Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Αυτοδιοικητικές εκλογές β΄ γύρου - Οι «μονομάχοι» σε Περιφέρειες και Δήμους

 Αυτοδιοικητικές εκλογές β΄ γύρου  - Οι «μονομάχοι» σε Περιφέρειες και Δήμους 
Την Κυριακή οι κάλπες της Αυτοδιοίκησης αναδεικνύουν αυτούς που θα διοικήσουν τις 12 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας και τους 211 Δήμους, στους οποίους δεν αναδείχθηκε νικητής με το 50% + 1 ψήφο από τον πρώτο γύρο. (Δείτε τους 114 που εκλέχτηκαν). Εκλέγεται ο υποψήφιος με το μεγαλύτερο ποσοστό, όποιο και εάν είναι αυτό, για να διοικήσει για την επόμενη πενταετία.
Οι ψηφοφόροι καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες στις 7 π.μ. με 7 μ.μ όπου θα υπάρχουν δύο μόνο ψηφοδέλτια και το λευκό. Σε περίπτωση που δεν βρουν το όνομά τους στους εκλογικούς καταλόγους, τα Δημαρχεία και τα Αστυνομικά Τμήματα είναι ανοιχτά γι΄αυτό το σκοπό.
Οι μάχες στις περιφέρειες και στους δήμους είναι κρίσιμες και το ποσοστό που έλαβε ο πρώτος δεν καθορίζει και την έκβαση του αποτελέσματος. Η μάχη των μαχών δίνεται στην Περιφέρεια Αττικής με την αναμέτρηση  Δούρου –Σγουρού και το αναμφισβήτητο  πολιτικό μήνυμα που θα στείλει .
Δείτε , τους «αντιπάλους» που αναμετρώνται στις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος καθώς και σε Δήμους της Πελοπονήσου

Οι ευρωεκλογές... ξεκίνησαν - Ποιους, πώς , πότε, ψηφίζουμε στην Ελλάδα

Οι ευρωεκλογές... ξεκίνησαν - Ποιους, πώς , πότε, ψηφίζουμε στην ΕλλάδαΟι ευρωεκλογές σε επτά χώρες της Ε.Ε. ξεκίνησαν. Την Κυριακή ψηφίζουμε στην Ελλάδα, 7 π.μ. με 7 μ.μ. και οι ψηφοφόροι επιλέγουν για το ευρωκοινοβούλιο, ένα από τα 40 κόμματα που τελικά θα υπάρχουν στις κάλπες και βάζουν έως 4 σταυρούς σε υποψηφίους. Η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων δεν μπορεί να γίνει πριν από τις 11 μ.μ., ώρα Ελλάδος, πριν κλείσουν οι κάλπες σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Ενημερωθείτε «με μια ματία» για τις ευρωεκλογές. Και μετά την ψηφοφορία, ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα από το eklogika.gr, έγκυρα, στοχευμένα, γρήγορα. Δείτε τα ψηφοδέλτια των/του συνδυασμού που σας ενδιαφέρει και μην περιμένετε να φτάσετε στην κάλπη για να επιλέξετε στην τύχη...

eklogika.gr

Ευρωπαϊκή δημοσκόπηση PollWatch - Έρευνες Metron Analysis, Public Issue, Rass

Οι ευρωεκλογές... ξεκίνησαν - Ποιους, πώς , πότε, ψηφίζουμε στην ΕλλάδαΤέσσερις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές, εκ των οποίων και μία για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταγράφουν προβάδισμα 2,5% έως 3,6% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει υψηλό, η Χ.Α. «παλατζάρει» στην 3-4 θέση, δύο κοινοβουλευτικά κόμματα βρίσκονται στο μεταίχμιο, ενώ σε ό,τι αφορά στα Ευρωπαϊκά κόμματα, το ΕΛΚ παραμένει πρώτο, ενώ παρουσιάζει εντυπωσιακή άνοδο το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αναλυτικά: Στη δημοσκόπηση της Public Issue, προβάδισμα 2,5% στον ΣΥΡΙΖΑ και πιθανές έδρες κομμάτων. - Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά 3,2%. - Προβάδισμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ 3% στη δημοσκόπηση της Rass για την πρόθεση ψήφου. Διαφορά 3,6 μονάδων από τη Ν.Δ., προβλέπει η έρευνα του Ινστιτούτου ερευνών PollWatch, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα στοιχεία της προέρχονται από τις εταιρίες Palmos και Alco. Δείτε την ευρωπαϊκή δημοσκόπηση για την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρώπη...
eklogika.gr

Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Την Κυριακή θα είμαστε στην κορυφή

sam
Σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τον κόσμο να επιλέξει σταθερότητα στις ευρωεκλογές.
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πως βγαίνουμε από τα μνημόνια και από την κρίση, «αλλά κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος.
Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, τώρα που θα πάρουμε στο τέλος του καλοκαιριού την τελική ρύθμιση του χρέους» πρόσθεσε και ρώτησε «γιατί πάλι αστάθεια και αβεβαιότητα;»
«Δεν θα τους αφήσουμε» διεμήνυσε, επαναλαμβάνοντας πως δεν θα υπάρξουν ούτε νέα μέτρα ούτε νέο μνημόνιο.
Απάντησε επίσης στην υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα… σκίσει τα Μνημόνια:
«Επί δύο χρόνια σκίζω τα μνημόνια μήνα-μήνα, σελίδα-σελίδα κι έτσι φθάσαμε ως εδώ για να μην έχουμε ανάγκη από μνημόνια».
Σημείωσε ακόμη πως «δεν θα υπάρξουν ούτε καινούργια μέτρα ούτε μνημόνιο».
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε ξανά στο ζήτημα της χαλαρής ψήφου, τονίζοντας πως «τώρα έχει γίνει ο μεγαλύτερος κίνδυνος».
«Ας μην παίξει κανείς το παιχνίδι εκείνων που φέρνουν την αστάθεια, τον φόβο και τον πανικό» συμπλήρωσε, λέγοντας πως «εκείνοι ζητούν πρόωρες εκλογές, εγώ καινούργιο Σύνταγμα για τον τόπο».
Κλείνοντας, σημείωσε πως βασικό του προτεραιότητα είναι η έξοδος από την κρίση και η αποκατάσταση των αδικιών.
«Βιάζομαι να βγούμε από την κρίση για να αποκαστήσουμε όλες τις αδικίες» είπε και αναφέρθηκε εκ νέου στη σταδιακή μείωση των φόρων.
“Έως το τέλος του φθινοπώρου, θα έχουμε έναν πλήρη οδικό χάρτη για το πώς θα μειωθούν οι φόροι τα επόμενα χρόνια, πώς, πόσο και πότε”, τόνισε.

"Πόλεμος" στο Twitter για τη συγκέντρωση Σαμαρά

sugkentrwsi
«Φωτιά» πήρε το Twitter την ώρα της προεκλογικής συγκέντρωσης του Αντώνη Σαμαρά στο Σύνταγμα.
Πολλοί χρήστες χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα έδωσαν τη μάχη των εντυπώσεων.
Οι μεν έκαναν λόγο για αποτυχία του Πρωθυπουργού και της Νέας Δημοκρατίας να μαζέψει κόσμο στο Σύνταγμα, ποστάροντας και σχετικές φωτογραφίες.
Οι δε ισχυρίζονταν πως η συγκέντρωση ήταν πετυχημένη, πως είχε παλμό και στάθηκαν ιδιαίτερα στη δυναμική παρουσία του Πρωθυπουργού, ο οποίος έστειλε μήνυμα νίκης και επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αντώναρος στέλνει μήνυμα μέσω Twitter για τις εκλογές

Evangelos-Antonaros
Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο Ευάγγελος Αντώναρος έστειλε μήνυμα για την ψήφο της 25ης Μαϊου, με έμφαση στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
“Φιλικη παραίνεση σε όσους ανίδεους προσπαθούν να πουν στους ΝΔημοκράτες τι να κανουν στο 2ο γύρο.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ! ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!”, έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Ευάγγελος Αντώναρος.

υστερογραφα

Το διακύβευμα των Δημοτικών Εκλογών στο Δήμο Κορινθίων



Toυ Βασίλη Μπαλάφα

Φτάνοντας στο τέλος της προεκλογικής περιόδου θεώρησα επίκαιρο το να δημιουργήσω ένα μικρό βίντεο που κατά τη γνώμη μου απαντά στο επίμονο ερώτημα που τίθεται σχεδόν σε κάθε τηλεοπτική εκπομπή στο Δήμο Κορινθίων.

Το ερώτημα αυτό δεν είναι άλλο από το "ποιο είναι το διακύβευμα των Δημοτικών Εκλογών στο Δήμο Κορινθίων ;".

Την Κυριακή νομίζω πως σε αυτό το ερώτημα καλούμαστε να απαντήσουμε και περιγράφεται στο βίντεο που ακολουθεί.

Το κεντρικό σύνθημα της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ και του υποψηφίου Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, "Δήμος για όλους", όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, δεν είναι ένα ευφυολόγημα ή ένα εύπεπτο σύνθημα που σκοπεύει να αντλήσει ψηφοφόρους. Είναι μια πραγματικότητα, ένα αληθινό διακύβευμα που πρέπει να εξετάσουμε πηγαίνοντας στην κάλπη την Κυριακή.

Κανένας δημότης με σκυμμένο κεφάλι στο Δήμο Κορινθίων.

Παρακαλώ δείτε το βίντεο που ακολουθεί

http://dimotikes2014.balafas.gr/2014/05/blog-post_23.html

Με εκτίμηση,

Βασίλης Μπαλάφας

Πέτρος Τατούλης "Όσο ισχυρότερη η ετυμηγορία των συμπολιτών μας στη Νέα Πελοπόννησο, τόσο πιο ισχυρή η Περιφέρεια Πελοποννήσου"



"Η εκλογική μάχη θα κριθεί στη δυνατότητα αξιολόγησης των προγραμμάτων που έχουν κατατεθεί και στην εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο έργο που έχει επιτελεστεί όλο αυτό τον καιρό" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014 και τόνισε ότι "η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πλέον οντότητα, έχει κύρος, έχει πολιτική βαρύτητα, είναι μια αναγνωρίσιμη Περιφέρεια, με δυναμική παρουσία όχι μόνο στην Ελληνική επικράτεια, αλλά και στο χώρο των Ευρωπαϊκών Περιφερειών".
"Εξαρχής κάναμε μια προσπάθεια εξωστρεφούς προσέγγισης των μεγάλων ζητημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η Περιφέρεια και η χώρα γενικότερα και αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει συμμάχους πολύ σημαντικές και ισχυρές οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά Περιφέρειες απ’ όλη την Ευρώπη.  Αυτό αποτελεί κατά τη γνώμη μου σημαντικό κριτήριο του προκρίμματος για τις ερχόμενες εκλογές" σημείωσε επίσης ο κ. Τατούλης και τόνισε ότι "το σχέδιο που συναποφασίσαμε με τους πολίτες της Περιφέρειάς μας υλοποιήθηκε και σε πολλά επίπεδα το έχουμε ήδη ξεπεράσει. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους Πελοποννήσιους συμπολίτες μας, γιατί είμαι πεπεισμένος ότι έχουν αποκτήσει ένα υψηλό επίπεδο ωριμότητας όσον αφορά την κατάθεση απόψεων και προτάσεων που κατατέθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο".
"Ο κ. Βουδούρης είναι απελπιστικά ένας μοναχικός άνθρωπος που ως αλεξιπτωτιστής στηρίζει τη δική του παρουσία σε χαλκευμένα ψέματα" τόνισε ο κ. Τατούλης "τα οποία συνεχώς καταρρίπτονται και κάνει ένα ολέθριο, τραγικό σφάλμα, δεν προστατεύει το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών, ως όφειλε να κάνει. Αυτό το απέδειξε με τις τελευταίες του ενέργειες που συνιστούσαν και πάλι μια ιστορία λάσπης, χωρίς να έχουν κανένα πραγματικό γεγονός ως υπόβαθρο, καμία αντικειμενική αλήθεια και δεν πέρασαν λίγες ώρες για να υπάρξει το επίσημο έγγραφο της διάψευσης αυτών των απόψεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή".
"Ο κ. Βουδούρης έπρεπε να απαντήσει πάνω σε αυτό το θέμα "γιατί θεωρεί ότι όσοι θέλουν να ψηφίσουν το Σύριζα είναι άνθρωποι χωρίς κρίση, χωρίς γνώμη; Μπορεί να προσπαθεί ο κ. Βουδούρης να τυραννά την ψυχή και την ελευθεροφωνία των ανθρώπων αυτών; Αυτό δημιουργεί αναμφίβολα ακόμα μεγαλύτερο χάσμα απέναντι στον κ. Βουδούρη, στους ψηφοφόρους και στα στελέχη του Σύριζα" συμπλήρωσε ο κ. Τατούλης.
"Αυτά άλλωστε τα λέει ο καινούργιος κ. Βουδούρης, γιατί ο παλιός κ. Βουδούρης και μνημόνια υπέγραψε και την αύξηση των διοδίων υπέγραψε και καλούσε τον Πρωθυπουργό της χώρας τότε να πάρει μέτρα για τους υπουργούς που δεν τρέχουν τις μεταρρυθμίσεις, πρόσθεσε ο κ. Τατούλης και δήλωσε ότι "όλοι αυτοί οι επίδοξοι μάγοι δεν κουβαλάνε τίποτα άλλο στο σακίδιό τους παρά μιζέρια, κακομοιριά και επιπλέον προβλήματα και μνημόνια για τον τόπο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι που θέλουν να φέρουν ένα νέο μνημόνιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αν δεν είχαμε προχωρήσει με αυτό το ώριμο σχέδιο, με την αποφασιστικότητα που μας διακρίνει και με την πολύ δουλειά, είναι σίγουρο ότι σήμερα θα είχαν επιβληθεί πρόστιμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πάνω από 300 εκατομμύρια σε μια τριετία και τα οποία θα τα πληρώσουν οι απλοί πολίτες της Πελοποννήσου".
"Είμαι βέβαιος ότι αυτή την προσπάθεια, όπως τη στήριξαν την προηγούμενη Κυριακή οι Πελοποννήσιοι συμπολίτες μας, την επόμενη Κυριακή θα μας δώσουν ακόμα ισχυρότερη ετυμηγορία για να μπορέσουμε να πραγματώσουμε το όραμά μας, το όραμα όλων των συμπολιτών μας, όπου και αν ανήκουν πολιτικά για μια ισχυρή Πελοπόννησο, δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης και συμπλήρωσε ότι "κανένας δεν μπορεί πλέον να σταματήσει το δρόμο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Όλοι ενωμένοι και ισχυροί μέσω της ισχυρής λαϊκής ετυμηγορίας της προσεχούς Κυριακής θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο κουράγιο, με μεγαλύτερα κίνητρα, με περισσότερη δουλειά το δύσκολο δρόμο που διαλέξαμε για να αποδείξουμε ότι εμείς στην Πελοπόννησο μπορούμε να τα καταφέρουμε, για να τονώσουμε με το παράδειγμά μας την προσδοκία της χώρας. Όσο ισχυρότερη η ετυμηγορία των συμπολιτών μας στη Νέα Πελοπόννησο, τόσο πιο ισχυρή θα γίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην επόμενη πενταετία και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα αποδειχθεί στις προσεχείς εκλογές της Κυριακής 25 Μαΐου".       

Χρήστος Δημητρόπουλος: Η Κορινθία αποκτά πολιτική βαρύτητα

Την Κορινθία επισκέφτηκαν σήμερα αλλά και τις προηγούμενες μέρες υποψήφιοι ευρωβουλευτές  μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Νομαρχιακής Δ.Ε Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας Χρήστου Δημητρόπουλου.

Εμφάνιση dimitropoulos_korkidis.jpg Εμφάνιση chalilopoylou_dimitropoulos.jpg
Οι κ.κ. Κορκίδης ,  Δαββέτας και η κα Χαλιλοπούλου επισκέφτηκαν την πόλη της Κορίνθου όπου ενημερώθηκαν διεξοδικά για το σύνολο των θεμάτων της περιοχής.

Οι γνωστοί δημοσιογράφοι , ο κ. Κύρτσος και η κα. Σπυράκη συνομίλησαν με απλούς πολίτες, με νέους ανθρώπους, με καταστηματάρχες, με εργαζομένους, με άνεργους, με επαγγελματίες, με τοπικούς αυτοδιοικητικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες.

Εμφάνιση spyraki_dimitropoulos.jpgΕμφάνιση kyrtsos_dimitropoulos4.jpg

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Aδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκαν την Κόρινθο

Εμφάνιση dimitropoulos_miltiadis_giannopapa4.jpg Εμφάνιση adonis_dimitropoulos2.jpg
Ο Υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκαν το Νομό Κορινθίας μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Νομαρχιακής Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας Χρήστου Δημητρόπουλου.
Εμφάνιση papakosta_dimitropoulos.jpg
Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου, σε γνωστό ξενοδοχείο της Κορίνθου, στην οποία παραβρέθηκε και η γνωστή βουλευτής Β' Αθηνών Κατερίνα Παπακώστα.  

Video από περιοδεία Γεωργιάδη  

Video από περιοδεία Βαρβιτσιώτη 


Δημητρόπουλος- Παπακώστα 
Συνέντευξη Δημητρόπουλος- Παπακώστα 

Π. Τατούλης: «Η Πελοπόννησος στην ηγετική δύναμη ανάπτυξης της χώρας στη νέα Ευρώπη με επίκεντρο τον άνθρωπο»


Συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη στο www.tharrosnews.gr


 «Η εφαρμογή ριζοσπαστικών πολιτικών  θα φέρει την έξοδο από την κρίση»

του Δημήτρη Γιατράκου


«Ο κλέφτης και ο ψεύτης το πρώτο χρόνο χαίρονται» λέει ο σοφός λαός  τονίζει ο περιφερειάρχης  Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης , όσον αφορά στο έργο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική σελίδα του «ΘΑΡΡΟΥΣ» , www.tharrosnews.gr .»Στην περίπτωση όμως τους δημοσιεύματος αυτού (σ.σ. της Ελευθεροτυπίας)»,  συνεχίζει,  «χρειάστηκε πολύ λιγότερος χρόνος. Το έγγραφο, που εσείς αποκαλύψατε και το οποίο ξεκαθαρίζει το μύθο από την πραγματικότητα, όχι μόνο διαψεύδει όλο αυτό τον χορό του Ινδιάνου  τον οποίο στήσανε τα ΜΜΕ που λειτουργούν ως υποχείρια συμφερόντων αλλά ξεκαθαρίζει ,  ότι το σύνολο της διαδικασίας για την διεξαγωγή του διαγωνισμού μέχρι και την επικύρωση του ακολούθησε ήταν  σύννομο ,με την διεθνή πρακτική της ΕΕ.»
Για το μήνυμα των Ευρωεκλογών αναφέρει πως «διεκδικούμε μια νέα Ευρώπη με επίκεντρο τον ευρωπαίο πολίτη και τον άνθρωπο» ενώ για το β΄γύρο των περιφερειακών εκλογών επισημαίνει πως η «η  Πελοπόννησος πρέπει να αναδειχτεί στην ηγετική δύναμη ανάπτυξης της χώρας και να πρωταγωνιστήσει και στην νέα Ευρώπη. Το μήνυμα αυτό πρέπει να είναι τόσο ηχηρό ώστε να μας γεμίσει με δύναμη διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης απέναντι σε κάθε κέντρο εξουσίας. Αυτό το μήνυμα θα είναι τέλος η συγκρότηση ενός  Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου, με συστρατευμένες όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, απέναντι στην μιζέρια, τον λαϊκισμό και το μηδενισμό που θέλησαν ανεπιτυχώς κάποιοι να εδραιώσουν και στην Πελοπόννησο.»



Ακολουθεί η συνέντευξη

Ποσοστό μαμούθ... 93,26% συγκέντρωσε ο Ηλίας Ανδρικόπουλος στο Χελυδόρι!!! Τα "κάστρα" των υποψηφίων Δημάρχων στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης



 
Απίστευτα υψηλά ποσοστά συγκέντρωσαν την πρώτη Κυριακή οι υποψήφιοι Δήμαρχοι  Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  και μάλιστα με μεγάλη άνεση σε αρκετές τοπικές κοινότητες. Τα ποσοστά τους έφτασαν μέχρι και το… 93,26% αφήνοντας έτσι τους αντιπάλους τους πολλές μονάδες… πίσω!
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος με το συνδυασμό «ΟΜΟΝΟΙΑ» συγκέντρωσε κατά την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικιτικών εκλογών ποσοστό ρεκόρ στο Χελυδόρι  καθώς το ποσοστό   που πήρε, έφτασε το  93,26% .
Μεγάλα «κάστρα» για τον κ. Ανδρικόπουλο εκτός από το Χελυδόρι  είναι ακόμα ο Πύργος 74,92%, τα Γελινιάτικα 66,06%, το Ελληνικό 64,28%, το Παναρίτι 59%, το Δεντρό 58,78%, οι Ν. Βρυσούλες 55,68%  και τα Λαγκαδέικα 52,54%.
«Κάστρα» για τον Υποψήφιο Δήμαρχο Ξυλοκάστρου με την «Ανανεωτική Συνεργασία», Βλάση Τσιώτο είναι η Καλιθέα 77,90% , η Κορφιώτισσα 58,82%, το Στόμι  58,6%   και η Μ. Σ. Τρικάλων 57,3
Ποσοστό  59,64% συγκέντρωσε στα Σοφιανά και ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» Ανδρέας Ζάρρος , ενώ τέλος ο Φάνης Μπρακούλιας με τη «Σύμπραξη Πολιτών» πήρε το 55,55% στο Θροφαρί

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ.ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Φωτογραφία: ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ.ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ 20.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΒΛΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!
ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ.ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ 20.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΒΛΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Η μετακίνηση των Ετεροδημοτών του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε ότι την ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2014, θα υπάρξει λεωφορείο που θα μεταφέρει όσους Ετεροδημότες επιθυμούν να μεταφερθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Η μετακίνηση θα γίνει δωρεάν
Αφετηρία:
10.00 π.μ .Πλατεία Καραϊσκάκη στη περιοχή του Μεταξουργείου
(Ξενοδοχείο Stanley)
Επιστροφή
8.00 μ.μ. από Ειρηνοδικείο Δερβενίου
&
8.30 μ.μ. από Ξυλόκαστρο
Στάση Βαλκάνια ( Έναντι Δημαρχείου στο Ξυλόκαστρο)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
6941 486 302

Κεντρική ομιλία του Βλάση Τσιώτου την Παρασκευή 23 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. στο Δερβένι

Φωτογραφία του χρήστη Ανανεωτική Συνεργασία Τσιώτος Βλάσης.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος με την Ανανεωτική Συνεργασία για το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Τσιώτος Βλάσης θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία την Παρασκευή 23 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. στο Δερβένι

Δήλωση του Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα κ. Πάνου Καρβούνη σχετικά με δημοσιεύματα για τη διακοπή χρηματοδότησης έργων διαχείρισης απορριμμάτων

Δήλωση του Επικεφαλής - διαχείριση απορριμμάτων στην Ελλάδα από την ΕΕ"Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον Ελληνικό ημερήσιο τύπο που σχετίζονται με την διαχείριση απορριμμάτων στην Ελλάδα και τα σχετικά κονδύλια που διατίθενται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Eυρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να προβεί μετά τις ευρωεκλογές στην ακύρωση της χρηματοδότησης των έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013 στον τομέα των στερεών αποβλήτων καθώς και στον αποκλεισμό τους από τη χρηματοδότηση 2014-2020, εξαιτίας παραβάσεων της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
 
23/5/2014
Σχετικά διευκρινίζεται ότι:
Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ουδέποτε προέβησαν σε τέτοιες δηλώσεις. Αντιθέτως, τα έργα στον τομέα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων αποτελούν προτεραιότητα για την περίοδο προγραμματισμού 2007-2013 (π.χ. το έργο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων της Αττικής περιλαμβάνεται στον κατάλογο των 181 έργων προτεραιότητας) καθώς και για την περίοδο 2014-2020.
Τα έργα αυτά θα συμβάλουν επίσης στην πρόοδο της χώρας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και θα στηρίξουν τη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία στον τομέα του περιβάλλοντος.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τα έργα που προγραμματίζονται στο πλαίσιο των εθνικών και περιφερειακών σχεδίων διαχείρισης των στερεών αποβλήτων για βέλτιστη χρήση των σχετικών ευρωπαϊκών κονδυλίων. 
Παράλληλα, δεν υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καμία ανοικτή διαδικασία για παραβάσεις στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων των έργων που αναφέρονται στις πρόσφατες δημοσιεύσεις.
Τέλος, βάσει της "συμφωνίας εταιρικής σχέσης" με την Ελλάδα για την περίοδο 2014-2020που εγκρίθηκε σήμερα, κύριος στόχος των ελληνικών αρχών στον τομέα των στερεών αποβλήτων είναι η μείωση των αποβλήτων προς διάθεση, η προώθηση της χωροθέτησης της διαχείρισης αποβλήτων με σύγχρονες και περιβαλλοντικά ορθές υποδομές και με τον καλύτερο συνδυασμό τεχνολογιών και μεθόδων, καθώς και η εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ευρωπαϊκή Οδηγία για τα απόβλητα. Στο πλαίσιο αυτό, οι προτεραιότητες βασίζονται σε επικαιροποιημένα σχέδια διαχείρισης, σύμφωνα με την οδηγία 2008/98/ΕΚ". pdf

Η σελίδα της Διαφάνειας – Δείτε πόσα ξοδεύουν οι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Η νέα ιστοσελίδα της «Διαφάνειας Εκλογικών Δαπανών Υποψηφίων και Συνδυασμών για τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2014», υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών άνοιξε και… εκπέμπει. Στόχος, η πλήρης δημοσιότητα των εσόδων και των δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων.
Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή του ν 3870/2010 (Α138) στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ενισχύει τη διαφάνεια της εκλογικής διαδικασίας και το σεβασμό των αρχών της ισονομίας, της ισοπολιτείας, της ίσης μεταχείρισης και της παροχής ίσων ευκαιριών στους συνδυασμούς και τους υποψηφίους.
Ειδικότερα:
  • Συγκροτούνται 7 ανεξάρτητες επιτροπές ελέγχου δαπανών, μία σε κάθε αποκεντρωμένη διοίκηση, στην οποία προεδρεύει δικαστικός λειτουργός. Μετέχουν ως μέλη ένας εκπρόσωπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του ΣΔΟΕ και της ΠΕΔ / ΕΝΠΕ) και η οποία έχει ως αποκλειστικό έργο τον έλεγχο των οικονομικών των συνδυασμών και των υποψηφίων και των εκλογικών παραβάσεων. Η επιτροπή επιβάλλει άμεσα ποινές στους παραβάτες.
  • Όλα τα έσοδα των συνδυασμών είναι ονομαστικά και διακινούνται μέσω τραπέζης. Οι συνδυασμοί θα μπορούν να εκδίδουν θεωρημένα από την αρμόδια ΔΟΥ διπλότυπα εισιτήρια εισόδου για εκδηλώσεις τα οποία θα είναι ονομαστικοποιημένα.
  • Περιορίζεται το κόστος του προεκλογικού αγώνα, για να μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα, και να διεκδικήσουν με ίσες δυνατότητες την εκλογή τους, άνθρωποι που έχουν πραγματική τοπική ακτινοβολία χωρίς να διαθέτουν ταυτόχρονα υπέρογκα ποσά για πανάκριβες καμπάνιες.
  • Μπαίνει οριστικά τέλος στη ρύπανση του περιβάλλοντος κατά την προεκλογική περίοδο από τις αφίσες, τα αεροπανώ και τις γιγαντοαφίσες.
Η εφαρμογή του νόμου είναι υποχρεωτική για όλους τους συνδυασμούς και υποψηφίους που συμμετέχουν όλων των περιφερειών και για τους δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων (πατήστε εδώ για τη λίστα των δήμων που εμπίπτουν στο νόμο). Για τους υπόλοιπους δήμους η διαδικασία είναι προαιρετική, αλλά στα πλαίσια της διαφάνειας, μπορεί να υποστηριχθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Το σύνολο των στοιχείων που δημοσιοποιούν οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό μέσω του παρόντος δικτυακού τόπου. Μπορείτε να αναζητήσετε οποιοδήποτε συνδυασμό ή υποψήφιο για οποιαδήποτε περιφέρεια ή δήμο από την επιλογή Έσοδα/Δαπάνες Υποψηφίων. Τα στοιχεία ενημερώνονται σταδιακά, όπως θα καταχωρούνται από τους συνδυασμούς.
Η καταχώρηση γίνεται με ευθύνη του διαχειριστή του κάθε συνδυασμού. Αν είσαστε διαχειριστής ή υποψήφιος δήμαρχος / περιφερειάρχης, επιλέξτε Σύστημα Διαχείρισης για να μεταβείτε στο ελεγχόμενο σύστημα διαχείρισης των στοιχείων.

Σαμαράς: Χρειάστηκαν πολλές θυσίες για να σταθούμε όρθιοι

G
Συνέντευξη στο «Έθνος» παραχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς, όπου στέλνει το μήνυμα του ενόψει των ευρωεκλογών. «Θα ήταν λάθος να αφήσουμε να δημιουργηθεί αστάθεια ξανά, εξαιτίας των ευρωεκλογών. Γιατί η αστάθεια μπορεί να έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες…», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:
«Χρειάστηκαν πολλές θυσίες για να σηκωθεί η Ελλάδα στα πόδια της. Αλλά θα αρκούσε ένα “ατύχημα” ή μια χαλαρή στάση στην εκλογική αναμέτρηση για να πάνε όλα στράφι. Και να γυρίσουμε πάλι εκεί που βρεθήκαμε πριν από τέσσερα χρόνια.

Η Ρένα Δούρου μιλάει στα "Υστερόγραφα": Το πείσμα των πολλών, απέναντι στο σύστημα

Rena-Dourou-omilia
Στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Περιφέρεια Αττικής δίνεται η “μητέρα των μαχών”.
Στο Λεκανοπέδιο συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ποσοστό ενεργών ψηφοφόρων από το σύνολο της χώρας, και από το αποτέλεσμα θα εξαχθούν εκ των πραγμάτων πολιτικές εντυπώσεις.
Η Ρένα Δούρου, υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής ως επικεφαλής του συνδυασμού “Δύναμη Ζωής”, μιλάει στα “Υστερόγραφα”, για τη μάχη της Κυριακής, τις εκτιμήσεις της, τη γεύση που της άφησε ο πρώτος γύρος, αλλά και τις κεντρικές προτεραιότητές της εφόσον εκλεγεί.
- Τι αποκομίσατε από την προεκλογική εκστρατεία της “Δύναμης Ζωής”;

Θεοδωράκης: Έχω μεγαλύτερες φιλοδοξίες από το να γίνω ο Βενιζέλος του Σαμαρά

stavrospotami,
Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον RealFMκαι τον Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί και «με τον Σαμαρά και με τον Τσίπρα στη βάση ενός σχεδίου», ενώ παραδέχτηκε πως «το Ποτάμι πρέπει να δώσει σημαντικές εξετάσεις για να πειστεί ο κόσμος».
Μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης είπε:

Αποχώρησε με αιχμές ο Θανάσης Γιαννόπουλος από τη ΝΔ

giannopoylos_aftodioikisi.gr_Ο Θανάσης Γιαννόπουλος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία, εξαπολύοντας επίθεση σε Σαμαρά και Άδωνη Γεωργιάδη, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την υποψηφιότητα Μπακογιάννη στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Αναλυτικά η δήλωση του κου Γιαννόπουλου,
«Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μου.
Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους εκείνους από τον έντυπο τύπο, από τα κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που ήταν μαζί μας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Όπως ανέφερα στη δήλωσή μου αργά το βράδυ στις 18 Μαΐου σας καλώ σήμερα για να σας εκθέσω τις θέσεις και την εμπειρία μας από αυτές τις εκλογές. Και να ευχαριστήσω παράλληλα όλους εκείνους που με εμπιστεύθηκαν και εμπιστεύτηκαν τον συνδυασμό «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ».
Θέλω να επισημάνω τέσσερα πράγματα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Την Κυριακή που πέρασε, νικήσαμε το παρελθόν! Την Κυριακή που έρχεται, κερδίζουμε το μέλλον!



Εμφάνιση ΣΥΜΑΧΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΜΙΛΙΑ Β..ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ 22.5 2014  ΩΡΑ 20.30 030.JPG
Πρωτοφανής και εντυπωσιακή η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες για την κεντρική προεκλογική ομιλία του επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και υποψήφιου Δημάρχου Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλου, ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της Κυριακής.
Το πλήθος του κόσμου και ο παλμός του, δημιούργησαν πανηγυρική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης προμηνύοντας τη διαφαινόμενη νίκη της ερχόμενης Κυριακής.
Επέλεξαν τον επόμενο Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή.
Εμφάνιση b3.jpgΣτην ομιλία του, ο Βασίλης Νανόπουλος ευχαρίστησε τους συνδημότες του για την στήριξη στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Εκλογές στις οποίες ο συνδυασμός βγήκε θριαμβευτής σε 5 από τις 7 δημοτικές κοινότητες καθώς και σε πολλές ακόμα τοπικές.
Την Κυριακή που πέρασε, νικήσαμε το παρελθόν!
Την Κυριακή που έρχεται, κερδίζουμε το μέλλον!
Εμφάνιση b2.jpgΟ Βασίλης Νανόπουλος έθεσε το δίλημμα στους ψηφοφόρους ανάμεσα στο παλαιό και φθαρμένο κατεστημένο, που αντιπροσωπεύει η κλειστή ομάδα της απερχόμενης δημοτικής αρχής, και στην ανατροπή για το νέο, το φρέσκο και προοδευτικό που εκφράζει ο συνδυασμός ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και ο Βασίλης Νανόπουλος.
Επίσης ο κ. Βασίλης Νανόπουλος έκανε ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του Δήμου για συστράτευση. Συγκεκριμένα απευθυνόμενος στους επικεφαλείς των άλλων συνδυασμών κ. Ψηλογιαννόπουλο, κ. Πιέτρη, και κ. Καρακάση, κάλεσε τόσο τους ίδιους όσο και τους υποψηφίους και τους ψηφοφόρους τους να ακολουθήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και να ανατρέψουν το κατεστημένο σύστημα αδιαφάνειας και πελατειακών σχέσεων.
Εμφάνιση b4.jpgΚρατώντας όλα τα κοινά που συνδέουν τους συνδυασμούς και παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές, κάλεσε τους συνδημότες να συγκρίνουν τον πολιτικό λόγο, τα επιχειρήματα, το πρόγραμμα, και την επαγγελματική διαδρομή του καθενός, ώστε να κάνουν την επιλογή που θα αλλάξει τη σελίδα για το καλό του τόπου και των παιδιών μας.
Κάλεσε τους πολίτες να συμπορευτούν μαζί του ώστε να έχουν όλοι ενεργό συμμετοχή στην υλοποίηση του οράματός του με πίστη στις δυνάμεις μας. Πίστη στην αλλαγή.
Ο Δήμος είναι οι δημότες του! Δεν είναι ένα πρόσωπο ή μια κλειστή ομάδα που τα ξέρει όλα και αποφασίζει για τα πάντα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών.
Είμαστε μαζί, σε ένα Δήμο για όλους, που μας χρειάζεται όλους!
Γραφείο τύπου
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Κορινθίων