Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Mεγάλη επιτυχία από τις αιμοδοσίες, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης - Αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsFeil3-qAVCeF3OyqLJ78KFY_2T45Vu6HocqJcXpNRrPr3g1hKkhJuyE0y4F7TzYa9XjThcA4CKoElawMiXvA1ZyfZiC5HtbogDnlFD2xKUmsZRNNMtFOcAqy9VsE7MyMtkRfWLGNWHM/s1600/aimodosia.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης «οι Φίλοι της Ζωής», πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τις αιμοδοσίες, οι οποίες ήταν αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, 14 Ιουνίου 2014, συλλέγοντας 139 μονάδες αίματος.
Ευχαριστούμε θερμά τους Εθελοντές Αιμοδότες οι οποίοι ανταποκρίνονται και ενισχύουν την προσπάθειά μας καθώς επίσης και την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Κορίνθου για την αγαστή συνεργασία μας.
14 Ιουνίου. Μία μέρα σημαντική αφού είναι αφιερωμένη στην Εθελοντική Αιμοδοσία, στον Εθελοντή Αιμοδότη που δίνει το αίμα του για τον συνάνθρωπό του.
Η υγεία είναι πολύτιμο αγαθό της ζωής και η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι δωρεάν επένδυση της υγείας. Είναι θέμα έμπρακτης αγάπης, αλτρουισμού και αλληλεγγύης. Και σεις αγαπητοί μας συμπολίτες το δείχνετε έμπρακτα σε κάθε κάλεσμα του Συλλόγου μας, δίνοντας το αίμα σας για τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Με την δική σας ευαισθησία και συμμετοχή ο Σύλλογός μας συνεχίζει να υπάρχει, να εξελίσσεται, να είναι πρωτοπόρος στις ιδέες, τις οποίες εφαρμόζει και μεταδίδει σε όλους τους Συλλόγους της Ελλάδος. Πρωταγωνιστεί στην προσφορά καινοτόμων υπηρεσιών και συμβάλει άμεσα στη θεμελίωση του Κοινωνικού Κράτους που οραματιζόμαστε.
Συμβάλει στην εξέλιξη του περιεχομένου των κοινωνικών δικαιωμάτων στην εποχή μας. Προστατεύει το πιο πολύτιμο αγαθό, την ζωή. Στην εποχή μας δεν σπανίζουν οι άνθρωποι με την ισχυρή πνευματική πανοπλία, σπανίζουν όμως οι άνθρωποι με την ηθική πανοπλία. Οι άνθρωποι που θα κρούσουν τις πύλες της συνείδησης και θα δονήσουν τις χορδές της ευαισθησίας μας. Οι άνθρωποι που θα εξανθρωπίσουν τον άνθρωπο.
Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Εμμ. Πρωτόπαπας
Ο Γενικός Γραμματέας
Σταματούλης Ιωάννης

Μηνύματα Σαμαρά στην ΕΕ: Χρειαζόμαστε μείωση φόρων. Δεν μπορούμε να συγκρατούμε για πάντα τους μισθούς

sam
Στην ημερίδα του ΕΛΚ, με θέμα «Προκλήσεις για την ΕΕ το 2014-2019», που έγινε στην Πορτογαλία, μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς και έστειλε πολλαπλά μηνύματα στους Ευρωπαίους εταίρους μας.
Ας μην ξεχνάμε πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν παρών στην εκδήλωση και ασφαλώς έγινε αποδέκτης των μηνυμάτων του Πρωθυπουργού, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη μείωσης της φορολογίας, ενώ ανέφερε ακόμη πως η Ελλάδα έχει ανάγκη αύξησης της παραγωγικότητας, καθώς δεν μπορεί να συγκρατεί για πάντα τους μισθούς.

Κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από 53 στελέχη, το πλήρες κείμενο που κατέθεσαν στην Κ.Ε.

Στροφή προς τα αριστερά ζητούν για τον ΣΥΡΙΖΑ 53 στελέχη του κόμματοςΤι αναφέρουν σε κείμενό τους, το οποίο κατέθεσαν για να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, 53 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ποια σημεία επικεντρώνεται η κριτική που ασκούν στην ηγεσία του κόμματος, τι αναφέρουν για τη νίκη στις εκλογές του Μαΐου, πώς θεωρούν ότι θα πρέπει να κινηθεί στο εξής το κόμμα και τι επισημαίνουν για το κρίσιμο θέμα των συμμαχιών. Πώς σχεδιάζει να απαντήσει η ηγεσία του κόμματος. Διαβάστε όλο το κείμενο και τα ονόματα των 53 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που το υπογράφουν...

eklogika.gr

Νέοι γενικοί γραμματείς σε ΥΠΟΙΚ και υπουργείο Εσωτερικών

yp
Νέοι γενικοί γραμματείς ορίστηκαν στο υπουργείο Οικονομικών και υπουργείο Εσωτερικών.
Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, ορίστηκε ο Μαματζάκης Μανώλης, καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο του Sussex, υπεύθυνος του τομέα Τραπεζικής στο School  Business and Economics του ίδιου Πανεπιστημίου.
Η κα Χριστίνα Παπακωνσταντίνου η οποία κατείχε και τη θέση του Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, παραμένει στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομικών και Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ο Ροκαδάκης Γρηγόρης.
Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ο Σπυρίδων Σπυρίδων, μαθηματικός, πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και δήμαρχος Πόρου.
Τέλος  επικεφαλής του ΣΟΕ (Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων) ορίζεται ο Στεφανάδης Χριστόδουλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πρόεδρος του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Διοικητικής Τραπεζικής του ίδιου Πανεπιστημίου.

Reuters: Νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές το καλοκαίρι

elliniki krisi

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών τόνισε στο Reuters ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να ξαναβγεί στις αγορές το καλοκαίρι με την έκδοση ενός ομολόγου μέσης διάρκειας.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο στόχος είναι η άντληση έως έως 3 δισ. ευρώ. Η πιθανή διάρκεια του νέου ομολόγου θα είναι 7ετή και τα έσοδα θα βοηθήσουν και στον περιορισμό του χρηματοδοτικού κενού που διαπιστώνουν οι δανειστές για το 2015.
«Η συγκυρία στις αγορές είναι καλή για την έκδοση ενός νέου ελληνικού ομολόγου μέσα στο καλοκαίρι» είπε χαρακτηριστικά στο γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων ο αξιωματούχος.

ysterografa.gr

ΕΣΗΕΑ: Διαγωνισμός-παρωδία για προσλήψεις δημοσιογράφων στη ΝΕΡΙΤ

ESIEA
Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις προσλήψεις δημοσιογράφων στη ΝΕΡΙΤ:
‘Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για ακόμη μια φορά καταγγέλλει τον διαγωνισμό-παρωδία που εξελίσσεται για τις υποτιθέμενες αξιοκρατικές προσλήψεις δημοσιογράφων στη ΝΕΡΙΤ.
Πληροφορούμαστε ότι από σήμερα, ουσιαστικά εν κρυπτώ, καλούνται συνάδελφοι δημοσιογράφοι να «περάσουν από συνέντευξη», γεγονός που με βάση την προκήρυξη αποτελεί το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού. Μόνο που το πρώτο στάδιο παραμένει ακόμη ανοιχτό, αφού μετά τις εκατοντάδες ενστάσεις που υποβλήθηκαν, ουδείς γνωρίζει αν υπάρχει και πώς έχει διαμορφωθεί η κατάταξη των υποψηφίων με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια (πτυχία, προϋπηρεσία κ.λπ.).
Με ποια δεδομένα καλούνται τώρα δημοσιογράφοι να μπουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού και μάλιστα μυστικά;
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θεωρεί αδιανόητο συνάδελφοι δημοσιογράφοι να νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους μια τέτοια διαβλητή διαδικασία, που κινείται έξω από κάθε έννοια διαφάνειας, αξιοκρατίας και δεοντολογίας”.

ysterografa.gr

Ο Άρης είδε τον Καμίνη, και ανέβασε τη φωτογραφία στο Twitter

Giorgos-Kaminis-Aris-Spiliotopoulos
Την πρώτη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Αθηναίων μετά τις εκλογές του Μαϊου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είχε σήμερα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος δεν αξιοποιήθηκε στον πρόσφατο ανασχηματισμό, και έχει αποδώσει την ήττα του στη διάσπαση της Παράταξης λόγω του Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά και στον υπόγειο, αρνητικό ρόλο που διαδραμάτισαν στελέχη όπως η σημερινή κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, συζήτησε με τον Γιώργο Καμίνη… το μέλλον.
Έσπευσε μάλιστα να ανεβάσει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter τη σχετική φωτογραφία, μαζί με τα παρακάτω σχόλια:
“Στην πρώτη ουσιαστική συζήτηση με τον Δήμαρχο της Αθήνας, τον διαβεβαίωσα ότι ο θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης θα ασκηθεί δημιουργικά.
Με τις δικές μας δυνάμεις θα συμβάλλουμε ώστε το επόμενο διάστημα να είναι δημιουργικό για την Αθήνα της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης”.

ysterografa.gr

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στους συμπαθούντες την τρομοκρατία και τους αδίστακτους συκοφάντες της χώρας




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Κάθε πολίτης στην Πατρίδα μας, ακόμη και φυλακισμένος, έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει όσα προβλέπουν οι νόμοι. Είναι, όμως, παντελώς απαράδεκτο να εμφανίζονται στο πλευρό τρομοκράτη δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουράκης και η κα Κατριβάνου.
Πάνω από όλα είναι ανεπίτρεπτο και προκλητικό το γεγονός ότι ο κ. Κουράκης, μιλώντας για δήθεν βασανιστήρια, ψεύδεται ασύστολα σε μια προσπάθεια να συκοφαντήσει τη χώρα μας.
Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στους συμπαθούντες την τρομοκρατία και τους αδίστακτους συκοφάντες της χώρας». 

ΣΔΟΕ: Τριάντα απόστρατοι αξιωματικοί με τραπεζικούς λογαριασμούς που ζαλίζουν!

ypourgeio-ethnikis-amunas-arxeio
Απόστρατους με τραπεζικές καταθέσεις – μαμούθ έχει εντοπίσει το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο των κατά εισαγγελική παραγγελία ερευνών του για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Σύμφωνα με πηγές του Σώματος, στους τραπεζικούς λογαριασμούς περισσότερων από 30 πρώην στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν εντοπιστεί ποσά που ξεκινούν από τις 500.000 ευρώ και φθάνουν έως και τα 50 εκατ. ευρώ.
Το κωμικοτραγικό, σύμφωνα με στελέχη που χειρίζονται την υπόθεση στο ΣΔΟΕ, είναι το γεγονός ότι όλοι τους όταν κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για τα υπερβολικά ποσά των τραπεζικών τους λογαριασμών, ισχυρίστηκαν ότι προέρχονται από δάνεια που τους χορήγησαν επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται ως σύμβουλοι μετά την συνταξιοδότησή τους. Ωστόσο, δεν προσκομίζουν παραστατικά που να αποδεικνύουν του λόγου τους το αληθές.
Όλα τα ευρήματα των ερευνών προωθούνται στους αρμόδιους εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων προκειμένου να αξιολογηθούν και να ασκηθούν, εφόσον κριθεί αναγκαίο, οι προβλεπόμενες διώξεις.

arouraios.gr

Στον ΕΛΓΑ και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Χρίστος Δήμας για τα αντιχαλαζικά δίχτυα

Μετά την χτεσινή αυτοψία στις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές του νομού Κορινθίας, ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας συνάντησε την Τρίτη τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κύριο Βασίλη Έξαρχο στο γραφείο του στην Αθήνα.
Στην συνάντηση ο Βουλευτής Κορινθίας είπε στον κύριο Έξαρχο πως πρέπει να υπάρξει άμεση και δίκαιη αποζημίωση των παραγωγών. Ο Χρίστος Δήμας τόνισε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ την ανάγκη για επιπλέον πρόληψη και προστασία της αγροτικής παραγωγής από φυσικούς κινδύνους.
Του υπενθύμισε πως, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, η Κορινθία έχει πολύ αυξημένα κρούσματα χαλαζόπτωσης με αποτέλεσμα να είναι μία από τις περιοχές με την μεγαλύτερη και εντονότερη συχνότητα χαλζόπτωσης στην χώρα.
Ζήτησε από τον κύριο Έξαρχο αρχικά να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα τις πληγείσες περιοχές της Κορινθίας ώστε να αποκτήσει και προσωπική άποψη για την κατάσταση αλλά και να αυξηθεί το ποσοστό επιδότησης του ΕΛΓΑ για την αγορά αντιχαλαζικών διχτύων.
Επισημαίνεται πως η επιδότηση των αντιχαλαζικών διχτύων σήμερα, ανέρχεται στο 60% του επιλέξιμου κόστους και αυξάνεται στο 75% για τις αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ είπε στον κύριο Δήμα πως θα επισκεφθεί την Κορινθία, συμφώνησε με την επέκταση της επιδότησης των αντιχαλαζικών διχτυων, υπό την προϋπόθεση ότι οι έμποροι των διχτύων δεν θα ανεβάσουν τις τιμές τους για να εκμεταλλευτούν οικονομικά την πρόσθετη επιδότηση. Επίσης ανακοίνωσε το καινούριο πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας για το έτος 2014 συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 Ευρώ.

Τα βασικά χαραξτηριστικά του νέου προγράμματος είναι η διεύρυνση του χρόνου υποβολής αιτήσεων και την κάλυψη των επιλέξιμων καλλιεργειών με αντιχαλαζικό δίχτυ και αντιβρόχινη μεμβράνη.
Ειδικότερα, για το 2014 ο ΕΛΓΑ θα επιχορηγήσει
 Α) πρόληψη ζημιών στα εσπεριδοείδη από παγετό, με την εγκατάσταση αντιπαγετικών ανεμιστήρων. (Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Άρτα, Τροιζηνία, Αχαϊα, Ηλεία, Κορινθία, Λακωνία, Πρέβεζα και Θεσπρωτία).
 Β) πρόληψη ζημιών από χαλάζι στα μηλοείδη, τα πυρηνόκαρπα, τα ακτινίδια, τα αμπέλια και τις κερασιές, με την κατασκευή και εγκατάσταση συστημάτων με αντιχαλαζικά δίχτυα σε όλη την χώρα. Γ) πρόληψη ζημιών από χαλάζι και βροχή σε καλλιέργεια κερασιάς και αμπέλου, με την κατασκευή συνδυαστικής εγκατάστασης αντιχαλαζικής και αντιβροχικής προστασίας σε όλη την χώρα. Παράλληλα, ο Χρίστος Δήμας ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, μέσα στο πλαίσιο της επικείμενης εσωτερικής αναδιοργάνωσης να επανεξεταστεί το χρόνιο αίτημα των παραγωγών και των φορέων της Κορινθίας για υπαγωγή στον ΕΛΓΑ Τριπόλεως.
 Τέλος, ο Χρίστος Δήμας επικοινώνησε και με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αρμόδιο για τα κοινοτικά κονδύλια κ. Δημήτρη Ιατρίδη για να εξετάσουν το ενδεχόμενο η χρηματοδότηση για την επιδότηση μέσων πρόληψης και προστασίας της αγροτικής παραγωγής από φυσικούς κινδύνους, όπως τα αντιχαλαζικά δίχτυα, να ενταχθούν στο καινούριο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ).
Ο Ειδικός Γραμματέας διαβεβαίωσε τον κ. Δήμα ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα επιτευχθεί ο στόχος

Το Βέλγιο της αλλαγής και της ανατροπής!

Οι αλλαγές έφεραν την ανατροπή για το Βέλγιο (VIDEO) 

Με γκολ των Φελαϊνί και Μέρτενς που μπήκαν ως αλλαγή στο ματς το Βέλγιο κατάφερε να λυγίσει 2-1 την μαχητική Αλγερία που είχε προηγηθεί με πέναλτι του Φενγκουλί,στο Μπέλο Οριζόντε, στο πρώτο παιχνίδι του 8ου ομίλου του Mundial και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Η Αλγερία η ομάδα του Χαλίλχοτζιτς έβαλε δύσκολα στο... πολυδιαφημισμένο Βέλγιο και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές βοήθησαν το Βέλγιο να αναπτυχθεί πιο ορθολογικά και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Σε μία από αυτές και μόλις 5 λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς ο Φελαϊνί με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα στο 70΄. Δέκα λεπτά αργότερα η ανατροπή ολοκληρώθηκε με ακόμα έναν παίκτη που είχε μπει ως αλλαγή στο ματς, τον Μέρτενς να βρίσκει δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 στο 80΄.
ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντεβέιρελντ, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Ουιτσέλ, Ντε Μπρόινε, Λουκακού (58' Οριζί), Βαν Μπόιτεν, Ντεμπελέ (65' Φελαϊνί), Αζάρ, Τσαντλί (46' Μέρτενς).
ΑΛΓΕΡΙΑ: Μπολί, Μπουγκέρα, Γκουλάμ, Χαλισέ, Φεγκουλί, Μεντζανί (84' Γκιλάς), Μπενταλέμπ, Σουντανί (66' Σλιμανί), Ταϊντέρ, Μαχρέζ (71' Λασέν), Μοστεφά.

Tον 57χρονο επιχειρηματία στο Σχίνο δολοφόνησε o 32χρονος συνέταιρός του

ΠΗΓΗ:ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ
http://korinthiannews.gr/wp-content/uploads/2014/06/a1034.jpg
Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία στο Σχίνο Κορινθίας από τους αστυνομικούς ασφαλείας του τμήματος Κορίνθου. Ειδικότερα 32χρονος ημεδαπός δολοφόνησε τον 57χρονο επιχειρηματία, του οποίου οι συγγενείς έψαχναν τις τελευταίες μέρες και το έκαναν γνωστό την Παρασκευή μέσα από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, "Φως στο Τούνελ". Ο 32χρονος ήταν συνέταιρος με τον 57χρονο και ο βασικός ιδιοκτήτης επιχείρησης που δραστηριοποιούταν στο Σχίνο. Οι δύο άνδρες είχαν επαγγελματικές διαφωνίες και οικονομικές διαφορές. Μετά από έντονη λεκτική διαμάχη ο 32χρονος τον πυροβόλησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, χωρίς να υπάρχει πάλη, ουσιαστικά αιφνιδιάζοντας τον. Στη συνέχεια τον πέταξε σε δασική περιοχή μεταξύ Σχίνου - Λουτρακίου. Σήμερα ομολόγησε την πράξη του, αφού είχε συλληφθεί από χθες ως ύποπτος. Αφού είπε στους αστυνομικούς πως έγινε, υπέδειξε και το σημείο όπου είχε πετάξει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του 57χρονου.

Επίσης στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το όπλο που δολοφόνησε τον άτυχο επιχειρηματία, ένα περίστροφο και 120 φυσσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
Ο δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κορίνθου.
Στο πλευρό του ταξίαρχου Αποστολόπουλου Ανδρέα, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Τρίπολη, βρέθηκε και ο διοικητής ασφαλείας Κορίνθου Πιπέρης Βαγγέλης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Εξιχνιάστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης και ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, η υπόθεση ανθρωποκτονίας 57χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός προχθές (15.6.2014) το πρωί, σε δασική περιοχή του Σχίνου Κορινθίας.
Για την εξιχνίαση του εγκλήματος πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές ενέργειες, στο πλαίσιο των οποίων αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία, τα δεδομένα και τα ευρήματα που προέκυπταν από την εξέλιξη και την πρόοδο των ερευνών.
Όπως προέκυψε δράστης της ανθρωποκτονίας είναι 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος προσήχθη σήμερα (17.06.2014) πρώτες πρωινές ώρες, από την περιοχή του Σχίνου Κορινθιας και συνελήφθη. Κατά την εξέτασή του ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες την ανθρωποκτονία, ισχυριζόμενος ότι προέβη στο έγκλημα για οικονομικές και επαγγελματικές διαφορές με το θύμα.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την 9.6.2014 το βράδυ, στο Σχίνο Κορινθίας, ο δράστης πυροβόλησε με πιστόλι τον 57χρονο, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Στη συνέχεια, μετέφερε, με όχημα ιδιοκτησίας του, το πτώμα του 57χρονου στο σημείο όπου βρέθηκε προχθές το πρωί.
 Στο πίσω μέρος του κεφαλιού πυροβολήθηκε ο 57χρονος που δολοφονήθηκε στην Κορινθία (vd)
Από τις έρευνες που διεξήγαγαν οι αστυνομικοί εντοπίστηκε επίσης και κατασχέθηκε το όπλο που χρησιμοποίησε ο 32χρονος για τη δολοφονία, το οποίο είχε αποκρύψει σε δασική περιοχή ομοίως στο Σχίνο Κορινθίας.
Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα περίστροφο και συνολικά -120- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τα οποία κατείχε παράνομα ο 32χρονος.
Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου
ΠΗΓΗ:ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

ΒΕΛΓΙΟ – ΑΛΓΕΡΙΑ, ΜΕ ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΜΦΟΤΕΡΕΣ

http://www.sofokleousin.gr/thumbnail.php?file=velgio_341638068.jpg&size=summary_large

Με την αναμέτρηση για τον 8ο όμιλο ανάμεσα στο Βέλγιο και την Αλγερία, που θα διεξαχθεί στο «Estadio Mineirao» στο Μπέλο Οριζόντε, ξεκινάει η αγωνιστική δράση την έκτη μέρα της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Στην αποστολή υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία για καλή πορεία στη διοργάνωση και αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του τεχνικού, Marc Wilmots. «Είμαστε έτοιμοι. Είναι ώρα για αυτή τη γενιά να αφήσει πίσω της τα βιβλία ιστορίας και να γράψει η ίδια ιστορία. Η ομάδα μου είναι διψασμένη και πρέπει να προχωρήσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο 45χρονος τεχνικός, ενώ οι ποδοσφαιριστές –διά στόματος του Vincent Kompany- υποστήριξαν ότι δεν έχουν το παραμικρό άγχος και είναι πανέτοιμοι για την πρεμιέρα. Σχετικά με τις μέτριες εμφανίσεις του Eden Hazard με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ο μέσος της Τσέλσι θα βρίσκεται κανονικά στη βασική ενδεκάδα. Προβλήματα αγωνιστικά δεν υπάρχουν.
Καλή εικόνα και μόνο νίκες ήταν ο απολογισμός της Αλγερίας στα φιλικά προετοιμασίας.Ο Βόσνιος τεχνικός, Vahid Halilhodzic, προσπάθησε να… προσγειώσει τους παίκτες του μετά τον ενθουσιασμό από τις εμφανίσεις στα φιλικά, τονίζοντάς τους ότι το Βέλγιο δεν είναι ούτε Αρμενία, ούτε Ρουμανία. Στα αγωνιστικά τώρα, ο Halilhodzic αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 με τον φορ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Hilal Soudani, να ‘χει προβάδισμα έναντι του Islam Slimani για την κορυφή της επίθεσης.
 Βέλγιο και Αλγερία έχουν αναμετρηθεί δύο φορές κατά το παρελθόν. Και οι δύο συναντήσεις τους ήταν φιλικού χαρακτήρα. Στην πρώτη, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου του 2002 στις Βρυξέλλες, αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0, ενώ στη δεύτερη (στις 11 Φεβρουαρίου του 2003) το Βέλγιο επικράτησε άνετα με 3-1.

Γκάνα – ΗΠΑ 1-2: Νίκη στο παρά 3’ για τα παιδιά του Κλίνσμαν

Γκάνα – ΗΠΑ 1-2: Νίκη στο παρά 3’ για τα παιδιά του Κλίνσμαν (VIDEO)
Σε ένα από τα πιο αγωνιώδη παιχνίδια της πρεμιέρας του Μουντιάλ της Βραζιλίας, οι ΗΠΑ του Γιούργκεν Κλίνσμαν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της μαχητικότατης Γκάνας και να πάρουν τη νίκη με 2-1. Το ματς στο «Ντας Ντούνας» του Νατάλ ξεκίνησε ονειρικά για τους Αμερικάνους, που μόλις στο 30ο δευτερόλεπτο μετά από εξαιρετικό συνδυασμό, ο Ντέμπσεϊ σκόραρε για το 1-0, πετυχαίνοντας το 5ο πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Μουντιάλ.
Οι Γκανέζοι χρειάστηκαν μερικά λεπτά για να... συνέλθουν από την ψυχρολουσία αλλά και πάλι να σκοράρουν δεν κατάφεραν. Έτσι, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τις ΗΠΑ να προηγούνται.

Όταν ο Άπια αποφάσισε να περάσει στον αγώνα τους Κέβιν Πριν Μπόατενγκ (59’) και Μικαέλ Εσιέν (71’), τότε άλλαξε η εικόνα της Γκάνας. Τα δυο αστέρια των Αφρικανών έδωσαν στην ομάδα τους την επιθετικότητα που της έλειπε και το ματς πήρε το δρόμο του... θρίλερ.
 Στο 82’ ο Αντρέ Αγιού κατάφερε να φτάσει σε θέση βολής και να νικήσει τον Χάουαρντ για το 1-1. Αλλά την τελευταία λέξη είχε να την πεί η "χρυσή" αλλαγή του Κλίνσμαν, ο Άντονι Μπρούκς, που με κεφαλιά από κόρνερ στο 87’ νίκησε για δεύτερη φορά τον Κβαρασέι για το τελικό 1-2!
Γκάνα (Απια): Κουαρασέι, Ασαμόα, Μπόιγ, Μενσά, Οπαρέ, Μουντάρι, Ραμπιό (71’ Εσιέν), Ατσού (78’ Αντομά), Τζ. Αγιού (59’ Π. Μπόατενγκ), Α. Αγιού, Γκιάν
 ΗΠΑ (Κλίνσμαν): Χάουαρντ, Τζόνσον, Κάμερον, Μπίσλερ (46΄Μπρουκς), Μπίσλεϊ, Μπέκερμαν, Μπεντόγια (77’ λ.τ. Ζούσι), Τζόουνς, Μπράντλεϊ, Αλντιντορ ( 23’ λ.τ Γιόχανσον), Ντέμπσεϊ Διάβασε περισσότερα στο: Γκάνα - ΗΠΑ 1-2 (vid) | gazzetta.gr Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Θέλει το ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει πρόωρες εκλογές;

PASOK-Synedrio
Στην Ελλάδα της κρίσης, βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης, το ΠΑΣΟΚ παραμένει σημείο αναφοράς. Ως το κόμμα που ίδρυσε ως Κίνημα ο Ανδρέας Παπανδρέου, κυριάρχησε στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, έβαλε την υπογραφή του κάτω από το Μνημόνιο εθνικής μελαγχολίας, διολίσθησε σε ιστορικά χαμηλά εκλογικά ποσοστά, και… όμως παραμένει στην εξουσία.
Το διαχρονικό και ανθεκτικό ΠΑΣΟΚ λοιπόν, δείχνει μετά τις ευρωεκλογές να έχει αλλάξει στρατηγική στόχευση. Και, αργά αλλά σταθερά να μετατοπίζεται αριστερά του Κέντρου, ως να εμπεδωθεί εγκαίρως και να διαμορφώσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να εξελιχθεί στον φυσικό κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον η Αξιωματική Αντιπολίτευση κεφαλαιοποιήσει και στις επόμενες εθνικές εκλογές το πολιτικό προβάδισμα που πήρε έναντι της Νέας Δημοκρατίας, με τη διαφορά του 4% στις πρόσφατες ευρωεκλογές.
Αρχής γενομένης από τη στάση του Ανδρέα Λοβέρδου στο θέμα των απολύσεων στο δημόσιο, το “νέο ΠΑΣΟΚ” επιχειρεί να ξαναπιάσει το νήμα με το κοινωνικό πρόσωπό του. Να πιέσει τους επόμενους μήνες τη Νέα Δημοκρατία, να διεκδικήσει όσο μεγαλύτερο μερίδιο στη διαχείριση της εξουσίας μπορεί, και μελλοντικά να μπορεί να κάνει… το ίδιο και σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η πλέον κρίσιμη παράμετρος στην παραπάνω εξίσωση φυσικά είναι ο χρόνος διεξαγωγής των επόμενων βουλευτικών εκλογών. Που περνάει μέσα από την επίτευξη προεδρικής πλειοψηφίας από την υπάρχουσα Βουλή, ώστε να εκλεγεί ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, και να παραπεμφθούν οι εκλογές στις καλένδες του 2016.
Θέλει λοιπόν το ΠΑΣΟΚ να παραταθεί ο βίος αυτής της κυβέρνησης; Ή στρατηγικά το συμφέρει να… εγκαταλείψει τη Νέα Δημοκρατία, και να διεκδικήσει κεντρικό ρόλο σε μια αυριανή κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς με βασικό πυλώνα τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να… “κουρέψει” και τη σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Η απάντηση… προσεχώς, δηλαδή πιθανότατα στις πρόωρες εκλογές που θα προκληθούν λόγω του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο.

ysterografa.gr

Αυτοί που πολεμούν και νικούν (χωρίς να ψάχνουν δικαιολογίες για να αποδράσουν από τη Δημοκρατία)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Οι ειδήσεις της ελπίδας είναι τόσες πολλές – και έχουν τόσο πολύ πληθύνει στον καιρό της κρίσης και της ανέχειας – που (αν, βέβαια, προβάλλονταν όσο τους αξίζει) είναι αρκετές για να καταρρίψουν όλες τις φωνές της απαισιοδοξίας και της μαυρίλας.
Αν πίστευε κανείς όλη αυτή τη συγχορδία του πεσιμισμού, τότε είναι βέβαιο πως κανείς δεν θα προσπαθούσε για το καλύτερο, ακόμη και σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Τον Μάιο, στη Γενεύη, η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών αναδείχθηκε πρώτη στον κόσμο στην κατηγορία της εικονικής δίκης, νικώντας μάλιστα τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ, σε έναν διαγωνισμό στον οποίο μετείχαν οι είκοσι καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Σύνταξη με 15 έως 22,5 έτη ασφάλισης χωρίς μείωση (πίνακες)

Σύνταξη με 15 έως 22,5 έτη ασφάλισης και πλήρες ποσό, δηλαδή χωρίς να έχουν μείωση, μπορούν να κατοχυρώσουν 20 κατηγορίες ασφαλισμένων από όλα τα Ταμεία.
Οι κατηγορίες αυτές καλύπτουν 1,5 εκατ.παλαιούς αλλά και νέους μετά το 1993 ασφαλισμένους οι οποίοι μπορούν να πάρουν σύνταξη και πριν από τα 60 (γυναίκες ασφαλισμένες πριν από το 1993) με λίγα έτη ασφάλισης, χρησιμοποιώντας μάλιστα και τα «ένσημα» από την ανεργία.
Τις προϋποθέσεις που ισχύουν για σύνταξη με λίγα έτη ασφάλισης σε ΙΚΑ, Δημόσιο, Ταμείο ΔΕΚΟ-τραπεζών, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ αλλά και ΟΓΑ παρουσιάζει σήμερα σε ένα αποκαλυπτικό οδηγό το ένθετο «Ασφάλιση & Συντάξεις» του Ελεύθερου Τύπου.


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Τα “γενέθλια” της πρωθυπουργίας Σαμαρά

Antonis-Samaras
Στις 17 Ιουνίου του 2012, η Νέα Δημοκρατία υπό τον Αντώνη Σαμαρά κατάφερνε να επικρατήσει του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές με 29,7% έναντι 26,9%, και στη συνέχεια να συγκροτήσει κυβέρνηση συνασπισμού, με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά.
Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν γιορτάζει σήμερα δυο χρόνια στην πρωθυπουργία, διεκδικώντας τα εύσημα για την υπέρβαση της εθνικής κρίσης, και προσδοκώντας σε ανανέωση της θητείας του, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.

Ο Παναγιωτόπουλος δηλώνει “αρπαγμένος” λόγω ανασχηματισμού

Panos-Panagiotopoulos
“Αρπαγμένος” λόγω του ανασχηματισμού και της απόφασης του Αντώνη Σαμαρά να τον απομακρύνει από το υπουργείο Πολιτισμού δηλώνει ο Πάνος Παναγιωτόπουλος σε… εκμυστηρεύσεις του στον Γιώργο Παπαχρήστο.
Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά ήταν από τους πρώτους που τον στήριξαν στη μάχη για τη διαδοχή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, το 2009, και σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαχρήστο στα “Νέα” είχε τη διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι δεν είχε λόγο να ανησυχεί για τον ανασχηματισμό, καθώς θα παρέμενε στο υπουργείο Πολιτισμού.
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος… κέρδισε πρωτοσέλιδα με τη διαρροή της συνομιλίας του με τον Αντώνη Σαμαρά πριν από τον ανασχηματισμό, όταν σύμφωνα με τον ίδιο προέτρεψε τον Πρωθυπουργό να μην του τηλεφωνήσει ο ίδιος για να του ανακοινώσει τα κακά μαντάτα, αλλά να αφήσει… τη Ντόρα Μπακογιάννη να το κάνει, σε ένα ευθύ υπονοούμενο ότι η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2012 θα είχε κάθε λόγο να χαίρεται για την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση.
“Δεν μίλησα με τον Αντώνη Σαμαρά μετά τον ανασχηματισμό, αλλά κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό. Τώρα είμαι “αρπαγμένος” άσχημα. Θέλω πρώτα να ηρεμήσω”, τονίζει μεταξύ άλλων ο Πάνος Παναγιωτόπουλος στον Γιώργο Παπαχρήστο.

ysterografa.gr

Δ. Σταμάτης: Ο Σαμαράς είναι ενοχλημένος με τον Τσίπρα

Dimitris-Stamatis
Ο Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης αποκλείει κάθε πιθανότητα να πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον θεσμική συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προκειμένου να συζητήσουν τον κοινό βηματισμό της χώρας.
Τη σχετική αποκάλυψη κάνει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη σημερινή στήλη του στα “Νέα”, υποστηρίζοντας ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Δημήτρη Σταμάτη για το θέμα αυτό, ο Υπουργός Επικρατείας του τόνισε τα εξής:
“Πώς μπορείς να κάνεις συζήτηση με κάποιον ο οποίος σε βρίζει συνεχώς; Αυτό υπερβαίνει κάθε όριο πολιτικού πολιτισμού, και δεν σου κρύβω ότι ο Πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος μαζί του”.

ysterografa.gr

Ο Άρειος Πάγος υποστηρίζει ότι η οικονομική πολιτική κινδυνεύει από τις καθαρίστριες – Το σκεπτικό της απόφασης

2+1 λόγους για τους οποίους έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επανατοποθέτηση των καθαριστριών  επικαλείται στο σκεπτικό της ο Άρειος Πάγος.
Σύμφωνα με την απόφαση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα:
1)      «Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας, οι καθαρίστριες αν και μη εργαζόμενες λαμβάνουν τα 3/4 των τακτικών αποδοχών τους».
2)      «Η διασφάλιση της συνέχειας της οικονομικής πολιτικής του κράτους κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου με έκτακτες δημοσιονομικές δυσχέρειες εθνικού επιπέδου, αποτελεί μείζον αγαθό, συνδεόμενο με το γενικό συμφέρον, σε σχέση με το ατομικό συμφέρον κάθε μιας καθαρίστριας, να διαταραχθεί η οργανική της θέση και να εξακολουθήσουν να απασχολούνται σε αυτή αμειβόμενη όπως και πριν».
3)     «Το ατομικό συμφέρον δεν μπορεί να νοείται και να λειτουργεί ανεξάρτητα προς τις εκ της εξυπηρετήσεως αυτού συνέπειες ως προς την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής του κράτους την οποία σε κάθε περίπτωση δεν έχουν την δυνατότητα να κρίνουν τα πολιτικά δικαστήρια από άποψη σκοπιμότητας, ει μη μόνο το εκλογικό σώμα».
Τέλος, ο ΑΠ αναφέρει ότι στο πλαίσιο της παρούσας «στενής» διαδικασίας (δηλαδή στο επίπεδο της αναστολής που είναι τώρα η υπόθεση στον Άρειο Πάγο) δεν πιθανολογείται ότι υπάρχει πρόβλημα με την κατάργηση των οργανικών θέσεων των καθαριστριών, η οποία «θα επέβαλε την ματαίωση της πολιτικής» της κυβέρνησης.

aftodioikisi.gr

Χατζηνικολάου: Γιατί αντιδρούν για τους διοικητικούς των ΑΕΙ και όχι για τις καθαρίστριες;

xatzinikol
Την ενδοκυβερνητική κόντρα για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ σχολίασε από το δελτίο ειδήσεων του Star ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος σημείωσε πως «Δεν πείθομαι ότι γίνεται σοβαρή δουλειά με το θέμα της διαθεσιμότητας. Αν γινόταν σοβαρή δουλειά δεν θα υπήρχε και εσωτερική διαπραγμάτευση στην κυβέρνηση».
Παράλληλα, αναρωτήθηκε: «Γιατί αντιδρούν όταν έχουμε να κάνουμε με τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων και όχι για τις καθαρίστριες;».
Real.gr Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΧΟΛΙΟ2 από realmedialive
Για την κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο εκδότης της Real news είπε πως περιμένει «μία μεγάλη μάχη για τα κουκιά η οποία θα κριθεί από τα υπόλοιπα, δηλαδή από το αν θα δοθούν από την κυβέρνηση πολιτικές λύσεις σε μία σειρά από μεγάλα ζητήματα της καθημερινότητας των Ελλήνων».
 Real.gr Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΧΟΛΙΟ3 από realmedialive
Τέλος, έκανε σχόλιο και για το Μουντιάλ και το… στραβό ξεκίνημα της Εθνικής μας.
Real.gr Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΧΟΛΙΟ1 από realmedialive 

υστερογραφα

Συγκίνηση στην κηδεία του Άρη Σταθάκη

sta8akis
Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην κηδεία του Άρη Σταθάκη που έγινε τη Δευτέρα στο Α` Νεκροταφείο Αθηνών.
Εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, δημοσιογράφοι αλλά και πλήθος πολιτών αποχαιρέτησαν τον δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή, που έφυγε σε ηλικία 71 ετών.
Μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, βουλευτές, ο γνωστός δημοσιογράφος και πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Πάνος Σόμπολος και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου.
Αντί στεφάνων η οικογένεια του εκλιπόντος είχε ζητήσει τα χρήματα να κατατεθούν στο σύλλογο το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Επιστολη Δημου Βελου - Βοχας προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την καταστροφική χαλαζόπτωση στην Στιμαγκα !

Εμφάνιση 1606201418864.jpg
Σημαντικές  είναι οι καταστροφές, στα αμπέλια, από την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε  το μεσημέρι της Κυριακής στην Στιμάγκα !
Ο αναπληρων,τον Δημαρχο Βασιλης Τρωγαδης εστειλε την  παρακάτω επιστολή  προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης-Γραφείο Υπουργού:
ΘΕΜΑ : Καταστροφική χαλαζόπτωση στην Τοπική Κοινότητα Στιμάγκας Κορινθίας .
Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 και από ώρα 13,00 έως 15,00 σημειώθηκε ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ σε ένταση και ποσότητα χαλαζόπτωση στην Τοπική Κοινότητα Στιμάγκας του Δήμου Βέλου Βόχας Κορινθίας ,προκαλώντας ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ τόσο στην παραγωγή όσο και τις υποδομές στήριξης και προστασίας των καλλιεργειών σουλτανίνας – αμπελοειδών .
Παρακαλούμε όπως :
1.Σταλούν άμεσα κλιμάκια γεωπόνων του Υποκαταστήματος Πάτρας ώστε να έχουν ιδία αντίληψη των ζημιών και να προγραμματίσουν τα απαραίτητα κλιμάκια εκτιμήσεων και
2.Να υπάρξει άμεση καταβολή των αποζημιώσεων με τη μορφή προκαταβολής στους ζημιωθέντες καθότι οι παραγωγοί αφενός έχουν πραγματοποιήσει αυτή την περίοδο μεγάλο ποσοστό των εξόδων που απαιτεί η καλλιέργεια αφετέρου πρέπει να ληφθεί υπόψιν η ήδη καταβολή των εισφορών τους στον ΕΛΓΑ .
Επικοινωνία : Δαρδάνης Γεώργιος Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Στιμάγκας και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Βέλου Βόχας 6944 748376 2742061279
Νούτσης Κωνσταντίνος Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Στιμάγκας 6974 784616

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΛΟΥ- ΒΟΧΑΣ
ΤΡΩΓΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΕΝΑΣ ΜΑΓΚΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


Ριζοσπαστικά ξεκίνησε τη θητεία του ο νέος Υπουργός Παιδείας για μία καλύτερη παιδεία σε αυτή την ταλαιπωρημένη χώρα, όπου κυριαρχεί πεισματικά η παραπαιδεία του ιδιαίτερου παρά τους αγώνες της Μεταπολίτευσης.

Μετά την αποτυχημένη πολιτική κίνηση της Συμφωνίας για μία Νέα Ελλάδα ο κ.Λοβέρδος εντάχθηκε ορθά στο κυβερνητικό σχήμα για να συνδράμει στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη της χώρας. Βέβαια η αντίληψη της ανάπτυξης είναι κάτι αντικειμενικό για τους δανειστές μας υποκειμενικό όμως για τους πολιτικούς μας και την ίδια την κοινωνία μας πολλές φορές. 

Αυτοψία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην πληγείσα από το χαλάζι Κορινθία



Εμφάνιση 1606201418851.jpg 
Τις πολύ σοβαρές ζημιές από τη χαλαζόπτωση και την έντονη βροχόπτωση στην αγροτική παραγωγή, ιδίως σε αμπέλια, βερύκοκα και κηπευτικά, της περιοχής από τη Νεμέα μέχρι τη Στιμάγκα διαπίστωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014, συνοδευόμενος από το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολο Παπαφωτίου, το Δήμαρχο Νεμέας κ. Ανδριανάκο και το νέο Δήμαρχο κ. Καλατζή, Δημοτικούς Συμβούλους και τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Παπαγιαννακόπουλο.
 Εμφάνιση 1606201418861.jpgΕμφάνιση 1606201418870.jpg
Απευθυνόμενος στους παραγωγούς ο κ. Τατούλης τους ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ για την άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημίωσή τους και τόνισε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε ετοιμότητα για κάθε συνδρομή που θα απαιτηθεί.
Εμφάνιση 1606201418864.jpgΕμφάνιση 1606201418889.jpg

Ισοπεδωτική Γερμανία! Ο Μίλερ... διέλυσε την Πορτογαλία


Το 100ο ματς των Γερμανών σε Mundial – η πρώτη ομάδα που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό - δεν ήταν απλά νικηφόρο, αλλά θριαμβευτικό. Οι «αετοί», στο υποτιθέμενο ντέρμπι του 7ου ομίλου, στην «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαδόρ διέσυραν υπό το βλέμμα της Καγκελαρίου Μέρκελ την Πορτογαλία με 4-0 ξεκινώντας εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις τους στο Mundial της Βραζιλίας - σε αντίθεση με τους Ίβηρες που απογοήτευσαν - κι έδειξαν ότι δικαίως συγκαταλέγονται στα φαβορί για κατάκτηση της κούπας.
Από τα πρώτα της λεπτά η αναμέτρηση είχε πολύ καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να “κυνηγούν” το γκολ. Μόλις στο 8' ο Νόιερ έδιωξε δύσκολα το σουτ του Ρονάλντο μέσα από την περιοχή, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Κεντίρα δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά -από μακρυά- τον Ρουί Πατρίτσιο, που ήταν εκτός εστίας.
Τελικά, τα “πάντσερ” ήταν αυτά που άνοιξαν στο 11' το σκορ. Ο Περέιρα ανέτρεψε τον Γκέτσε και ο Μίλερ ήταν εύστοχος από τη... βούλα για το 1-0. Στο 25' οι Πορτογάλοι είχαν ένα πολύ καλό σουτ με τον Νάνι, ενώ δυο λεπτά αργότερα είδαν τον Αλμέιδα να γίνεται αναγκαστική αλλαγή. 
Στο 31' οι Γερμανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Γκέτσε, αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε το 2-0, με την κεφαλιά του Χούμελς.
Το ημίχρονο έκλεισε με άσχημο τρόπο για τους Ίβηρες. Μετά από αντικανονικό μαρκάρισμα του Πέπε πάνω στον Μίλερ (37'), ο Πορτογάλος πήγε στη συνέχεια πάνω από τον πεσμένο Γερμανό, ήρθαν κεφάλι με κεφάλι, με τον διαιτητή να του δείχνει την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της Ρεάλ. Σαν να μην έφτανε αυτή η εξέλιξη, ήρθε και το 3-0, με το δεύτερο γκολ του Μίλερ στο 45'
 Οι Γερμανοί δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα ούτε στην επανάληψη, κράτησαν με ευκολία την μπάλα, ενώ στο 51' και στο 69' έφτασαν πολύ κοντά σε ένα ακόμα τέρμα, με τους Οζίλ και Γκέτσε αντίστοιχα. Το μόνο δυσάρεστο για τα “πάντσερ” προέκυψε στο 73', όταν ο Χούμελς αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο τραυματίας.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, τέλος, στον οποίο και ήταν στραμμένα στην έναρξη του αγώνα όλα τα βλέμματα, δεν φάνηκε καθόλου στη διάρκεια του ματς! Ήταν ωσεί παρών, αν και ο ίδιος όπως και οι συμπαίκτες του διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για πέναλτι που δεν δόθηκε στο 75' σε μαρκάρισμα του Χέβεντες στον Έντερ εντός περιοχής!
Τελικά, η ανωτερότητα της “νασιοναλμάνσαφτ” επιβραβεύτηκε και με ένα ακόμα τέρμα (4-0) με το τρίτο τέρμα του Μίλερ στον αγώνα, δείχνοντας έτσι πως είναι μια από τις ομάδες που θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την κούπα του Μουντιάλ. Η καλύτερη στιγμή των Ιβήρων ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο (δεν μπόρεσε να φανεί), το φάουλ του οποίου απέκρουσε δύσκολα ο Νόιερ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Μερτεζάκερ, Χούμελς (72 λ.τρ. Μουστάφι), Χέβεντες, Λαμ, Κεντίρα, Κρόος, Γκέτσε, Εζίλ, Μίλερ (82'΄Ποντόλσκι).
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Πάουλο Μπέντο): Ρουί Πατρίσιο, Κοεντράο (65' λ.τρ. Αντρέ Αλμέιδα), Περέιρα, Πέπε, Αλβες, Μουτίνιο, Μεϊρέλες, Βελόσο (46' Ρικάρντο Κόστα), Νάνι, Ρονάλντο, Ούγκο Αλμέιδα (28' λ.τρ. Έντερ).

Το "χ"ειρότερο αποτέλεσμα στο Ιράν-Νιγηρία «Κάηκαν» στο... 13!



Mundial 2014: Το `χ`ειρότερο αποτέλεσμα στο Ιράν-Νιγηρία (VIDEO)
 Η πρώτη ισοπαλία στο Mundial της Βραζιλίας στο... 13 ματς και -μάλιστα… λευκή- είναι γεγονός, με τις Νιγηρία και Ιράν να μένουν στο 0-0 στην «Αρένα ντα Μπασάδα» της Κουριτίμπα, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα στον 6ο όμιλο.
Οι Νιγηριανοί ξεκίνησαν δυνατά θέλοντας να επιβάλουν το ρυθμό τους, αλλά οι καλύτερες προσπάθειες τους έμειναν στα σουτ του Μόουζες (3΄) που απέκρουσε ο Χατζίτζι και του Όμπι Μίκελ (9’), ο οποίος αστόχησε ελάχιστα.
Οι παίκτες του Κάρλος Κεϊρός βρήκαν τα πατήματά τους στο χορτάρι, χάνοντας μάλιστα μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο 34΄, όταν ο Ενιάμα με εξαιρετικά αντανακλαστικά απέκρουσε σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Κουτσανεζάντ.
 Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμη πιο μέτριο, με τους δυο αντίπαλους να αναλώνονται σε άστοχα εκτός περιοχής σουτ. Έτσι, οι Ιρανοί κατάφεραν για πρώτη φορά σε αγώνα τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο να μην δεχθούν γκολ, αφού ακόμα και στη μοναδική νίκη που πέτυχαν, στο Μουντιάλ του 1998, είχαν δεχθεί τέρμα (επικράτησαν τότε 2-1 των ΗΠΑ)!

ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρός): Χαγκιγκί, Χεϊνταρί (89' Σογιαεϊ), Χαϊ Σαφί, Χοσεϊνί, Σαντεγκί, Νεκουνάμ, Τεϊμουριάν, Μονταζερί, Ρεζά, Ντεζάγκα (78' Γιαχάν Μπαγκς), Πουλαντί
ΝΙΓΗΡΙΑ (Στίβεν Κεσί): Ενγεάμα, Άμπροουζ, Μουσά, Εμενίκε, Μίκελ, Μόουζες (52' Αμεόμπι), Οσανίγουα, Ομποαμπόνα (λ.τ. 29' Γιόμπο), Αζέεζ (69' Οντεμβίνγκι), Ονάζι, Ομερούο