Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Γ’ Εθνική: Κανονικά η 7η αγωνιστική την Κυριακή

Αναγέννηση Γιαννιτσών: Οι «εκλεκτοί» για Άρη Κανονικά θα διεξαχθεί η 7η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής την Κυριακή, όπως ξεκαθαρίστηκε από την ΕΠΟ
Η απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας αφορά το «πάγωμα» των ορισμών διαιτητών από τη Δευτέρα 17/11 για όλα τα πρωταθλήματα, αλλά η Γ’ Εθνική την Κυριακή θα έχει κανονικά δράση. Εξάλλου, οι διαιτητές έχουν οριστεί από την Τετάρτη, ενώ ήδη κάποιες ομάδες έχουν ξεκινήσει τα ταξίδια τους για τα παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής. Από τη Δευτέρα, το μέλλον της αγωνιστικής δράσης σε όλα τα πρωταθλήματα θα αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα.

η 7η αγωνιστική στο 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής
Αχαϊκή – Καλαμάτα
Παναρκαδικός – ΠΑΟ Λουτρακίου
Παναργειακός – ΠΑΟ Βάρδας
Αστέρας Μαγούλας – Πανελευσινιακός
Βύζας Μεγάρων – Αιολικός
Δόξα Μανωλάδας – Ερμής Κιβερίου

Στη Volleyleague... Ο Ολυμπιακός λύγισε τον Εθνικό στο τάι μπρέικ,Την πρώτη του νίκη πανηγυρίζει ο Παμβοχαϊκός.

Ο Ολυμπιακός λύγισε τον Εθνικό στο τάι μπρέικ, «διπλά» για Κηφισιά και Ορεστιάδα
 Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών του βόλεϊ, κερδίζοντας τον Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 3-2 (25-22, 25-21, 22-25, 19-25, 15-12) στο κλειστό του Ρέντη. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 2-0 και ενώ όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι όδευαν προς μία σχετικά εύκολη νίκη, ήρθε η αντίδραση των φιλοξενούμενων για να κριθεί το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Έτσι, οι Πειραιώτες έφτασαν τους 11 βαθμούς και οι Αλεξανδρουπολίτες στους 10 μετά από τη μεταξύ τους «μάχη».
Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα Volleyleague πανηγυρίζει ο Παμβοχαϊκός. Η ομάδα του Βραχατίου νίκησε τη ΜΕΝΤ 3-0 σετ και πήρε τους πρώτους 3 βαθμούς στο σχεδόν κατάμεστο γυμναστήριο «Γ.Τριαντάφυλλος».
Είναι η πρώτη εντός έδρας νίκη και η πρώτη του νέου προπονητή Μιχάλ Μέρτεν. Ο Παμβοχαϊκός είχε κορυφαίο τον Βούλιν αλλά και τους Νέμεθ, Κανέλλο, βασικός πασαδόρος ήταν ο Τερζής ενώ από τη ΜΕΝΤ κορυφαίος ήταν ο Σακόγλου. Η ομάδα της Τούμπας έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-1 σετ στο 2ο σετ όταν προηγήθηκε 24-23 και 25-24 αλλά οι παίκτες του Σπύρου Γκολιτση έχασαν πολλά σερβίς (21 συνολικά) και έκαναν πολλά λάθη στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν παράπονα από τον Μυλωνάκη για φάση που έγινε στο 23-23 του 3ου σετ όπου δόθηκε αντένα σε επίθεση του Σακόγλου που ήταν «μέσα». Οπως παραδέχτηκε πάντως ο τεχνικός της ΜΕΝΤ Γκολίτσης ο Παμβοχαϊκός νίκησε δίκαια και η ομάδα του έκανε πολλά λάθη απειρίας.
H 4η αγωνιστική:
ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ολυμπιακός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-2 (25-22, 25-21, 22-25, 19-25, 15-12)
Παμβοχαϊκός - ΜΕΝΤ 3-0 (25-22, 28-26, 25-23)
Λαμία - Ορεστιάδα 1-3 (25-22, 23-25, 14-25, 24-26)
Φοίνικας Σύρου - Α.Ο. Κηφισιάς 2-3 (21-25, 25-23, 21-25, 25-21, 11-15)

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Μίκρα/Θεσσαλονίκη 17:30 Άρης - ΠΑΟΚ
«Μ. Λιούγκας»/Γλυφάδα 20:00 ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
(σε 4 αγώνες)
Ολυμπιακός 12-3 11
Εθνικός Αλεξ/πολης 11-4 10
Α.Ο. Κηφισιάς 11-6 9
ΠΑΟΚ 9-4 8 -3αγ.
Ορεστιάδα 9-8 7
Παναθηναϊκός 7-5 5 -3αγ.
Φοίνικας Σύρου 8-10 5
ΜΕΝΤ 6-10 4
ΑΕΚ 4-6 3 -3αγ.
Παμβοχαϊκός 5-9 3
Λαμία 4-12 1
Άρης 0-9 0 -3αγ.

Σε επιφυλακή 7.000 αστυνομικοί Οι εκδηλώσεις για την 41η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Οι εκδηλώσεις για την 41η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι οποίες θα κορυφωθούν τη Δευτέρα με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Οι πύλες του Πολυτεχνείου άνοιξαν το πρωί του Σαββάτου για τον τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης των φοιτητών κατά της Χούντας. Σε επιφυλακή 7.000 αστυνομικοί και σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Συγκεκριμένα, Σάββατο και Κυριακή είναι κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το ΕΜΠ έως την πλατεία Κάνιγγος, ενώ τη Δευτέρα θα κλείσουν στην περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας και τους κάθετους δρόμους αυτών.

Σε ανακοίνωσή της η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Η 41η επέτειος θα εορταστεί στα σχολεία στις 17 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του συνδικάτου των οικοδόμων του ΠΑΜΕ για την κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο.

Στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε ένταση νωρίς το πρωί έξω από το χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, όταν ομάδα αγνώστων εκτόξευσε βόμβες μολότοφ, χωρίς να προκληθούν ζημιές.
Newsroom ΔΟΛ
 

Σαμαράς: Μεταρρυθμίσεις, με… αιχμή του δόρατος, τη μείωση του χρέους!

antonisamaras12
Σε άρθρο του στην “Καθημερινή της Κυριακής” ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς περιγράφει την “επόμενη μέρα” της Ελλάδας και σημειώνει πως η κυβέρνηση θα περάσει στο επόμενο κύμα μεταρρυθμίσεων “με αιχμή του δόρατος τη μείωση του χρέους”.
Στο άρθρο που φέρει τον τίτλο “Η επόμενη μέρα: Μεταρρυθμιστικό άλμα στο αύριο”, ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, -χωρίς να τον κατονομάζει- τον oποίο κατηγορεί για πολιτικές “που θα επιστρέψουν τη χώρα στα ελλείμματα”.
Ο Πρωθυπουργός επισημαίνει ακόμα στο άρθρο του “ότι όποιος διακηρύσσει ότι το χρέος μας είναι ‘μη βιώσιμο’, δεν πηγαίνει σε “‘νέα διαπραγμάτευση’. Λέει στις αγορές να μην τον δανείζουν! Και πηγαίνει σε νέο αναγκαστικό δανεισμό, με νέους επαχθείς όρους! Όποιος επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα – που με τόσο κόπο ξεπεράσαμε – δεν ‘χτυπά τη λιτότητα’. Αναγκάζεται να δανειστεί από εκείνους τους οποίους… ‘εκβιάζει’ να του κόψουν το χρέος.”
Ο Πρωθυπουργός αναφέρει ακόμη πως για την πολιτική σταθερότητα είναι κρίσιμες παράμετροι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και να προχωρήσει απρόσκοπτα η Συνταγματική αναθεώρηση που ξεκινά.


ysterografa.gr

Βενιζέλος: Δεχόμαστε πίεση, αλλά θα σταματήσει η δυσπιστία

beniproedria

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε χαιρετισμό του στη γενική συνέλευση της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακών Εφημερίδων, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πίεση εδώ και καιρό, αλλά σύντομα θα βγει η χώρα μας από αυτό το περιβάλλον δυσπιστίας.
«Η Ελλάδα πράγματι αντιμετωπίζει πίεση, εδώ και καιρό, πριν την τρόικα, πριν το μνημόνιο, προκειμένου να μειωθούν τα διοικητικά βάρη και το κόστος διαφόρων λειτουργιών» παραδέχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να πείσεις με πολύ προσοχή και με επιχειρήματα ότι το κόστος αυτό λειτουργεί ανταποδοτικά και το όφελος τελικά είναι μεγαλύτερο.
Έχουμε κάνει βήματα θα πάψει να υπάρχει –ελπίζω πολύ σύντομα- αυτή η κατάσταση της μεγάλης δυσπιστίας απέναντι στη χώρα και των στερεοτύπων των ιδεολογικών, των συντηρητικών που κυριαρχούν διεθνώς και στην Ευρώπη, γιατί αυτοί είναι οι συσχετισμοί των δυνάμεων, παρά τα επιφαινόμενα, που επιβάλλουν λεπτομέρειες στους όρους μιας δανειακής σύμβασης, γιατί αυτό είναι το μνημόνιο.
Οι επιλογές θα είναι δικές μας επιλογές. Οι στόχοι θα είναι συμφωνημένοι και πρέπει να είναι συμφωνημένοι μέσα σε μια νομισματική ζώνη και σε μια οικονομική ένωση».

ysterografa.gr

Χρήστος Δημητρόπουλος: «Οι Νέοι είναι αυτοί που φέρνουν το Μέλλον στο παρόν»

Εμφάνιση dimitropoulos_polytexneio_2014.jpgΣήμερα, αύριο και μεθαύριο τιμούμε την επέτειο που χαράχθηκε στη συλλογική μνήμη του Τόπου μας. Όπως τα τελευταία χρόνια, έτσι και σήμερα επέλεξα να σταθώ μπροστά στο σημαντικότερο μνημείο αντίστασης της ελληνικής νεολαίας και ως νέος άνθρωπος να αφήσω ένα λουλούδι ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στους πεσόντες φοιτητές του Πολυτεχνείου.
Το Πολυτεχνείο υπήρξε καταλύτης ιστορικών εξελίξεων. Το Πολυτεχνείο είναι, ταυτόχρονα, έκφραση κοινωνικών διεκδικήσεων. Σηματοδοτεί τη διαρκή αναζήτηση, την ανάδειξη, τη διεκδίκηση έμπρακτων απαντήσεων στα κοινωνικά αιτήματα, για το παρόν και το μέλλον.
Πριν από περίπου 10 χρόνια ο τότε Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής σε εκδήλωση στην οποία μάλιστα συμμετείχα, τόνιζε μεταξύ άλλων πως «η Νέα Εποχή, - η Νέα Μεταπολίτευση όπως χαρακτηριστικά περιγράφεται και στις μέρες μας από τον νυν Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά -, υπαγορεύει τη στρατηγική επιλογή για Εθνική συνεννόηση στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν το παρόν και κρίνουν το μέλλον της Πατρίδας μας.
Ιδίως, μάλιστα, στο χώρο της Παιδείας, της Εξωτερικής Πολιτικής, της Οικονομίας, των Εθνικών υποθέσεών μας.
Όλες οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν και οφείλουν να ανοίξουν ένα Νέο Δρόμο. Να κάνουν μια καινούργια αρχή. Να αξιοποιήσουν όλες τις ιδέες, όλες τις απόψεις, όλες τις προτάσεις.
Να απομονώσουν αλαζονικές συμπεριφορές από όσους ασκούν δημόσιο λειτούργημα, να μην δεχτούν αποκλίσεις από τη χρηστή διαχείριση και την έντιμη διοίκηση, να σταθούν κριτικά και σε απόσταση από τις πρακτικές της πόλωσης, της οξύτητας και του φανατισμού στο δημόσιο λόγο και βίο, να αναζητούν διαρκώς την κοινή συνισταμένη επίλυσης των όποιων προβλημάτων, να επιδιώκουν με διαυγείς προθέσεις και διαδικασίες την Ενότητα και όχι τον διχασμό.
Η σύνθεση απόψεων και ιδεών, η συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών είναι βασικός όρος για αποτελεσματικές μακρόπνοες στρατηγικές. Είναι στοιχείο της ουσίας της Δημοκρατίας.»
...«Ο δρόμος του μέλλοντος, πάντα θα έχει τη δική του ιστορία» ανέφερε σε άλλο σημείο της - εξαιρετικά επίκαιρης στις μέρες μας - ομιλίας του ο πρώην Πρωθυπουργός ενώ κατέληγε τονίζοντας ότι «την ιστορία αυτή πάντα θα τη γράφουν πρώτοι οι νέες και νέοι. Οι νέοι είναι αυτοί που μπορούν, μέσα από το χρόνο, να κάνουν επίκαιρα τα μηνύματα του Πολυτεχνείου.
Οι νέοι είναι αυτοί, που θέτουν τα αιτήματα του μέλλοντος. Οι νέοι είναι οι πρωτοπόροι στις στρατηγικές επιλογές για Διαφάνεια, Εθνική συνεννόηση και ένα νέο Πολιτικό πολιτισμό.
Οι νέοι είναι αυτοί που φέρνουν το μέλλον στο παρόν.»
... Αν και με τον καιρό να' ναι κόντρα. (Οδυσσέας Ελύτης)

Όλες οι αλλαγές για τις αντικειμενικές - Ποιοι οι φόροι που "χαμηλώνουν" και ποιο το νέο σύστημα στα ακίνητα

Όλες οι αλλαγές για τις αντικειμενικές - Ποιοι οι φόροι που `χαμηλώνουν` και ποιο το νέο σύστημα στα ακίνητα
 «Θα περιμένουμε να καθαρογραφεί και να δημοσιευτεί η απόφαση του ΣτΕ και θα αποφασίσουμε στην πορεία». Αυτή την απάντηση δίνουν από το υπουργείο Οικονομικών, μετά το «χαστούκι» από το ΣτΕ για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Ημερησία, παρά το γεγονός ότι δεν είναι το ανώτατο δικαστήριο που… κυβερνά εντούτοις η εντολή για αλλαγή των αντικειμενικών αξιών εντός 6 μηνών, αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα για το οικονομικό επιτελείο. Υπενθυμίζεται ότι στην απόφαση αναφέρεται το εξής: Με την απόφαση της ολομέλειας του Συμβούλιου της Επικρατείας Νο 1055/2014 το ΣτΕ:

Θα παραιτηθεί ο Σαρρής: «Θα καλέσω έκτακτο Δ.Σ., θα αναλάβω τις ευθύνες μου και θα απολογηθώ σε αυτό».

Ο Σαρρής μετανιώνει για Ρανιέρι, αλλά όχι για τον Σάντος!
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την τραγική εμφάνιση της Εθνικής, προανήγγηλε τη σύγκλιση έκτακτου διοικητικού συμβουλίου, δεν μοιάζει μετανιωμένος για την απομάκρυνση του Σάντος και ήταν αινιγματικός ερωτηθείς για το ενδεχόμενο της παραίτησής του.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ στις δηλώσεις του στη ΝΕΡΙΤ άφησε να εννοηθεί ότι πολλά θα κριθούν στο ΔΣ της ΕΠΟ.

Οι δηλώσεις του Σαρρή:
«Και τώρα ξανά την ίδια επιλογή θα έκανα. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος όμως. Συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνει ένα ηλεκτροσόκ Την πρώτη ευθύνη την έχω εγώ που επέλεξα τον Ρανιέρι. Δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα και να δώσει στην ομάδα αυτό που έπρεπε.
Δεν θα ήταν σωστό να φύγει νωρίτερα. Είχαμε και ατυχίες. Αρχίσαμε με ήττα. Θεωρούσαμε ότι θα κερδίζαμε χθες και πως θα είχαμε τον καιρό μέχρι την άνοιξη να ανασυνταχθούμε. Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα θα πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα».

Για την επιλογή του Ρανιέρι: 
«Ασχολήθηκα και εγώ και ο Φύσσας με αυτή την περίπτωση. Όταν το είπα στον Φύσσα για τον Ρανιέρι, μου είπε ότι είναι η καλύτερη επιλογή».
Για τις σκέψεις του Γιώργου Καραγκούνη να παραιτηθεί:
 «Ο Καραγκούνης δεν παραιτήθηκε, εξέφρασε μια επιθυμία στους ποδοσφαιριστές, όμως την ανακάλεσε αυτή τη σκέψη».
Θα παραιτηθεί ο Σαρρής: «Θα καλέσω έκτακτο Δ.Σ., θα αναλάβω τις ευθύνες μου και θα απολογηθώ σε αυτό».
Για την τοποθέτηση του Ρανιέρι όσον αφορά την επιλογή των τεχνικών στις μικρές Εθνικές ομάδες:
«Ο κ. Ρανιέρι πήρε τα βιογραφικά των προπονητών και ήρθε μια μέρα στο γραφείο μου μαζί με άλλα δύο άτομα και μου είπε ότι επιλέγω αυτούς. Μου είπε αφού είδε τα βιογραφικά ότι 'θέλω τον κ. Νταμιάνο ως επικεφαλής για όλες τις Εθνικές».

Για την απομάκρυνση του Φερνάντο Σάντος
: «Τον Σάντος τον παρακαλούσαμε 1,5 χρόνο και δεν δέχτηκε. Σας υπενθυμίζω ότι ο κ. Σάντος δήλωνε συνεχώς ότι θέλει να δουλέψει σε σύλλογο».

Για την διάδοχη κατάσταση: 
«Δεν υπάρχει καμία σκέψη για τον νέο προπονητή. Είναι πάρα πολύ νωρίς».

Αίγιο: Πάνω από 100 σπίτια μη κατοικήσιμα εξαιτίας του σεισμού

Αίγιο: Πάνω από 100 σπίτια μη κατοικήσιμα εξαιτίας του σεισμού
Πάνω από 100 σπίτια έχουν κριθεί μέχρι τώρα ως προσωρινά μη κατοικήσιμα στο Αίγιο, εξαιτίας του σεισμού των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου. 
Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι ένα στα τρία σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα έως τώρα. 
Τα καταστήματα που παρουσιάζουν ρωγμές στην αγορά του Αιγίου φτάνουν έως τώρα σχεδόν τα 100, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο Δήμος Αιγιαλείας. 
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για έλεγχο στο Συντονιστικό Γραφείο του ΤΑΣ Αχαΐας στο Αίγιο, με τον αριθμό τους να ξεπερνά πλέον τις 2.000! Σύμφωνα με πληροφορίες του filodimos.gr, ο μέχρι στιγμής απολογισμός του σεισμού που προκάλεσε αρκετές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα σε όλη την έκταση του Δήμου, έχει ως εξής: 
 ΕΛΕΓΧΘΗΣΑΝ μέχρι την Παρασκευή 14/11 368 κτίρια (κυρίως πολυκατοικίες) 1491 νοικοκυριά (μονοκατοικίες, διαμερίσματα σε πολυκατοικίες) 344 καταστήματα 44 κτίσματα διαφόρων χρήσεων ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΑ: Από τα μέχρι τώρα ελεγχθέντα, έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμα 105 νοικοκυριά και 27 καταστήματα. Συνολικά έχουν κατατεθεί μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι 1879 αιτήσεις για ελέγχους, ενώ εκκρεμούν άλλες 200 περίπου αιτήσεις και από Δευτέρα αναμένεται να κατατεθούν και άλλες. 
Σημειωτέον πως τα συνεργεία της ΥΑΣ και του ΤΑΣ Αχαΐας δεν πραγματοποιούν ελέγχους το Σαββατοκύριακο, γιατί δεν προβλέπεται σχετικά από την εντολή Χρυσοχοΐδη.

Εθνική: Ο Ρανιέρι έφυγε, ο Τραπατόνι δεν έρχετα, Με "Κάρα" στον πάγκο η Εθνική; Αυτή είναι η σκέψη της ΕΠΟ

Με `Κάρα` στον πάγκο η Εθνική; Αυτή είναι η σκέψη της ΕΠΟΕθνική: Ο Ρανιέρι έφυγε, ο Τραπατόνι δεν έρχεται! 
“Ciao” μια ώρα αρχύτερα είπαν οι διεθνείς στον Κλαούντιο Ρανιέρι και την Τρίτη απέναντι στους Σέρβους θ' αγωνιστούν πιθανότατα υπό τις οδηγίες του “Κάρα”.
Η διακοπή της συνεργασίας με τον Ιταλό προπονητή ήταν ήδη γνωστή και δεδομένη, ενώ είχε ρυθμιστεί κι ο τρόπος με τον οποίο θα αποζημιωνόταν.
Ωστόσο, αν και η αρχική σκέψη ήταν να καθίσει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας και την Τρίτη για το φιλικό παιχνίδι με τους Σέρβους, καθώς δεν είχε βρεθεί ο διάδοχός του τελικά ο Ρανιέρι.... μας χαιρέτησε νωρίτερα. Έτσι, “έγραψε” το “κύκνειο άσμα” του στη γαλανόλευκη ομάδα στην ιστορική ήττα με τα Νησιά Φερόε για τα προκριματικά του EURO 2016 κι όχι στον αγώνα που πρόκειται να διεξαχθεί στην Κρήτη.

Στο “τιμόνι” της Εθνικής θα βρίσκεται πιθανότατα ο αγαπημένος της πάλαι ποτέ αρχηγός, Γιώργος Καραγκούνης μαζί με τον Κώστα Τσάνα. Η ΕΠΟ εξετάζει σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο που είναι και το πιο λογικό, αν και λέγεται πως πρόκειται για προσωρινή λύση.

Πάντως, πρέπει να επισημανθεί ότι ο Τσάνας έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων, η οποία συμμετέχει σε διεθνές τουρνουά στην Κατερίνη και στην Ημαθία κι έχει να δώσει ένα ακόμα παιχνίδι τη Δευτέρα  με αντίπαλο την Ισπανία.

Κατηγορηματικά διέψευσε η ΕΠΟ το σενάριο για τον Τζιοβάνι Τραπατόνι, το οποίο προέκυψε έπειτα από δημοσίευμα του περιοδικού “Kicker”!

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια που έχει προκειμένου να καλύψει το κενό στη θέση του προπονητή της Εθνικής ομάδας. Αλλωστε, η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της “γαλανόλευκης” είναι στις 29 Μαρτίου και μπορεί να εξετάσει χωρίς βιασύνες το θέμα.

Μάλιστα, θεωρείται πιθανό να τσεκαριστούν εκ νέου τα ονόματα που υπήρχαν στη λίστα της ΕΠΟ με τους προπονητές, προ της πρόσληψης του Ρανιέρι.

Προχώρησαν με νίκες Δάφνη Εξαμιλίων και Ηρακλής Λεχαίου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTrxEQ7LSvhimVVz1m1Is8abpSzqbpeBdYN3VTHOxU1PJAFGMW9tDUfeht4TaeSL5PP9x3ctAheTsRidPOvmcOj6X3GrOsJtGQt_TWDg2EblxpDBX4e2R4cJJUSraCLjthisBETqmTPlk/s1600/%25CE%25B1%25CF%2587.jpg
Με νίκες προχώρησαν  Δάφνη Εξαμιλίων και Ηρακλής Λεχαίου οι δύο πρωτοπόροι στην Α2 Κατηγορία Κορινθίας καθώς στους αγώνες που άνοιξαν την αυλαία της 6ης αγωνιστικής και ξέφυγαν στο +3 του  Ολυμπιακού Άσσου που έχει ένα αγώνα λιγότερο. Η ομάδα των Εξαμιλίων σάρωσε τον Σαρωνικό με 5 - 0 , ενώ ο Ηρακλής Λεχαίου επικράτησε με 1 - 2  επί του Ισθμιακού , στο "Γιάννης Στέφας". Επίσης σε σημερινό αγώνα ο Πανσολυγειακός νίκησε με 3 - 1 την Πρόοδο Αγ. Βασιλείου. Αύριο ο Ολυμπιακός Άσσου αντιμετωπίζει τον Πανευρωστινιακό

6η αγωνιστική
 15-11-14 15:00
 ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ -ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  3  - 1
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ  -ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5 - 0
 ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ -ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 1 - 2
16-11-14
 ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
 ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ -ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝ.
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ

=========
* Τέλος σε αγωνα της 5ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Β2 Κορινθίας η Προοδευτική Περιγιαλίου νίκησε 2 - 1 τον Ασπρόκαμπο. Αύριο θα διεξαχθεί ο αγώνας του Παμφενεατικού με την Λυκοπορια

Άφησε πόντους ο Αστέρας Δερβενίου στο Χιλιομόδι - Νίκες για Πετρί , Ζευγολατιό , Πέλοπα, Πήραν νίκες εκτός Ολυμπιακός Λουτρακίου και Ελλάδα Βέλου

 http://img20.imageshack.us/img20/1743/pa130044.jpg
Την πρώτη απώλεια βαθμών  στο πρωτάθλημα  της Α1 Κατηγορίας Κορινθίας στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής είχε ο πρωτοπόρος Αστέρας Δερβενίου, στο Χιλιομόδι, μετά το ισόπαλο 1 - 1 με τον Ατρόμητο. Τον πρωτοπόρο Αστέρα πλησίασε στον πόντο η Θύελλα Πετρίου που επικράτησε στο "νεμεάτικο" ντέρμπι με 3 - 2 επί του Παννεμεατικού η οποία έμεινε μόνη στη 2η θέση μετά την ήττα της Κορίνθου ΄06  με 1 - 0 στον αγωνα ντέρμπι  στο Ζευγολατιό από τον τοπικό ΑΟΖ.
Στο Κιάτο ο Πέλοπας τα κατάφερε και πήρε το δεύτερό του τρίποντο στο πρωτάθλημα  επικρατόντας με 2 - 1 επί της Κορίνθου, ενώ οι Άγιοι Θεόδωροι νίκησαν με το ευρύ 4 - 1 τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου.
Εκτός έδρας νίκες πέτυχαν ο Ολυμπιακός Λουτρακίου, 0 - 2 επί του Πανκαμαριακού  στο Ξυλόκαστρο και η Ελλάδα Βέλου, 0 - 1 επί του Κύψελου Κορίνθου   στο Συνοικισμό,καθως  και ο Τενεάτη Αθικίων 1 - 2  στο ντέρμπι της ουράς επί του Σπαθοβουνίου


Η 7η αγωνιστική
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ  4 - 1
ΠΕΛΟΠΑΣ - ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2 - 1
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ- ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 1 - 0
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ -ΤΕΝΕΑΤΗΣ 1 - 2
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 3 - 2
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ/ΔΙΟΥ -  ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 1 - 1
 ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 0 - 1
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ -ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 - 2


Η Βαθμολογία 
( Επί 7 αγώνων) 



ΑΣΤEΡΑΣ  ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
15-
4
19
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
16-
7
18
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
12-
7
15
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
12-
2
14
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
14-
6
12
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
7-
7
11
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
15-
11
10
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
9-
7
10
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
7-
12
9
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
7-
13
9
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
6-
12
7
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
4-
11
7
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
5-
8
6
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
9-
20
5
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
7-
11
4
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
10-
17
4
 

Ντόρα: Ελπίζω να βρεθούν οι 180 βουλευτές

Dora-Bakoyanni-1

Η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην «Ημερησία» εξέφρασε την ελπίδα να βρεθούν οι 180 βουλευτές για την Προεδρική εκλογή.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την ανάγκη συνεννόησης των κομμάτων και επεσήμανε ότι πρέπει ο Αντώνης Σαμαράς να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.
«Είναι αδιανόητο, κατά τη γνώμη μου, στην μεν Τουρκία να συνέρχεται το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Αμύνης, και εμείς να μην μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα και προς τα μέσα και προς τα έξω, ενός αρραγούς μετώπου» αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, η βουλευτής της Ν.Δ.

Ο Καραμανλής "φωτογράφισε" την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Kostas-Karamanlis-DETH

Την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, μια προοπτική την οποία αρνείται μέχρι σήμερα, “φωτογράφισε” ουσιαστικά ο Κώστας Καραμανλής, με όσα είπε σε πηγαδάκι βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο Κοινοβούλιο.
Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προοπτική Συνταγματικής Αναθεώρησης, που θα φέρει το ελληνικό πολιτικό μοντέλο πιο κοντά στο γαλλικό, δηλαδή σε μια εκλογή Προέδρου με αυξημένες αρμοδιότητες απευθείας από τον λαό, και στην παράλληλη λειτουργία μιας κυβέρνησης, που θα είναι συμπληρωματική του, όταν θα προέρχονται από το ίδιο κόμμα, ή θα “συγκατοικεί” μαζί του στην εξουσία, όταν θα προέρχεται από αντίπαλη πολιτική παράταξη.
Η αναφορά Καραμανλή έχει τη σημασία της, για τις πολιτικές εξελίξεις που έχουν πλέον προσλάβει φρενήρη ρυθμό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων που είναι σε θέση να γνωρίζουν την πολιτική φιλοσοφία του, ο Κώστας Καραμανλής δεν θα ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εφόσον η εκλογή πραγματοποιείτο απευθείας από τον λαό.
Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μονάχα το 2020, και εφόσον έχει προηγηθεί η σχετική Συνταγματική Αναθεώρηση. Μέχρι τότε ωστόσο, θα μπορούσε ο Κώστας Καραμανλής να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μια Βουλή στην οποία την πλειοψηφία θα κατείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποτελέσει το ισοδύναμο σταθερότητας για να λειτουργήσει το σύστημα, στη σκιά του… άγχους που προκαλεί μια πρωθυπουργία Τσίπρα.
Και στη συνέχεια, από τη στιγμή μάλιστα που η δική του εκλογή στην Προεδρία της Δημοκρατίας θα ανοίξει το δρόμο για μια συναινετική Αναθεώρηση του Συντάγματος, να επιδιώξει το 2020 την επανεκλογή του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, αυτή τη φορά μέσω της απευθείας εκλογής από τον ελληνικό λαό.

υστερογραφα

'Έφυγε" ο Βασίλης Ζήσης του Antinews

Vassilis-Zisis

Τη μάχη με την επάρατο νόσο έχασε ο δημοσιογράφος Βασίλης Ζήσης, ένας από τους σημαντικότερους ρεπόρτερ των τελευταίων δεκαετιών, που δημιούργησε το site Antinews.
Ο Βασίλης Ζήσης έδωσε με αξιοπρέπεια και ήθος τη μάχη με την επάρατη νόσο, αλλά τελικά λύγισε.
Ακολουθεί το κείμενο με το οποίο τον αποχαιρέτησε από το Antinews ο γιος του, Παναγιώτης Ζήσης:
Πηγή: www.antinews.gr

«Να μου υποσχεθείς ότι δεν πρόκειται να αλλάξεις ποτέ το Αntinews», ήταν τα τελευταία λόγια του πατέρα μου. Πάντα κέρδιζε όλες τις μάχες από το μετερίζι της μάχιμης δημοσιογραφίας, αλλά δυστυχώς δεν κέρδισε τη βασικότερη. Αυτή της ζωής. Ο αγαπημένος μας Φάκτορας δεν είναι πλέον μαζί μας. Προδόθηκε από την επάρατο. Έφυγε σαν παλικάρι, αργά χθες το βράδυ μετά από δυο χρόνια σκληρής μάχης.

Έρχονται 50.000 προσλήψεις σε ΟΤΑ και Δημόσιο- 48 προσλήψεις στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης, Αναλυτικά η κατανομή των θέσεων (πίνακες)

Την πρόσληψη 50.000 ανέργων από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και κυρίως των νοικοκυριών, των οποίων όλα τα μέλη είναι άνεργοι, προβλέπει νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει. Όσοι προσληφθούν θα εργασθούν για πέντε μήνες σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσίες του Δημοσίου, με αμοιβή το μήνα.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Εργασίας, 14.000 έως 15.000 θέσεις εργασίας θα κατανεμηθούν σε υπηρεσίες του Δημοσίου (σε κεντρικές υπηρεσίες, εποπτευόμενους φορείς και αποκεντρωμένες υπηρεσίες ανά την επικράτεια). Ακόμη 32.000 θέσεις (όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων) θα κατανεμηθούν στους δήμους της χώρας και 3.500 θέσεις στις περιφέρειες.

Εθνική... ξεφτίλα και ήττα από τα Νησιά Φερόε!

greece
Ένα συνονθύλευμα αδιάφορων και «λίγων» παικτών κι ένας ανίκανος προπονητής, επιλογή μιας τραγικής ομοσπονδίας, ντρόπιασαν την Ελλάδα (0-1 τα Φερόε) και γκρέμισαν οριστικά ότι χτίζονταν επί μια 10ετία!
«Βγάλτε τις φανέλες» φώναζε ο κόσμος. Άπιαστο… όνειρο το Euro 2016 για την εθνική!
Ασφαλώς και τίθεται θέμα προπονητή, με τον Κλαούντιο Ρανιέρι να μην μπορεί πια να νιώθει καθόλου σίγουρος στην καρέκλα του.

Περισσότερα στο gazzetta.gr

Metron Analysis: Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 4,8%

dimoskopisi
Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 4,8% έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει στην εκτίμηση ψήφου το εβδομαδιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31,3% έναντι 26,5% της  Νέα Δημοκρατίας και ακολουθούν:
Ποτάμι με 10%, ΚΚΕ με 6,1%, Χρυσή Αυγή με 5,8%,  ΠΑΣΟΚ με 5,3%, ΑΝΕΛ με 3,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 2,2%, ΔΗΜΑΡ με 1,6%, ενώ άλλο κόμμα  δηλώνει το 7,4%.
Όσο αφορά την καταλληλότητα για πρωθυπουργία της χώρας ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 35% έναντι 18% του Αλέξη Τσίπρα

Ο Μαρινάκης… έδειξε τον Μελισσανίδη για την επίθεση στον Ζωγράφο!

marinakis
 Παρέμβαση στο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας για το θέμα του Ζωγράφου έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος «έδειξε» τον Δημήτρη Μελισσανίδη ως υπεύθυνο!
Ο κ. Μαρινάκης δεν παρέστη απλώς στο Δ.Σ. της Λίγκας αλλά έκανε και την δική του παρέμβαση σχετικά με την δολοφονική επίθεση στον Ζωγράφο. Με τοποθέτηση προ ημερησίας διάταξης αναφέρθηκε στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα. Πρότεινε έκτακτο Δ.Σ. παρουσία όλων των προέδρων αλλά και των ιδιοκτητών των ΠΑΕ (συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των Γιάννη Αλαφούζου και Ιβάν Σαββίδη) για να συζητηθεί το ζήτημα και να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα από τα ελληνικά γήπεδα.

Σαμαράς: Η Ανάπτυξη ξεκίνησε και κανένας Έλληνας δεν θα μείνει πίσω! (video)

samarasomilia

Σε δήλωσή του ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς αναφέρει πως η κυβέρνηση κάνει πράξη την υπόσχεσή της για επιστροφή στην αναπτυξη.
Με αφορμή τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο Πρωθυπουργός σημειώνει στο μήνυμά του: «Σε πείσμα της μιζέριας στην οποία κερδοσκοπούσαν πολλοί, η Ελπίδα επιστρέφει. Η Ελλάδα επιστρέφει!»
Αναλυτικά το μήνυμα του Πρωθυπουργού:
«Σας είχαμε υποσχεθεί ότι η χώρα θα βγει από το τούνελ της μεγάλης ύφεσης. Αυτό είναι πια πραγματικότητα. Η επιστροφή της Ελληνικής οικονομίας στην Ανάπτυξη είναι γεγονός!
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η Ανάκαμψη άρχισε ήδη για την Ελληνική οικονομία. Και μάλιστα με μεγαλύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι.
Πράγματι, το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς η οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,7%, μετά από 6 επώδυνα χρόνια, ή 24 τρίμηνα, ύφεσης. Είναι η ταχύτερη Ανάπτυξη για το τρίμηνο αυτό σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Κι όπως αποκαλύπτεται τώρα, ελαφρά ανοδικό ήταν για την Ελλάδα και το προηγούμενο τρίμηνο της χρονιάς.
Όσοι, λοιπόν, αμφισβητούσαν την Ανάκαμψη, διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Σας υπόσχομαι σήμερα ότι η Ανάπτυξη θα συνεχιστεί με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Αυτό, άλλωστε, προβλέπουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί.
Κι από την Ανάπτυξη που ξεκίνησε, δεν θα μείνει κανένας Έλληνας πίσω.

Σε πείσμα της μιζέριας στην οποία κερδοσκοπούσαν πολλοί, η Ελπίδα επιστρέφει. Η Ελλάδα επιστρέφει!»

Video 

ysterografa.gr

Σαμαράς: Η εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ δεν ήταν λάθος, αλλά… λαθάρα!

samarasmaximou
Μία εξόχως ενδιαφέρουσα συνομιλία πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Βλάχο, ο οποίος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει την τροπολογία.
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε μαζί του και αναγνώρισε το λάθος του επιτελείου του υπουργείου Οικονομικών, που προκάλεσε αλαλούμ σχετικά με τις 100 δόσεις.
Σύμφωνα με τους παριστάμενους βουλευτές και δημοσιογράφους ο κ. Σαμαράς «παρατήρησε» τον βουλευτή του για τους υψηλούς τόνους. «Γιατί ρε Γιώργο τόση φασαρία;» φέρεται να του είπε για να απαντήσει ο κ. Βλάχος πως δεν γίνεται να εμφανίζονται οι βουλευτές ως εντολοδόχοι της Τρόικας.
Παράλληλα, όταν ο βουλευτής επισήμανε το λάθος που έγινε με την επίμαχη τροπολογία με τον ΕΝΦΙΑ, ο Πρωθυπουργός τον διέκοψε και του είπε: «Όχι λάθος… λαθάρα»!
Πάντως, ο Πρωθυπουργός δεν κατονόμασε ποιους θεωρεί υπεύθυνους για την τροπολογία που δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στην κυβέρνηση.

Άμεση ανταπόκριση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τα προβλήματα της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας



Άμεση ήταν η ανταπόκριση στην παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη προς τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι βιοκαλλιεργητές και οι κτηνοτρόφοι.
Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού επεσήμαινε τις καθυστερήσεις στην υπογραφή των συμβάσεων των αγροπεριβαλλοντικών ενισχύσεων των βιοκαλλιεργητών και των κτηνοτρόφων, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, παράγοντα ανασταλτικό για τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους, ζητούσε την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να δοθεί η σχετική οικονομική ενίσχυση στους δικαιούχους. 
Στην απάντησή του ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αποστολάκος, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο οποίος τον ευχαρίστησε θερμά για την ενέργειά του αυτή, τον ενημερώνει ότι στο τέλος του μήνα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των δικαιούχων για τη δράση της «βιολογικής γεωργίας». Σε ότι αφορά τη δράση της «βιολογικής κτηνοτροφίας» αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να έχουν λυθεί τα θέματα επιλεξιμότητας των δηλουμένων βοσκοτόπων, ώστε να μειωθεί το ποσοστό σφάλματος στην πληρωμή των δικαιούχων ετών 2012 και 2013.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Επείγει η περιφερειοποίηση των πολιτικών στη χώρα»

Εμφάνιση ppe1.JPG


«Επείγει η υιοθέτηση περιφερειακών πολιτικών στη χώρα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ανάπτυξη & Επιχειρηματικότητα μέσω ΕΣΠΑ 2014-2020 – Νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και ο ΕΦΕΠΑΕ την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014.
Ο κ. Τατούλης δήλωσε επίσης ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε καμία ασφαλή πρόβλεψη για το μέλλον στη χώρα, αφού οι οριζόντιες πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα δεν αφομοίωσαν τις περιφερειακές για να επιτευχθεί ένα μίνιμουμ συμφωνίας σε αυτό που επιδιώκουμε για τον τόπο μας. Η ύφεση στη χώρα προκάλεσε τεράστιες στρεβλώσεις για χρόνια και αν δεν δημιουργήσουμε κίνητρα, τότε οποιαδήποτε εξαγγελία προγραμμάτων δεν θα βοηθήσει την κοινωνία».
Εμφάνιση DSC_3477.jpgΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμο λάθος του παρελθόντος το γεγονός ότι μόνη μέριμνα των προγραμμάτων ήταν η απορροφητικότητα και όχι η υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδιασμού.
Σημείωσε δε ότι η συγκυβέρνηση έχει πετύχει σημαντικά επιτεύγματα στον εξορθολογισμό της χώρας, με δύο παρατηρήσεις ωστόσο. Αφενός ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα το ΑΕΠ της οποίας συρρικνώθηκε κατά 27% μέσα σε μια πενταετία και, αφετέρου, ότι απουσιάζει ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
«Ντροπή» χαρακτήρισε με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου το γεγονός ότι το ΕΤΕΑΝ έχει «παρκάρει» 1,3 δις ευρώ στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία επωφελείται από τους τόκους τους, χωρίς οι πόροι αυτοί να ενισχύουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τις οποίες προορίζονται.
Με ιδιαίτερα δριμύ ύφος ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στο τραπεζικό σύστημα, το οποίο αφού στηρίχθηκε από τις επιχειρήσεις όλα αυτά τα χρόνια δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του, χωρίς παράλληλα να το αγγίζει κανένας. «Είναι καιρός να απεγκλωβιστούμε από τις συστημικές τράπεζες» συνέχισε και πρόσθεσε ότι «οι συνεταιριστικές τράπεζες είναι πλέον απαραίτητες».
Σε ότι αφορά τα ευρωπαϊκά προγράμματα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε την καθυστέρηση που ήδη υπάρχει για τα εμπροσθοβαρή προγράμματα και τόνισε ότι υπάρχουν και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα εκτός του ΣΕΣ, από τα οποία η χώρα απουσιάζει.