελέγχει τούς δυο κόλπους, απ΄ τη μια και την άλλη μεριά τού Ισθμού της. Μέρος συνάντησης εμπόρων και ταξιδευτών Ανατολής και Δύσης, είναι και υποχρεωτικό πέρασμα για όλους εκείνους, που κινούνται ανάμεσα στη βόρειο Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Εμπόριο, οικονομικές και λιμενικές δραστηριότητες συμβάλλουν στο να γίνει η Κόρινθος μια πόλη ιδιαίτερα ζωντανή. Τα πλούτη των κατοίκων της, η πολυτελής και διεφθαρμένη ζωή τους είναι φημισμένα …σ΄ όλους τούς λαούς της Αρχαιότητας και, αν η φήμη τής Αθήνας είναι κυρίως πολιτική και πνευματική, τής Κορίνθου συνδέεται με την ηδονή και την ακολασία.
Όμως, η Κόρινθος αποτελεί κυρίως, για τούς αρχαίους και τούς συγχρόνους, την πόλη τής ιερής πορνείας. Πιθανόν οι εμπορικές σχέσεις, που η πόλη από νωρίς είχε με τις ασιατικές χώρες να εξηγούν την εγκατάσταση ιερόδουλων στην Ακροκόρινθο. Αυτή η συνήθεια, που έκανε διάσημη την Κόρινθο, εξαφανίζεται το...
Περισσότερα στο theancientweb.wordpress.com

Δελτίο τύπου 19-11-2014 για το Δημοτικό Συμβούλιο της 11/11/2014 - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

 


Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων της 11.11.14, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ έθεσε προ ημερησίας διατάξεως να συζητηθεί στο επόμενο ΔΣ με παρουσία εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων, το θέμα της σύνδεσης με αστική συγκοινωνία του προαστιακού και των συνοικιών Μπαθαρίστρα, Νεάπολη, Καλλιθέα, Φιλοθέη με το κέντρο της πόλης, που θα εξυπηρετήσει τους δημότες κατοίκους των συνοικιών, θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στην πόλη ,θα τονώσει την τοπική αγορά και θα ωφελήσει όλους ακόμα και τους ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι εκ πρώτης όψεως φαίνεται να μην ωφελούνται.

Σαφή απάντηση στο θέμα δεν πήραμε.

Θέσαμε επίσης το θέμα της μη σύννομης σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΑΕΚ και της καθυστέρησης από πλευράς δήμου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλωνεφαρμόζοντας την σχετική νομοθεσία. 

Πλήρη πρόταση για το θέμα κοστολογημένη μάλιστα , έχουμε αποστείλει στο δήμο την 27.10.14 με αριθμό πρωτοκόλλου 58378 και έχουμε δημοσιεύσει αμέσως μετά.

Στο θέμα της παράνομης λειτουργίας του στρατοπέδου ως κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών ψηφίσαμε ομόφωνα το ψήφισμα παρόλο ότι όλα τα προηγούμενα δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα για το δήμο. 

Προτείναμε  να στηριχθεί η δικαστική προσφυγή του Επιμελητηρίου Κορινθίας της ΟΕΒΕ και ΟΕΣΝΕ κατά της απόφασης του αρμοδίου υπουργείου ως παράνομης και να υπάρξει συνάντηση διαπαραταξιακής επιτροπής στον επίτροπο μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ όταν βρεθεί σύντομα στην Ελλάδα για να περιληφθεί η λύση του προβλήματος στο πλαίσιο της υπό διαμόρφωση μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Οι δημότες για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βλέπουν τις  ανακοινώσεις  στην ιστοσελίδα μας www.simmaxiapoliton.gr.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Αύριο η συνάντηση του Πελοπίδα Καλλίρη και της νέας διοίκησης των Κ.Ε.Κ

Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο 20/11/2014 και ώρα 7:00 μ.μ στο Κ.Ε.Κ της Κορίνθου μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη  και της νέας διοίκησης των Κ.Ε.Κ.

Οριστικό τέλος για Μπουραντά από Κοινωνία Αξιών μαζί με δημόσια συγγνώμη.

Οριστικό τέλος δίνει στην προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με την ίδρυση του κόμματος Κοινωνία Αξιών ο γνωστός καθηγητής και συγγραφέας Δημήτρης Μπουραντάς μετά την  εκλογική αποτυχία στις περασμένες ευρωεκλογές και την αδυναμία στη συνέχεια να βρεθεί λύση ευρύτερης συμπόρευσης δυνάμεων του κεντρώου χώρου.
Με δήλωσή του στην προσωπική του σελίδα ο διακεκριμένος καθηγητής εκφράζει την απογοήτευσή του για την αποτυχία, αποκαλύπτει πως αισθάνεται ξένος σε τούτη τη χώρα, ζητά ειλικρινά συγγνώμη από όσους έκανε να πιστέψουν ότι μπορεί να υπάρξει μια κοινωνία αξιών και δηλώνει ότι η σχέση του με το κόμμα ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ έχει τελειώσει οριστικά
Η δήλωση του προέδρου και ιδρυτή της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΞΙΩΝ έχει ως εξής:
ΑΜΕΣΩΣ μετά τη σαφή απόρριψη της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΞΙΩΝ στις εκλογές από την Ελληνική κοινωνία παραιτήθηκα από πρόεδρός της. Αισθάνομαι ξένος σε τούτη τη χώρα. H σχέση μου με την Ελληνική κοινωνία όπως και με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ έχει τελειώσει οριστικά.
Ζητώ συγνώμη διότι πίστεψα και έκανα και άλλους να πιστέψουν ότι μπορεί να υπάρξει μια κοινωνία αξιών. Έκανα λάθος παραδοχές. ΖΗΤΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ.

Ο αντιπρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών κ.Στέλιος Φενέκος σε επικοινωνία με το logiastarata.gr διευκρίνισε ότι η Κοινωνία Αξιών θα συνεχίσει τη λειτουργία της 19 Νοε 2014

Άμεσες ενέργειες για την φύλαξη του Μουσείου και του αρχαιολογικού χώρου Νεμέας ζήτησε ο Χρίστος Δήμας

 http://s.enet.gr/resources/2013-09/24-25-5--8-thumb-large.jpg
Την οριστική επίλυση των προβλημάτων φύλαξης του Μουσείου και γενικότερα του αρχαιολογικού χώρου της Νεμέας προκειμένου να παραμείνει λειτουργικός και ανοικτός προς τους επισκέπτες ζήτησε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας απευθύνοντας σχετική ερώτηση στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Συγκεκριμένα ο κ. Χρίστος Δήμας τονίζει πως ο αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας και αποτελεί πόλο προσέλκυσης χιλιάδων επισκεπτών ετησίως από την χώρα και το εξωτερικό. Ωστόσο, η ομαλή λειτουργιά του τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας της έλλειψης φυλάκων και για τον λόγο αυτό ο Βουλευτής Κορινθίας καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα και να διασφαλιστεί ότι το Μουσείο και ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνουν ανοικτά για τους επισκέπτες.
Συγκεκριμένα στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται:
Προς: τον κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
Θέμα: «Φύλαξη και ομαλή λειτουργία Μουσείου και αρχαιολογικού Χώρου Νεμέας»
Ο αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Η ύψιστη σπουδαιότητα του Μουσείου της περιοχής και των χώρων όπως ο ναός του Δία και το Στάδιο συνιστούν πόλο προσέλκυσης χιλιάδων επισκεπτών ετησίως από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθιστώντας τη περιοχή μία από τις πολιτιστικά σπουδαιότερες στην Ελλάδα.
Εντούτοις, η ομαλή λειτουργιά του χώρου τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας της έλλειψης φυλάκων. Είναι χαρακτηριστικό πως τη τρέχουσα περίοδο ολοκληρώθηκαν δίχως μέχρι σήμερα να ανανεωθούν οι συμβάσεις του προσωπικού φύλαξης του Μουσείου με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μείνει κλειστό για τους επισκέπτες και η χώρα να μην προβάλει και αξιοποιεί έναν πολύτιμο αρχαιολογικό θησαυρό.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Με ποιο τρόπο αποσκοπεί να επιλύσει το πρόβλημα φύλαξης του Μουσείου και γενικότερα του αρχαιολογικού χώρου της Νεμέας προκειμένου να παραμείνει λειτουργικό και ανοικτό προς τους επισκέπτες;

Κώστας Κόλλιας: «Άμεση διενέργεια ελέγχων στις εισαγωγές λεμονιών για την προστασία των παραγωγών της Κορινθίας»



http://www.kipouroklademata.gr/sites/default/files/imagecache/tree_node/lemonia_0.JPG 
Το θέμα των ανεξέλεγκτων εισαγωγών λεμονιών επανέφερε με ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, ζητώντας την άμεση έναρξη των ελέγχων. Σχετικά με το θέμα δήλωσε:
 «Οι τιμές παραγωγού για τα λεμόνια στην Κορινθία έχουν αρχίσει ήδη να είναι κατώτερες του αναμενόμενου και είναι βέβαιο ότι, αν έχουμε και φέτος επανάληψη των ανεξέλεγκτων εισαγωγών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, θα πέσουν ακόμη περισσότερο. Επειδή η περίοδος που αρχίζουν οι μεγαλύτερες εισαγωγές είναι προ των πυλών, θεώρησα σκόπιμο να καταθέσω τώρα ερώτηση, με σκοπό να κινητοποιηθούν τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να αρχίσουν έγκαιρα να διενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους.
Έχω επισημάνει και στο παρελθόν ότι, υπό συνθήκες κρίσης, θεωρώ επιβεβλημένη τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την προστασία του ελληνικού προϊόντος. Το ρωσικό εμπάργκο απειλεί να αφανίσει μία βασική πηγή εισοδήματος για τους Κορίνθιους λεμονοπαραγωγούς, ενώ την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση εισάγει, κυρίως από την Αργεντινή και την Τουρκία, λεμόνια αξίας άνω των 450 εκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο. Οι συμφωνίες που συνάπτει η ΕΕ με τρίτες χώρες για εισαγωγές είναι μία συζήτηση που πρέπει κάποια στιγμή να γίνει, διότι θίγονται σοβαρά οι Έλληνες παραγωγοί.
Πλην όμως για την ώρα, το μοναδικό όπλο που έχει στα χέρια της η ελληνική κυβέρνηση και οφείλει να το χρησιμοποιήσει είναι οι εντατικοί έλεγχοι για την καταλληλότητα των εισαγόμενων λεμονιών. Πέρυσι είχα επισημάνει ότι ο εντοπισμός παρτίδων με ακατάλληλα λεμόνια, τόσο από την Τουρκία, όσο και από την Αργεντινή, προστάτευσε τους καταναλωτές και βοήθησε στην αύξηση της ζήτησης για ελληνικά λεμόνια.
Το ίδιο πρέπει να γίνει και φέτος και είναι βέβαιο ότι, εάν υπάρξουν έλεγχοι, θα υπάρξουν και αποτελέσματα. Ο Έλληνας παραγωγός είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιεί εγκεκριμένα από την ΕΕ, ακριβά προϊόντα φυτοπροστασίας. Βεβαίως, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να υποχρεώσει χώρες εκτός Κοινότητας να εφαρμόζουν τους ίδιους κανόνες. Όμως μπορεί και οφείλει να εφαρμόσει στα εισαγόμενα προϊόντα τα ίδια μέτρα ασφάλειας και προστασίας της δημόσιας υγείας που απαιτεί από τα ευρωπαϊκά. Είναι σίγουρο ότι μέρος των εισαγόμενων λεμονιών από την Τουρκία δεν θα πληρούν τις προδιαγραφές υγιεινής και ποιότητας. Ο εντοπισμός τους θα είναι προς όφελος και των καταναλωτών και των Ελλήνων παραγωγών.
Οι έλεγχοι στις εισαγωγές λεμονιού επείγουν και πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, μεσοπρόθεσμα όμως απαιτείται μία σφαιρική προσέγγιση για την ενίσχυση αυτού του σημαντικού, κορινθιακού προϊόντος. Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας, η επένδυση στην προστιθέμενη αξία του προϊόντος, μέσω της μεταποίησης, η εξυγίανση του δικτύου εμπορίας και η αύξηση των εξαγωγών, παραμένουν ζητούμενα για τον αγροτικό κόσμο της Κορινθίας. Η οικονομία του νομού μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα εσπεριδοειδή. Ο όγκος της παραγωγής είναι μεγάλος και η ποιότητα άριστη, και η πολιτεία οφείλει να συνδράμει τους παραγωγούς μας ώστε το προϊόν τους να βρει τη θέση που του αξίζει στην αγορά.»

Η Αμφίπολη, ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τα ερωτήματα για τον τέταρτο θάλαμο

Η Αμφίπολη, ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τα ερωτήματα για τον τέταρτο θάλαμο
 Μόλις λίγα 24ωρα έχουν απομείνει μέχρι τη στιγμή που ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού θα δώσει συνέντευξη στο Μουσείο της Αμφίπολης σχετικά με τα ευρήματα και την επόμενη φάση των εργασιών στο τύμβο Καστά, και πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.
Κάθε μέρα, κάθε ώρα, η ανασκαφική εργασία πλήσιάζει ακόμη περισσότερο στη λύση του μυστηρίου όχι μόνο για τον σκελετό που βρέθηκε στον αρχαίο τάφο, αλλά και για το σύνολο του μνημείου αυτού στον λόφο Καστά.
Υποστηρίζουν ότι τα σκίτσα του Υπουργείου... αποκαλύπτουν όσα δε δείχνουν οι φωτογραφίες  
Υποστηρίζουν ότι τα σκίτσα του Υπουργείου... αποκαλύπτουν όσα δε δείχνουν οι φωτογραφίες 


Σε λίγα 24ωρα, βέβαια, η συνέντευξη του υπουργού Πολιτισμού μπορεί να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα, αλλά τις τελευταίες μέρες, στο διαδίκτυο, η συνομωσιολογία έχει την... τιμητική της.
Κάποιοι αναρωτιούνται βέβαια, πως ένα από τα πιο έγκυρα επιστημονικά περιοδικά του κόσμου, το National Geographic, σε μια ειδική του έκδοση αφιερωμένη στην Αμφίπολη, διερευνά την πιθανότητα να έχει ταφεί ο ίδιος ο Μέγας Aλέξανδρος στον λόφο Καστά, τη στιγμή μάλιστα που πολλοί από τους αρχαιολόγους που έχουν κάνει δηλώσεις τα τελευταια 24ωρα αποφεύγουν να πάρουν θέση, αναμένοντας βέβαια τις επίσημες ανακοινώσεις.

Επιβαρυντικό το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για το πόθεν έσχες του Προέδρου του ΛΑΟΣ , Γιώργου Καρατζαφέρη

Υπόθεση Καρατζαφέρη: Επιβαρυντικό το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για το πόθεν έσχες του Προέδρου του ΛΑΟΣ Τον δρόμο της δικαιοσύνης θα πάρει όπως φαίνεται η υπόθεση με το πόθεν έσχες του Προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, το πόρισμα των ορκωτών λογιστών της Βουλής είναι επιβαρυντικό.

Όπως αναφέρεται, η εταιρεία Καταλίνα είναι αυτή που δέχθηκε τα δύο επίμαχα εμβάσματα ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ. Η εταιρεία δηλώθηκε στα πόθεν έσχες του δύο φορές το 1994 και μία το 1996.

Σύμφωνα με το πόρισμα η άλλη υπεράκτια Homeric ιδρύθηκε στις 28-10-1983 αλλά δεν δηλώθηκε ποτέ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η εταιρεία Καταλίνα άλλαξε επωνυμία σε Sunlight Ltd και τον Ιανουάριο 2010 μεταβιβάστηκε στην αδελφή του. Η Καταλίνα ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο 1992.

Tα ευρήματα δείχνουν ότι ο κ. Καρατζαφέρης θα ελεγχθεί και για τα τρία κακουργήματα που ζήτησε ο εισαγγελέας.

Στις 18:00 συνεδριάζει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής για την υπόθεση της offshore του Γ. Καρατζαφέρη ώστε να αποφασίσει εάν θα τον παραπέμψει στη δικαιοσύνη.

Αλλοδαποί 6 στους 10 κρατούμενους στις ελληνικές φυλακές – Οι περισσότεροι κρατούνται για κλοπές και ληστείες

 Αλλοδαποί 6 στους 10 κρατούμενους στις ελληνικές φυλακές – Οι περισσότεροι κρατούνται για κλοπές και ληστείες
 Την “ανθρωπογεωγραφία” των ελληνικών φυλακών αποκαλύπτουν στοιχεία του Yπουργείου Δικαιοσύνης, που κατέθεσε ο Yπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου στη Βουλή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι κρατούμενοι για κλοπές και ληστείες αποτελούν την πολυπληθέστερη ομάδα στις ελληνικές φυλακές. Ακολουθούν οι κρατούμενοι για ναρκωτικά και παράνομη μεταφορά μεταναστών. Από τους 11.988 κρατούμενους στα καταστήματα κράτησης, οι 7.000 είναι αλλοδαποί, ποσοστό που αγγίζει το 63%.
 Τα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφορικά με τον αριθμό των κρατουμένων δείχνουν ότι την 1η Νοεμβρίου 2014 αυτοί ανέρχονται σε 11.988, με τον αριθμό των θέσεων να ανέρχεται σε 9.886 για όλα τα καταστήματα κράτησης. Όπως επισήμανε ο υπουργός το ποσοστό των αλλοδαπών κρατουμένων αγγίζει το 63%.

Από το σύνολο των κρατουμένων, την 1.1.2014:

Καραμανλής για Πρόεδρος της Δημοκρατίας; «Αν είναι υποψήφιος θα τον ψηφίσω», είπε ο Παναγιώτης Μελάς

Καραμανλής για Πρόεδρος της Δημοκρατίας; «Αν είναι υποψήφιος θα τον ψηφίσω», είπε ο Παναγιώτης Μελάς
 Οι δηλώσεις Μελά προκαλούν αναταράξεις όχι μόνο στους ΑΝΕΛ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ
Κόντρα στην κομματική γραμμή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Μελάς, δηλώνει ότι θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μάλιστα αναφέρει τον Κώστα Καραμανλή
Ο κ. Μελάς είπε επίσης ότι δεν θα διστάσει να ψηφίσει και συμφωνία με τους δανειστές

Δεν φαίνεται τελικά και τόσο δύσκολη υπόθεση το μάζεμα των κουκιών για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Σήμερα, ήρθε άλλη μια δήλωση και μάλιστα από βουλευτή των ΑΝΕΛ, η οποία προσθέτει άλλη μια ψήφο για να συγκεντρωθούν οι 180 για την εκλογή Προέδρου. Μάλιστα, η δήλσωη αυτή περιείχε και όνομα υποψηφίου κάτι που από πολιτικούς κύκλους δεν θεωρείται τυχαίο. Το όνομα Κώστας Καραμανλής.

«Κρατώ τις επιφυλάξεις μου και αυτό γιατί αυτήν τη στιγμή, πάνω από πρόσωπα, κόμματα και καρέκλες, πρέπει να βάλεις τον ελληνικό λαό. Έτσι λοιπόν, αυτήν τη στιγμή πρέπει να δούμε ποια θα είναι η λίγο καλύτερη πορεία του λαού. Εάν πάμε σε εκλογές και δεν ψηφιστεί ο ΠτΔ, οι εκλογές τότε θα φέρουν λίγο πίσω και την οικονομία. Πρέπει λοιπόν να προσέξεις τι θα κάνεις και όσο το δυνατόν αργότερα να γίνουν εκλογές, για το καλύτερο συμφέρον του λαού» δήλωσε ο βουλευτής των Αν.Ελ, Παναγιώτης Μελάς στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».

Ο κ. Μελάς, σε διαφορετικό μήκος κύματος από τους Αν.Ελ που δηλώνουν ότι δε θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρόσθεσε: «Εγώ θέλω να μπει ένας υποψήφιος ΠτΔ όχι για να του λέει η κυβέρνηση υπόγραψε το ένα ή το άλλο... Καθένας έχει την άποψή του. Σεβαστή η άποψη καθενός, αλλά λειτουργώ με το δικό μου μυαλό. Έχω λάβει τις αποφάσεις μου. Δεν έχω ακόμη αποφασίσει τι θα γίνει. Θα δω τις λεπτομέρειες και θα λειτουργήσω με ό,τι πιστεύω συνειδητά, ότι είναι για το καλό του λαού. Το έχω πει από την αρχή ότι αν είναι υποψήφιος ο Κ. Καραμανλής θα ψηφίσω. Δεν μπορεί να κατέβει για ΠτΔ ο Καραμανλής που τον είχαμε και πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό και απ' όλα και να μην τον ψηφίσουμε».

Υποστήριξε πως στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ, σε αντίθεση με την ανακοίνωση του κόμματος, «δεν υπήρξε ομοφωνία... Τώρα, τι ανακοίνωση έβγαλαν, δεν με απασχόλησε... Όταν καταψήφισα και το Μνημόνιο επί ΝΔ, το είχα κάνει συνειδητά, από μόνος μου και δεν είχα συνεννοηθεί με κανέναν. Θα λειτουργήσω κατά συνείδηση. Οι αξίες και αρχές της ΝΔ είναι μέσα μου. Άλλο οι διαχρονικές αξίες όμως, και άλλο η μνημονιακή πολιτική, με την οποία διαφωνούσα και διαφωνώ».

Έγινε μητέρα για 3η φορά η Αλεξία Μπακογιάννη

Alexia-Bakoyanni
 Μητέρα για 3η φορά έγινε η Αλεξία Μπακογιάννη, καθώς το πρωί της Τετάρτης έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, από τη σχέση της με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο, πρώην εκπρόσωπο Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Η κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη έχει άλλα δυο παιδιά, από τον προηγούμενο γάμο της με τον Μανώλη Βάρσο.

ysterografa.gr

Επίσης διαβάστε  Η τρίτη επανάσταση της Αλεξίας Μπακογιάννη

Η Στάη έρχεται... μαζί με τις εκλογές

10171830_653602168044426_8420291562231351892_n 

Στο πρόσωπο της Έλλης Στάη, η ιδιοκτησία του Mega ποντάρει την εύλογη προσδοκία για ανάκαμψη του τηλεοπτικού σταθμού που συνδέθηκε με την πρωτοκαθεδρία στον τομέα της ενημέρωσης, ακόμη και τη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων, από το ξεκίνημα κιόλας της λειτουργίας του Μεγάλου Καναλιού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να... καταργήσει τα ΜΑΤ

dimoiria-MAT Στην κατάργηση των ΜΑΤ ως Μονάδας Καταστολής επιμένει ότι θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που κερδίσει τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και είναι η επόμενη κυβέρνηση του τόπου.
Οι εικόνες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, με το… επίμαχο βίντεο, ήρθαν να επιβαρύνουν το κλίμα, και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν με νόημα ότι η Κουμουνδούρου δικαιώνεται για τη στάση την οποία έχει παγίως επιλέξει, απέναντι στις Μονάδες Καταστολής.
Τα ίδια στελέχη σημείωναν με νόημα ότι στο κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον του ελληνικού λαού, υπάρχει σαφής αναφορά στην κατάργηση των ΜΑΤ.

ysterografa.gr

Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας – Τι κάνουν οι δήμοι στο εξωτερικό, τι δεν κάνουν στην Ελλάδα (παραδείγματα)

Σήμερα εορτάζεται μια ξεχωριστή ημέρα… «Η Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας». Καθιερώθηκε το 2001 και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Νοεμβρίου. Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουαλέτας είναι η ενημέρωση του κοινού για το δικαιώματά του σε ένα καλύτερο περιβάλλον.
Στην Ελλάδα λίγοι γνωρίζουν για την ημέρα αυτή, ενώ οι περισσότερες πόλεις είτε δεν διαθέτουν δημόσιες τουαλέτες ή όπου υπάρχουν η κατάστασή τους δεν είναι και… η καλύτερη.
Επίσης, στα γενικά χαρακτηριστικά της σημερινής ημέρας συγκαταλέγεται το συμπέρασμα ότι 2,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή περίπου ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός δεν έχει επαρκή αποχέτευση.
Πρόκειται για την ημέρα που μας θυμίζει τα λάθη της Πολιτείας και τις παραλείψεις της αυτοδιοίκησης ακόμα σε σε αυτό το… απλό θέμα.

Αξιολόγηση δομών και καταγραφή του προσωπικού των δήμων ζητά το ΥΠΕΣ – Απολύσεις βλέπουν οι εργαζόμενοι (έγγραφα)

Την επαναξιολόγηση των δομών των δήμων  ζητά με επιστολή του προς του 325 δημάρχους της χώρας ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος. Κατά τον κ. Ντινόπουλο η διαδικασία αυτή γίνεται “προκειμένου να οδηγήσουν στην τροποποίηση των οικείων οργανισμών τους, με γνώμονα τον εξορθολογισμό στη διάρθρωση των οργανωτικών τους δομών, τη μέγιστη αξιοποίηση του υπηρετούντος προσωπικού και τη βέλτιστη διαχείριση των πόρων” με στόχο:
α) Την αξιολόγηση των δομών, μέσω της επικαιροποίησης των υφιστάμενων οργανισμών σύμφωνα με τα νέα δεδομένα,
β) Την καταγραφή του υφιστάμενου προσωπικού,
γ) η εκτίμηση των αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδοτήσεων σε χρονικό ορίζοντα τριών(3) ετών και
δ) η εκτίμηση αναγκών στελέχωσης σε χρονικό ορίζοντα τριών (3) ετών.
Καθησυχάζει ο Ντινόπουλος αλλά οι εργαζόμενοι βλέπουν απολύσεις
Μάλιστα, καθώς η επιστολή του εγείρει ανησυχίες με πρώτη την ΠΟΕ-ΟΤΑ να κάνει λόγο για “συνέχιση της πολιτικής των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων και της διάλυσης των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”, ο κ. Ντινόπουλος επιχειρεί να τις καθησυχάσει τονίζοντας ότι  “η ανωτέρω διαδικασία αξιολόγησης δεν συνδυάζεται σε καμία περίπτωση με απόλυση υπαλλήλων ή περιορισμό οποιουδήποτε δικαιώματός τους. Αντίθετα, αποσκοπεί στην αρτιότερη και ορθολογικότερη οργάνωση των Δήμων, προκειμένου να μπορέσουν μέσα από το νέο ΕΣΠΑ να αντλήσουν πόρους, οι δε Δήμαρχοι, οι οποίοι έχουν μπροστά τους μια ολόκληρη θητεία να έχουν στη διάθεσή τους ένα σύγχρονο διοικητικό μοντέλο που θα αποτελέσει βασικό εργαλείο στο έργο τους”, προσθέτει.
Παράλληλα, μαζί με την επιστολή του ο υπουργός Εσωτερικών στέλνει εννιασέλιδο κείμενο με Προδιαγραφές και Οδηγίες για το πώς θα γίνει η αξιολόγηση δομών
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ & ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΟΜΩΝ 

aftodioikisi.gr

Εγκαίνια της έκθεσης «Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών»

Εμφάνιση ekthesi_ok 076_email.jpg
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, εγκαινιάζει έκθεση με τίτλο «Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών» στον Εκθεσιακό Χώρο του Ιδρύματος (Λεωφόρος Αμαλίας 14), σήμερα Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19:00.
Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ευάγγελος-Βασίλειος Ι. Μεϊμαράκης.
Ο επισκέπτης της έκθεσης, ενήλικας ή μαθητής, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος τον τρόπο της περιήγησής του στην έκθεση, παρακολουθώντας την πορεία των γεγονότων μέσα από τη χρονολογική παράταξη των τεκμηρίων, αλλά και πραγματοποιώντας τη δική του έρευνα και αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες στο αρχειακό υλικό που είναι διαθέσιμο σε ειδικά διαμορφωμένες θέσεις εργασίας.
Φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια αναδεικνύουν πτυχές της σκοτεινής επταετίας, με έμφαση στην κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών. Παράλληλα, η έκθεση εστιάζει στην οργανωμένη αντίσταση στο εσωτερικό και την διεθνή στήριξη του αντιδικτατορικού αγώνα στο εξωτερικό.
Τα τεκμήρια της έκθεσης προέρχονται από ελληνικά και ξένα αρχεία, δημόσια και ιδιωτικά, όπως η Βιβλιοθήκη της Βουλής, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, το Μουσείο Μπενάκη, το Αρχείο δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, αλλά και από πολλές ιδιωτικές συλλογές.
 
 
Διάρκεια έκθεσης: 20 Νοεμβρίου 2014 - 12 Ιουνίου 2015
Ώρες λειτουργίας: καθημερινές πλην Πέμπτης 9:00-16:00, Πέμπτη 9:00-20:00, Σαββατοκύριακα 10:00-15:00, επίσημες αργίες κλειστά
Τηλ. επικοινωνίας: 210 3735109, 210 3692429, καθημερινές (9:00-16:00)
Περισσότερες πληροφορίες: http://foundation.parliament.gr

Συνέδριο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων :«Η δικτατορία των συνταγματαρχών και η αποκατάσταση της δημοκρατίας»


 Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, με αφορμή την επέτειο για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας διοργανώνει συνέδριο με θέμα «Η δικτατορία των συνταγματαρχών και η αποκατάσταση της δημοκρατίας». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από αύριο  Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 έως και το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, στην αίθουσα της Γερουσίας, στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. Ώρα έναρξης 10.00 π.μ.
Διακεκριμένοι ομιλητές, ιστορικοί, νομικοί και πολιτικοί επιστήμονες θα παρουσιάσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που εκτείνεται από την ιδεολογική προετοιμασία (1961-1967) για τη δικτατορία, το ιδεολογικό υπόβαθρο του καθεστώτος, τις δίκες, την αντίσταση στο εσωτερικό και την αντιδικτατορική δράση στο εξωτερικό, την εξωτερική πολιτική της χώρας την περίοδο εκείνη, την οικονομία, τη διαφθορά στο δημόσιο βίο, την αντίδραση του πνευματικού κόσμου, έως και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου 1974, το σχηματισμό της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και τα προβλήματα που αντιμετώπισε, το δημοψήφισμα και την ψήφιση του Συντάγματος του 1975.




 Η είσοδος είναι ελεύθερη. 
Περισσότερες πληροφορίες: http://foundation.parliament.gr
τηλ.: 210 3692272

Ημερίδα για την παρουσίαση του: «Προσχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού» στη Βουλή των Ελλήνων


Εμφάνιση prosklhsh_Soyrla.jpg
Η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, διοργανώνουν Ημερίδα για την παρουσίαση του: «Προσχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού», αύριο Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 στις 11.00, στη Βουλή των Ελλήνων (Αιθ. 223).
          Στην Ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό οι ακόλουθοι :
 
v Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κος Σπ. Ταλιαδούρος
v Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Α. Δερμεντζόπουλος
v Ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κος Γ. Σούρλας
 
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας Θα πραγματοποιηθεί απονομή επαίνων για την καλύτερη εργασία των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου κάθε νομού με θέμα: «Τα Δικαιώματα του Παιδιού».

Η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης περνά μέσα από την Ελλάδα

Γράφει ο
Γιάννης Μανιάτης
 
Χαίρομαι που για άλλη μια χρονιά βρίσκομαι μαζί σας, σε αυτό το πολύ φιλόξενο βήμα του ΙΕΝΕ. Ενός Ινστιτούτου που μας δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις, να καταγράψουμε τι έγινε το τελευταίο χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα να προσδιορίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε την επόμενη και τις πολλές επόμενες χρονιές.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια και για μένα προσωπικά και συνολικά για την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και να σας πω ότι η δική μας βαθιά πεποίθηση είναι ότι πράττουμε αυτό που επιβάλλει το σύνολο των ανθρώπων που ασχολούνται με το ζήτημα της ενέργειας. Aντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας ως συντονιστή μιας συνολικής εθνικής προσπάθειας, στην οποία έχουμε όλοι συμφωνήσει, παρά τις επιμέρους πιθανές διαφοροποιήσεις, ή διαφορετικές ιεραρχήσεις.

Μερικά πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο μας τα παρουσιάζουν

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τα στοιχεία για την ανάπτυξη που έδωσε στη δημοσιότητα η EUROSTAT - με την Ελλάδα να εμφανίζει (επιτέλους) όχι μόνο επιστροφή στην ανάπτυξη για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια ύφεσης, αλλά και το μεγαλύτερο επί του ΑΕΠ ποσοστό ανάπτυξης στην ευρωζώνη – είναι απογοητευτικά για το σύνολο σχεδόν της Ευρώπης.
Αυτό σημαίνει ότι οι εταίροι και οι δανειστές μας βρίσκονται σε δυσχερή θέση – και επομένως δεν είναι καθόλου εύκολα αυτά τα οποία λέγονται περί… ευκολίας να μας περικόψουν χρέος.
Η ιταλική οικονομία συρρικνώθηκε στο τρίτο τρίμηνο του 2014 και βρίσκεται σε ύφεση για τέταρτο έτος, ενώ το Aκαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της χώρας μειώθηκε 0,1% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, όταν είχε συρρικνωθεί και πάλι κατά 0,2%, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Λουτράκι



                               
                       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                           ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                     Λουτράκι 19/11/2014
                                    ΔΗΜΟΣ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ                 Αριθ. Πρωτ.  25056

              ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

     ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
                    ΝΕΟΛΑΙΑΣ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ &
               ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Δ/νση: Ιάσoνος 1, 20300 Λουτράκι
Τηλ:     2744360145
Fax:      2744067978

Προς:   Τους Συλλόγους, Φορείς και
            Σωματεία του Δήμου μας

Πραγματοποιήθηκε στις 17-11-2014 η δεύτερη συγκέντρωση των φορέων του Δήμου, στα πλαίσια του κύκλου συναντήσεων για την προετοιμασία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.
Ύστερα από διαλογική συζήτηση, συγκροτήθηκε επιτροπή συντονισμού των εκδηλώσεων, που αποτελείται από τους κ.κ.:
  • Χρήστο Μπάρλα
  • Φωτεινή Παππά
  • Έλενα Βενετσάνου
  • Πελοπίδα Μαυρόπουλο
  • Ζωή Πυρίνη
  • Άγγελο Βλάσση
Παρακαλείσθε να καταθέσετε τις προτάσεις σας μέχρι την Πέμπτη 20-11-2014, σε ηλεκτρονική μορφή ή στο fax 2744 067 978.
E-mail επικοινωνίας:               info@loutraki.gr
                                                            n.stathi@hotmail.gr
Τηλέφωνα επικοινωνίας:        2744 360 112
                                                            2744 360 113
                                                            2744 021 124
Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας και σας καλούμε εκ νέου στη νέα μας συνάντηση, τη Δευτέρα 24-11-2014 και ώρα 20.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντίστασης), για την οριστικοποίηση των δράσεων στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικών εορτών.

                                                                                                             Μετά τιμής,

                                                                                                Σακελλαρίου Αναστάσιος
                                                                                                         Αντιδήμαρχος