Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Με γκολ του Κρισάφη, ο Αστέρας Δερβεν'ίου νικησε σε φιλικόα αγώνα τον Απόλλωνα Αιγίου

 
Τον πρώτο του φιλικό αγώνα έδωσε ο Αστέρας Δερβενίου, στα πλαίσια της προετοιμασίας του ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου όπου  επικράτησε με 1 - 0  επί του Απόλλωνα Αιγίου. To μοναδικό τέρμα της φιλικής αναμέτρησης σημείωσε ο  Κλόντι Κρισάφη,

“Βασιλική” πρεμιέρα! Μίλησε στο... τέλος η Βέροια

«Βασίλισσα» σε ματς - θρίλερ! (pics)
Καταπληκτικό παιχνίδι έγινε στο δεύτερο ημίχρονο στη Βέροια, ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τη Skoda Ξάνθη. Η «βασίλισσα του Βορρά», αν και προηγήθηκε 2-0, ισοφαρίστηκε από τους «ακρίτες» δέκα λεπτά πριν το φινάλε, όμως με γκολ του νεοαποκτηθέντα Ντουμίτρου πήρε τη νίκη με 3-2. Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό από το πρώτο λεπτό, με τους παίκτες της Skoda Ξάνθης να μπαίνουν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να απειλούν μόλις στο 2' με τον Καρυπίδη. Η «απάντηση» για τη Βέροια ήρθε με τον καλτσά και τις εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ του, όμως σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε, ο Κυριακίδης φώναξε «παρών», κρατώντας την εστία του ανέπαφη.
Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο στο 41', όταν από απομάκρυνση της μπάλας από τους Ξανθιώτες αμυντικούς, αυτή έφτασε στον Βεργώνη, ο οποίος τη στόπαρε, απέφυγε τρεις αντιπάλους του και με συρτό σουτ άνοιξε το σκορ.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Βέροια έφτασε στο 2-0. Ο Καλτσάς από δεξιά έκανε ότι ήθελε τον Γουάλας, την κατάλληλη στιγμή γύρισε παράλληλα τη μπάλα, η οποία έφτασε στον Μπεν κι αυτός με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα και πάλι στα δίχτυα του Κυριακίδη.
Ο Σάκης Τσιώλης με τις αλλαγές του (Ράνος και Ομπόντο) έκανε φουλ επιθετικό το σχήμα της Skoda, η οποία απείλησε τον Καντιμοίρη κι εν τέλει στο 77' έφτασε στο 2-1 με τον Ομπόντο να παίρνει τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ να τη στέλνει στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα της Βέροιας.
Μάλιστα τρία λεπτά αργότερα ήρθε και το ανόητο πέναλτι του Χάσελμπαϊνκ στον Ράνο για να δώσει την ευκαιρία στον Λουσέρο με εύστοχη εκτέλεη να φέρει το ματς «στα ίσα».
Όμως πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, σε μια αντεπίθεση της Βέροιας από αριστερά ο Μπεν έγινε δημιουργός και σεντράροντας την κατάλληλη στιγμή βρήκε τον αμαρκάριστο Ντουμίτρου, ο οποίος με δυνατό σουτ με τη μία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2. Όπως, δηλαδή, είχε συμβεί και πέρυσι στη Βέροια!
ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Μαλόν, Βέρτζος, Καλί, Αμαραντίδης (86' Καταλά), Βεργώνης, Βάσκες, Παυλίδης (71' Χάσελμπαϊνκ), Μπεν, Καλτσάς, Κάμπορα (65' Ντουμίτρου)
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (46' Παπαστεριανός), Φλίσκας (55' Ράνος), Γούτας, Καπετάνος, Καρυπίδης, Ολιβέιρα (77' Ομπόντο)

Άνοιξε λογαριασμό ο Παπάζογλου! ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 1-0


 Στο επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ατρόμητου, ο Θανάσης Παπαζογλου βρήκε δίχτυα, δίνοντας έτσι τη νίκη στους Περιστεριώτες κόντρα στον Πλατανιά
Ο Πλατανιάς ήταν καλύτερος στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης του Περιστερίου, αλλά κόντρα στη ροή του ματς ο Ατρόμητος κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στην πρώτη του ευκαιρία, στο 20' κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με την κεφαλιά του Παπάζογλου.

Από το γκολ και μετά ο Πλατανιάς ήταν κατώτερος των πρώτων λεπτών, δεν απείλησε την εστία του Τζενάμο, κάτι που βοήθησε τους Περιστεριώτες να έχουν την υπεροχή και να φτάνει κοντά στο 2-0 στο 43', με τον Περιστερίδη να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Καραμάνου

Στο δεύτερο μέρος ο Πλατανιάς είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 55' με την κεφαλιά του Ναζλίδη, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ατρόμητος είχε δοκάρι με το σουτ του Ναπολεόνι

Στο 83' ο Ατρόμητος... ακούμπησε το 2-0 μετά την εκτέλεση κόρνερ του Πίτου Γκαρσία και την κεφαλιά του Ταυλαρίδη, την οποία έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Ναζλίδης. Στο 89' ο Ατρόμητος θα κερδίσει πέναλτι με ανατροπή του Γεωργίου από τουν Ζουμπουλάκη. Σε αυτή τη φάση ο παίκτης των φιλοξενούμενων αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα του διαιτητή Δελφάκη και αποβλήθηκε.Ο Τάτος θα αναλάβει την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και θα στείλει την μπάλα στο δοκάρι.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γ. Παράσχος): Τσέναμο, Νάστος, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Παπάζογλου, Φυτανίδης, Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (67' Γεωργίου), Ναπολεόνι (74' Τάτος), Καραμάνος (84' Λαζαρίδης).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ. Χριστόπουλος): Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Νέπλιακ (71' Ζουμπουλάκης), Δημήτρης (81' Τόρες), Μπανανά, Αγκιλέρα, Μενδρινός, Ναζλίδης, Τσουράκης (71' Μπεριάν), Γουνδουλάκης.

Η Καλλονή και το... τέρας! ΠΑΟΚ - ΚΑΛΛΟΝΗ 1-1


 Η Καλλονή έφυγε με τον βαθμό από την άδεια Τούμπα, καθώς πήρε την ισοπαλία 1-1 κόντρα στον μέτριο ΠΑΟΚ, που προβλημάτισε ξανά, μετά την ήττα από τη Ζίμπρου
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση με δυο σημαντικές αλλαγές. Πέρα από τον τιμωρημένο Αθανασιάδη, στην αρχική ενδεκάδα δεν βρέθηκαν -για λόγους ξεκούρασης ενόψει Ζίμπρου- οι Σαλπιγγίδης και Κάτσε.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν εξ αρχής να πιέσουν ψηλά, να κρατήσουν στην κατοχή τους την μπάλα (πολύ κινητικοί Μακ και Περέιρα) και να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Η Καλλονή δεν μπόρεσε καθόλου να οργανώσει επιθετικές προσπάθειες και να φανεί ανταγωνιστική, αλλά δεν δέχθηκε και κάποια κλασική ευκαιρία.

Από το 25' και μετά όμως η καλλονή ισορρόπησε το ματς και μάλιστα στο 32' πάτησε με αξιώσεις την εστία του Γλύκου, αλλά ο Έλληνας πορτιέρο πρόλαβε τον Μανούσο. Πάντως, η μεγαλύτερη φάση του ημιχρόνου ήρθε στο 36' με την διπλή καλή στιγμή του ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν καλά στην επανάληψη, έχοντας δυο καλές στιγμές με τον Παρέιρα (48', 52'), αλλά η άμυνα των γηπεδούχων είχε κενά και ο Καμαρά -αφού απείλησε στο 59'- νίκησε τον Γλύκο στο 63' για το 0-1 (στη δεύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων).

Οι νησιώτες συνέχισαν να είναι πολύ καλοί στις αντεπιθέσεις, εκθέτοντας την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων, αλλά ο Παρέιρα ήταν αυτός που βοήθησε τον ΠΑΟΚ να ξεπεράσει το... σοκ, κάνοντας το 1-1, μετά από ασίστ του Μακ. Πάντως ο Καμαρά συνέχισε να είναι επικίνδυνος και στο 80' έχασε μεγάλη ευκαιρία, η οποία προκάλεσε μάλιστα και τον τραυματισμό του.

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό, αλλά και νεύρα. Λίγο πριν τη λήξη (87') ο διαιτητής Κομίνης απέβαλε τον Περέιρα με κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τους γηπεδούχους με δέκα (υπήρξε αψιμαχία του Περέιρα με το Λεοζίνιο όμως δεν φάνηκε να τον χτυπάει). Το παιχνίδι έμεινε στο 1-1, με την Καλλονή να ολοκληρώνει κι αυτή το παιχνίδι με δέκα, με την αποβολή του Μπαρέρα
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος, Τζανδάρης (68' Μαντούρο), Τζιόλης (77' Ρατς), Μάρτενς (55' Σαββίδης), Μακ, Περέιρα, Κουλούρης
ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Βάλιος, Λιορέντε, Καλτσάς (90' Γιώργου), Μπαρέρα, Καμαρά (81' λ.τρ. Κύπρου), Μανούσος, Λεοζίνιο, Χωριανόπουλος (58' Κεϊτά)


Το πρώτο επεισόδιο ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη είναι γεγονός...

Η ισοπαλία με την Καλλονή και κυρίως η κάκιστη εμφάνιση της ομάδας, εξόργισε τους οπαδούς, που χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα κατά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, μετά το τέλος του αγώνα με τους Μυτιληνιούς και την ώρα που όδευε προς το πάρκινγκ του γηπέδου της Τούμπας για να αποχωρήσει.
Οι οπαδοί προπηλάκισαν τον Σαββίδη και μεταξύ άλλων του είπαν... «Σήκω φύγε δεν μπορείς να βοηθήσεις! Αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι, εξαφανίσου! Κάνε καμιά μεταγραφή, αλλιώς φύγε!» Οι οπαδοί πήγαν τον ομογενή επιχειρηματία... καροτσάκι μέχρι το αυτοκίνητό του, όπου τον συνόδευαν άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.

“Υποτάχθηκε” στον ΠΑΣ ο Αστέρας

ΠΑΣ-ας ανατροπής στα Γιάννενα! (pics)
 ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης αναμετρήθηκαν για δεύτερη φορά σε πρεμιέρα πρωταθλήματος, με την ομάδα των Ιωαννίνων αυτή την φορά να παίρνει τη νίκη με 3-1, με ανατροπή μέσα σε 11 λεπτά, και τους Αρκάδες να τελειώνουν το ματς με 10 παίκτες.
 Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία στο πρώτο μισό του ημιχρόνου, έχοντας τις καλύτερες του στιγμές από 20' ως 30'. Ο Αστέρας ισορρόπησε στην συνέχεια το παιχνίδι και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος με 1-0, χάρις το τέρμα με ωραία κεφαλιά ψαράκι του Τζερόνιμο  Μπαράλες στο 42'
Οι γηπεδούχοι όμως μπήκαν αποφασισμένοι στην επανάληψη και βρήκαν μπροστά τους μια... ανύπαρκτη άμυνα από τους Αρκάδες. Αρχικά έφεραν το ματς στα ίσα στο 58' με τον Τσάβες, ενώ στο 67' ο Ίλιτς -δημιούργησε το πρώτο- βρήκε δίχτυα για το 2-1, πετυχαίνοντας την ανατροπή για τους Γιαννιώτες.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι φίλαθλοι του ΠΑΣ σηκώθηκαν και πάλι από τη θέση τους, αφού στο 70' ο Τζημόπουλος -με κεφαλιά- ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, καθώς στο 73' ο Παπαχρήστος άφησε με την ομάδα του με δέκα παίκτες..από δεύτερη κίτρινη κάρτα.
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Ντάσιος, Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γιάκος (84΄Χαρίσης), Κοροβέσης, Ίλιτς (79΄Σαπαλίδης), Στρούνα, Τσάβες (76΄Ακόστα), Λίλα
Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρίδης, Κιτόκο, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Παπαχρήστος, Ουσέρο, Τιέ Μπι (63΄Μουνάφο) , Μάσα (76΄Πάρα), Φερνάντες (46΄Κουρμπέλης), Ρόλε, Μπαράλες
Επιμέλεια: Έμυ Μπέλμπα

Ο Ντε Μπλάσις του Αστέρα Τρίπολης "έκλεισε" στη Μάιντς

`Έκλεισε` στη Μάιντς ο Ντε Μπλάσις
Σούπερ deal μεταξύ Αστέρα Τρίπολης και Μάιντς για τον Ντε Μπλάσις,.
Οι Γερμανοί θα δώσουν 2 εκ. ευρώ και έναν παίκτη στους Αρκάδες για να αποκτήσουν τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό. Η Μάιντς είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον Ντε Μπλάσις στα δύο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και η γερμανική ομάδα επιθυμεί διακαώς την απόκτησή του.
 Οι Αρκάδες δεν θέλουν να παραχωρήσουν το μεγάλο τους αστέρι αλλά τα χρήματα που τους προσφέρει η Μάιντς είναι πολλά.
Οι Γερμανοί δίνουν 2 εκ. ευρώ και ο Αστέρας ζήτησε και έναν παίκτη ώστε να καλύψει το κενό του Ντε Μπλάσις. Οι δύο ομάδες τα βρήκαν και αυτό που μένει είναι να βρεθεί ο παίκτης που θα μετακομίσει από την Μάιντς στον Αστέρα. Όλα δείχνουν ότι η μετεγγραφή θα κλείσει μετά το δεύτερο ματς με την Μακάμπι.

Αντώναρος στο Twitter για Κουβέλη: Τι έχουν να δουν τα ματάκια μας ακόμη…

Evangelos-Antonaros-pontium

Ο Ευάγγελος Αντώναρος σχολίασε με νόημα, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, το δημοσίευμα της “Καθημερινής της Κυριακής” για την πρόθεση Σαμαρά-Βενιζέλου να προτείνουν τον Φώτη Κουβέλη για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Τι έχουν να δουν τα ματάκια μας ακόμη”, ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Νίκου Καραβίτη για το θέμα του ΕΝΦΙΑ.
Ωραια ανακλαστικά (καποιων) πολιτικών. Με καθυστερηση εβδομάδων “διαπιστώνουν” τις βλαβερες συνέπειες του ΕΝΦΙΑ. Μηπως χάσουν το τραινο. Αμ δεν
Και επειδη οι υπευθυνοι αρνούνται να απαντήσουν ξαναερωτω:Ποιος κραταει τον Καραβίτη ως μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ ( με προταση της ελλ.κυβερνησης);
Μηπως θέλουν κάποιοι να τον “ανταμείψουν” για τις απίθανες πατάτες που έκανε;
Η μήπως ξερει …πολλά και οι παλαι ποτε προισταμενοι του δεν διανοουνται να τον ακουμπήσουν;”, αναρωτήθηκε ο Ευάγγελος Αντώναρος στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Εθνική Οδός Αθηνών – Πατρών. Περί των έργων «βελτίωσης» της οδού.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, Κατά τη διάρκεια  ανακατασκευής  του δρόμου της εθνικής οδού, πολύς απλός κόσμος κάνει «υπομονή» με την σωρεία των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας του μεγαλεπήβολου για τα Ελληνικά χρονικά έργου ,
το οποίο

ευελπιστούμε ότι θα βελτιώσει με τρόπο τινά την κυκλοφορία σε έναν από τους πλέον επικίνδυνους δρόμους της χώρας. Η προοπτική αυτής της βελτίωσης ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων ;
Οι φωτογραφίες  είναι από το ύψος , της οδού, στο Λουτρό Κορινθίας -Ξυλοκάστρου, και αφορά την οδική κεντρική αρτηρία της περιοχής που ενώνει την παραλιακή οδό με το Άνω Λουτρό,
Κορφιώτισσα  και Bρυσούλες καθώς και με ορισμένους  οικισμούς της περιοχής. Οι κάτοικοι της περιοχής –αρχικά- δέχτηκαμε με ανακούφιση  το γεγονός ότι αυτή η οδός δεν θα κλείσει παροδικά με την πτώση της μικρής γέφυρας , καθώς  αυτή την εποχή  ο δρόμος εξυπηρετεί πολύ περισσότερο κόσμο από άλλες εποχές . Όμως στην Ελλάδα του σήμερα όπου κανείς δεν είναι αρμόδιος για τα προβλήματα που προκύπτουν, παρά μόνο  για τις περιπτώσεις που αυτά λυθούν , θα ήθελα να μου απαντήσετε στα εύλογα ερωτήματα που δημιουργούνται μετά την κατασκευή του συμπληρωματικού οδοστρώματος της εθνικής οδού στο συγκεκριμένο σημείο.
Γιατί η «γέφυρα» μείωσε το ύψος διέλευσης των οχημάτων που μπορούν να διέλθουν από  το σημείο της  αρτηρίας .
Ποιος ευθύνεται για τον τρόπο κατασκευής.
Θα γίνει κάποιο ‘εργο στο άμεσο μέλλον  που θα  διορθώσει  το οδόστρωμα ,ούτως ώστε η διέλευση όλων των οχημάτων να γίνεται κανονικά; ‘Η αυτό δεν μας απασχολεί για διάφορους λόγους ;
Πάντως την Παρασκευή που μας πέρασε το μοναδικό δρομολόγιο προς τα ορεινά χωριά που εξυπηρετούσε τους λιγοστούς  «ιθαγενείς»  των χωριών δεν πραγματοποιήθηκε αφενός γιατί το λεωφορείο δεν χωρούσε να διέλθει και σαφώς  κανείς δεν σκοτίστηκε για αυτό το ελάχιστο ποσοστό ,που πιθανόν να θεωρεί αυτό το μοναδικό αγώι  ανάσα ζωής προς τον πολιτισμό αφού η ζωή στα ορεινά χωριά τείνει να εκλείψει .  
ΥΣ. Το παρόν δεν έχει σκοπό να θίξει ή να προσβάλει κανέναν. Απλώς αναρωτιέται πώς βρίσκει κάποιος το δίκιο του τη στιγμή που ο τόπος του, με τρόπο αλλοπρόσαλλο και χωρίς κανείς να είναι αρμόδιος ,φθίνει  αντί να βελτιώνεται, βήμα το βήμα.  ( Απόδειξη η κατάντια του μικρού πευκοδάσους του χωριού του οποίου εδώ και πάνω από ένα χρόνο το ένα τέταρτο αυτού έχει καταστραφεί και έργο βελτίωσης ουδέν , γιατί κανείς δεν είναι αρμόδιος ....  άλλη μια φορά.)
ΥΣ του ΥΣφου …Σαφώς δεν περιμένω απάντηση . Και αναρωτιέμαι η βοιδήλα  μέχρι πού θα φτάσει.
 
korinthiakosorizontas.blogspot.gr

Τρέχουν να προλάβουν τις αλλαγές στο ασφαλιστικό - Οι παγίδες που κρύβει η νομοθεσία

Τρέχουν να προλάβουν τις αλλαγές στο ασφαλιστικό - Οι παγίδες που κρύβει η νομοθεσία
Χιλιάδες ασφαλισμένοι τρέχουν να προλάβουν τις επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό από τη νέα χρονιά, καθώς  περίπου 360.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης αλλά και 30.000 εφάπαξ παραμένουν εκκρεμείς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκπροσώπων των εργαζομένων, το κονδύλι που θα απαιτηθεί για την απονομή των συντάξεων αυτών, αγγίζει τα 4 δισ. ευρώ.

Η αδυναμία να εκταμιευθεί το ποσό αυτό από τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και η εφαρμογή του μέτρου για μηδενικά ελλείμματα, οδηγεί σε μονόδρομο νέων περικοπών τόσο σε κύριες όσο και επικουρικές συντάξεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα εστιάζονται στη δυνατότητα συνταξιοδότησης με 35ετία ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας για τους ασφαλισμένους προ του 1983 ή με 35ετία και σε ηλικία 58 ετών για όσους έχουν ασφαλιστεί για πρώτη φορά μετά το 1983.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η νομοθεσία κρύβει πολλές παγίδες που μπορεί να στοιχίσουν στους ασφαλισμένους τόσο την αύξηση του χρόνου παραμονής στην εργασία, όσο και τη μείωση της σύνταξής τους.

Τι πρέπει να προσέξετε
Δείτε μερικές από τις παγίδες που πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι:

Μαρτυρίες "φωτιά" στα χέρια της Aντιτρομοκρατικής για τους ληστές στο Δίστομο

Μαρτυρίες `φωτιά` στα χέρια της Aντιτρομοκρατικής για τους ληστές στο Δίστομο – Αποτυπώματα (;) και 40χρονου ποινικού, συνεργού του Παλαιοκώστα
 Αδιαμφισβήτητες μαρτυρίες για την παρουσία του Γιώργου Πετρακάκου αλλά και του 44ρονου ποινικού με καταγωγή από την Πελοπόννησο έχει στα χέρια της η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsit, αυτόπτες μάρτυρες, δυο μέρες πριν τη ληστεία, είχαν δει τους δύο “συντρόφους” με το 10 μέτρων φουσκωτό, να “κόβουν βόλτες” στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Σωτήρα Διστόμου.

Επίσης, μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής θέλουν τους δυο συνεργούς να κάνουν κατόπτευση του υποκαταστήματος της Εθνικής, επίσης δύο ημέρες πριν από τη ληστεία.

Οι δύο άνδρες ήταν μεταμφιεσμένοι με ψεύτικα μουστάκια και περούκες.
 Πλέον στην αντιτρομοκρατική είναι πεπεισμένοι οτι έχουν να κάνουν με ενέργεια για την ενίσχυση του λεγόμενου “επαναστατικού ταμείου” για την προετοιμασία μεγάλου χτυπήματος, ίσως την περίοδο της ΔΕΘ, όπως συνήθιζε άλλωστε κατά το παρελθόν ο Επαναστατικός Αγώνας.

Στην Αντιτρομοκρατική έχουν σοβαρές ενδείξεις και για την ταυτότητα του τρίτου ατόμου που συμμετείχε στη ληστεία και εκτιμάται πως πρόκειται για επίσης γνωστό ποινικό, ο οποίος είχε πάρει μέρος στην απόδραση Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό.

Είχε συλληφθεί και καταδικαστεί γι αυτήν την υπόθεση μετά όμως από πολυήμερη απεργία πείνας κι ένα κίνημα συμπαράστασης στο πρόσωπό του εκείνη την εποχή το Συμβούλιο είχε χορηγήσει 5ήμερη άδεια στον 40χρονο ποινικό ο οποίος τελικά δεν επέστρεψε ποτέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επίσημα δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από την ΕΛΑΣ τμήματα αποτυπωμάτων του 40χρονου ποινικού φέρεται να έχουν βρεθεί σε μέρη τους σκάφους.

newsit.gr

Η ανατριχιαστική ομολογία για το διπλό φονικό της Μάνης - "Εγώ πυροβόλησα, ο φίλος μου έκανε εμετό"

Η ανατριχιαστική ομολογία για το διπλό φονικό της Μάνης - `Εγώ πυροβόλησα, ο φίλος μου έκανε εμετό`
 Λεπτό προς λεπτό περιέγραψε στην ομολογία του ο 18χρονος Νίκος Μ. όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν τη δολοφονία των δύο αθλητών body building, Κωνσταντίνου Σγούρου 26 και Γιάννη Κομμάτη 25 ετών, ξημερώματα της 19ης Αυγούστου στην Καρδαμύλη.

Την προανακριτική του κατάθεση ενώπιον των αστυνομικών της Ασφάλειας Καλαμάτας φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Καθημερινή της Κυριακής»
Ο 18χρονος περιέγραψε τη στιγμή της διπλής δολοφονίας ως εξής:

Ο Αβραμόπουλος απέκτησε λογαριασμό στο Twitter

Dimitris-Avramopoulos

Προσωπικό λογαριασμό στο Twitter απέκτησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην καινούρια σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σημειολογικά, ο πρώτος λογαριασμός τον οποίο ακολούθησε ήταν εκείνος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ το μήνυμα που έστειλε ήταν το εξής:
“Ο κόσμος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι συναρπαστικός”.
Το πρώτο… καλωσόρισμα το δέχτηκε από τον Ευάγγελο Αντώναρο, ο οποίος έχει αναπτύξει μεγάλη δράση στο Twitter, και η απάντηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου ήταν “καλώς σας βρήκα Ευάγγελε”.

ysterografa.gr

Μιχαλέλης: Θα... εγκρίνει το ΠΑΣΟΚ την κεντροδεξιά επανένωση;

Dimitris-Mihalelis-2

Με άρθρο του στη σημερινή “Real News”, ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Δημήτρης Μιχαλέλης στέκεται στα σενάρια και τις ζυμώσεις επανασυσπείρωσης του χώρου της Κεντροδεξιάς, διατυπώνοντας την… απορία για το αν θα δώσει τη σχετική έγκρισή του το ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή που χωρίς τη Χαριλάου Τρικούπη… δεν γίνεται τίποτα στην κυβέρνηση.
“Αντί να σκέφτεται κανείς μπακαλίστικα, θα ήταν προτιμότερο να σκεφθεί οραματικά, με στρατηγική και σχέδιο για την επανένωση της Κεντροδεξιάς.
Οι πολίτες έφυγαν για συγκεκριμένους λόγους. Και μάλιστα, για διαφορετικούς λόγους προς κάθε κατεύθυνση. Άρα, για να αρθούν αυτοί οι λόγοι, θα πρέπει να παρουσιαστούν τέτοιες πολιτικές και προτάσεις, που να είναι είτε θελκτικές, είτε πειστικές.
Αλλά, κι αν όλα γίνουν έτσι όπως τα πιστεύουν κάποιοι, πώς είναι σίγουροι ότι η κεντροδεξιά επανένωση θα “εγκριθεί” από τον κυβερνητικό εταίρο; Διότι, μέχρι στιγμής, δεν γίνεται κάτι χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Χαριλάου Τρικούπη”, σχολιάζει μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μιχαλέλης στο άρθρο του στη “Real News”.

Άνθιμος: Γιατί τόση λαχτάρα για τον Μ. Αλέξανδρο;

Mitropolitis-Thessalonikis-Anthimos

Πηγή: www.romfea.gr
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε χθες, 23 Αυγούστου 2014 η απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της ”Παναγίας του Έβρου” στη Μάκρη Αλεξανδρουπόλεως.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, συνιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της ”Παναγίας του Έβρος” εντός του περιβόλου της Ιεράς Μονής, με τη συμμετοχή των Μοναζουσών και πλήθους πιστών.
Ο κ. Άνθιμος στον λόγο του αναφέρθηκε στις ανασκαφές που γίνονται στην Αμφίπολη και μεταξύ άλλων τόνισε: ”Γιατί τόση λαχτάρα για τον Μ. Αλέξανδρο; Θέλουμε να βρούμε τα οστά του και να τα τιμήσουμε, να μας είναι παρακαταθήκη πνευματική και εθνική στην πατρίδα μας και στον τόπο μας.”
”Και λέω στον κ. Μπουτάρη. Αν έκαιγαν τότε τους νεκρούς όπως ζητάς εσύ να τους καίμε, και θέλεις να μας κάψεις με τα μηχανήματα που θέλετε να φέρετε στην Θεσσαλονίκη, τί θα είχαμε να βρούμε; Ούτε στάχτη δεν θα υπήρχε”, υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.
Να αναφερθεί ότι μετά το πέρας της Λιτανείας τελέστηκε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού γέροντος Πολυκάρπου Ματζάρογλου.

Ο Τσίπρας κάνει (νέο) άνοιγμα στον Καραμανλή

Alexis-Tsipras-Kostas-Karamanlis

Τη στρατηγική προσέγγισης των πιο μετριοπαθών ομάδων του εκλογικού σώματος συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας να απομακρύνει τυχόν ανησυχίες για το μέλλον του τόπου από μια μελλοντική έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, μετά από επικράτηση στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραχωρεί συνέντευξη στη “Real News”, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
“Δεν έχουν σίγουρους τους 151 για τη ΔΕΗ, έχουν τους 180 για τον Πρόεδρο;
Ο λαός στις ευρωεκλογές απεφάνθη. Αποδοκίμασε την Κυβέρνηση.
Τελεία και παύλα. Εκλογή “κατεψυγμένου” Προέδρου σημαίνει συνέχιση και ολοκλήρωση της καταστροφής.
Δεν πρόκειται ποτέ να υποκύψουμε σε εκβιασμούς και να βάλουμε την υπογραφή μας σε λεόντειες συμφωνίες και μνημόνια.
Θα εκπλαγούν ευχάριστα πολλοί από τη σύνθεση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ”, τονίζει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα “Real News”.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παραλείπει να κάνει νέο άνοιγμα στον Κώστα Καραμανλή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τον ξεχωρίζει από τον Αντώνη Σαμαρά. “Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, ο καθένας ξεχωρίζει από τον βίο και την πολιτεία του. Και φυσικά, από τις απόψεις που πρεσβεύει και την πολιτική που υπηρετεί. Αυτό όμως δεν μας οδηγεί να πιστεύουμε ότι όλοι όσοι υποστηρίζουν την ίδια πολιτική είναι ίδιοι, ή το κάνουν με τα ίδια μέσα”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην ερώτηση για τη σύγκριση ανάμεσα στον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά.

Το Δημόσιο πάει… ΙΚΑ – Επανέρχεται το σενάριο του ΚΕΠΕ

Σαρωτικές αλλαγές σε όρια ηλικίας και υπολογισμό συντάξεων προμηνύουν τα σενάρια του ΚΕΠΕ, τα οποία επανέρχονται στην επικαιρότητα. Στο επίκεντρο των αλλαγών, τίθενται, μεταξύ άλλων, και οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς, υπενθυμίζεται, η κύρια αλλαγή που προτείνεται αφορά την ένταξη του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του ΙΚΑ.
Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει «πέσει», σύμφωνα με πληροφορίες, και η πρόταση για κατάργηση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων συνταξιοδότησης και για τα υπόλοιπα ταμεία. Επιπλέον αναμένεται να μπει «μαχαίρι» στις πρόωρες συντάξεις, με επιστροφή στη θεμελίωση εξόδου.
Περαιτέρω αλλαγές που προμηνύονται αφορούν τη θέσπιση της εξόδου στη σύνταξη στα 67 ως κανόνα και «όχι ως εξαίρεση», όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, καθώς και η θέπιση ελάχιστου χρόνου εισφορών στα 20 έτη.

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 400 ευρώ δρομολογεί η κυβέρνηση: Πότε ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου – Πόσους δήμους θα αφορά – Τι θα ισχύσει

Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος εντός των επόμενων δέκα ημερών, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ, με θέμα «Εργασία, Ασφάλιση και Κοινωνική Πολιτική».
Η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει πιλοτικά σε 13 δήμους, δηλαδή σε ένα δήμο κάθε Περιφέρειας. Όπως διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης, η επιλογή των δήμων θα γίνει αξιοκρατικά για να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα με την εφαρμογή του προγράμματος.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Νεμέα

pirkagia

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Χανέικα στη Νεμέα Κορινθίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.
Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν και στο σημείο επιχείρησαν 42 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο και 2 αεροσκάφη.
Με τις συντονισμένες τους προσπάθειες η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Ο Καρατζαφέρης διαψεύδει τα σενάρια επιστροφής του στη ΝΔ - Ο ΕΝΦΙΑ “τροφοδοτεί” Τσίπρα και Χρυσή Αυγή

Giorgos-Karatzaferis-Makis-Voridis

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δηλώνει παρών στην οποιαδήποτε προσπάθεια για «να φρενάρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ», αλλά διαψεύδει τα σενάρια επιστροφής του στην ΝΔ.
Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» τόνισε: «Πρέπει, πρώτον να φρενάρουμε τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ με μια εντελώς διαφορετική πολιτική και δεύτερον η παράταξη, που έχει δώσει εξετάσεις από το τέλος του πολέμου μέχρι και σήμερα, ότι μπορεί να ασκήσει μια άλλη πολιτική, πιο πατριωτική, πιο εθνική, πιο αποδοτική, να πείσει ξανά τον ελληνικό λαό. Στην κατεύθυνση αυτή εάν και οι υπόλοιποι του χώρου έχουν καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα, δηλώνω παρών».
Παράλληλα, διαψεύδει τα σενάρια που τον θέλουν να συζητάει για την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία:«Καμία τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει. Το έχω ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους. Δεν ωφελεί κανέναν».
Αναφορικά με το μείζον πολιτικό θέμα που δημιουργήθηκε με τον ΕΝΦΙΑ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης τονίζει τα εξής:
“Αίφνης ο ΕΝΦΙΑ αποδείχτηκε μια λάθος πολιτική, την οποία την αντιλαμβάνονται. Τέτοια λάθη δεν πρέπει να υπάρχουν στην ατζέντα. Γιατί όλα αυτά τροφοδοτούν τον κ. Τσίπρα και τη Χρυσή Αυγή”.

ysterografa.gr

Η Εφορία της Αυστραλίας «ψάχνει» για περιουσίες στην Ελλάδα

Η Εφορία της Αυστραλίας «ψάχνει» για περιουσίες στην Ελλάδα
Οι Έλληνες της Αυστραλίας θα πρέπει να σπεύσουν στις τοπικές φορολογικές αρχές και να δηλώσουν τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν στην Ελλάδα, αν θέλουν να γλιτώσουν πρόστιμα και να μην θεωρηθούν φοροφυγάδες, σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος».
Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο της εφημερίδας, που υπογράφει η Sue Williamson της Ernst & Young Australia, για πολλούς Έλληνες Αυστραλούς οι δεσμοί με την Ευρώπη παραμένουν ισχυροί, από πλευράς οικογένειας και οικονομικών. Αυτές οι σχέσεις ενδέχεται να έχουν ξεκινήσει πολλές γενιές πριν και συχνά περιλαμβάνουν πολύπλοκους οικονομικούς διακανονισμούς. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι αποφασίζουν να αφήσουν πίσω τους περιουσιακά στοιχεία όταν μεταναστεύουν στην Αυστραλία, ίσως επειδή ταξιδεύουν συχνά στην πατρίδα ή πιστεύουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής τους στην πατρική γη κάποια ημέρα, μόνιμα. Πάντως, πολλές οικογένειες δεν αντιλήφθηκαν ποτέ ούτε κατανόησαν ότι θα πρέπει να καταβάλλουν φόρο στην Αυστραλία για το εισόδημα το οποίο προέρχεται από τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία. Εάν η οικογένειά σας παράγει εισόδημα στην αλλοδαπή ή κατέχει περιουσιακά στοιχεία σε ξένη χώρα, ίσως αυτή να είναι η καλύτερη στιγμή για να βάλετε σε τάξη τα οικονομικά σας χωρίς να έρχεστε σε σύγκρουση συμφερόντων με τον εφοριακό.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

Η ανάπτυξη χρειάζεται επίθεση, που δυστυχώς συνεχώς αναβάλλεται. Επίθεση βέβαια χωρίς άμυνα είναι πολύ επικίνδυνη. Σε αγώνα μονομάχων και στρατοπέδων έχει εξελιχθεί η αντικατάσταση του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου ως Υπουργού Άμυνας της χώρας. Ο κ.Αβραμόπουλος δέχθηκε να εγκαταλείψει τα εν Ελλάδι τεκταινόμενα και να αγωνιστεί για τη χώρα από ένα άλλο μετερίζι, ίσως πιο σημαντικό. Η επιλογή του θα φανεί στα επόμενα χρόνια αν θα τον δικαιώσει.

ΧΕΡΙ - ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟ "ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗ"

Για κάποιους η πολιτική είναι βρώμικη. Για κάποιους οι πολιτικοί είναι βρώμικοι. Για κάποιους η κοινωνία είναι βρώμικη. Αυτούς που θέλει τους εκλέγει και τους στέλνει στην ελληνική Βουλή να την εκπροσωπήσουν και να την οδηγήσουν στο αύριο, στην κοινωνία των παιδιών της.
Η πολιτική ιστορία της μεταπολίτευσης γράφτηκε σε δανεικό χαρτί. Η ντόπια μαφία της παραεξουσίας λάτρεψε την παραοικονομία και δημιούργησε μία παρακοινωνία εις βάρος των αδαών. Η παγκόσμια κοινότητα του 21ου αιώνα την στιγμάτισε το 2009. Η ντόπια μαφία βασίστηκε σε μία και μόνο αρχή ανάπτυξης ή καλύτερα διάλυσης. Ό,τι δεν το ελέγχεις το καταστρέφεις.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Προς: Τον αρχισυντάκτη της Εφημερίδας των Συντακτών
            Ιωάννη Σμυρλάκη

Αξιότιμε κύριε Σμυρλάκη,

Επειδή το εν λόγω θέμα το οποίο αναλυτικά και σε πρωτοσέλιδο παρουσιάσατε είναι πάρα - πάρα πολύ σοβαρό*, παρακαλώ για ευνόητους λόγους να ξαναεπιβεβαιωθεί η ακρίβεια του πραγματικά εξαίρετου αυτού δημοσιεύματος- ρεπορτάζ.



Με τιμή,

Γιώργος Νταβρής

Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας



*Συνημμένα, σας αποστέλλονται φωτογραφίες του δημοσιεύματος της εφημερίδας σας. 
 Εμφάνιση EFSYN1.jpgΕμφάνιση EFSYN2.jpg

Ο υπαρχηγός του Νίκου Μαζιώτη στο σκάφος των ληστών του Διστόμου (;) - Βρέθηκαν αποτυπώματα στο ταχύπλοο


Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς, λίγες μόλις ώρες μετά την ληστεία-μαμούθ στο Δίστομο στο Λουτρό Ξυλοκάστρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit από τις μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύτων που έχει στα χέρια της η αντιτρομοκρατική, προκύπτουν ιδιαίτερα σοβαρές ενδείξεις ότι στη ληστεία του Διστόμου συμμετείχε και 44χρονος ποινικός με καταγωγή από την Πελοπόννησο και ο οποίος φέρεται να γνωρίζει την περιοχή σαν την παλάμη του.

Βασιμες υποψίες και ενδείξεις για τη συμμετοχή του συγκεκριμένου ανθρώπου και σε άλλες ληστείες που φέρεται να είχε διαπράξει ο Νίκος Μαζιώτης στην Πελοπόννησο, είχε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και κατά το παρελθόν και είχε βάλει το όνομα του 44χρονου στο κάδρο των έρευνων.

Επίσης, πληροφορίες που ακομα δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο για αποτυπώματα του καταζητούμενου Γιώργου Πετρακάκου που βρέθηκαν στο σκάφος. Πρόκειται για τον υπαρχηγό της οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας”, ο οποίος καταζητείται εδώ και καιρό.
 Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς, λίγες μόλις ώρες μετά την ληστεία-μαμούθ στο Δίστομο στο Λουτρό Ξυλοκάστρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit από τις μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύτων που έχει στα χέρια της η αντιτρομοκρατική, προκύπτουν ιδιαίτερα σοβαρές ενδείξεις ότι στη ληστεία του Διστόμου συμμετείχε και 44χρονος ποινικός με καταγωγή από την Πελοπόννησο και ο οποίος φέρεται να γνωρίζει την περιοχή σαν την παλάμη του.

Βασιμες υποψίες και ενδείξεις για τη συμμετοχή του συγκεκριμένου ανθρώπου και σε άλλες ληστείες που φέρεται να είχε διαπράξει ο Νίκος Μαζιώτης στην Πελοπόννησο, είχε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και κατά το παρελθόν και είχε βάλει το όνομα του 44χρονου στο κάδρο των έρευνων.

Επίσης, πληροφορίες που ακομα δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο για αποτυπώματα του καταζητούμενου Γιώργου Πετρακάκου που βρέθηκαν στο σκάφος. Πρόκειται για τον υπαρχηγό της οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας”, ο οποίος καταζητείται εδώ και καιρό.

ΑΕΚ από τα... παλιά κόντραρε την Ρόμα - Ήττα 1-2 από τους Ιταλούς.


Ο κόσμος της ΑΕΚ ήταν ο... πρωταγωνιστής  στο φιλικό με τη Ρόμα (νίκη 2-1 για τους Ιταλούς), με ειρηνική «εισβολή» στο 90'+4' που έφερε τη λήξη της αναμέτρησης.
 Η ΑΕΚ μπορεί να ηττήθηκε με 2-1 από την Ρόμα στο δυνατότερο φιλικό προετοιμασίας της αλλά οι 25.000 οπαδοί της ομάδας ικανοποιήθηκαν με τα όσα είδαν από τους παίκτες του Δέλλα.
Η Ένωση είχε διάθεση, πήρε... δύναμη από τον κόσμο και ξεκίνησε με εξαιρετικό ρυθμό το ματς και απείλησε τους Ρωμαίους με τους Μπαρμπόσα, Πλατέλλα και Μάνταλο.

Οι Ιταλοί δεν έβρισκαν χώρους αλλά αφού η ΑΕΚ δεν κατάφερε να σκοράρει το έκαναν οι Ρωμαίοι. Ο Ιτούρμπε εκτέλεσε φάουλ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Ανέστη.

Η Ρόμα ξεκίνησε το δεύτερο μέρος όπως τελείωσε το πρώτο. Με γκολ από στημμένη μπάλα. Ο Κεϊτά ήταν ξεχασμένος από την άμυνα της Ένωσης και δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Η ΑΕΚ κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στο 85'. Ο Γεωργέας κέρδισε το πέναλτι και ο Ντακόλ διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Οι φίλοι της Ένωσης χειροκρότησαν θερμά τους παίκτες της ομάδας τους για την απόδοσή τους.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Αραβίδης (64' Ντακόλ), Ανάκογλου(79' Μπρέσεβιτς), Κολοβέτσιος (79' Σβαρνάς), Λαμπρόπουλος (79' Σαρρής), Μάνταλος (46' Ζόριτς), Μπακάκης (79' Γεωργεας), Πεταυράκης (78' Ρόβας), Πλατέλλας (59' Ντούνης), Κορδέρο (75' Φαγέ), Μπαρμπόσα (79' Γροντής).

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Ντε Σάνκτις, Ναϊνγκολάν (93' Σανάμπρια), Ιτούρμπε (63' Τότι), Ντε Ρόσι, Κεϊτά, Ντέστρο (75' Σόμα), Αστόρι (63' Ρομανιόλι), Φλορέντσι (93' Ουτσάν), Ζερβίνιο (63' Λιάγιτς), Τοροσίδης (75' Παρέδες), Εμάνουελσον (75' Κόουλ).

Άνετη "ερυθρόλευκη" Νίκη! "Καθάρισε" στο πρώτο μισάωρο ο νέος και ωραίος για 45 λεπτά Ολυμπιακός

  

Ο Ολυμπιακός έκανε πρεμιέρα με το... δεξί στη Σούπερ Λίγκα και νίκησε με 3-1 στο Γ. Καραϊσκάκης τη Νίκη Βόλου. Στο πρώτο μισάωρο σημείωσαν και τα 3 γκολ οι "ερυθρόλευκοι" με τους Κασάμι, Διαμαντάκο και Αφελάι. Ντεμπούτο έκανε ο Μαρτίνες.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός στο πρώτο μισάωρο του αγώνα με τη Νίκη Βόλου και εκτός από τα τρία γκολ που σημείωσε είχε κι άλλες ευκαιρίες να σκοράρει. Οι "ερυθρόλευκοι" άλλαζαν πολύ γρήγορα τη μπάλα και έφταναν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Από εκεί και μετά έριξαν το ρυθμό τους και έφτασαν εύκολα στη νίκη.

Ο Ολυμπιακός μπροστά σε 20.000 φίλους του θέλησε να “καθαρίσει” από νωρίς το ματς και τα κατάφερε. Αφού πρώτα απείλησε σε δύο περιπτώσεις την εστία του Ταμπάκη, ήρθε στο 11' το γκολ με το ωραίο μακρινό σουτ του Κασάμι.

Η Νίκη Βόλου δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα και οι Ντοσεβί, Κασάμι, Τσόρι έκαναν ό,τι ήθελαν στη μεσαία γραμμή. Άλλο ένα σουτ του Κασάμι βρήκε σε ετοιμότητα τον Ταμπάκη ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 28'. Ο Τσόρι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Εντινγκά έπιασε την κεφαλιά και ο Διαμαντάκος από κοντά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Ολυμπιακός σκόραρε για τρίτη φορά με τον Αφελάι να ανοίγει λογαριασμό με την “ερυθρόλευκη” φανέλα. Το μόνο ανησυχητικό για την ομάδα του Μίτσελ ήταν οι ενοχλήσεις που ένιωσε ο Ολλανδός μετά το τέρμα που σημείωσε.

Ο Μίτσελ υποχρεώθηκε στο ημίχρονο να αλλάξει τον Μποτία ο οποίος τραυματίστηκε και στο ματς πέρασε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Η Νίκη Βόλου ανέβασε στροφές και προειδοποίησε με την κεφαλιά του Γιαννιτσάνη στο 47' που βρήκε σε ετοιμότητα τον Ρομπέρτο. Στο 56' η εξαιρετική ενέργεια του Σκούρτη έφερε τη μείωση του σκορ για τους Βολιώτες.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε το ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου ενώ ο Μίτσελ πέρασε στο ματς και τον Μπενίτες ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την “ερυθρόλευκη” φανέλα.

Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες μετά το 70' με τον Μαζουακού και τον Ντοσεβί αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι είχαν κατεβάσει στροφές και περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα του Δασκαλόπουλου.
Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στο φινάλε, με τον Ολυμπιακό να έχει ένα καλό πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο έβγαλε μόνο κάποιες φάσεις προς το φινάλε. Από την άλλη, η «πρωτάρα» Νίκη ήταν σε άλλο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο ανέβασε την απόδοσή της και πανηγύρισε και το πρώτο της γκολ στην Super League, έχοντας σε καλή μέρα τους Γιαννιτσάνη, Σκούρτη και Ταμπάκη.
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία (46' Παπαδόπουλος), Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Εντινγκά, Κασάμι, Ντομίνγκες, Ντοσεβί, Αφελάι (60' Γκαζαριάν), Διαμαντάκος (70' Μπενίτες).

Νίκη Βόλου: Ταμπάκης, Μαρινάκης. Σωτηράκος, Ίβενς, Μαχλελής, Μέτσε, Λουίξ, Μουζακίτης (46' Κοτσαρίδης), Νικλητσιώτης, Γιαννιτσάνης, Σκούρτης.