Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Παντελής Οικονόμου: Βενιζέλος τέλος!

oikonomou
Επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός, Παντελής Οικονόμου, με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.
Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της δήλωσης του κ. Οικονόμου: «Βενιζέλος, τέλος!»
“Οι χθεσινές ανακοινώσεις Βενιζέλου είναι αποκαλυπτικές. Μετά την αποχή του ΠΑΣΟΚ από τις ευρωεκλογές, καταργήθηκε και το ανώτατο όργανο του Κινήματος, το Συνέδριο του. Οι αντιδημοκρατικές αυτές μεθοδεύσεις επιβάλλουν σε κάθε δημοκράτη να αντισταθεί ώστε να τις ακυρώσει. Χωρίς περιστροφές και δεύτερες σκέψεις.
Ιδιαιτέρως όσοι και όσες ανάμεσά μας, ζήσαμε πριν 40 χρόνια την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και συμπράξαμε, χωρίς ταλαντεύσεις, στη πορεία του που άλλαξε τη ζωή στη πατρίδα μας προς το καλύτερο, έχουμε μπροστά μας συγκεκριμένες ευθύνες τις οποίες και αναλαμβάνουμε. Η σημερινή κατάσταση της περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, της δημοκρατίας υπό απειλή, της πολιτικής σε ομηρεία κύκλων συμφερόντων δεν πάει άλλο” τονίζει ο κ. Οικονόμου και καταλήγει:
“Είναι η ώρα της εκκίνησης ώστε η παράταξη να αποκτήσει ξανά αξιόπιστη κομματική έκφραση. Να αποτελέσει τον καταλύτη στη λύση του ελληνικού ζητήματος. Από τη κεντρική της θέση, να ξαναγίνει για τον πολίτη πρώτη επιλογή. Θα προχωρήσουμε και θα πετύχουμε”.

ysterografa.gr

Η Δούρου ζητάει από τον Σγουρό τον… λογαριασμό της Περιφέρειας

Rena-Dourou
Η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έστειλε την παρακάτω επιστολή στον απερχόμενο Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό:
“Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα,
Σας απευθύνω την παρούσα επιστολή ενόψει της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής. Σαράντα ημέρες μετά από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας των αυτοδιοικητικών εκλογών και την επικράτηση της Περιφερειακής παράταξης «Δύναμης Ζωής» θα επιθυμούσαμε κύριε Περιφερειάρχα, όσο το δυνατόν συντομότερο, να είχαμε μια πλήρη ενημέρωση σε ό,τι αφορά τα εκκρεμή καθώς τα τρέχοντα ζητήματα της Περιφέρειας Αττικής.
Ειδικότερα θα επιθυμούσαμε να έχουμε μια εμπεριστατωμένη καταγραφή σε ό,τι αφορά τα υπό εξέλιξη ζητήματα του νέου ΕΣΠΑ, του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) σχετικά με την Περιφέρεια Αττικής, τις εξελίξεις στα ζητήματα αρμοδιότητας του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), του οποίου προεδρεύει ο Περιφερειάρχης Αττικής, συγκεκριμένα στοιχεία αναφορικά με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής σε ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς επίσης και μια αναλυτική καταγραφή όλων των οικονομικών στοιχείων της Περιφέρειας.
Έναν πλήρη δηλαδή απολογισμό του έργου των τελευταίων 3.5 ετών στην Περιφέρεια Αττικής, έτσι ώστε η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής να αποτελέσει μια σύννομη διαδικασία επ ́ωφελεία των πολιτών της Αττικής.
Με εκτίμηση,
Ρένα Δούρου
Εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής “.

UNFAIR AΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Σε ατόπημα προχωρά η απερχόμενη ηγεσία του δήμου 2 μήνες περίπου πριν αναλάβει ο νέος δήμαρχος και το νέο δημοτικό συμβούλιο.Το είχε κάνει το 2011 το ίδιο λάθος και το ξανακάνει το 2014.Προχωρά σε πλειστηριασμό της καντίνας στον  Άγιο Παντελεήμονα στα Σαρανταπηχιώτικα χωρίς να έχει τακτοποιήσει εκείνα όσα  χρειάζονται για να εκδοθεί άδεια λειτουργίας της καντίνας.Τέσσερα χρόνια τώρα δεν ήσαν αρκετά για να λύσουν το μεγάλο πρόβλημα με τις τουαλέτες.
Αδιαφορία,ανικανότητα δεν ξέρω τι να υποθέσω.Λυπάμαι τον άνθρωπο που θα     μπλέξει,όπως η κόρη μου,με την καντίνα.Δικαστήρια που ακόμα εκκρεμούν για την άδεια λειτουργίας είναι σε εξέλιξη και όταν παρακάλεσα τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραβά   να έρθει μάρτυρας και να εξηγήσει τους λόγους που δεν είχε εκδοθεί η άδεια ακόμα [ποίησεν  τη νήσσα].
Καλώ τον απερχόμενο Δήμαρχο να αναβάλλει τον πλειστηριασμό και να ξεκινήσει   τις διαδικασίες που απαιτούνται για την έκδοση αδείας λειτουργίας της καντίνας  ώστε να λυθεί το πρόβλημα για πάντα.
ΠΡΩΤΟΝ.Να τακτοποιήσει με τον νόμο το κτίσμα των τουαλετών.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ.Να μεριμνήσει ώστε να τοποθετηθούν πλακάκια στο εσωτερικό τους διότι χωρίς αυτά η υγειονομία δεν δίνει άδεια.
Τέλος τονίζω ότι το άρθρο αυτό το γράφω για να ενημερωθούν οι υποψήφιοι που θα πανε στην δημοπρασια και να λάβουν τα μέτρα τους αλλά και για να λυθεί για το καλό του πάρκου και του χωριού το πρόβλημα για πάντα.
Τέλος να μη μπω σε λεπτομέρειες τι καθεστώς επικρατούσε την προηγούμενη 10ετια στην καντίνα,ποιος πλήρωνε το ρεύμα λειτουργίας της,το νερο κτλ.  
ΙΩΑΝΝΗΣ  Δ  ΜΕΝΤΖΕΛΙΔΗΣ

ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Το κάστρο του Μαξίμου βάλλεται εκ των έσω και δεν μένει να δούμε πόσο θα αντέξει. Ο εχθρός θέλει να εισβάλλει πριν ανοίξουν τα σχολεία και ο κ.Σαμαράς να οδηγηθεί με ή χωρίς τη βούλησή του σε βουλευτικές εκλογές μέσα σε δύο χρόνια, προκαλώντας φυσικά πολιτική αστάθεια.

Οι κ.κ. Μεϊμαράκης και Αβραμόπουλος ένας πρώην και ένας νυν Υπουργός Άμυνας έδωσαν πρόσφατα άθελά τους δύο δυνατά σινιάλα στον κ.Τσίπρα για να εντείνει τις προσπάθειές του. Ο εχθρός συνενώνεται και ετοιμάζεται για την τελική επίθεσή του μέσα στο θέρος και τον καύσωνα. Δεν μένει να δούμε ποιος θα διψάσει πρώτος. Ο αμυνόμενος ή ο επιτιθέμενος. Ποιος έχει τις περισσότερες δυνάμεις.

Τράπεζα θεμάτων: Εκπαιδεύοντας στην απόρριψη...


 









Συνέντευξη με τη Γιώτα Ιωαννίδου
Ο στόχος της κυβέρνησης για τους μαθητές,  είναι να πορευτούν στην εκπαίδευση και τη ζωή εσωτερικεύοντας την αίσθηση του σήμερα «χαμένου» ή του «χαμένου» στην αυριανή μάχη. «Η ζωή είναι συνεχείς μάχες και ανταγωνισμοί. Δεν αξίζεις, δεν αντέχεις; Θα χάσεις. Σήμερα, αύριο». Τους βολεύει να δημιουργήσουν μια τέτοια γενιά χαμηλών πτήσεων, «του δεν αξίζω», ανίκανη να αντισταθεί, να τους αμφισβητήσει. Το σχολείο αντί να ενθαρρύνει και να αναπτύσσει, θα καθηλώνει και θα απορρίπτει. Το «λάθος» από παιδαγωγικό εργαλείο μάθησης, γίνεται εφιάλτης

http://aristeroblog.gr/node/2638

Πρωτοπόρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε Ελλάδα και Ευρώπη, Υπεγράφη η ΑΕΠΟ για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων με ΣΔΙΤ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Εμφάνιση DSC_3237.jpg


«Ένα μεγάλο στοίχημα γίνεται πραγματικότητα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την ανακοίνωση της υπογραφής από το ΥΠΕΚΑ της απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων με ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε έκτακτη συνέντευξη τύπου την Τρίτη 8 Ιουλίου 2014, με τη συμμετοχή του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Νικολάου Μαντζούφα και του συνόλου των Αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
«Στην τελική φάση υλοποίησης μπαίνει το μεγάλο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων» σημείωσε επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και συμπλήρωσε ότι «τηρούμε τη δέσμευσή μας να υλοποιήσουμε το έργο μέσα στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο και παράλληλα αναδεικνύουμε με τον καλύτερο τρόπο ότι όπου υπάρχει όραμα, αποφασιστικότητα και πίστη στις δυνάμεις μας, μπορούμε να επιτύχουμε σημαντικά αποτελέσματα».
«Ποιος θα φανταζόταν λίγο καιρό πριν η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τα τεράστια προβλήματα διαχείρισης απορριμμάτων, ότι σήμερα θα ήταν υπερήφανη για το έργο πιλότο της χώρας, που αποτελεί ταυτόχρονα Ευρωπαϊκή επιτυχία» τόνισε ο κ. Τατούλης, επισημαίνοντας ότι το χρονικό διάστημα των 10 μηνών που απαιτήθηκε για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου αποτελεί Ελληνικό και Ευρωπαϊκό ρεκόρ.
Πρόκειται για έργο αυστηρά περιβαλλοντικό, με τεχνολογία αιχμής, το οποίο έχει θωρακίσει η αδειοδότησή του από το ΥΠΕΚΑ και το οποίο στηρίζει τη στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου να μετατραπεί από την πιο βρώμικη Περιφέρεια σε Περιφέρεια αειφορίας, πρόσθεσε ο κ. Τατούλης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στήριξη του έργου από τις πολιτικές ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων, τους άμεσους συνεργάτες του τους Αντιπεριφερειάρχες και ιδίως από τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Μαντζούφα.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε ακόμη τη χαρά του γιατί «στην ιστορική αυτή συγκυρία αποδείξαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα» και στάθηκε ιδιαίτερα στις καινοτομίες του έργου, όπως την περιβαλλοντική αδειοδότηση σε ιδιωτική χωροθέτηση, αλλά και στη θωράκισή του αφού έλαβε 22 θετικές γνωμοδοτήσεις από διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες.
Τη βεβαιότητά του ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2015 εξέφρασε ο κ. Τατούλης «όσες ενστάσεις και αν γίνουν», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και αναφέρθηκε στις ασφαλιστικές δικλείδες για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, όπως τους τέσσερις διαφορετικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και τη διασύνδεση της χρηματοδότησης με την τήρησή τους.
Ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Νικόλαος Μαντζούφας από την πλευρά του χαρακτήρισε το έργο της Πελοποννήσου «κόσμημα», τονίζοντας ότι έχουν προβλεφθεί οι αυστηρότεροι περιβαλλοντικοί όροι στην Ευρώπη, αλλά και τη στιγμή αυτή «ορόσημο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου», μεταφέροντας την ικανοποίηση των Υφυπουργών Ανάπτυξης κ.κ. Μηταράκη και Κωνσταντινόπουλου. Τόνισε επίσης ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η πρώτη που έχει περιβαλλοντική αδειοδότηση από τα υπόλοιπα 13 έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων στη χώρα και ότι το συγκεκριμένο έργο θα διεκδικήσει ευρωπαϊκό βραβείο. «Η χώρα από ουραγός στην Ευρώπη στον τομέα αυτό μετατρέπεται σε χώρα πρότυπο και αυτό το επιτυγχάνει μέσω της πιο δύσκολης Περιφέρειας, η οποία πρώτη παίρνει περιβαλλοντική αδειοδότηση».
Ο Ειδικός Γραμματέας τόνισε τέλος ότι για πρώτη φορά τηρήθηκαν τόσο ξεκάθαρες και διαφανείς διαδικασίες και υποστήριξε ότι το έργο αυτό θα πρέπει να το επιδεικνύουμε και όχι να το κρύβουμε. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Μαντζούφας τόνισε ότι η Περιφέρεια έχει δικαιωθεί για το έργο αυτό και από το Συμβούλιο της Επικρατείας και από την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ότι ο σχεδιασμός του ανταποκρίνεται σε πραγματικές ανάγκες και όχι σε φαραωνικές λογικές του παρελθόντος.    


Από την Πελοπόννησο το 1ο έργο ΣΔΙΤ στη χώρα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, Έκτακτη συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την υπογραφή της ΑΕΠΟ για τη διαχείριση των απορριμμάτων



Έκτακτη συνέντευξη τύπου  παραχώρησε  ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, σήμερα Τρίτη 8 Ιουλίου 2014 και ώρα 18:30 μ.μ., στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την υπογραφή της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο της «Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Κομμάτια και θρύψαλα η αντιπολίτευση: Τέσσερις προτάσεις για δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ

Untitled-1
Κατακερματισμένη βγαίνει η αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ».

Τα κόμματα δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν, παρά την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, και έχουν από μια διαφορετική πρόταση για δημοψήφισμα …που δεν θα γίνει!
Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν τελικά τέσσερις ξεχωριστές προτάσεις για δημοψήφισμα. Μία του ΣΥΡΙΖΑ, μία του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ αλλά τελικά και της Χρυσής Αυγής.
Ρήξη στη ΔΗΜΑΡ και για τη ΔΕΗ

Κώστας Κόλλιας: «Θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης η σύνταξη στα 62 για τους αγρότες»



Στο θέμα της συνταξιοδότησης των αγροτών στα 62 επανέρχεται ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, με ερώτηση που συνυπέγραψε μαζί με συναδέλφους του Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών είναι μία κοινωνική αδικία που εξακολουθεί να ζητά επανόρθωση. Δεν χρειάζεται κανείς να έχει προσωπική εμπειρία από την ελληνική ύπαιθρο για να κατανοήσει το αυτονόητο, ότι δηλαδή είναι αδύνατον ένας άνθρωπος στην ηλικία των 65 και των 67 ετών, έπειτα από δεκαετίες εξαντλητικής δουλειάς στο χωράφι, να συνεχίζει να εργάζεται κάτω από τις αντίξοες συνθήκες της αγροτικής ζωής. Οι αγρότες υποχρεώνονται να ασφαλίζονται από τα 21 τους χρόνια στον ΟΓΑ, να εργάζονται σκληρά και να πληρώνουν εισφορές επί 46 ολόκληρα χρόνια, ώστε να πάρουν σύνταξη στα 67 τους. Αυτό δεν ισχύει για κανέναν άλλο εργαζόμενο σε δουλειά ανάλογης δυσκολίας. Ιδιαίτερα σε σχέση με τις γυναίκες αγρότισσες, αυτό το όριο ηλικίας είναι πρωτοφανές. Οι εξοντωτικές συνθήκες της αγροτικής εργασίας, αλλά και το μηδαμινό και αβέβαιο αγροτικό εισόδημα επιβάλλουν τη θέσπιση ενός συνταξιοδοτικού καθεστώτος που θα διασφαλίζει κοινωνικά δίκαιη και ανθρώπινη μεταχείριση για τους πιο σκληρά εργαζόμενους Έλληνες, τον αγρότη και την αγρότισσα. Για το λόγο αυτό, με την ερώτηση που συνυπογράφουμε Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ζητούμε να χαρακτηριστεί η αγροτική εργασία βαριά και ανθυγιεινή και να εφαρμοστεί η μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στο 62ο έτος ηλικίας με 40 χρόνια ασφάλισης. Επιπλέον, στην ερώτησή μας επισημαίνουμε την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για τους αγρότες που ήδη έχουν πληρώσει εισφορές επί 25 χρόνια, έχοντας θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης. Το θέμα της μείωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης το έχουμε θίξει όχι μόνο στο πρόσφατο παρελθόν, με σχετική ερώτηση, αλλά ακόμα από την περίοδο της Κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Δεν πρόκειται επομένως για ένα όψιμο ενδιαφέρον, αλλά για ένα διαχρονικό αίτημα όλων όσων γνωρίζουμε τον καθημερινό αγώνα κάθε αγρότη και αγρότισσας να ανταποκριθούν στις σκληρές απαιτήσεις της ζωής, να μεγαλώσουν και να σπουδάσουν τα παιδιά τους, να αντιμετωπίσουν την αβεβαιότητα του εισοδήματος που χαρακτηρίζει τη δουλειά τους. Με δεδομένο ότι η μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών είναι και προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού, θεωρούμε ότι οι συνθήκες για την υλοποίησή της ωριμάζουν, το αίτημα έχει κερδίσει έδαφος και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει σύντομα κάποια σχετική πρωτοβουλία για την εφαρμογή του μέτρου. Είναι πάγια πεποίθησή μου ότι, στα πλαίσια ενός βιώσιμου, αλλά και δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος, ο αγρότης και η αγρότισσα έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν την ανάπαυση και την αξιοπρέπεια που κέρδισαν με το μόχθο τους.»

Ο φλογερός έρωτας του «Πυρπολητή Κανάρη» Υπουργού με την… τσιγγάνα!


Ο φλογερός έρωτας του «Πυρπολητή Κανάρη» Υπουργού με την… τσιγγάνα!
Ποιος παλιός υπουργός της κυβέρνησης , νέος σχετικά ,ψηλός , ευθυτενής και με πολλές πολιτικές επιτυχίες, διατηρεί ζωντανό τον ερωτικό του πόθο με μια …τσιγγάνα;
Ο δεσμός του ευπαρουσίαστου πρώην υπουργού , έχει …ιστορία…
Τη συναντούσε με το υπουργικό αυτοκίνητο έχοντας την τόλμη να βρεθεί κοντά της φθάνοντας στον συνοικισμό των τσιγγάνων ακόμα και με την υπουργική Μερσεντές…
Ο ίδιος παντρεμένος, όμως ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά…
Κάποτε τον φώναζαν «Πυρπολητή Κανάρη», έχοντας ένα άλλο άγνωστο στους πολλούς αγωνιστικό παρελθόν…
Τα τελευταία χρόνια πυρπολούσε την καρδιά της όμορφης τσιγγάνας στον καταυλισμό…
Ποιος είναι; Τις προάλλες στη γιορτή του τον θυμήθηκε η σκηνίτισα;…

hellas force

Η ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού και ο λόγιος Ιάνος Λάσκαρις

Η ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού και ο λόγιος Ιάνος Λάσκαρις








του Παντελή Καρύκα
Η κατάληψη της Ρόδου, το 1522, που ήταν ο τελευταίος χριστιανικός προμαχώνα της Ανατολής, αφύπνισε προς στιγμή τον πάπα και τις ευρωπαϊκές δυνάμεις. Και πάλι στην αφύπνιση αυτή συνέβαλε ένας Έλληνας, ο Ιάνος Λάσκαρις, απόγονος των Λασκάριδων, της αυτοκρατορικής οικογενείας της Νικαίας.

Βραζιλία – Γερμανία σαν… τελικός

brazil1
Τα ψέματα τελείωσαν αφού αρχίζουν οι Ημιτελικοί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 με τη μάχη των… γιγάντων ανάμεσα σε Βραζιλία και Γερμανία (23:00)  στο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε.
bra2002mesa
Tέσσερις αγώνες απέμειναν για να περάσει στην Ιστορία το Μουντιάλ της Βραζιλίας και ο πρώτος απ΄αυτούς, είναι ο ημιτελικός, ανάμεσα στην Βραζιλία και την Γερμανία. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Τρίτη (23:00) στο χωρητικότητας 58.170 θεατών «Mineirao stadium» του Μπέλο Οριζόντε, με διαιτητή, τον Μεξικανό, Μάρκο Ροντρίγκες.

Αναμφίβολα η είδηση που ξεχωρίζει σχετικά με τον αγώνα και όχι μόνο είναι η απουσία του Νεϊμάρ. Ο άσος της Μπαρτσελόνα, υπέστη κάταγμα σπονδύλου στον προημιτελικό με την Κολομβία, από δυνατό μαρκάρισμα του Ζούνιγκα και για την αποθεραπεία του θα απαιτηθούν περίπου 6 εβδομάδες. Η απώλεια του 22χρονου άσου για τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι, ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστική, καθώς ο Νεϊμάρ, πήρε την «σελεσάο» απ το χέρι και την οδήγησε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο έμπειρος προπονητής έχτισε την ομάδα πάνω στον χαρισματικό άσο, που δεν έχει επάξιο αντικαταστάτη στην παρούσα φάση. Ουσιαστική επίσης είναι και η απουσία του τιμωρημένου αρχηγού, Τιάγκο Σίλβα, με τον Ντάντε να παίρνει την θέση του στο κέντρο της άμυνας. Οσον αφορά στην θέση του Νεϊμάρ, θα καλυφθεί πιθανότατα από τον Γουίλιαν, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα, διεκδικεί και ο Μαϊκόν.

Από την πλευρά του, ο Γιόακιμ Λεβ δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και θα βασισθεί για ακόμη μία φορά στις αδιαμφισβήτητες ικανότητες του Νόϊερ, που επί της ουσίας χάρισε στην Γερμανία την πρόκριση στον προημιτελικό με την Γαλλία, καθώς επίσης στην διαρκή πίεση σε όλο το γήπεδο, την άριστη φυσική κατάσταση και την εκτελεστική δεινότητα του Μίλερ που διαθέτει πολύ καλή τοποθέτηση, μέσα κι έξω απ την περιοχή.

Οσον αφορά στην τακτική που θα επιλέξει ο Σκολάρι, αναμένεται να δούμε μια ομάδα που θα επιχειρήσει να επιβάλει τον ρυθμό της, ελέγχοντας την μεσαία γραμμή και να βασίσει την επιθετική της λειτουργία, κυρίως στον Χουλκ, που δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά ελέω Νεϊμάρ, δεν έπαιρνε τις απαιτούμενες προσπάθειες.

Στις 21 φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι οι δύο αντίπαλοι, η Βραζιλία μετρά 12 νίκες, η Γερμανία 4, ενώ πέντε αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή. Τα τέρματα είναι 39-24 υπέρ της «σελεσάο», ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): 12. Ζούλιο Σέζαρ, 23. Μαϊκόν, 4. Νταβίντ Λουίς, 13. Ντάντε, 6. Μαρσέλο, 17. Λουίς Γκουστάβο, 8. Παουλίνιο, 11. Όσκαρ, 7. Χουλκ, 9. Φρεντ, 19. Γουίλιαν.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ):
1. Μάνουελ Νόιερ, 20. Ζερόμ Μπόατενγκ, 5. Ματς Χούμελς, 4. Μπένεντικτ Χέβεντες, 7. Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, 16. Φίλιπ Λαμ, 6. Σάμι Κεντίρα, 18. Τόνι Κρόος, 8. Μεσούτ Οζίλ, 19. Μάριο Γκέτσε, 13. Τόμας Μίλερ.

Ο Μεσογαίας Νικόλαος στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (VIDEO)

Mesogaias-Nikolaos
Πηγή: www.romfea.gr
Τό Σάββατον, 22αν Ἰουνίου/ 5ην Ἰουλίου 2014, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας καί Λαυρεωτικῆς κ. Νικόλαος μεθ’ ὁμάδος προσκυνητῶν ἐκ τῆς θεοσώστου Μητροπόλεως αὐτοῦ, εἰς τήν ὁποίαν ὁμάδα προσετέθησαν καί οἱ ἐκ Θεσσαλονίκης προσκυνηταί τῆς ἐνορίας τοῦ ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου ὑπό τόν πατέρα Ἀστέριον, ἐπισκέφθησαν τό Πατριαρχεῖον.
Τήν μεγάλην καί ἐκλεκτήν ὁμάδα ταύτην ἐδέχθη ἡ Α.Θ.Μ. ὁ Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος καί Πατέρες Ἁγιοταφῖται.

O νέος νόμος Βρούτση για το “τέλος των απεργιών” απειλεί τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης

Giannis-Vroutsis
Ένα νέο νομοθέτημα που προωθεί το υπουργείο Εργασίας και αλλάζει τα πάντα στο επίπεδο της δυνατότητας των συνδικάτων να αποφασίζουν και να δρομολογούν απεργίες, προκαλεί ήδη σοβαρούς εσωτερικούς κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται… στα κάγκελα.
Κάτι που σημαίνει ότι αρχίζουν να εγείρονται ερωτήματα για τη βιωσιμότητα του κυβερνητικού σχήματος, στον απόηχο και της νέας εσωκομματικής ήττας του Ευάγγελου Βενιζέλου στο θέμα της Ελιάς, αλλά και με δεδομένη την πίεση που ασκείται από την πλευρά της αντιπολίτευσης, μετά την αλλαγή συσχετισμών, με το προβάδισμα που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου.
Όπως επισημαίνουν με βασικό πρωτοσέλιδό τους και σχετικό ρεπορτάζ τα “Νέα”, ο Γιάννης Βρούτσης προωθεί νομοσχέδιο το οποίο βάζει φρένο στις απεργίες, οι οποίες για παράδειγμα θα αποφασίζονται μονάχα με το 50+1% των εργαζομένων.
Το νομοσχέδιο Βρούτση αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι το τέλος του 2014, και ήδη προκαλεί αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς αγγίζει “ευαίσθητες χορδές” στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν με νόημα ότι, αν το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου συναινέσει σε τέτοιες αλλαγές, θα χάσει οριστικά τον δίαυλο επικοινωνίας του με το συνδικαλιστικό κίνημα, με ό, τι θα συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τις πολιτικές μάχες του μέλλοντος.

ysterografa.gr