Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Φράσεις της αρχαίας ελληνικής γλώσσας που επέζησαν μέχρι σήμερα



Παρ’ όλες τις επιρροές που έχει δεχθεί η γλώσσα μας, εντούτοις χρησιμοποιούμε στον καθημερινό λόγο, εκφράσεις αυτούσιες, προερχόμενες από την αρχαία Ελληνική.

Αυτές αποτελούν την απόδειξη ότι η γλώσσα είναι το μοναδικό πολιτισμικό κληροδότημα, το οποίο παραμένει ανεπηρέαστο από το χρόνο. 
Είναι λοιπόν χρήσιμο να μάθουμε ή να θυμηθούμε, από που προέρχονται και από ποιούς ελέχθησαν για πρώτη φορά

Τιμωρός... ο Λεοζίνιο ΚΑΛΛΟΝΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0


 Με υπέροχο πλασέ του Λεοζίνιο η Καλλονή επικράτησε εντός έδρας του Παναθηναϊκού με 1-0 και πήρε σπουδαία και ιστορική νίκη
Η Καλλονή έκανε το «2Χ2» στο γήπεδό της, παρέμεινε αήττητη και υποχρέωσε τους «πράσινους» στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα μετά το τελικό 1-0. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των Μυτιληνιών στο «σπίτι» τους επί ενός μεγάλου αντιπάλου και δικαιολογημένα πανηγυρίστηκε έξαλλα!
 Παιχνίδι κέντρου στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Παναθηναϊκό να έχει ελαφρά υπεροχή, προσπαθώντας να κυκλοφορήσει την μπάλα και τους παίκτες της Καλλονής να προσπαθούν να φανούν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.
Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι μετά το 20λεπτο, είχαν καλή στιγμή στο 29 με τον Χουάνμα και -τελικά- άνοιξαν το σκορ στο 35, με το υπέροχο σουτ του Λεοζίνιο (λάθος του Κουτρουμπή στη φάση). Λίγο πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, οι νησιώτες είχαν δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Βραζιλιάνου, χάνοντας έτσι σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους πριν την ανάπαυλα.
Να τονίσουμε πως οι “πράσινοι” φωνάζουν για την φάση του 9', όταν ο Κλωναρίδης βγήκε απέναντι από τον Χογκ, ο γκολκίπερ της Καλλονής βγήκε από την περιοχή του και τον μάρκαρε αντικανονικά, έχοντας δίπλα του δυο συμπαίκτες του και με τον διαιτητή Τριτσώνης να μη βλέπει την παράβαση
Με την έναρξη της επανάληψης ο Αναστασίου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους λαγό και Μπαϊράμι, θέλοντας να βελτιώσει την ομάδα του σε άμυνα και μεσοεπιθετικά. Η Καλλονή είχε τη ψυχολογία με το μέρος της και κατάφερε αρχικά να κρατήσει τους “πράσινους” μακριά από την εστία του Χογκ.
Η πίεση του “τριφυλλιού” αυξήθηκε, με τον Κλωναρίδη να αναγκάζει τον πορτιέρε της Καλλονής σε δύσκολη επέμβαση στο 54'. Το “τριφύλλι” είχε σαφή υπεροχή στη συνέχεια, έχοντας μάλιστα δυο πολύ καλές στιγμές με τον Πέτριτς στο 71'. Οι παίκτες της καλλονής αμύνθηκαν δυναμικά, ενώ στο 86' έμειναν με δέκα παίκτες, μετά και την αποβολή του Μανούσου. Τελικά οι γηπεδούχοι άντεξαν και πήραν μια μεγάλη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό
Καλλονή: Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέτζο, Γιορέντε (69' Πιπίνης), Κεϊτά (66' Μπαρέρα), Λεοζίνιο (85' Χωριανόπουλος), Μανούσος, Ναβάρο, Χουάνμα, Καλτσάς
Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Κουτρουμπής (46΄Λαγός), Μέντες, Κλωναρίδης, Ζέκα, Ατζαγκούν (70' Καρέλης), Νάνο, Μπούι (46' Μπαϊράμι), Σίλντενφελντ, Μπούρμπος, Πέτριτς

Κλινικά νεκρός ο οπαδός του Εθνικού! Σοβαρά επεισόδια στον αγώνα Ηρόδοτος – Εθνικός για τη Γ’ Εθνική

ΦΩΤΟ cretapost.gr 
Τραγική κατάληξη είχαν τα επεισόδια στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού, καθώς ο οπαδός του Εθνικού που δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι από οπαδούς του Ηροδότου είναι κλινικά νεκρός στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου από ακατάσχετη αιμορραγία στο κεφάλι!
 Δεν το χωράει ανθρώπου νους πως ένας άνθρωπος 47 ετών που πήγε να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα βρίσκεται διασωληνωμένος στην εντατική του Βενιζέλειου και θεωρείται κλινικά νεκρός.
 Πως ένας άνθρωπος που επέλεξε να περάσει το μεσημέρι της Κυριακής του στο γήπεδο, έφυγε από εκεί με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις απλά και μόνο γιατί κάποιοι αποφάσισαν πως είχαν όρεξη να παίξουν ξύλο.

Ματσάρα και μοιρασιά στους “Ζωσιμάδες”

Ματσάρα και μοιρασιά στους “Ζωσιμάδες”
 Μετά από ένα καταπληκτικό ματς, ΠΑΣ Γιάννινα και Σκόντα Ξάνθη έμειναν στο 2-2. Δύο φορές προηγήθηκαν οι “Ακρίτες” που τελειώσαν το ματς με δέκα παίκτες. Έχασαν πέναλτι αμέσως μετά την δεύτερη ισοφάριση οι γηπεδούχοι.
Μετά το πρώτο αναγνωριστικό 15λεπτο, η Ξάνθη ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ, καθώς ο Σολτάνι ευνοήθηκε από τις κόντρες και μα σουτ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 26΄ο Κοροβέσης σούταρε άουτ από εξαιρετική θέση.
Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν εξαιρετικά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάνε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Τσιώλη λίγο έλειψε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ αλλά ο Καπετάνος από εξαιρετική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ.
Ο ΠΑΣ απάντησε στο 52΄ όταν ο Κυριακίδης κράτησε το μηδέν στο τετ α τετ με τον Ίλιτς. Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι ανέβαζαν την πίεση τους και λυτρώθηκαν στο 71ο λεπτό όταν ο Ίλιτς μετά από εξαιρετική προσπάθεια και ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Η χαρά των παικτών του ΠΑΣ όμως κράτησε μόνο πέντε λεπτά καθώς στο 76΄ο Σολτάνι με σουτ στην κίνηση, μετα το κόρνερ, έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ξάνθη.
Οι γηπεδούχοι κάθε άλλο παρά πτοήθηκαν από αυτή την εξέλιξη και στο ακριβώς επόμενο λεπτό κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Τσάβες. Μάλιστα, δευτερόλεπτα μετά το 2-2 λίγο έλειψε να γίνει και το 3-2, καθώς ο Κοροβέσης κέρδισε πέναλτι για τον ΠΑΣ, αλλά ο Τσουκαλάς δε μπόρεσε να νικήσει τον Κυριακίδη από την άσπρη βούλα.
Οι γηπεδούχοι κυνήγησαν την ολική ανατροπή μέχρι το τέλος και στο 86΄ ο Κυριακίδης είπε “όχι” στο μακρινό σουτ του Τσάβες. Η Ξάνθη έμεινε με 10 παίκτες στο 90΄, καθώς ο Ομπόντο είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Τσουκαλά, ενώ ο ΠΑΣ άγγιξε το τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις, αλλά ο Κυριακίδης είπε “όχι” στο τετ α τετ με τον Τσουκαλά.
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος (46' Τσουκαλάς), Μιχαήλ (63' Μανιάς), Τζημόπουλος, Στρούνα (19' Μπέριος), Λίλα, Τσάβες, Ακόστα, Γιάκος, Κοροβέσης, Ίλιτς.
Skoda Ξάνθη (Τσιώλης):
Κυριακίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Μπέρτος, Κομεσίδης (81' Μπαξεβανίδης), Ομπόντο, Λουσέρο, Φλίσκας, Σολτάνι, Ουάλας (46' Ρέναν), Καπετάνος (68' Γούτας).

Έ(Χ)ασαν και οι δύο στη Λιβαδειά

Έ(Χ)ασαν και οι δύο στη Λιβαδειά
 Δημιούργησαν ευκαιρίες, σκόραραν, ωστόσο μετά το 1-1 Λεβαδειακός και Πανθρακικός παραμένουν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Πανθρακικός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 9ο λεπτό όταν ο Μπαϊκαρά έκανε εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα για τον Ιγκόρ ο οποίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και αφού προειδοποίησαν με Μάντζιο και Ορτέγκα κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Βούκσεβιτς στο 36ο λεπτό.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός μπήκε καλύτερα και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ορτέγκα στο 48. Ο Πανθρακικός απείλησε με την κεφαλιά του Έμποου στο 68ο λεπτό, ενώ έφτασε κοντά στο γκολ και στο 76΄ όταν το σουτ του Ντιγκινί από εξαιρετική θέση πέρασε άουτ.
Παρά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και αμφότεροι παρέμειναν χωρίς νίκη μετά από 3 αγωνιστικές.

Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Γεωργιάδης, Τόμας(87' Γιακουμάκης), Πίντερ, Γκόμεζ, Πρόγιτς, Ζίτο, Βούκσεβιτς, Μάντζιος, Μιλοσλάβιεφ(69' Μπορνταγκαράι), Ορτέγκα
Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος)
: Φερνάντες, Παπαγεωργίου, Σέρφα, Έμποου, Μπαϊκαρά, Ποτουρίδης, Ίγκορ, Τζάνης(59' Ντιγκινί), Λαδάκης(46' Μεχία), Χασομέρης, Μορένο(85' Κάσες)

Έπεσε απ'την κορυφή ο Ατρόμητος - “Μοιρασιά” με Παναιτωλικό

Έπεσε απ'την κορυφή ο Ατρόμητος - “Μοιρασιά” με Παναιτωλικό
 Ατρόμητος και Παναιτωλικός έμειναν στο 0-0 στο Περιστέρι, με τις δυο ομάδες να χάνουν από μια μεγάλη ευκαιρία στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Έτσι, οι Περιστεριώτες "έπεσαν" από την πρώτη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας μόνη στην κορυφή την Βέροια
Η αναμέτρηση ξεκίνησε χωρίς καλό ρυθμό, με τον Παναιτωλικό να πιέζει ψηλά και να μην επιτρέπει στον Ατρόμητο να κάνει παιχνίδι. Από το 10λεπτο όμως και μετά οι Περιστεριώτες ανέβασαν την απόδοση τους και στο 14' έχασαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία, με τον Ράφαε4λ να αποκρούει την κεφαλιά του Φυτανίδη.
Η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους, με την ομάδα του Αγρινίου να δείχνει μεγάλη δυσκολία να κυκλοφορήσει την μπάλα και ακολούθως να περιορίζεται στην άμυνα της. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μη δούμε κάποια άλλη κλασική ευκαιρία από πλευράς κυανόλευκων, αφού οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν σωστά.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να... πατά καλύτερα και να έχει δυο πολύ καλές στιγμές με τα σουτ των Άλβες (62') και Μαρτίνες (64') να τα αποκρούει εντυπωσιακά ο Τσέναμο. Ο Παράσχος πέρασε τον Τάτο στη θέση του Ούμπιδες, προκειμένου να... φρεσκάρει μεσοεπιθετικά την ομάδα του και να πάρει τη νίκη, παρόλα αυτά το... θέαμα έμεινε σε χαμηλά επίπεδα και από τις δύο ομάδες (υπέπεσαν σε πολλά λάθη).
Ο Ατρόμητος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 88' για να πάρει και την τρίτη αγωνιστική τη νίκη, αλλά η κεφαλιά του Ναπολεόνι πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 90+2' ο Κόρμπος δεν μπόρεσε να “παγώσει” τους Περιστεριώτες.

Ατρόμητος (Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Κοντοές (Κούρος 79'), Δημούτσος (Μπάλλας 60'), Πίτου Γκαρσία, Ουμπίδες (Τάτος 68'), Ναπολεόνι, Καραμάνος, Παπάζογλου. 
Παναιτωλικός (Χάβος): Ράφαελ, Κουτρομάνος, Κούσας, Μαλεζάς (Ετζενγκουελέ 46'), Κέβιν, Γοδόι, Φωτάκης (Φωτάκης 84'), Θεοδωρίδης, Βιγιαφάνες (Καπέλ 90'), Μαρτίνες, Άλβες.

Η Ερμιονίδα αφησε στον... τόπο τον Παναιγιάλειο! Πρόκριση και για την Παναχαική

Κύπελλο Ελλάδας: Συμπληρώνεται το… παζλ των ομίλων | onsports.gr
Η αυλαία της πρώτης φάσης του Κυπέλλου έπεσε το Σαββατοκυριακο με την διεξαγωγή 9 αγώνων, προκειμένου να συμπληρωθεί το… παζλ των 32 ομάδων που θα λάβουν μέρος στους ομίλους.
Παναιγιάλειος – Ερμιονίδα 1-2Οι «νεοφώτιστοι» κατάφεραν να κάνουν την έκπληξη και ανατρέποντας την ήττα τους με 1-0 στο πρώτο ματς πήραν το εισιτήριο για τους ομίλους του Κυπέλλου
Ο άγραφος κανόνας που λέει πως το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων επιβεβαιώθηκε στη ρεβάνς του Παναιγιάλειου με την Ερμιονίδα για την πρώτη φάση του θεσμού. Το πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη στην Κόρινθο είχε νικητές τους «μελανόλευκους» με 1-0, αλλά στη ρεβάνς έγινε η μεγάλη ανατροπή.
Παρόλο που οι παίκτες του Μουράτ Σεροπιάν κατάφεραν να ξεκινήσουν ιδανικά το παιχνίδι ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με τον Σκαρτσίλα, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα αλλά και τον τρόπο να σημειώσουν δυο γκολ που τους έδωσαν τη νίκη και την πρόκριση στην δεύτερη φάση τη διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Βλαχόπουλος έκανε το 1-1, ενώ στο 52’ ο Καραδέμητρος παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Ανδρούτσου διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 που έδωσε την πρόκριση στους «νεοφώτιστους».
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Μουράτ Σεροπιάν): Ανδρούτσος, Σπίνουλας, Σανδραβέλης, Ιωάννου, Τζημογιάννης, Νάστος, Τσατσαρής(62' Κατσικοκέρης), Κοιλιάρας, Μπούνας, Ατματσίδης, Σκαρτσίλας (50' Πόνσε).
ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ (Ρομπέρτο Μπολάνο): Πουρής, Λίτσης, Παπανικολάου, Ιασωνίδης, Τζανής, Σβόγιτς (80' Κολόκας), Κιοσσές, Καραδέμητρος (89' Στοϊμίροβιτς), Παβίσεβιτς, Βλαχόπουλος (72' Γυφτοκώστας), Σαμαράς.

Πανηλειακός – Παναχαϊκή 1-1
 Ισόπαλο (1-1) τελείωσε το ντέρμπι ανάμεσα σε Πανηλειακό και Παναχαϊκή στον Πύργο, με τους Αχαιούς να παίρνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.
Η Παναχαϊκή με το 3-0 του πρώτου αγώνα με τον Πανηλειακό στην Πάτρα είχε επί της ουσίας εξασφαλίσει την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας και τη φάση των ομίλων. Συνεπώς, το παιχνίδι της Κυριακής (14/09) στον Πύργο, ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και ευκαιρία των δυο προπονητών να κάνουν κάποιες δοκιμές ενόψει και της έναρξης του πρωταθλήματος της FootballLeague. Το τελικό 1-1 δεν άλλαξε κάτι αναφορικά με το ποιος προκρίθηκε, αφού οι «ροσονέρι» ήταν σχεδόν σίγουροι, συνεπώς ήταν αναμενόμενη και η μικρή προσέλευση κόσμου, αφού οι θεατές στο στάδιο του Πύργου δεν ξεπέρασαν τους 500.
Η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά στο ματς, άνοιξε το σκορ στο 18’ με την κεφαλιά του Μπαλού και νωρίς-νωρίς «καθάρισε» με την υπόθεση πρόκριση, διαλύοντας την όποια ελπίδα μπορεί να είχε ο Πανηλειακός για ανατροπή της κατάστασης. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Πύργου δεν… παράτησε το παιχνίδι, καθώς πίεσε για να καταφέρει να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ. Αυτό ήρθε στο 54’ με τον Τσίτα να διαμορφώνει το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Πανηλειακός (Λ. Καβάλο): Χόντζα, Δημητρουλόπουλος, Κολιός, Φορτούνης, Νικολόπουλος, Κασνέτσης, Εμαμανουήλ, Μαζιώτης (66' Κυριακάκης), Μπουντόπουλος (73' Σακελλαρίδης), Τσίτας, Μπαξεβάνος
Παναχαϊκή (Δ. Σπανός): Μπαλασάκης, Κοντοχρήστος, Άλμπι, Ντα Κόστα (25' λ.τ. Πατινιώτης), Γκαντιάγκα, Μπαλού, Σούλης, Μαρουκάκης, Ζλατκόφσκι, Χούσα, Μαζιώτης Αλ. (57' Πλέγας)


 Τα αποτελέσματα:
Σάββατο 13/9

Φωστήρας - Αχαρναϊκός 1-0 (0-0)
Επισκοπή - Ηρακλής Ψαχνών 0-2 (1-1 )
Απόλλων Σμύρνης - Καλλιθέα 2-1 (1-1)

Κυριακή 14/9
 Άλιμος - ΑΟ Χανια   2 - 3 (0-4)
 Παναιγιάλειος - Ερμιονιδα 1 - 2  (1-0)
 Πανηλειακός - Παναχαική 1 - 1 (0-3)
Τύρναβος - Πιερικός 2 - 1 (1-0)
 Εθνικός Γαζώρου - Αναγέννηση Καρδίτσας 0 - 0 (1-1)
Αγροτικος Αστέρας - Αιγινιακός  1 - 1 (0-0)
* Σε παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα
 Οι ομάδες που προκρίθηκαν θα μπουν στην κληρωτίδα την Δευτέρα (15/9), όπου στα γραφεία της ΕΠΟ θα προκύψουν οι 8 όμιλοι των 4 ομάδων, με τη συμμετοχή συνολικά των 18 ομάδων της Super League και 14 από την Football League.

Πρεμιέρα στη Γ΄Εθνική με το "δεξί" ο Α.Ο Λουτρακίου , 2 - 0 τον Αστέρα Μαγούλας


Την παρθενική του νίκη στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος  του 3ου  ομίλου της Γ' Εθνικής σημείωσε ο A.O Λουτρακίου καθώς επικράτησε με 2 - 0  στο «Θώδειο» επί του Αστέρα Μαγούλας. Τα τέρματα των «ορανιε»,  του Νίκου Μεσολόγγη σημείωσαν ο Σιώκος στο 52΄ με σουτ εκτός περιοχής. και o Βαγγέλης Μπελεβέτης στο 83΄. Στο 77’ αποβλήθηκε ο Βασιλείου, αφήνοντας με δέκα παίκτες τον Αστέρα Μαγούλας. Το αποτέλεσμα γιά την ομάδα της Κορινθίας κρίνεται εντυπωσιακό δεδομένου ότι το σημείωσε κόντρα σε ομάδα που ήρθε από τη Football League.
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ (Νίκος Μεσολόγγης): Καλλιακμάνης, Χατζηνικολής (75' Παπουτσής), Γκαρμίρης, Σιώκος (80' Μπελεβέτης), Μαυρέλης, Τσώκος, Σουσούνης, Πέτρου, Χρυσαφίδης (91' Μπράττος), Αποστολάκης, Ζερβος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ (Άλκης Ελευθεριάδης): Ζώντος, Κλήμης, Τσάγγαρης, Βασιλείου, Μουρούτσος (66' Μιχαήλος), Δημόπουλος, Χαντής (87' Πανάγου), Μπέχλης, Τσατίδης, Παπακωνσταντίνου, Ανδριανόπουλος (62' Τσαπάρας).

Το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟ Βάρδας, που νίκησε με το ίδιο σκορ ( 2 - 0) τον Βύζαντα Μεγάρων.
Τη νίκη της ημέρας πέτυχε στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής ο Παναργειακός, προκαλώντας αίσθηση από την πρεμιέρα μάλιστα! Η ομάδα του Άργους νίκησε 5-0 τον Παναρκαδικό κι έδειξε τις διαθέσεις της. Με νίκη άρχισε τις υποχρεώσεις της και η Καλαμάτα, η οποία νίκησε 1-0 την Κύμη στην έδρα της.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:του 3ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής

1η Αγωνιστική
Αχαϊκή – Ερμής Κιβερίου 1-1 (55' Φούφουλας - 48' Δρυμούρας)
Πανελευσινιακός – Ζακυνθιακός 2-0 (44' Κουσκουνάς, 65' Σκαφτούρος)
Μανδραϊκός – Δόξα Μανολάδας 0-1 (44' Μελετίδης)
ΠΑΟ Βάρδας – Βύζας Μεγάρων 2-0 (74’ Δημητρακόπουλος, 77’ Θεοδωρακόπουλος)
ΠΑΟ Λουτρακίου – Αστέρας Μαγούλας 2-0 (63' Σιώκος, 83' Μπελεβέτης)
Καλαμάτα – Κύμη  1-0 (25' Σαλαπάτας)
Παναργεικός – Παναρκαδικός 5-0 (4' Μπρέσκα, 20' Αγγελόπουλος, 30' Σίμωσης, 45' Μπρέσκα, 52' Παπαϊωάννου)
Ρεπό: Αιολικός

Superleague ... συνέχεια

Pre-game: Καλλονή - Παναθηναϊκός (20:30)
Συνέχεια στην 3η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ με ενδιαφέροντα παιχνίδια, αν και την προσοχή κλέβει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Μυτιλήνη κόντρα στην Καλλονή (20:30) η οποία θα προσπαθήσει να του βάλει δύσκολα..

Νωρίτερα ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη με 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης, ενώ στις 18:15 άρχισαν τρεις αγώνες, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο Περιστέρι και τα Γιάννενα, όπου ο Ατρόμητος και ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενούν Παναιτωλικό και Skoda Ξάνθη, που μπορούν να κάνουν τη ζημιά μακριά από την έδρα τους.

Την Δευτέρα πέφτει η αυλαία με το ντέρμπι της Κρήτης ανάμεσα στον Εργοτέλη που εκπροσωπεί το Ηράκλειο και τον Πλατανιά από τα Χανιά (19:30).

Τέλος τα αποτελέσματα των χθεσινών αγώνων:
Βέροια-Κέρκυρα 2-1
ΠΑΟΚ-Νίκη Βόλου 3-0
Ολυμπιακός-ΟΦΗ 3-0

Γιορτινός, ιστορικός και... νικητής ο Πανιώνιος, 2 - 1 τον Αστέρα Τρίπολης


Ο Πανιώνιος νίκησε 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη, για την 3η αγωνιστική της Superleague και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τη συμπλήρωση 124 χρόνων ζωής (ιδρύθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1890).

Γιορτινός, ιστορικός και... νικητής ο Πανιώνιος Οι «κυανέρυθροι» ήταν καλύτεροι από τους Αρκάδες, είχαν τις περισσότερες και πιο κλασικές ευκαιρίες αλλά και τη δυνατότητα να «καθαρίσουν» το ματς στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν τη δεύτερη φετινή τους νίκη.
Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας ήταν κακός, ίσως οι παίκτες του σκέφτονταν τον αγώνα με την Μπεσίκτας την Πέμπτη (18/9), στην ιστορική, γι' αυτούς, πρεμιέρα στους ομίλους του Europa League. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι μπορούν να διαμαρτύρονται για την ακύρωση του γκολ του Ζησόπουλου στο 44'.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 2' με την κεφαλιά του Χατζηισαϊα και άνοιξαν το σκορ στο 17' με το ωραίο μακρινό σουτ του Μητρόπουλου. Ωστόσο, σε ένα από τα πολλά τους λάθη (στην άμυνα), ο Πάρα βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 22' αξιοποιώντας το κλέψιμο και την ασίστ του Μάσα. Νωρίτερα, είχαν δύο σουτ (6' Ουσέρο, 17' Μπακασέτας) και μια καλή στιγμή με τον Μάσα (21').
Το γκολ δεν «σόκαρε» τους «κυανέρυθρους», οι οποίοι συνέχισαν τις προσπάθειές τους και έφτασαν στο γκολ με σουτ του Μπουμάλ στο 34'. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση στη συνέχεια, έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Ρόλε και Πάρα στο 39' και είδαν τον Μάνταλο να ακυρώνει κεφαλιά-γκολ του Ζησόπουλου στο 44' για επιθετικό φάουλ του σκόρερ (το ριπλέι δεν δείχνει να τον δικαιώνει).
Στο δεύτερο ημίχρονο, αν και ο Αστέρας ήταν η ομάδα που έπρεπε να επιτεθεί για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, ο Πανιώνιος ήταν αυτός που έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, αδυνατώντας να πετύχει το τρίτο γκολ που θα του εξασφάλιζε, ουσιαστικά, τη νίκη.
Το τετ-α-τετ του Μπουμάλ (55') και το μακρινό τετ-α-τετ του Κολοβού (70') ήταν οι δύο τεράστιες ευκαιρίες των «κυανέρυθρων», που είχαν τον έλεγχο και άλλες καλές στιγμές (58' Μπουμά, 63' Μητρόπουλος, 72', 77' Γιάννου). Στο ίδιο διάστημα ο Αστέρας ήταν νωθρός και παρά τη σταδιακή είσοδο των Μπαντιμπανγκά, Γιαννιώτα και Μπαράλες, δεν ανέβασε ιδιαίτερα την απόδοσή του. Ένα σουτ του Μάσα (59') και άλλο ένα του Γιαννιώτα (81') ήταν οι μόνες του καλές στιγμές, χωρίς να φτάσει στην ισοφάριση.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννακόπουλος, Αργυρόπουλος, Τασούλης, Παντίδος, Χατζηισαΐας, Σιώπης, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (87' Μπούζας), Κολοβός (90'+1' Γκέζος), Ιμπαγάσα (68' Γκίνη), Γιάννου.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Κοσίσκι, Λούι, Παντελιάδης (76' Μπαράλες), Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Μουνάφο, Ουσέρο, Μπακασέτας (58' Μπαντιμπανγκά), Μάσα, Ρόλε (65' Γιαννιώτας), Πάρα.

Αμφίπολη: 14 πρόσωπα για έναν τάφο – Αναζητώντας τον ένοικο του τύμβου Καστά

Αμφίπολη: 14 πρόσωπα για έναν τάφο – Αναζητώντας τον ένοικο του τύμβου Καστά
Μέρα με την ημέρα οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη έρχονται όλο και πιο κοντά στο αρχαίο μυστικό. Ένα μυστικό που περιμένει με κομμένη την ανάσα σχεδόν όλη τη Ελλάδα. Ποιος είναι τελικά ο ένοικος του αρχαίου τάφου;
 Ονόματα ακούστηκαν πολλά. Από τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι τη γυναίκα του Ρωξάνη ή τον γιό του Αλέξανδρο Δ’, τον Κάσσανδρο, που έγινε ο δολοφόνος τους, στρατηγούς του Στρατηλάτη. Ποια είναι τα πρόσωπα που μπορεί να είναι θαμμένα στον τάφο της Αμφίπολης.

Και δεν είναι ένα ή δυο, αλλά 14...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι
 Χειροτερέυει ο καιρός απο σήμερα καθώς σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ από σήμερα Κυριακή έως και την τετάρτη προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά οι οποίες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρές ενώ δεν αποκλείεται να συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους άνεμους.

Πιο αναλυτικά:
1. Σήμερα Κυριακή βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν στη Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ηπειρο, τη Θεσσαλία και πιθανόν για λίγο στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το βόρειο Ιόνιο.

2. Αύριο Δευτέρα βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

3. Μεθαύριο Τρίτη βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές προβλέπονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία την Εύβοια , την κεντρική και ανατολική Στερεά και πιθανόν για λίγο στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου.

4. Την Τετάρτη οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες βαθμιαία θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά και το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Σαμαράς: Ανασυγκρότηση, όχι (απλή) επανένωση της Κεντροδεξιάς

Antonis-Samaras-ekloges

Στην ανάγκη ανασυγκρότησης και όχι απλής επανένωσης της Κεντροδεξιάς στάθηκε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς με τη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στη “Real News”, χρησιμοποιοώντας ακόμη τους όρους Νέα Ελλάδα και Νέα Μεταπολίτευση.
“Δεν μιλάμε για απλή “επανένωση”. Μιλάμε για ανασυγκρότηση της παράταξης, με ηγετικό ρόλο, ώστε να οδηγήσει στη Νέα Ελλάδα, στην Ελλάδα της Νέας Μεταπολίτευσης. Αυτό ήδη άρχισε εξάλλου.
Και προφανώς θα ενωθούν δυνάμεις, και πρόσωπα που βρέθηκαν κάποια στιγμή “εκτός”. Ή που δεν ήταν ποτέ στο παρελθόν μαζί μας. Και τώρα νιώθουν κοντά μας.
Είναι προσκλητήριο για όλους εκείνους που πιστεύουν στις αρχές μας και στηρίζουν τη δύσκολη προσπάθειά μας, τώρα που δικαιώνεται και μπαίνει στην τελευταία και πιο κρίσιμη φάση της.
Η Νέα Δημοκρατία είναι η πιο σταθερή και πιο συμπαγής δύναμη αυτή τη στιγμή. Κράτησε όρθια την Ελλάδα, και παραμένει συμπαγής και όρθια μέσα από τόσες δοκιμασίες. Πάνω σε αυτό το σπουδαίο κεφάλαιο πρέπει να χτίσουμε την επόμενη μέρα, συσπειρώνοντας όλους εκείνους που θέλουν να κάνουμε μαζί το άλμα προς τα μπρος.
Και, πιστέψτε με, είναι πολλοί και μέρα με τη μέρα γίνονται περισσότεροι. Θα το δείτε σε λίγες μέρες, που θα γιορτάσουμε τα 40 χρόνια μας”, επισημαίνει μεταξύ άλλων με τη συνέντευξή του στη “Real News” ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σεμινάρια επιμόρφωσης από τη Νέα Δημοκρατία

__________-2

Σεμινάρια επιμόρφωσης διοργανώνει η Νέα Δημοκρατία σε όλη τη χώρα, σε μία προσπάθεια τα στελέχη του κόμματος να ενισχύσουν τις επικοινωνιακές τους δυνατότητες.
Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή στη Λάρισα και χθες στη Λαμία, γαλάζια μέλη ΝΟΔΕ από τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν media training από τη Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας κα. Μαριάννα Πυργιώτη.
Το πρόγραμμα θα καλύψει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ολόκληρη τη χώρα, σε μία προσπάθεια να αναδειχθούν νέα πρόσωπα που θα εκπροσωπούν τη ΝΔ στα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης. Το ενδιαφέρον πάντως είναι έντονο, μιας και οι θέσεις έχουν καλυφθεί εδώ και ένα μήνα.

Πρόταση-έκπληξη από τη Ντόρα για τη Νέα Δημοκρατία

Dora-Bakoyanni

Σε νέα, ηχηρή πολιτική παρέμβαση προχώρησε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη, με όσα είπε στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Αυτιά, σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα, αλλά και προχωρώντας σε μια πρόταση-έκπληξη για τη Νέα Δημοκρατία.
Το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς, και πρώτη γυναίκα δήμαρχος Αθηναίων άσκησε εκ νέου κριτική για τη φορολογική πολιτική και τα τραγικά λάθη που έχουν γίνει, όπως με το θέμα του ΕΝΦΙΑ, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή όσα είπε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, η Ντόρα Μπακογιάννη προχώρησε και σε μια πρόταση-έκπληξη για τη Νέα Δημοκρατία, προτρέποντας τον Αντώνη Σαμαρά να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις, αναφερόμενη στο μεγάλο βάρος που σήκωσαν οι βουλευτές αυτοί, στηρίζοντας την τελευταία διετία επώδυνα, αντιλαϊκά μέτρα, στο πλαίσιο του Μνημονίου.
Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών κατέθεσε εκ νέου την πλατφόρμα της για την επανεκκίνηση της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας για μια ευρύτερη Κεντροδεξιά, που θα ξανακερδίσει κοινωνικές ομάδες και σύγχρονα ρεύματα, που τα τελευταία χρόνια της έχουν γυρίσει την πλάτη.
Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης της Ντόρας Μπακογιάννη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά:
Να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες, εκεί είναι το κλειδί.
Η ανασύσταση της παράταξεως είναι ζητούμενο. Να γίνει άνοιγμα κυρίως προς το κέντρο. Η ΝΔ δεν ήταν ποτέ ρατσιστικό, ξενοφοβικό κόμμα.
Η ΝΔ είχε πάντοτε μια οικουμενικότητα και μια βασική αρχή που ήταν ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.
Θεωρώ ότι είναι απολύτως αναγκαία η ανασύσταση της παράταξης.
Η μεσαία τάξη πρέπει να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της.
Να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ να ορίσουμε από κοινού συλλογικά την πυξίδα για τη μεταμνημονιακή εποχή.
Ο κ. Σαμαράς, πρέπει να συγκαλέσει την ΚΟ της ΝΔ και να την ακούσει.
Στόχος μου είναι να βοηθήσουμε την Νέα Δημοκρατία να γίνει και πάλι μια μεγάλη παράταξη.
Να πολεμήσουμε το λαϊκισμό και να βγάλουμε τη χώρα απο τον βούρκο που βρίσκεται σήμερα.
Η μείωση του φόρου στον ΕΦΚ πρέπει να πάει και στο πετρέλαιο κίνησης και στην βενζίνη.
Το βάρος μας πρέπει να πέσει στην υπερφορολόγηση. Πρέπει να μειωθεί η φορολογία.
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια εικονική πραγματικότητα.
O κ. Τσίπρας δεν απέφυγε να υποσχεθεί πράγματα που δεν μπορεί να υλοποιήσει”.

ysterografa.gr

Γιατί ο Τσίπρας επέλεξε να βάλει δίπλα του τον Δραγασάκη

Alexis-Tsipras-Giannis-Dragasakis

Εκτός από τον Πάνο Σκουρλέτη, ο Γιάννης Δραγασάκης βρέθηκε δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, στο πάνελ της σημερινής συνέντευξης Τύπου του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, και η επιλογή αυτή είχε τη σημασία της.
Γιατί, μπορεί ο Πάνος Σκουρλέτης ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να είναι… απαραίτητος σε μια συνέντευξη Τύπου, ώστε να συντονίζει τη συζήτηση, ο Γιάννης Δραγασάκης ωστόσο ήταν μια σημειολογική επιλογή από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, για να στείλει… μηνύματα.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο σύνολο του πολιτικού φάσματος, εκτιμάται ως μάλλον το πλέον αξιόπιστο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και λόγω της ενασχόλησής του με την οικονομία, στέλνει στους ανθρώπους της αγοράς το μήνυμα ότι η δική του παρουσία αποτελεί εχέγγυο ρεαλισμού για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει μια αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

ysterografa.gr

“Εθνική εφεδρεία” ή… Πρόεδρος-γλάστρα ο Καραμανλής;

Kostas-Karamanlis-balconi-Rigillis

Η σεναριολογία γύρω από το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή για την Προεδρία της Δημοκρατίας, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι, ακόμη και στο σκιά της βαθιάς κρίσης της εποχής του Μνημονίου, παθογένειες και στρεβλώσεις που συνέτειναν στο να οδηγηθεί η χώρα στο χείλος του γκρεμού, εξακολουθούν να μας συνοδεύουν και στα πρώτα βήματα της επόμενης μέρας.
Ο πρώην πρωθυπουργός και επί 12 1/2 χρόνια αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ήταν εκείνος ο οποίος κατάφερε να ενώσει τις φατρίες και τις συνιστώσες του πολιτικού χώρου του οποίου ηγήθηκε, και να επεκτείνει τα όρια της Κεντροδεξιάς μέχρι τον μεσαίο χώρο, εκεί δηλαδή όπου κερδίζονται οι μάχες πολιτικής ηγεμονίας.
Κάτι που του επέτρεψε να φτάσει οριακά στην εξουσία, στις “περίεργες” εκλογές του 2000, και τελικά να κερδίσει με θυελλώδη τρόπο τις εκλογές του 2004, διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο κοινωνικών εφεδρειών, και μια πλατιά κοινωνική πλειοψηφία, που του επέτρεψαν να ξανακερδίσει τις εκλογές του 2007, και να διατηρήσει την πολιτική ηγεμονία τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2008, τη “μοιραία” συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ και τα γεγονότα “αντάρτικου πόλεως” στην Αθήνα.
Κάπου εκεί ήρθε η κρίση, και η απώλεια της δυνατότητας διακυβέρνησης, καθώς με την έτσι κι αλλιώς θνησιγενή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διέθετε, ο Κώστας Καραμανλής δεν μπορούσε να επιβάλλει τη λήψη των “άβολων” δημοσιονομικών μέτρων που απαιτούσε η συγκυρία, από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ υποσχόταν ότι “λεφτά υπάρχουν”, και τα άκρα και οι ακρότητες που τα συνοδεύουν έπαιζαν τα δικά τους παιχνίδια.
Σήμερα, πέντε χρόνια μετά την ήττα του 2009 και την απομάκρυνσή του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, με αριθμό ψήφων ωστόσο μεγαλύτερο από εκείνο που συγκέντρωσε η Κεντροδεξιά στις εκλογές του 2012 και τις πρόσφατες ευρωεκλογές του Μαϊου του 2014, το όνομα του Κώστα Καραμανλή παραμένει σε πρωταγωνιστικό ρόλο, σε σενάρια για τη διαδοχή του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Παρόλο που το περιβάλλον του, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, έχει διαψεύσει κατηγορηματικά το ενδιαφέρον του για μια τέτοια πολιτική… αποστρατεία, η συζήτηση διατηρείται. Και η μόνιμη επωδός που ακούει κάποιος από στελέχη της Κεντροδεξιάς είναι αυτή που τον παρουσιάζει ως “εθνική εφεδρεία”.
Είναι λοιπόν να… απορεί κανείς με την αφέλεια και την αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας, όσων εξακολουθούν να σέρνουν τέτοια σενάρια, αδιαφορώντας για τον οξύμωρο χαρακτήρα της ρητορικής τους: Μια “εθνική εφεδρεία” την… παρκάρεις στο αξίωμα του Προέδρου-γλάστρα, όπως είναι δηλαδή ο θεσμός του ενοίκου της Προεδρίας; Αυτό εννοούν;

ysterografa.gr

Γιώργος: Να μην ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ τον Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

George-Papandreou-Kostas-Karamanlis

Αρνητικός μπροστά στο ενδεχόμενο να ψηφίσει τον Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας εμφανίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου, και επισημαίνει μάλιστα με νόημα σε συνομιλητές του ότι αντίστοιχη αρνητική στάση θα πρέπει να κρατήσει και το ΠΑΣΟΚ.
Τη σχετική αποκάλυψη κάνει η Λώρα Ιωάννου στη σημερινή “Real News”, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι κάθετα αντίθετος στην προοπτική να ψηφίσει για διάδοχο του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας τον πολιτικό που ο ίδιος διαδέχηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το 2009.
Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ακόμη ότι ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει σε συνομιλητές του ότι και το Κίνημα θα πρέπει να απορρίψει μια ενδεχόμενη προεδρική υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επικροτήσει την πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, που σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου ευθύνεται για τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας.

ysterografa.gr

Στ. Θεοδωράκης: Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Νίκος Αλιβιζάτος

Nikos-Alivizatos

Τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο, ο οποίος κινείται πολιτικά στον χώρο της Κεντροαριστεράς, προτείνει για διάδοχο του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο Σταύρος Θεοδωράκης, με συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής”.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, ο Νίκος Αλιβιζάτος θα ήταν μια εξαιρετική περίπτωση για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα μπορούσε μάλιστα να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις, και να καταστεί έτσι εφικτή η εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο από την παρούσα Βουλή, ώστε να αποφευχθούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζει ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα πρέπει να τολμήσουν, και να μην συμβιβαστούν με μετριότητες.

ysterografa.gr

Και εκπαιδευτής του υπ. Παιδείας ο σύζυγος Γιαννακάκη – Δηλώνε τρία μεταπτυχιακά και πιστοποιούσε τα προσόντα ανέργων & εργαζομένων! (έγγραφο)

Χωρίς τέλος είναι οι αποκαλύψεις για τον σύζυγο της βουλευτού  της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη, Κώστα Γασπαρινάτο, ο οποίος είχε προσκομίσει πλαστό πτυχίο προκειμένου να ανέβει στην ιεραρχία του Δημοσίου. Εκτός από καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), ο κ. Γασπαρινάτος είναι και πιστοποιημένος εκπαιδευτής στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του υπουργείου Παιδείας, προσφέροντας, όπως αναφέρει ο Οργανισμός «τη δυνατότητα σε εργαζόμενους και ανέργους να πιστοποιούν τα προσόντα τους, βελτιώνοντας έτσι τις προοπτικές απασχόλησής τους».
Να σημειωθεί ότι «ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτευόμενο από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με έδρα την Αθήνα. Αποτελεί το διάδοχο φορέα της συγχώνευσης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.), του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Δομών Διά Βίου Μάθησης (Ε.Κ.Ε.Π.Ι.Σ.) και του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Κ.Ε.Π.).»
 Το έγγραφο ΕΔΩ
ΚΑΙ ΕΔΩ
ΚΑΙ ΕΔΩ
Τι είναι ο ΕΟΠΠΕΠ 

aftodioikisi.gr

Πέτρος Τατούλης: Όχι σε ένα νέο μνημόνιο. Ναι στον Υπαρκτό Πατριωτισμό.

83097513
 Άρθρο του Πέτρου Τατούλη
 * Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Σε μια περίοδο που το «­­­­­Όχι» σε ένα νέο μνημόνιο ολοένα και περισσότερο γίνεται επιτακτικό πολιτικό διακύβευμα, η ανάγκη θωράκισης των κεκτημένων του Ελληνικού λαού αποτελεί ένα ζητούμενο στο οποίο η κεντρική κυβέρνηση και οι Περιφέρειες πρέπει να δώσουν άμεση απάντηση. Πρέπει να εξηγήσουμε με απλούς όρους στον άνθρωπο, τον πολίτη, τον ιδιώτη πως θα σταματήσουμε την κατρακύλα της οικονομίας και πως θα του δώσουμε όχι μόνο ελπίδα αλλά εφαρμόσιμες πολιτικές που θα αλλάξουν την κατάσταση του.
Ο άκρατος κρατικιστικός ηδονισμός που έχει κυριεύσει το σύνολο του πολιτικού συστήματος όμως δεν αποτελεί την λύση. Γιατί η Νέα Ελλάδα των επόμενων γενεών έχει ανάγκη από αγορές με κανόνες και όχι με αλυσίδες. Χρειαζόμαστε ένα πολιτικό όραμα που θα απελευθερώσει τις Περιφέρειες από τη μέγγενη του κράτους πατερούλη που σήμερα μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) υποθηκεύει το πλούτο του τόπου στις δημοσιονομικές του περιπέτειες. Εμείς διεκδικούμε όλην την εξουσία, διότι θέλουμε να επωμιστούμε και όλην την ευθύνη.
Διεκδικούμε όλη την εξουσία και παίρνουμε το ρίσκο να εγκαταλείψουμε την «ασφάλεια» του κράτους και των ΚΑΠ. Ζητάμε να μεταφερθεί η αρμοδιότητα είσπραξης μέρος του εσόδου του ΦΠΑ στις Περιφέρειες για να σχεδιάσουμε το μέλλον των τοπικών μας οικονομιών μέσα από το δύσκολο δρόμο των εσόδων. Ζητάμε να έχουμε την εξουσία να αποφασίζουμε την μείωση των έμμεσων φόρων σε συγκεκριμένες κατηγορίες όπως ο τουρισμός και η ναυτιλία για να δώσουμε χώρο μόχλευσης στην ανάπτυξη. Για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το αναγκαίο πλεόνασμα που θα θωρακίσει το κοινωνικό δίχτυ προστασίας των συνανθρώπων μας. Για να εξασφαλίσουμε ένα σταθερό έσοδο στο κεντρικό κράτος που θα μπορεί να επιτελέσει το έργο του για την δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας.
Ο Καλλικράτης λοιπόν πρέπει να ολοκληρωθεί και πρέπει να διασφαλίσει την υλοποίηση του μοντέλου πολυεπίπεδης διακυβέρνησης. Πρέπει να διασφαλίσει την συνοχή εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και την ανταγωνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των Περιφερειών της χώρας.Πρέπει να βάλει ένα φρένο στην κατασπατάληση των πόρων και την οργανωμένη ρεμούλα συντεχνιακών ομάδων με πολιτικές προσβάσεις.
Από το 1981 έως και το 2012, η Ελλάδα είχε έσοδα από τα διάφορα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί τα 216 δισεκατομμύρια ευρώ. Την ίδια περίοδο εισέρρευσαν 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ από δύο σταθεροποιητικά δάνεια, ενώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έδωσε 11,8 δισεκατομμύρια ευρώ επενδυτικά δάνεια. Προσθέτοντας και τα 240 δισεκατομμύρια ευρώ καθαρό δανεισμό που εισέρευσε στην χώρα την περίοδο 1981-2008 μπορούμε να αντιληφθούμε τις πραγματικές διαστάσεις της κραιπάλης που έφερε την χρεοκοπία. Κραιπάλη πολιτική, οικονομική και κοινωνική με θύμα τον άνθρωπο, τον πολίτη τον ιδιώτη.

Εδώ και χρόνια λέω ότι δεν υπάρχουν μεσσίες. Και αυτό πρέπει να το κάνουμε κτήμα των πολιτών και να τους επηρεάσουμε θετικά να πιστέψουν στον εαυτό τους. Γιατί η ευθύνη σήμερα είναι ατομική και τα οφέλη συλλογικά. Η Νέα Ελλάδα πρέπει να βασιστεί στην υλοποίηση ενός μοντέλου πολυεπίπεδης διακυβέρνησης στην χώρα με αρχές αλληλεξάρτησης μεταξύ των Περιφερειών και του κεντρικού κράτους. Γιατί ο Υπαρκτός Πατριωτισμός ανοίγει το δρόμο στην «μεταβιομηχανική νεωτερικότητα».

Νέα Πελοπόννησος

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ" ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΗΣ

Ένα μυστήριο θα παραμείνει στην πολιτική ιστορία του τόπου το γιατί ο κ. Κουβέλης διέλυσε τη Δημοκρατική Αριστερά σε τόσο σύντομο χρόνο. Μία υπεύθυνη Αριστερά έδειξε να είναι μία κοινωνική ανάγκη, κάτι που θα μπορούσε να διεκδικήσει ρόλο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.
Πώς ο κ.Κουβέλης επέλεξε από το να είναι στην Κυβέρνηση με Υπουργούς και ένα μηχανισμό εξουσίας για το λαό να μετατραπεί σε ένα κόμμα του 0% και κάτι, είναι ίσως άγνωστο ακόμα και στον ίδιο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόδωσε πολιτικά αυτούς που τον πίστεψαν και τον ψήφισαν για κάτι καινούργιο στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας για το χατήρι της κραταιάς και δαπανηρής ΕΡΤ.

ΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με την άνεση της εξουσίας της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και της ανευθυνότητας της μη διακυβέρνησης της Ελλάδας ο κ.Τσίπρας θύμισε παλιές ένδοξες ημέρες που στα μπαλκόνια της ελληνικής κεντρικής πολιτικής σκηνής αντηχούσε το σύνθημα "Τσοβόλα, δώστα όλα". Ένα σύνθημα που γαλούχησε μία γενιά, για να εξαφανίσει τις επόμενες.
Ο κ.Σαμαράς ως Πρωθυπουργός της χώρας μπορεί δικαίως να δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλα δανεικά για να ζήσει και ότι μετά από πέντε χρόνια θυσιών από ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων μπορεί να αποπληρώνει μόνο το βαρύ χρέος της αλλά αυτό δεν είναι επαρκές για τον ίδιο, για να βρεθεί σε πλεονεκτικότερη θέση στη συνείδηση του λαού μπροστά από τις κάλπες.

Η Κυπαρισσία τιμά και γιορτάζει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

DSC00886.
 Με λαμπρότητα και επισημότητα παρουσία επισήμων και αρχών.  η Κυπαρισσία, τιμά και γιορτάζει σήμερα την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού!
Χθες, παραμονή της εορτής, πλήθος πιστών  παρακολουθήσε το Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στην «Πανηγυρίστρα».
Σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου,  ετελέστει Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου
πλαισιωμένου από τον  ιερό κλήρο της περιοχής.

 
Ακολούθως στις 11 το πρωί έγινε λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνας, συνοδεία μαθητών, πιστών και της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, στους δρόμους που εκτείνεται το πανηγύρι.
Τις εκδηλώσεις λάμπρυναν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης η Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντινα Νικολάκου οι περιφερειακοί συμβούλοι κα Αντωνία Μπουζα, κ. Χρονάς , κ. Παν. Αλευράς και άλλοι, ο βουλευτής κ. Δ. Σαμπαζιώτης, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας με τους Αντιδημάρχους κ. Σπύρο Χρονόπουλο, Ι. Μερκούρη, Μ. Πανουσιοπούλου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Καλκαβούρας, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κουτσούλης, ο πολιτευτής κ .Χρυσομάλλης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Μαντάς, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κόλλιας, εκπρόσωποι φορέων. 

 Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε φώτιση με δύναμη από το ανέσπερο φως του σταυρού προς τους αιρετούς αλλά και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητρόπολης. 
 Δηλώσεις με ευχές έκανε και ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης όπου μίλησε για πανηγυρικό κλίμα στην πόλη με την γιορτή που λαμπρύνει η παρουσία του κόσμου ευχόμενος χρόνια πολλά με το Σταυρό του κυρίου να εμβαθύνει την αξία της ψυχής μας.
 Ακολούθως έγινε μικρή δεξίωση στο ξενοδοχείο Κανελλάκης όπου οι αρχές αντάλλαξαν ευχές.
Η μεγάλη εμποροπανήγυρη του «Σταυρού» της Κυπαρισσίας έχει ήδη ξεκινήσει και σήμερα, όπως και αύριο, αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες.
Θα διαρκέσει, δε, μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, και διαθέτει ποικιλία εμπορευμάτων σε προσιτές τιμές. 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

"Ο… μάγος Τσίπρας στον αστερισμό του “τζάμπα”!"

Sofia-Voultepsi

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, δήλωσε:
«Λεφτά υπάρχουν διακήρυξε ο κ. Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ.
Εκτοξεύθηκε στον αστερισμό του «τζάμπα», μοίρασε δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, κουπόνια σίτισης, σπίτια, μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, δώρα Χριστουγέννων, εισιτήρια λεωφορείων.
Χάρισε δάνεια, εξαφάνισε τους φόρους, ίδρυσε τράπεζες, «γέννησε» εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και τελικά… επανίδρυσε και τη Δημοκρατία στη χώρα μας.
Βροχή έπεσαν σήμερα τα δισεκατομμύρια από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε 9 δις ευρώ για τον πρώτο χρόνο, την ώρα που είναι βέβαιο ότι με το απατηλό «πρόγραμμά» του θα έχουμε φύγει από το ευρώ.
Υποτιμώντας τη μνήμη και τη νοημοσύνη του λαού, ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως έχει για αρχηγό κάποιο μάγο.
Με τη διαφορά ότι είναι πια σίγουρο πως αυτός ο μάγος θα μετατρέψει τα ευρώ σε δραχμές!»

ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

Στην Ελλάδα όλα είναι δυνατά, ακόμα και να διαλύσεις τον ουρανό. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα καλό πατριωτικό παραμύθι για μεγάλους, που στη πραγματικότητα είναι ένας μελλοντικός εφιάλτης. Φυσικά χρειάζεται και ο κατάλληλος αφηγητής. Μία γιαγιά που είναι ο κακός ο λύκος στην πραγματικότητα. 
Το παραμύθι ξεκινά με τη μεγάλη πανεθνική συμμαχία. Πράσινα άλογα κοινώς. Το θύμα ονειρεύεται πράσινες λαοθάλασσες να αποθεώνουν τον Πρόεδρο λίγο λιγότερο, λίγο περισσότερο από τον Πρωθυπουργό της χώρας. Μετά αρχίζει η αφαίμαξη της ενέργειας και των πόρων. Ο στόχος είναι πάντα να πέσει ο ενοχλητικά λαμπερός ουρανός. Να σταματήσει να τροφοδοτείται από την ενέργεια των ανθρώπων του.
Η δίνη της αποθέωσης λειτουργεί σαν ναρκωτικό. Η αρχή του παραμυθιού σύντομα έχει ξεχαστεί μέσα στην παραζάλη της επιτυχίας και τα δάνεια ξεκινάνε στερώντας τα σύννεφα και τη βροχή από τον ουρανό και τη γη. Η προσωπική περιουσία είναι στόχος, το κέντρο βάρος του αντιπάλου. Το παραμύθι συνεχίζει με τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που όλο έρχεται και ποτέ δεν φθάνει για να γιατρέψει τις ήδη δυσώδεις πληγές. Μαύρα σύννεφα εισέρχονται στον ουρανό για να σκεπάσουν το ενοχλητικό φως του. Ξεφορτώνουν το βρώμικο φορτίο τους και απομακρύνονται για να έρθουν πιο βρώμικα. Οι άνθρωποι του ουρανού εργάζονται πια βρεγμένοι καθημερινά, χωρίς να βλέπουν τον ήλιο της Ελλάδας.
Στο τέλος ο ουρανός και οι άνθρωποι του αναζητούν απελπισμένα λίγο αέρα να διώξει τα μαύρα σύννεφα. Λίγο ήλιο να χαρούν. Οι πόροι έχουν εξαντληθεί όπως και οι ιδέες. Ο τυφώνας δείχνει να αποτελεί τη μόνη λύση. Η καταστροφή ως σωτηρία. Ένας επενδυτής που θα ξέρει να ταξιδεύει στους ωκεανούς με το λαθραίο φορτίο του. 
Το τέλος πλησιάζει. Ο ουρανός έχει καταληφθεί από ό,τι χειρότερο διαθέτει η σοφή φύση και η πραγματικότητα είναι πλέον ο επόμενος στόχος για καταστροφή. Ένα άλλο παραμύθι ξεκινά... 
 
 
 

thedayaftergr@gmail.com