Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Δρ. Αναστάσιος Γκιολής στις εργασίες του 10ου Πανελληνίου Επιστημονικού συμποσίου Γενικής Ιατρικής



Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εργασίες του 10ου Πανελληνίου Επιστημονικού συμποσίου Γενικής Ιατρικής που  διεξάγεται στην Αθήνα από Τετάρτη 24 έως και Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 στους συνεδριακούς χώρους του ξενοδοχείου DIVANI CARAVEL.
Στο συμπόσιο διακεκριμένοι ομιλητές, ιατροί όλων των ειδικοτήτων , από όλη την Ελλάδα καταθέτουν τις εμπειρίες τους σε μεγάλο ακροατήριο.
Πρόεδρος σε μια τέτοια ημερίδα, στο  και ο  συμπατριώτης μας Επιμελητής Γενικής Ιατρικής Νοσοκομείου Κορινθου  Διδάκτωρ Ιατρικής σχολής Αναστάσιος Γκιολής, με μεγάλες συμμετοχές και αναγνώριση στο πανελληνιο.

Εμείς βρεθήκαμε στο DIVANI CARAVEL, μιλήσαμε , με τον Δρ. Γκιολή, για το επίπεδο   πρωτοβάθμιας Υγείας στο Νομό Κορινθίας και φαίνεται πως το επίπεδο εξυπηρέτησης των συντοπιτών είναι σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Οι νέοι γιατροί επιστήμονες είναι πολύ καταρτισμένοι και μαζί με τους έμπειρους συναδέλφους τους, κάθε μέρα προσπαθούν το καλύτερο είτε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου είτε στα Κέντρα Υγείας του Νομού Κορινθίας.
Εμείς γιατρέ μας σου ευχόμαστε πάντα χρήσιμος  για τον τόπο μας και τους συνανθρώπους μας, πρωτίστως.




ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Γιάννη Δημ. Μπάρτζη με τίτλο ''Φεύγω ξένη''


Εμφάνιση Φωτ.1.jpg Εμφάνιση Φωτ.2.jpg
Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου κος Απόστολος Ε. Παπαφωτίου, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια παρευρέθηκε στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα κου. Γιάννη Δημ. Μπάρτζη, με τίτλο «Φεύγω ξένη». 
Ήταν μία σεμνή και ουσιαστική εκδήλωση που έγινε στις 20 Σεπτεμβρίου 2014 στην φιλόξενη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Μπολατίου. Υπήρξε πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπολατίου «Νέα Διάπλαση», του προέδρου του, δασκάλου κου. Χαρ. Ανδρικόπουλου, ο οποίος ήταν ο κύριος εισηγητής, επικουρούμενος από δύο άλλους εκλεκτούς αναγνώστες, τον κο. Ιωακείμ Πάνο και τον κο. Παναγιώτη Δημάκη

Εμφάνιση Φωτ.3.jpg
Το βιβλίο είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα, που ξεκινά από την προεπαναστατική Κόρινθο και εξελίσσεται δραματικά κατά τη διάρκεια της Επαναστάσεως του 1821 στην Κόρινθο και στο Μοριά, μέσα από την συγκλονιστική αφήγηση της γυναίκας του Κιαμήλ Μπέη. Παράλληλα εξιστορείται η τραγικότητα της ζωής του Κιαμήλ Μπέη, του φημισμένου Οθωμανού ηγέτη της Κορίνθου, στις συγκλονιστικές αλλαγές που συμβαίνουν γύρω του κατά τρόπο βίαιο και αιματηρό. 
Μέσα σε αυτό το αιματηρό περιβάλλον έχει θέση και ακούγεται – η απεγνωσμένη κραυγή συνειδητοποίησης της κεντρικής ηρωίδας – «Φεύγω ξένη». 
 Ο Διδάκτωρ κος. Γιάννης Δ. Μπάρτζης γεννήθηκε το 1951 στην Αρχαία Κόρινθο, όπου και ζει μόνιμα. Σπούδασε στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αθήνας και εργάστηκε στη δημόσια εκπαίδευση στην επαρχία Καλαβρύτων και στην Κορινθία. Είναι Διδάκτορας Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρέτησε την εκπαίδευση ως δάσκαλος και Σχολικός Σύμβουλος. Υπήρξε συνεργάτης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κατά την τριετία 2003-2006, ως αξιολογητής των νέων πακέτων διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας. Είναι ένας ζωντανός πνευματικός άνθρωπος με συνεχείς λογοτεχνικές δημιουργίες.  

Εμφάνιση Φωτ.4.jpg
Ο κος Απόστολος Ε. Παπαφωτίου τόνισε στο χαιρετισμό του τη μοναδικότητα του βιβλίου του, τη μεγάλη λογοτεχνική του αξία αλλά και γενικότερα την αξία της γνήσιας, αληθινής τέχνης της λογοτεχνίας, την οποία διακονεί ο συγγραφέας. Ήταν μία ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά έναν μαχόμενο άνθρωπο του πνεύματος και να διαπιστώσουμε πως η ποιότητα του ερείδεται στο λογοτεχνικό ταλέντο του, στην απλότητα του, στη διεισδυτικότητα του και στη γνώση των θεμάτων. Γνώση η οποία προκύπτει από βαθιά ιστορική έρευνα του ιδίου σε συνεργασία με τον υιό του, αρχιτέκτονα Δημήτριο Μπάρτζη. 
  
Για την ιστορική εποχή που διαπραγματεύεται το βιβλίο οι ιστορικές πηγές είναι λίγες και οι αρχαιολογικές ακόμη λιγότερες. 
Ο Μύθος στην περιοχή, ζωντανός από στόμα σε στόμα, διατήρησε αρκετά ιστορικά στοιχεία, πολλά εκ των οποίων έγιναν αντικείμενο της δημοτικής μούσας, με μοναδικά ακούσματα και ιδιαίτερο λόγο και περιεχόμενο και από τη μεριά των νικητών και από την πλευρά των ηττημένων. 
Έτσι η αξία του βιβλίου γίνεται ακόμα μεγαλύτερη και αυτό αποτελεί εργαλείο και εγχειρίδιο για τη γνώση της «άγνωστης» τοπικής ιστορίας της πόλεως της Κορίνθου και της Κορινθίας γενικότερα, λίγο πριν και λίγο μετά την Επανάσταση του 1821, μέχρι την απελευθέρωση μεγάλου τμήματος της Πατρίδος μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ 
 ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Ο λαϊκισμός είναι επικίνδυνος στην εσωτερική πολιτική

konmitsotakis
Παρέμβαση με… νόημα για τις πολιτικές εξελίξεις έκανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε εκδήλωση στην οικία του Βρετανού πρέσβη στην Αθήνα για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθέριου Βενιζέλου.
Ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ τόνισε χαρακτηριστικά; «Είναι τραγωδία να κάνεις εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στα εσωτερικά προβλήματα», ενώ συμπλήρωσε ότι ο λαϊκισμός είναι επικίνδυνος στην εσωτερική πολιτική, αλλά θανάσιμα επικίνδυνος στην εξωτερική πολιτική.

Εκτός λειτουργίας το Taxisnet τη Δευτέρα

taxisnet_520595808

Εκτός λειτουργίας θα τεθεί το Taxisnet τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέρας, όπως ανακοινώθηκε με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών δεν θα είναι διαθέσιμες από την Κυριακή (28-9-2014) στις 12:00 μμ εως τη Δευτέρα (29-9-2014) στις 7:00 πμ λόγω προγραμματισμένων εργασιών προληπτικής συντήρησης»

ΔΝΤ: Καμία επίσημη ενημέρωση για πρόωρη λήξη του προγράμματος

DNT

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει επίσημο αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση για πρόωρη λήξη του προγράμματος που εφαρμόζεται στην χώρα μας.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι το πρόγραμμα του Ταμείου είναι προγραμματισμένο να λήξει τον Μάρτιο του 2016, ενώ υπογράμμισε ότι η προσοχή του ΔΝΤ είναι εστιασμένη στην έκτη αξιολόγηση και ενδεχόμενη πρόωρη έξοδος της Ελλάδος από το πρόγραμμα του Ταμείου δεν θα απασχολήσει την επικείμενη αξιολόγηση.
Ο Ράις υπογράμμισε πως σε μερικούς τομείς η Ελλάδα έχει επιτύχει προόδους και επεσήμανε πως το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα ξεκινήσει να δουλεύει στην Ελλάδα στις 30 Σεπτεμβρίου με τα «θέματα κλειδιά», όπως είπε, να είναι ο προϋπολογισμός 2015 και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Το κλιμάκιο του Ταμείου θα επιστρέψει πίσω στην Ουάσιγκτον για τις εργασίες της Ετήσιας Συνόδου και προσέθεσε πως θα επιστρέψει στην Αθήνα σε πλήρη σύνθεση «αργότερα μέσα στο φθινόπωρο».
Για το αν η Κριστίν Λαγκάρντ έχει δεχθεί επιστολή του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης για το θέμα των απειλών που ανέφερε στους Financial Times, ο Ράϊς επιβεβαίωσε πως έχει λάβει τη σχετική επιστολή και διευκρίνισε εκ νέου πως η διευθύντρια του ΔΝΤ είχε δεχθεί απειλές πριν από κάποια χρόνια απειλές μέσω των social media. 

ysterografa.gr

Online στο διαδίκτυο οι προϋπολογισμοί Δήμων, Υπουργείων ,ΜΚΟ και στο κόσκινο οι διορισμοί.

Online τα οικονομικά υπουργείων, φορέων Δημοσίου, ΟΤΑ και ΜΚΟ  θα παρακολουθούν  σύντομα οι πολίτες, Σύμφωνα με  το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατατέθηκε χθες 24 Σεπτεμβρίου  στη Βουλή ενσωματώνεται με το νομοσχέδιο στο Ελληνικό Δίκαιο η Οδηγία 2013/37 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ελεύθερη διάθεση δεδομένων του δημοσίου σε κάθε τρίτο φορέα.

Προβλέπεται ότι εντός τριών μηνών κάθε δημόσιος φορέας θα οριστικοποιήσει τη λίστα των δεδομένων που θα είναι διαθέσιμα, των οποίων η ανάρτηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών από την ψήφιση του νόμου. Όλα τα δεδομένα του δημόσιου τομέα είναι ελεύθερα προς διάθεση, με την επιφύλαξη αυτών που προστατεύονται από το ιδιωτικό απόρρητο. Εξαιρούνται τα όσα αναφέρονται σε ζητήματα εθνικής ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό, το σχέδιο νόμου εισάγει δυο βασικές καινοτομίες, που ενισχύουν τη διαφάνεια:

Η εκτέλεση των προϋπολογισμών των υπουργείων, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού και των ΝΠΔΔ αυτών, πρέπει να εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του κατά κανόνα σε πραγματικό χρόνο και να παρέχει αναλυτικές καταστάσεις και για το σκέλος των εσόδων και για το σκέλος των εξόδων ανά κωδικό αριθμό εσόδου ή εξόδου. Με τον τρόπο αυτό, κάθε πολίτης θα μπορεί να αξιολογεί και να έχει πλήρη γνώση της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού κάθε φορέα.

Καθιερώνεται η υποχρεωτική ανάρτηση των οικονομικών στοιχείων τους στο αναβαθμισμένο «πρόγραμμα Διαύγεια» για όλες τις Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες (μεταξύ των οποίων και οι ΜΚΟ), τα σωματεία, τα ιδρύματα και τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) και λοιπούς μη κερδοσκοπικούς φορείς, οι οποίες επιχορηγούνται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με ποσό άνω των 3.000 ευρώ ετησίως.

Θεσπίζεται, επίσης, ετήσιος διαγωνισμός για την αξιοποίηση των ανοικτών δεδομένων, ενώ καθιερώνονται παράλληλα και βραβεία σε φορείς του δημοσίου τομέα που έχουν επιδείξει αποτελεσματικές και καινοτόμες διαδικασίες ανοικτής διάθεσης των δεδομένων τους.

Από «κόσκινο» διορισμοί στο δημόσιο και πτυχία υπαλλήλων

Ταυτόχρονα το νομοσχέδιο προβλέπει, υποχρεωτικό και αυτεπάγγελτο έλεγχο γνησιότητας των δικαιολογητικών των διοριστέων στο Δημόσιο και αμελλητί έλεγχο των ήδη υπηρετούντων με απάντηση εντός πέντε ημερών από τις υπηρεσίες τους και αφορά τη χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημοσίου τομέα.

Στο ίδιο πλαίσιο, το νομοσχέδιο ορίζει πως η κατάθεση, χρήση και διατήρηση σε ατομικό υπηρεσιακό φάκελο υπαλλήλου, πλαστού, νοθευμένου ή παραποιημένου πιστοποιητικού ή τίτλου βεβαιώσεως, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα που συνεπάγεται την αυτοδίκαιη αργία του υπαλλήλου.

Από την άλλη, καταργούνται οι συνολικά, πέντε θέσεις βοηθών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και κάθε διάταξη σχετική με τις θέσεις αυτές.

Προσλήψεις μόνο αν υπάρχουν κενές θέσεις και κατ'εξαίρεση

Με άλλο άρθρο του νομοσχεδίου απαγορεύεται ο διορισμός ή πρόσληψη στις δημόσιες υπηρεσίες, μονίμου προσωπικού, ή με σύμβαση αορίστου χρόνου, ή ορισμένου χρόνου με δυνατότητα ανανέωσης της σχέσης εργασίας του, εφόσον στον οικείο φορέα δεν υφίσταται κενή οργανική θέση. Κατ' εξαίρεση μόνο, επιτρέπεται κάτι τέτοιο σε προσωποπαγή θέση, αποκλειστικά στις ρητά οριζόμενες περιπτώσεις (π.χ. συμμόρφωση της Διοίκησης με δικαστική απόφαση, διορισμός αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης).

airetos.gr

Ομιλία Χρίστου Δήμα για την συνταγματική αναθεώρηση

Στην ανοιχτή δημόσια εκδήλωση με θέμα «Φταίει το Σύνταγμα για την Κρίση; Μια πολύπλευρη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση» που διοργάνωσαν στο Ίδρυμα Κακογιάννη το Ελληνικό Φόρουμ Δημόσιας Πολιτικής (Greek Public Policy Forum) και η Πολιτική Κοινότητα «Μπροστά» συμμετείχε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.

Στην ομιλία του ο κ. Δήμας τόνισε ότι το Σύνταγμα από μόνο του δεν μπορεί ούτε να αποτρέψει την οικονομική κρίση ούτε να φέρει οικονομική ανάπτυξη, ωστόσο, ένα σύγχρονο Σύνταγμα, σίγουρα θα βοηθούσε στην αξιοπιστία των θεσμών και την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτούς ενώ επανέλαβε την πάγια θέση του για την ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος στη παρούσα Βουλή, αμέσως μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Δήμας στη συνέχεια αναφέρθηκε στα άρθρα τα οποία κατά τη γνώμη του θα πρέπει να αναθεωρηθούν και στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας και της αναθεώρησης της διάταξης για την αποσβεστική προθεσμία ως προς την ποινική ευθύνη των υπουργών.

Η αναθεώρηση του Συντάγματος σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ. προσφέρει μια ευκαιρία και για την επανεξέταση ρυθμίσεων που σήμερα είναι αναποτελεσματικές ή αναχρονιστικές όπως το άρθρο 16 αναφορικά με την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Παράλληλα χαρακτήρισε την αναθεώρηση του Συντάγματος «χρυσή ευκαιρία»  ώστε να θέσουμε σε νέες σύγχρονες και υγιείς βάσεις την λειτουργία του πολιτεύματος. Στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και στην ανάγκη επανεξέτασης του Άρθρου 32 ώστε να αποσυνδεθεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Χρίστος Δήμας υπενθύμισε τη θέση του για την πιθανή προσθήκη στο Σύνταγμα ενός νέου, αναλογικότερου και κυρίως σταθερού εκλογικού νόμου που θα διασφαλίζει την ισχύ του ανεξάρτητα από τις εκάστοτε πολιτικές συγκυρίες.

Στην εκδήλωση επίσης μίλησαν οι κ.κ. Μαρία Γιαννακάκη (Βουλευτής ΔΗΜΑΡ Β’ Πειραιά), Γιάννης Ραγκούσης (πρ. Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) και Σταύρος Τσακυράκης (Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών) ενώ μετά τις ομιλίες ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση.

Ήρθε το Facebook των πλουσίων

Ήρθε το Facebook των πλουσίων 
Η εγγραφή και μόνο κοστίζει 9.000 δολάρια
Αν σας περισσεύουν μερικές χιλιάδες δολάρια και δεν ξέρετε πώς να τα ξοδέψετε… τι θα λέγατε να γινόσασταν μέλη του «Facebook» των πλουσίων;
Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης των ανώτερων οικονομικών στρωμάτων ακούει στο όνομα «Netropolitan» και σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, η εγγραφή και μόνο σε αυτό κοστίζει 9.000 δολάρια!
Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνεται ο πρώτος χρόνος διατήρησης του λογαριασμού, ενώ το ετήσιο κόστος «συντήρησής» του από εκεί και πέρα ανέρχεται στα 3.000 δολάρια.
Ανάμεσα στα οφέλη που προσφέρει η εγγραφή σε αυτήν την υπηρεσία περιλαμβάνεται η απεριόριστη χρήση αποθηκευτικών χώρων cloud και η… μη ύπαρξη διαφημίσεων.
Κατά τ’ άλλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι παρόμοια με αυτά άλλων δημοφιλών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook.
Η υπηρεσία διατίθεται σε desktop και mobile browsers, ενώ υπάρχει και η αντίστοιχη εφαρμογή για smartphones and tablets τόσο σε iOS όσο και για Android συσκευές.
Το Netropolitan δημιούργησε ο συνθέτης James Touchi-Peters, ο οποίος ζει στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.
«Μόλις γίνει κανείς μέλος του Netropolitan έχει άμεσα πρόσβαση στα status updates και διάφορους χώρους συζητήσεων με τα υπόλοιπα μέλη. Κανείς μπορεί να δημιουργήσει ομάδες και να συμμετέχει σε συζητήσεις που μπορεί να αφορούν τα πάντα: από τα καλύτερα κρασιά μέχρι κλασικά αυτοκίνητα και προτάσεις για διακοπές ανά τον κόσμο».
Τα μέλη του πρέπει να είναι άνω των 21 ετών και να χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους στοιχεία.
Περί ορέξεως… Netropolitan

techit.gr

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΑΙΓΕΙΡΑΣ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!

Εμφάνιση #0351.jpg
 Στα σχολικά συγκροτήματα της Αιγείρας (Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο)  παραβρεθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "Ιωάννης Κοκονέτσης", στα πλαίσια της ενημέρωσης και της προσέλκυσης "νέου αίματος" στις τάξεις της Φιλαρμονικής.

Οι μουσικοί με τα μουσικά ακούσματά τους, είτε ως ξεχωριστές κατηγορίες είτε στο σύνολό του ενθουσίασαν τους μαθητες της Αιγείρας.


Εμφάνιση #0341.jpgΕμφάνιση #0334.jpgΕμφάνιση #0317.jpg 
Εμφάνιση #0315.jpgΕμφάνιση #0335.jpgΕμφάνιση #0337.jpg

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ


Νέα Δημοκρατία: « Ο Ελληνικός λαός καταλαβαίνει κάθε μέρα όλο και περισσότερο, πόσο επικίνδυνες είναι οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, και που μπορούν να οδηγήσουν»!



 Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις επικίνδυνες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

 «Την ώρα που η οικονομία μπαίνει σε ανάπτυξη και ετοιμάζεται να βγει από τα Μνημόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποσταθεροποιήσει τη χώρα, μέσω αλλεπάλληλων παρεμβάσεων των στελεχών του. 
Ένας – ένας αποκαλύπτει την κρυφή ατζέντα του κόμματός τους, που συνοψίζεται στο τρίπτυχο: «στάση πληρωμών – απαγόρευση διακίνησης κεφαλαίων – δημοψήφισμα» 
Πρώτος ο κ. Τόλιος (μέλος της οικονομικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ) σε συνέντευξή του στα «παραπολιτικά fm» ανακοινώνει στάση πληρωμών σε περίπτωση που διαφωνήσουν οι εταίροι «στη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους» 
Απαντώντας στην ερώτηση: «Αν δεν τα βρούμε στη συμφωνία και μας πουν όχι κύριοι δεν συμφωνούμε τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; » Δηλώνει: «Δεν δίνουμε τα τοκοχρεολύσια»!! 
Προβλέποντας ότι αυτές οι ανοησίες του θα προκαλέσουν φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, σε άλλη του συνέντευξη στον «ΣΚΑΙ 100.3» δεν αποκλείει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στην απαγόρευση διακίνησης κεφαλαίων, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως παράδειγμα και την Κύπρο!!!! Τέλος, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας Νίκος Βούτσης, μιλώντας στα «παραπολιτικά fm» επανέφερε το ζήτημα του δημοψηφίσματος δηλώνοντας « Δεν πρέπει κανείς να αποκλείει και δημοψήφισμα για την έγκριση ή την απόρριψη μιας συμφωνίας που θα προτείνει τότε η Ελληνική κυβέρνηση ή που θα μας προτείνουν οι εταίροι.
 Έπρεπε να είναι και στο οπλοστάσιο οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης και της παρούσας δηλαδή η προσφυγή στο λαό με διάφορους τρόπους». 
 Ο Ελληνικός λαός καταλαβαίνει κάθε μέρα όλο και περισσότερο, πόσο επικίνδυνες είναι οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, και που μπορούν να οδηγήσουν»!

Έκτακτο δελτίο – Χαλάζι, βροχές και καταιγίδες, σημαντική πτώση της θερμοκρασία


 Από το απόγευμα έρχονται, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ όχι μόνο βροχές και καταιγίδες αλλά και χαλάζι σε πολλές περιοχές. Ως... συνήθως τα φαινόμενα θα αρχίσουν να πλήττουν πρώτα τις δυτικές περιοχές της χώρας και τα νησιά του Ιονίου.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους και πιθανώς κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες σήμερα Πέμπτη (25-09-2014) αρχικά στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
 Από αύριο Παρασκευή τα φαινόμενα  θα επηρεάσουν αρχικά όλη την ηπειρωτική χώρα και βαθμιαία θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες στα δυτικά.

Το Σάββατο,  βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν στη κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποραδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Στα ανατολικά θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι ( 8 με 9 μποφόρ) ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα (περίπου 8 με 10 βαθμούς).

ΠΟΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgn76zZhX1do8icc4huaaBmE8QDOm77U09iCVfizlhF5_uWp6pIbrd8LPGr1Lnn2KtrFpOd-_n7cRqhkpF2uxuqDAXPOoQgSHNZxtRkIyzgsz56ONm0t8DTHUeq3_XlnuCRU8fGdvnrKNTy/s1140/logo+web.jpg
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Κορινθίας προσπαθεί συνεχώς για την πλήρη και ολοκληρωμένη παρουσία μας δίπλα στον μαθητή και την οικογένεια του, με σημαντικές προσφορές είτε ενημέρωσης είτε υποτροφιών.

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης προσπάθειας μας, διαθέτουμε και φέτος Δωρεάν Φοίτηση σε μαθητές οικογενειών του Νομού μας που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα για την σχολική περίοδο 2014-2015. Η Δωρεάν φοίτηση παρέχεται για τα μαθήματα που επιθυμεί κάθε μαθητής.
 Δικαιούχοι:
Μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου οι οικογένειες των οποίων έχουν χαμηλό εισόδημα
Οι μαθητές θα πρέπει να έλθουν σε επαφή με τις φροντιστηριακές μονάδες του Συλλόγου μας, στις περιοχές που διαμένουν και να δρομολογήσουν τη διαδικασία ένταξης τους στο πρόγραμμα μαθημάτων.
Ημερομηνίες:
Η διαδικασία ένταξης ξεκινάει με την ανακοίνωση της και οι ενδιαφερόμενοι που προσέρχονται θα εντάσσονται στα τμήματα των φροντιστηρίων
Για τον Σύλλογο
Τάκης Λουζιώτης                                                                    Κώστας Καστρινός
Πρόεδρος                                                                                Γραμματέας


Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, στην περιοχή του αμφίπλευρου ΣΕΑ Κιάτου

 http://www.tovima.gr/oldPhotos/Article%20Photos/20101109/365975.jpg
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας θα ισχύσουν στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών από Χ.Θ. 103+020 έως Χ.Θ. 103+980, στην περιοχή του αμφίπλευρου ΣΕΑ Κιάτου, από 26.09.2014 έως 24.11.2014 κατά τη διάρκεια των οποίων η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της ρύθμισης θα διεξάγεται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,25 μ. Ειδικά κατά τις περιόδους υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου θα δίδονται μία ακόμη λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,00 στην κατεύθυνση αιχμής.

Οι ανωτέρω ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατασκευής του δεξιού κλάδου του αυτοκινητοδρόμου από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (ΤΕΡΝΑ, μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ).

Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

Η δήλωση του Βασίλη Νανόπουλου μετά το δικαστήριο (video)

Η δήλωση του Βασίλη Νανόπουλου μετά το δικαστήριο (video)

Η δήλωση έγινε λίγο μετά την εκδίκαση της ένστασης που έχει κάνει ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών στον δήμο Κορίνθου κ.Βασίλης Νανόπουλος.
http://korinthostv.gr

Σεισμός 4R στην Πάτρα

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4R σημειώθηκε στις 5:04 τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Πάτρα. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού ορίζεται στα 12 χλμ. βορειοανατολικά της Πάτρας. Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 14 χιλιόμετρα.

6η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «Κορινθία 2014»

6η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «Κορινθία 2014»

Η 6η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «Κορινθία 2014» ανανεώνει το ετήσιο ραντεβού της από την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 5 Οκτωβρίου για να υποδεχθεί εκθέτες & επισκέπτες - επιχειρηματίες και ιδιώτες που αναζητούν καινούργια προϊόντα ή επιδιώκουν αξιόπιστες συνεργασίες.
Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διανύουμε, το Επιμελητήριο Κορινθίας, αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή του για την παροχή μιας υψηλού επιπέδου διοργάνωσης, εξελίσσοντας τις υπηρεσίες και βελτιώνοντας τις υποδομές του.
Η Πανελλήνια έκθεση αποτελεί για μας γιορτή. Μια συνάντηση της μεταποίησης του εμπορίου και των υπηρεσιών με τον πολιτισμό και τη ψυχαγωγία. Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου είμαστε σίγουροι πως και σε αυτή τη διοργάνωση θα κερδίσουμε το στοίχημα, είμαστε σίγουροι για την συμπαράσταση των επιχειρηματιών & καταναλωτών στο μεγαλύτερο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός για την Κορινθία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Φέτος, η έκθεση μεταφέρεται στο χώρο της επιχείρησης «MandrakosCo» πρώην ΕΛΒΙΟΧΥΜ στο 15ο χιλ. Παλαιάς Εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών, Βέλο Κορινθίας
H έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το Δήμο Βέλου – Βόχας.
Χορηγοί: MandrakosCo, ETEM, ΛΑΡΣΙΝΟΣ, CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ)
Το ωράριο λειτουργίας της “Κορινθίας 2014” έχει ως εξής:
Τετάρτη 1 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 3 Οκτωβρίου από τις 17:30 έως τις 22:00, Σάββατο 4 & Κυριακή 5 από τις 10:00 έως τις 22:00.
Είσοδος Δωρεάν.
Έχει προβλεφθεί μετακίνηση με λεωφορεία του ΚΤΕΛ από τον σταθμό του προαστιακού και το κέντρο της Κορίνθου.
Περισσότερες πληροφορίες για την 6η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «Κορινθία 2014» μπορείτε να βρείτε στο τηλέφωνο 27410 24464 και στην ιστοσελίδα: www.korinthianexhibition.gr

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟ

ΤΩΡΑ: Ξεκίνησε η δίκη με τις ενστάσεις για τους δημοτικούς συμβούλους 
Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε στο εκλογοδικείο Κορίνθου η εκδίκαση της ένστασης του Βασίλη Νανόπουλου κατά της εκλογής του Αλ Πνευματικού .
Η δίκη πραγματοποιείται σε αίθουσα του 1ου ορόφου του Δικαστικού Μεγάρου Κορίνθου.
Τόσο μέσα στην αίθουσα όπου εκδικάζεται η ένσταση όσο και στον διάδρομο του πρώτου ορόφου των δικαστηρίων  έχει δημιουργηθεί αδιαχώρητο από δεκάδες φίλους και των δύο πλευρών που έχουν πάει για να παρακολουθήσουν την δίκη αλλά κυρίως για να εκφράσουν την ηθική τους συμπαράσταση.
Οι προσφάτως τοποθετηθέντες σύμβουλοι της πλειοψηφίας σε έμμισθες θέσεις  αντιδημάρχων και μελών Δ.Σ Νομικών Προσώπων του Δήμου βρίσκονται όλοι εκεί στην…πρώτη γραμμή!
Εκεί και ο υπάλληλος της ΔΕΥΑΚ αδερφός του δημάρχου Κορινθίων ο οποίος θεωρείται για την συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης και ο «αρχιστράτηγος» της εκλογικής μάχης που έδωσε ο μικρός του αδερφός
Γίνεται ανάγνωση των ονομάτων όλων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού Πνευματικού.
Μάρτυρες θα εξεταστούν μόνο για συγκεκριμένα σημεία της ένστασης.
Από την μεριά του Νανοπουλου ζητά από το δικαστήριο να εξεταστούν και ψηφοδέλτια που βρέθηκαν μαζί του ίδιου συνδυασμού (Νανοπουλου) Σύμφωνα με απόφαση του ΣΤΕ.
Ο δικηγόρος του Βασίλη Νανόπουλου αναφέρεται στους λόγους που οδήγησαν στην ένσταση δηλώνοντας την πίστη του πως το δικαστήριο θα εξετάσει τα ψηφοδέλτια πράγμα που αποδέχεται το δικαστήριο.
Ο δικηγόρος του Πνευματικού αρνείται να εξεταστούν τα διπλά ψηφοδέλτια λέγοντας πως πρέπει να απορριφθούν και οι μάρτυρες.
Παράλληλα λέει πως δε στοιχειοθετείται ο λόγος της ένστασης για τα άκυρα ψηφοδέλτια.
Όσον αφορά το γιατρό κ. Παππά λένε πως δεν υπήρχε πρόβλημα στη μεταδημοτευση.
Επίθεση υποστηρικτή του Πνευματικού στο Βασίλη Νανόπουλο με χυδαίες εκφράσεις μέσα στην αίθουσα.
Για το θέμα των φυλλαδίων και του νερού δήλωσαν ότι ήταν τρόπος πληροφόρησης του κοινού.
sfedona.gr - ekorinthos.gr

Προσυνεδριακή Συνάντηση Εργασίας των Δήμων της χώρας, στο πλαίσιο της επικείμενης διεξαγωγής του Παγκόσμιου Συνεδρίου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.

Γ. Πατούλης: «Υγεία 2020». Σπουδαίος ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Προαγωγή της Υγείας με θεσμοθετημένη συνεργασία μεταξύ Κράτους, Περιφερειών και Δήμων
Στο Δημαρχείο Αμαρουσίου διεξήχθη σήμερα η Προσυνεδριακή Συνάντηση Εργασίας των Δήμων της χώρας με την ευρεία συμμετοχή Δημάρχων ή εκπροσώπων τους από 41 δήμους.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.ΥΠ.Π.Υ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης μίλησε για την Πολιτική Σημασία του Παγκόσμιου Συνεδρίου Υγιών Πόλεων κατά το οποίο θα υπογραφεί η Διακήρυξη των Αθηνών που θα είναι για τα επόμενα 5 χρόνια ο οδηγός πολιτικών του Π.Ο.Υ., αναφερόμενος στα μεγάλα ζητήματα που θα αναδειχθούν, της Προαγωγής Υγείας στην Κοινότητα, τα ολοκληρωμένα τοπικά προγράμματα Προ-συμπτωματικού Ελέγχου, το υγιές αστικό και φυσικό περιβάλλον, την υγιή Τρίτη ηλικία και τους κοινωνικούς καθοριστικούς παράγοντες της Υγείας.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν οι πολιτικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν και τα επιμέρους θέματα που χρειάζεται να προωθηθούν για την παρουσία του Δικτύου στο Συνέδριο. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με την πολιτική και λειτουργία των Υγιών Πόλεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Αναφορά έγινε και στην πολιτική που θα ακολουθηθεί στο πλαίσιο των Υγιών Πόλεων στη διάρκεια της 6ης Φάσης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος του Π.Ο.Υ, 2014-2019, στην Ατζέντα του Π.Ο.Υ «ΥΓΕΙΑ 2020» και στο ρόλο των πόλεων στην υλοποίησή της.

Νικόλαος Γόντικας «Μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων»



ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
ΤΡΙΠΟΛΗ 23-09-2014
Θέμα: «Μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων»
κ. Περιφερειάρχα
Οι αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ που πιστά υπηρετούν οι ελληνικές κυβερνήσεις και στηρίζουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου έχουν οδηγήσει χιλιάδες μικρομεσαίους κτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα, στην απόγνωση. Σε όλες αυτές τις αντιαγροτικές πολιτικές ήρθε να προστεθεί η πρόσφατη απόφαση που αποτελεί νέο βαρύ χτύπημα στο εισόδημα των κτηνοτρόφων με την περικοπή της εξισωτικής αποζημίωσης πάνω από 60%.
Το κόψιμο γίνεται μέσω του αποχαρακτηρισμού εκατομμυρίων στρεμμάτων βοσκοτόπων, μετά και από την έγκριση του Σχεδίου Δράσης της κυβέρνησης για τα βοσκοτόπια από την ΕΕ τον Ιούνη του 2012, που ενσωματώθηκε στην εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ για το ΟΣΔΕ 2013.
Δεδομένου ότι το 85% των ζώων και το 80% των κτηνοτρόφων βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, τα μέτρα αυτά πλήττουν δραματικά τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής στη χώρα μας.

Ντόρα: Τεράστιο λάθος να αφήσουμε ορφανό το Κέντρο

Dora-Bakoyanni-1
Η Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε την πάγια θέση της ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να επιδιώξει την πολιτική διεύρυνσή της προς τον χώρο του Κέντρου, ώστε να μην αφήσει “ορφανούς” τους πολίτες που συνωστίζονται εκεί, καθώς κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με τεράστιο λάθος.
Η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων και πρώην Υπουργός Εξωτερικών παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε τα εξής:
“Δεν επιδιώκω διορισμό, επιδιώκω την νομιμοποίηση από τους πολίτες. Γι΄ αυτό και θα είμαι υποψήφια στην Α΄ Αθηνών.
Η μείωση της φορολογίας είναι βασική αρχή της φιλελεύθερης πολιτικής.
Στη ΝΔ έχουν χώρο όλοι όσοι ασπάζονται και πιστεύουν στις αρχές και τις αξίες της παράταξης.
Θα ετοιμάσω και θα καταθέσω τροπολογία για το θέμα των αντικειμενικών αξιών.
Πρέπει να συμβαδίσουν οι αντικειμενικές αξίες με τις εμπορικές.
Οι αντικειμενικές αξίες πρέπει να μειωθούν κατά 30%
Πρέπει να υπάρξει ένα minimum συνεννόησης με την αντιπολίτευση για το καλό της χώρας
Η χώρα δεν αντέχει 6 μήνες ακραίας πόλωσης”.
Η Ντόρα Μπακογιάννη… έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, αναφορικά με τον Κώστα Καραμανλή, υπογραμμίζοντας το όνομα του πρώην πρωθυπουργού θα πρέπει να εξαιρείται από τα σενάρια προεδρικής εκλογής, από τη στιγμή που ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν τον ενδιαφέρει μια τέτοια προοπτική.
Πρόσθεσε ότι η ίδια θα είναι παρούσα στην επετειακή εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα, όχι όμως και σε εκείνη της Θεσσαλονίκης, καθώς θα απουσιάζει στο εξωτερικό για συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

ysterografa.gr

Όλγα: Σε εξέλιξη μεγάλες επενδύσεις στον τουρισμό

Olga-Kefalogianni
 Την ικανοποίηση και την αισιοδοξία της για την ανοδική πορεία, καθώς και για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, εξέφρασε η αρμόδια Υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν καλεσμένη στην τηλεόραση του Star και την εκπομπή “Live U”με την Πόπη Τσαπανίδου, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε τα εξής:
Δημιουργούμε ένα σύγχρονο πλαίσιο, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών.
Μεγάλες τουριστικές επενδύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας.
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Αθήνα”.

Μπαράζ αιτήσεων για πρόωρη σύνταξη- Ποιες αλλαγές στο Ασφαλιστικό τρομάζουν τους εργαζομένους

Άρον άρον επιχειρούν να βγουν στη σύνταξη χιλιάδες εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα, εξαιτίας των επερχόμενων αλλαγών στο Ασφαλιστικό οι οποίες και θα γίνουν μέσα στο 2015.
Στα ασφαλιστικά ταμεία καταγράφεται μπαράζ αιτήσεων για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Τα Νέα», οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι από το χώρο της δημόσιας διοίκησης φέτος θα αποχωρήσουν πάνω από 30.000 εργαζόμενοι. Την ίδια ώρα στα υπόλοιπα ταμεία του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης αναμένεται να φτάσουν τις 72.000.
Ειδικότερα οι αλλαγές που φοβίζουν τους εργαζόμενους και επιχειρούν να προλάβουν είναι αρχικά ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα ταμεία κύριας ασφάλισης θα υιοθετηθεί μεικτό σύστημα που θα οδηγήσει σε μείωση των παροχών.
Επίσης, η αύξηση του ορίου χορήγησης της κατώτατης σύνταξης από τις 4.500 ημέρες ασφάλισης (15ετία) στις 6.000 ημέρες ασφάλισης (20ετία), είναι κάτι που λειτουργεί αποτρεπτικά για όσους θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται.
Όπως επίσης, η κατάργηση ή ο περιορισμός των μπόνους που χορηγούνται στην κατώτατη σύνταξη και τα οποία οδηγούν σε αύξηση ώς και 30% των αποδοχών των συνταξιούχων.

aftodioikisi.gr

Αυξήσεις στους ένστολους από τον Νοέμβριο- Η τελική ρύθμιση για τους μισθούς & τα αναδρομικά

Στη μισθοδοσία του Νοεμβρίου θα περάσουν οι αυξήσεις στις αποδοχές των ενστόλων, για να καλυφθεί τμήμα των απωλειών από τις περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Οι περικοπές αυτές έγιναν στα ειδικά μισθολόγια τον Ιούλιο του 2012 με τον νόμο 4046/2012.
Σύμφωνα με το Έθνος, το σχέδιο το οποίο προωθεί η κυβέρνηση προβλέπει ότι θα λάβουν στην παρούσα φάση το 50% του μηνιαίου ποσού που «κόπηκε» πριν από δύο χρόνια, καθώς, όπως έχει εξαγγελθεί, η πλήρης αποκατάσταση των αποδοχών τους στα προ περικοπών επίπεδα θα γίνει σταδιακά.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στις συντάξεις η αναπροσαρμογή θα ξεκινήσει από 1η Νοεμβρίου και θα κυμανθεί από 1% ως 13%. Οι «αυξήσεις» θα κινηθούν ανάλογα με τον βαθμό του κάθε στρατιωτικού (από 4 ως και 232 ευρώ το μήνα).
Σε ό,τι αφορά στα αναδρομικά τα ποσά θα κυμανθούν από 104 ευρώ ως και 6.000 και θα καταβληθούν μέχρι το 2016.
Πώς διαμορφώνονται οι μηνιαίες αυξήσεις:
  • Δεκανέας 7 ευρώ το μήνα
  • Επιλοχίας 15 ευρώ το μήνα
  • Αρχιλοχίας 20 ευρώ το μήνα
  • Ανθυπαστπιστής 20 ευρώ το μήνα
  • Ανθυπολοχαγός 12 ευρώ το μήνα
  • Υπολοχαγός 31 ευρώ το μήνα
  • Λοχαγός 44 ευρώ το μήνα
  • Ταγματάρχης 50 ευρώ το μήνα
  • Αντισυνταγματάρχης 59 ευρώ το μήνα
  • Συνταγματάρχης 75 ευρώ το μήνα
  • Ταξίαρχος 99 ευρώ το μήνα
  • Υποστράτηγος 113 ευρώ το μήνα
  • Αντιστράτηγος 137 ευρώ το μήνα 
aftodioikisi.gr

Τι αλλάζει για προσλήψεις, μετατάξεις «διαθέσιμων», γονικές άδειες, αναγνώριση προϋπηρεσίας υπαλλήλων (νομοσχέδιο)

 
Αλλαγές στις προσλήψεις συμβασιούχων, στις διαδικασίες μετάταξης/μεταφοράς υπαλλήλων που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας αλλά και στις γονικές άδειες και τις διευκολύνσεις προς γονείς-υπαλλήλους, επέρχονται με διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα», που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα αναγνώρισης προϋπηρεσίας σε υπαλλήλους ΚΕΠ.
Συγκεκριμένα:
1)      Στο άρθρο 20 ορίζεται ότι η πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου πρέπει να γίνει μέσα σε πέντε μήνες από τη σχετική απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής.
2)      Σύμφωνα με το άρθρο 21 η διαθεσιμότητα λήγει για έναν υπάλληλο όταν αναλαμβάνει υπηρεσία στο νέο φορέα μέσω μετάταξης/μεταφοράς. Μέχρι τότε ο φορέας προέλευσης υποχρεούται να του καταβάλει το 75% του μισθού
3)      Σύμφωνα με το άρθρο 22 αλλάζει η διαδικασία υποχρεωτικών μετατάξεων/μεταφορών προσωπικού. Μεταξύ άλλων ορίζεται ότι οι τρίτεκνοι, πολύτεκνοι έχουν προτεραιότητα, επιτρέπεται η υποβολή ένστασης στο ΑΣΕΠ κατά των προσωρινών πινάκων αλλά εντός προθεσμίας 10 ημερών αντί ενός μήνα
4)      Με το άρθρο 24 δίνεται η δυνατότητα σε υπαλλήλους ΚΕΠ να αναγνωρίσουν μέχρι εφτά έτη προϋπηρεσίας
5)      Με το άρθρο 25 τροποποιούνται διατάξεις για γονικές άδειες φυσικών, θετών ή ανάδοχων γονέων, ενώ παρέχονται πρόσθετες διευκολύνσεις στους υπαλλήλους-γονείς όταν πρόκειται για νοσηλεία ή ανατροφή τέκνου
6)     Με το άρθρο 26 επεκτείνεται η μείωση ωραρίου και σε υπαλλήλους-γονείς παιδιών έως 15 ετών με διαβήτη με ποσοστό αναπηρία άνω του 50% και με σύζυγο με ποσοστό αναπηρία άνω του 67% αντί για το ισχύον 100%
7)  Με το άρθρο 32 του απαγορεύεται ο διορισμός ή πρόσληψη στις δημόσιες υπηρεσίες, μονίμου προσωπικού, ή με σύμβαση αορίστου χρόνου, ή ορισμένου χρόνου με δυνατότητα ανανέωσης της σχέσης εργασίας του, εφόσον στον οικείο φορέα δεν υφίσταται κενή οργανική θέση. Κατ” εξαίρεση μόνο, επιτρέπεται κάτι τέτοιο σε προσωποπαγή θέση, αποκλειστικά στις ρητά οριζόμενες περιπτώσεις (π.χ. συμμόρφωση της Διοίκησης με δικαστική απόφαση, διορισμός αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης).
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 

aftodioikisi.gr

Ο Μεϊμαράκης ετοιμάζει παρέμβαση στην επέτειο της ΝΔ

Vaggelis-Meimarakis

Ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης ετοιμάζει ηχηρή δημόσια πολιτική παρέμβαση στο περιθώριο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, στις 4 Νοεμβρίου του 1974.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραμένει ένα στέλεχος με αναφορές στην κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εκτιμάται ότι διαθέτει ένα συμπαγές ακροατήριο στον κομματικό μηχανισμό, και μπορεί να συσπειρώσει δυνάμεις σε μια δύσκολη περίοδο για την κυβέρνηση, και με φόντο τις επικείμενες πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Η παρέμβαση Μεϊμαράκη αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον, με δεδομένη και τη στρατηγική του Προέδρου της Βουλής να αποστασιοποιείται κατά διαστήματα από κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης.

υστερογραφα

Το... photo opportunity του Βενιζέλου με τον Ομπάμα

beni

Η ετήσια δεξίωση του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, έδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο την ευκαιρία για ένα… photo opportunity με τον πλανητάρχη.
Στη σχετική φωτογραφία που μοίρασε και το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζονται ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τη σύζυγό του.

Ποιους δημάρχους έστειλε στον εισαγγελέα ο Μητσοτάκης

Τους δημάρχους Χαλανδρίου, Λάρισας, Πάτρας, Νίκαιας-Ρέντη και Ζωγράφου που δεν επέτρεψαν την είσοδο στους Επιθεωρητές Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) για τον επανέλεγχο των συμβάσεων, βάζει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr ,  στο στόχαστρο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι για πέντε δήμους θα στείλει ως οφείλει, τις σχετικές εκθέσεις των επιθεωρητών στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ευελπιστώντας ότι θα παρέμβει. Οι εκθέσεις στάλθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη και από του ΥΔΜΗΔ δηλώνουν ότι «η υπόθεση βρίσκεται, πλέον, στα χέρια της Δικαιοσύνης».
Πρόκειται για μήνυμα και στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου η οποία επίσης αρνείται των επανέλεγχο των συμβάσεων τονίζοντας ότι  «η νέα περιφερειακή αρχή τηρεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ τη νομιμότητα σε ό,τι αφορά τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, που στην πραγματικότητα είναι επαναπροσδιορισμός των κριτηρίων των συμβάσεων. Το υπουργείο ακυρώνει ουσιαστικά το ΠΔ 164/2004, το οποίο έχει κριθεί θετικά από: ΣτΕ, Άρειο Πάγο, Ελεγκτικό Συνέδριο, και δίνει στο ΑΣΕΠ τον κεντρικό ρόλο του ελέγχου. Εχει επίσης επιβεβαιωθεί αμετάκλητα και με δύναμη δεδικασμένου και από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2006 Ποιος τηρεί τη νομιμότητα και ποιος όχι;», προσθέτει. Μάλιστα, μετά την ευρεία πλειοψηφία με την οποία ελήφθη η απόφαση τόσο για τον επανέλεγχο των συμβάσεων όσο και για την αξιολόγηση μέσω ποσοστόσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η κ. Δούρου εμφανίζεται ενισχυμένη.
Να σημειωθεί ότι από τους πέντε δημάρχους που αρνήθηκαν τον έλεγχο μετά από σχετικές αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων:
-       Οι τρεις (Χαλανδρίου: Σίμος Ρούσσος, Λάρισας: Απόστολος Καλογιάννης και Ζωγράφου: Τίνα Καφατσάκη) εξελέγησαν με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ
-       Ο ένας (Νίκαιας-Ρέντη: Γιώργος Ιωακειμίδης) προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ και
-       Ο τελευταίος (Πατρέων: Kώστας Πελετίδης) που εξελέγη με τη σημαία του ΚΚΕ.


Ξαναζωντάνεψαν τις αλησμόνητες πατρίδες απο την Μικρασιατικη στεγη Κορινθου

Ξαναζωντάνεψαν τις αλησμόνητες πατρίδες απο την Μικρασιατικη στεγη Κορινθου

Ξαναζωντάνεψαν τις αλησμόνητες πατρίδες, στην τρίτη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων μνήμης που διοργάνωσε η Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου με την χορηγία του Δήμου Κορινθίων,στη πλατεία Σταύρου Ηλιόπουλου στον Συνοικισμό Κορίνθου. Η Μικρασιατική Στέγη με στραμμένο το νου στα 92 χρόνια από τον ξεριζωμό δύο εκατομμυρίων Ελλήνων από τις χαμένες πατρίδες, με ανοιχτή καρδιά,παρουσίασε μαρτυρίες ,επίσημες ιστορίες που γέννησαν εκείνες οι φωτιές, καημούς χιλοτραγουδισμένους με όχημα τη μουσική που άνθισε από κείνη την καταστροφή! Μας κάλεσε για τρεις ημέρες να την ακολουθήσουμε σε μια περιπλάνηση στον κόσμο που δεν κατάφεραν να αφανίσουν ούτε σφαγές, ούτε διαπλοκές.Η πρώτη γενιά του ξεριζωμού άφησε παρακαταθήκη στην ψυχή και στην σκέψη των νεοτέρων γενεών να υπάρχει το σύμβολο του μύθου, του «πλούτου» και της αντοχής ετούτου του λαού που πάντα θα αγκαλιάζει ανατολή και δύση.Με αυτές τις σκέψεις η Μικρασιατική στέγη κάθε χρόνο ανανεώνει το ραντεβού της με την ιστορία.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της τρίτης ημέρας περιελάμβανε :

Το ΥΠΕΚΑ επιμένει για μεταφορά σκουπιδιών της Πελοποννήσου στο Ξυλόκαστρο...


Η απάντηση του ΥΠΕΚΑ στην ερώτηση του Χρίστου Δήμα για τη μεταφορά σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου από Αργολίδα και Αρκαδία, δείχνει τις προθέσεις τους. Αν λάβουμε υπ' όψη μας επίσης ότι τα σκουπίδια στην Τρίπολη σχηματίζουν βουνά στους δρόμους, τότε καταλαβαίνουμε ότι το πράγμα αγριεύει...
 
 Διαβάστε εδώ την απάντηση

Συνάντιση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο

http://www.patrastimes.gr/img/pictures/984kostas%20kuriakopoulos.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjeRHRlkRJU8VSdYj_lV36-UJF0TMzZVJOOn-pZz-eEVQXGJNj5MoWwtMmdf_rrGQ1TyLzAgrVhMgicBmcXs-PuhxfN7PP7lv_0Zusrln7h4fW0vXo5kljliKHgrh9-Q7USqfgOjK4r42E9/s1600/%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%9B%CE%99%CE%A1%CE%97%CE%A3+%CE%A0%CE%95%CE%9B%CE%9F%CE%A0%CE%99%CE%94%CE%91%CE%A3+2010.JPG
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση σήμερα 25/9/2014 με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο
 Ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας στην πρώτη συνάντησή τους, αντάλλαξαν απόψεις για τα σημαντικά προβλήματα του Νομού, και από κοινού θα προσπαθήσουν να συμβάλλουν ο καθένας από την θέση ευθύνης που κατέχει για την καλύτερη ασφάλεια και προστασία των πολιτών. 

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Εγκαίνια Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
ΛΘ’ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤ. & ΚΛΑΣ. ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:00 πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της επανέκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας (Δ.Δ. Αλέας Δήμου Τρίπολης). Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.
Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ η ΛΘ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ολοκλήρωσε πρόσφατα το νέο πρόγραμμα αφήγησης της ιστορικής διαδρομής της αρχαίας Τεγέας
.

Η επανέκθεση αναπτύσσεται γύρω από δύο θεματικούς άξονες. Ο πρώτος τιτλοφορείται «Μνήμες Μουσείου» και είναι αφιερωμένος στην ιστορία του Μουσείου. Στον άξονα «Τεγέα. Η γένεση, συγκρότηση και εξέλιξη μίας ελληνικής πόλης – κράτους» ξετυλίγεται το νήμα της διαμόρφωσης και εξέλιξης της αρχαίας αρκαδικής πόλης και της επικράτειάς της. Η κορυφαία ενότητα της εκθεσιακής αφήγησης είναι αφιερωμένη στο ιερό της Αλέας Αθηνάς, φημισμένο τόπο λατρείας της Πελοποννήσου. Εμπνευστής ενός ευρύτατου προγράμματος ανοικοδόμησης του ιερού κατά τον ύστερο 4ο αιώνα π.Χ. ήταν ο σπουδαίος αρχιτέκτονας και γλύπτης Σκόπας από την Πάρο, ο οποίο μετά από την ολοκλήρωση της γλυπτής διακόσμησης του διάσημου Μαυσωλείου της Αλικαρνασσού στη Μικρά Ασία, αφίχθη στην αρκαδική γη, με την οποία ο ομότεχνος πατέρας του διατηρούσε στενές σχέσεις και φιλοτέχνησε – μεταξύ άλλων – και το γλυπτό διάκοσμο του ναού της Αλέας Αθηνάς. Ο διάκοσμος αυτός, που εκτίθεται στο μουσείο, αποτελεί τη μοναδική πρωτότυπη μαρτυρία της καλλιτεχνικής φυσιογνωμίας του μεγάλου γλύπτη του 4ου αι. π.Χ.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, ένα από τα πρώτα Μουσεία του ελεύθερου ελληνικού κράτους, αλλάζει σελίδα και εισέρχεται δυναμικά στον 21ο αιώνα. Πέρα από τις παραδοσιακές αξίες της διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς δημιουργείται ένας πολυδύναμος χώρος πολιτισμού που στόχο έχει να ανανεώσει την επικοινωνία του κοινού με τις αρχαιότητες. Ιδιαίτερη έμφαση στο στήσιμο του Μουσείου δόθηκε στις ψηφιακές εφαρμογές αρχαιολογικού – ιστορικού περιεχομένου, των οποίων ο προγραμματισμός έγινε για πρώτη φορά σε εντελώς νέα πλατφόρμα. Οι εφαρμογές αυτές υποστηρίζονται από τα ψηφιακά μέσα του Μουσείου, συσκευές τελευταίας τεχνολογίας που εισήχθησαν για πρώτη φορά στον ελλαδικό χώρο για τις ανάγκες της επανέκθεσης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Μουσείο και τις συλλογές του μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου: http://www.tegeamuseum.gr

ΛΘ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Επίσκεψη του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στο Νομό Ηλείας

http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2013/06/Nikos-Androulakis2.jpgΟ Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο των διαδικασιών της προετοιμασίας του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, θα επισκεφτεί τον Νομό Ηλείας, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου.
Ο Ν. Ανδρουλάκης θα μιλήσει για τις πολιτικές εξελίξεις σε σύσκεψη στελεχών και μελών του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πύργου στις 7 μ.μ. το απόγευμα.
Νωρίτερα, στις 6:30 μ.μ. και στον ίδιο χώρο ο Ν. Ανδρουλάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ.

Επίσκεψη εργασίας του Κ.Α.Π.Ε. στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχωρας - Αγ. Θεοδώρων



Εμφάνιση P1030842.JPG
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία διεξήχθη την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 η επίσκεψη εργασίας  στο Δήμο μας, που διοργανώθηκε από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.), στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του τελικού Συνεδρίου του έργου  Διακρατική Συνεργασία για την Προώθηση της Κτηριακής Ενεργειακής Λειτουργίας και Αποδοτικότητας (TRACE).
Το έργο TRACE στοχεύει στη στήριξη τοπικών και περιφερειακών διοικήσεων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο του σημαντικού τους ρόλου, της ανάπτυξης, διατήρησης και προώθησης πολιτικών και μηχανισμών για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στα κτήρια. Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μόνον εφόσον οι τοπικές και περιφερειακές αρχές λειτουργήσουν σαν συνεργάτες και όχι  μεμονωμένα.
Εμφάνιση P1030787.JPGΗ επίσκεψη εργασίας, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι  από τις 9 χώρες που συμμετέχουν στο έργο, είχε παρουσιάσεις με θέμα την ενεργειακή αποδοτικότητα κτηρίων και την χρήση καλών πρακτικών. Η  ημερίδα περιλάμβανε ένα μικρό εργαστήριο στο Δημαρχείο Λουτρακίου με παρουσιάσεις σχετικά με την αρχιτεκτονική μελέτη και τον ενεργειακό σχεδιασμό κτηρίων με την χρήση παθητικών συστημάτων. Ακολούθησε επίσκεψη στη νέα  Βιβλιοθήκη όπου έγινε και η επίδειξη των Βιοκλιματικών Στοιχείων  του κτηρίου από τον μελετητή του έργου Αρχιτέκτονα   κ. Παπαδημητρόπουλο Μίλτο.
Το κτήριο της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης  ως γνωστό είναι σημείο αναφοράς  του  Κ.Α.Π.Ε. στις κατά καιρούς  διεθνείς ημερίδες  που διοργανώνει, ως μία καλή πρακτική στην κατασκευή κτηρίων σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας .
Εμφάνιση P1040379.JPGΤέλος οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το νέο Υδροθεραπευτήριο, όπου ενημερώθηκαν για τα συστήματα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας που διαθέτει.
Στην ημερίδα παρευρέθη ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Πέρρας, ενώ τον χαιρετισμό του Δημάρχου            κ. Γεωργίου Γκιώνη, που απουσίαζε λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης,  τον μετέφερε ο κ. Παπαδημητρόπουλος Μίλτος. Επίσης μετέφερε και την περιληπτική αναφορά του Δημάρχου  σε σημαντικά έργα, τα οποία συμβάλλουν αποφασιστικά στην αειφόρο ανάπτυξη του Δήμου  μας, όπως: Βιβλιοθήκη, SPA, Κολυμβητήριο, Φ/Σ, Σύμφωνο Δημάρχων, Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, Πυροσβεστικός Σταθμός Περαχώρας.
Ενέργειες και πρωτοβουλίες αυτού του τύπου αναδεικνύουν τη δυναμική και πρόοδο του Δήμου μας.
                                                                                                                                                                               ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ